• 9.393.656 stemmen

Geregisseerd door: Henry Hobson

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Abigail Breslin en Joely Richardson

Plot Maggie

"Don't Get Bitten."

In het Middenwesten van de VS woedt een ziekte die de geïnfecteerden langzaam in zombies verandert. Maggie is één van de geïnfecteerden. Haar vader Wade, een landbouwer, besluit aan haar zijde te blijven, zelfs wanneer ze langzaamaan in een kannibalistische zombie verandert...

avatar van flurk

flurk

wat een tegenvaller idd saai en niet veel inhoud

avatar van james_cameron

Dappere poging van meneer Schwarzenegger om een rol neer te zetten met iets meer inhoud, maar helaas wordt hij niet bepaald geholpen door de film om hem heen. Dit vader- en dochter zombiedrama beschikt over de juiste sfeer en een handjevol geslaagde momenten, maar het tempo ligt veel te laag en er gebeurt vrijwel niets. Schwarzenegger wordt mooi oud en gaat er steeds doorleefder uitzien, maar uiteindelijk valt hij hier toch weer door de mand. Dat accent en zijn houterige manier van spelen schieten gewoonweg tekort. Maar goed, zoals gezegd, dappere poging.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Na zo'n beetje alles al gezien te hebben in films over / met zombies is 'Maggie' echt een vrij zinloos geheel. In principe kan zo'n plot goed uitpakken, maar dan wel met een interessant scenario. Daarin schiet de film tekort, want ik vond 't nergens boeiend of meeslepend. De cast lijkt ook niet goed te weten wat ze nou eigenlijk moeten. Vond 't erg slapjes. Het einde is al vanaf de 1e minuut voorspelt en wat er in de tussentijd gebeurd is zo standaard en simpel als wat. Qua inhoud als drama worden ook alle planken misgeslagen.

avatar van bjerik76

bjerik76

de film begon vrij direct/snel, maar bleef toen hangen in een (te) lang(zaam) tempo van drama naar het horror gedeelte.

aandacht verslapte doordat er te weinig gebeurde, en alles richt op maar 1 verhaal lijn.

Je kon makkelijk even 5 minuten missen waardoor je eigenlijk dus niks miste.

de cast was ook niet heel erg sterk, en dat gold ook voor Schwarzenegger

verwacht geen horror, maar het leed/drama van het scenario " wat als, en hoe ga je ermee om"

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima Horror / Drama. Het verhaal bevat niet veel ingredienten, en de film voelt kleinschalig aan. Settings zijn wel goed in beeld gebracht, en er is best wat sfeer aanwezig. We zien Schwarzenegger eens in een ander soort rol dan we van hem gewend zijn. Dit pakt goed uit moet ik zeggen. Ook Abigail Breslin acteert overtuigend. Hoewel ik meer van de film had verwacht, was het geheel toch boeiend genoeg om de rit uit te zitten. 3 Sterren.

avatar van Ruben24

Ruben24

Ik ben altijd een Arnold fan geweest en kijk dan ook altijd ze nieuwe films. Deze vind ik een beetje tegenvallen er zit weinig tempo in en er gebeurt vrij weinig, wel leuk om Arnold een keer in een andere soort rol te zien . Ik geef deze film dan ook 3 sterren omdat er toch wel een aantal mooie momenten inzitten . En hem toch uit heb kunnen kijken ondanks het trage tempo

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Redelijke film met een verrassende ontknoping?

avatar van comely

comely

Mijn liefde voor de zombiefilms wordt jarenlang te niet gedaan. Grote kans dat deze flm ook een bijdrage zal leveren.

avatar van Hema Angel

Hema Angel

Jammer vond de film zwaar tegenvallen.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Een drama van een zombifilm maken. Kan, maar toch niet echt onderscheidend te noemen. Er zit geen enkel moment dat ik echt emotie voelde. Arnie voegde eigenlijk niets noemenswaardig toe en zijn acteerprestatie vond ik niet veel beter dan in zijn actiefilms.

avatar van Uier

Uier

• 2007 berichten

knusse stoel schreef:

Redelijke film met een verrassende ontknoping?

Geen idee, tot 2x toe in slaap geflikkerd.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Zeldzaam genre, maar wel degelijk mooi weggezet itt alle actiezombiefilms van de laatste tijd.

Het is echt een volledig drama, tergend traag.

Maar ondanks alles vond ik hem het kijken zeker waard.

avatar van broncode

broncode

Nu valt op iedere film wel iets aan te merken (behalve mad Max ) maar dit was een prima film, weleenswaar een beetje traag, maar vanuit het drama perspectief eer goed.

Arnold speelde goed genoeg om zich staande te houden tussen 'echte' acteurs en Abigail breslin speelde puik.

Ben een echte walking dead fan, maar als ooit een zombie uitbraak plaats vind, is deze realistischer dan die van ''the dead''.

PS:mooie locaties, Prima belichting ,goede effects...

avatar van filmkul

filmkul

Best een aardig drama. Het verhaal is redelijk origineel. De film begint wat traag, maar na een halfuurtje pakt hij je toch vast. Het lukt de regisseur goed om je mee te laten denken en mee te laten leven met de acteurs. Het komt allemaal realistisch over. Daardoor komen een aantal onsmakelijk scenes best aan. Het einde is redelijk hartverscheurend. Schwarzenegger doet het best aardig. Breslin prima. 3.5

avatar van sdr

sdr

Wij hebben best wel genoten van deze film.

Kijkt lekker weg en er werd goed gespeeld.

avatar van pegasuspiet

pegasuspiet

flurk schreef:

wat een tegenvaller idd saai en niet veel inhoud

mee eens

avatar van IvIickeymax

IvIickeymax

De film is ik gewoon echt goed de muziek was lekker dromerig en het verhaal laat je echt meeslepen. Alle slechte recenties komen gewoon omdat mensen een Blockbuster film verwachten waar je niet bij hoef na te denken omdat arnold mee speelt en ja met die paar hersencellen die je heb was je natuurlijk teleurgesteld en weet je niet beter om deze film maar slecht te beoordelen.

Het is heel simpel actiefilm liefhebbers houden over het algemeen nou eenmaal niet van drama dus vandaar

Zet alles wat je van een arnold film verwacht opzij en probeer de film als een soort van waargebeurd drama verhaal te zien vind je een goede drama niet erg om naar te kijken geef deze film en arnold dan een kans .

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Strak! Hobson heeft het visueel allemaal wel voor elkaar, en zo zal hij het ook wel voor zich hebben gezien. Plot is compleet ondergeschikt aan de dromerige doch rauwe sfeer. Fijn plan van aanpak. Stelt inhoudelijk weinig voor, het is vooral het perspectief op het zombie-apocalypse concept dat aanspreekt en niet zozeer de uitvoering / vordering van het plot. Dat is allemaal vrij minimaal en de pogingen tot emotionele betrokkenheid zijn meteen de grootste missers van deze Maggie. Arnold toont een andere, ingetogen kant en weet met alleen al zijn aanwezigheid voor een fijne (en nodige) boost te zorgen. Mooi subtiel belicht, kleine bronnen en met name veel in de diepte; zorgt voor mooie warme plaatjes met genoeg dynamiek. Prima debuut!

avatar van Rickmans

Rickmans

Ik plaats niet vaak een reactie, maar moet nu toch met trots aankondigen dit dit toch wel de meest WAARDELOZE film is die ik in jaren heb gezien!!!

Het tijdperk Arnie loopt ten einde...

avatar van Kondoro

Kondoro

Maggie

Ik kan niet zeggen dat deze film grandioos is. Ik had me persoonlijk erg verheugd op Maggie maar het is me toch erg tegengevallen. Maggie kan zich aansluiten bij de zombie films maar toch was dit hem niet. Ik heb te weinig gezien al zeg ik het zelf. Van de zombie epidemie bedoel ik dan! Nee, het was maar een dooie bedoeling daaro. Zo af en toe kwam er eens een gemuteerd iemand op bezoek maar daar bleef het wel bij. Ik kon nou niet bepaald zeggen dat ik me heel erg vermaakt heb met deze film en hij is me achteraf toch wel een beetje tegen gevallen. Arnold kwam nou ook niet super vaak voor in de film en, ik vond hem het niet echt leuk doen. Zo vond ik de gehele cast het wat minder doen dan normaal. Verhaallijn is oké, het concept is goed bedacht.. Je kunt deze op de zombie lijst zetten maar wel bij de films van mindere kant! Nee, IK vond deze tegenvallen!

avatar van megaman

megaman

Unieke en emotionele zombie-drama met n serieuze Schwarzenegger, een sfeervolle soundtrack en hele mooie beelden. En nee, 'Maggie' is geen typische Zombiefilm of Schwarzeneggerfilm maar ook niet elke Zombie/Schwarzeneggerflm hoeft per sé typerend te zijn. Persoonlijk vind ik de film één van de beste van Arnie op z'n eigen manier. En in het Zombiegenre, die overigens ook niet alleen maar bestaat uit bloed, gore en actie, vind ik 'm eveneens zeer geslaagd. Mooie film!

avatar van Imaginethat

Imaginethat

Ging hem vooral kijken om Arnold in een serieuze rol te zien. En zombies zijn altijd wel lachen. Ik kreeg een beetje het gevoel alsof ik een The Asylum film keek. Personages worden niet goed uitgewerkt. Er gebeurd vanalles maar het is niet één geheel, vind ik. Op een gegeven moment gaat z'n vrouw weg (ik neem aan dat het z'n vrouw is?) en dan gaat het allemaal nog sneller. Ook dat die andere kinderen weg gaan vind ik verwarrend. Zijn dat zijn kinderen? Waar gaan ze heen? En die twee agenten, bijna hopeloos te noemen. Die vond ik echt helemaal niets toevoegen.. De humor vond ik misplaatst, houterig en niet grappig. Ik heb de film afgekeken en ik bleef met een leeg gevoel achter. Ik geef de film een 1,5.

avatar van Leno

Leno

Saaie, matte film met een matte Schwarzenegger waarin eigenlijk niets gebeurd. De sfeer wordt redelijk getroffen, maar het gezeur met die meid komt je als kijker op een gegeven moment wel de strot uit. Het is tevergeefs wachten op wat ontwikkeling of een verplaatsing in het verhaal.

avatar van Raffael77

Raffael77

megaman schreef:

Mee eens.

Dat gezeur was ook bij The Walking Dead.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Wanneer Arnie vervangen was had deze film iets hoger gescoord bij mij. Bezorgde teveel afleiding. Aandoenlijke poging van 'm maar voor mij werkte dit niet terwijl ik de film verder best redelijk vond.

avatar van scorsese

Tegenvallende film waarin een meisje haar laatste weken met haar ouders doorbrengt voordat ze in een zombie veranderd. Zeker geen standaard zombiefilm, maar meer een zombiedrama. Wat op zich een originele film had kunnen opleveren, is hier nogal saai, eentonig en traag uitgewerkt. Er gebeurd gewoon te weinig en ook Arnold Schwarzenegger is niet op zijn plaats hier.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk.

Een zombieplaag verpakt als familiedrama, met 's werelds bekendste actiester (ooit toch) in de hoofdrol. Het is weer eens wat anders en het pakt bij momenten best goed uit. Bij momenten, want Maggie zelf wil maar niet echt intrigeren.

En dat ligt m.i. aan Abigail Breslin, die er gewoon te weinig van maakt. Arnold Schwarzenegger als getormenteerde vader slaagt er wel in de melancholie over te brengen. Mensen zeggen wel eens dat hij niet "écht" kan acteren, maar kom op: komedie kan hij als de beste, da's al bewijs genoeg, en ook hier laat hij zien z'n mannetje te staan.

Henry Hobson maakt visueel één foutje en dat is die filter. Hij wil er de film duister door maken o.i.d. maar ik had het liever "puur natuur" gezien. Dat grauwe is er toch sowieso. De zombies zelf zijn spijtig genoeg weer van hetzelfde laken een pak. Ik ben benieuwd of er ooit een regisseur iets origineels mee doet.

avatar van Corcicus

Corcicus

Zeer misplaatste Schwarzenegger in dit saai drama.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“I made a promise to your mother,that I would protect you.

Yeah, but...what about you guys?

What if I hurt you?

Don't worry.Caroline and I, we know the precautions.”

Schwarzenegger die opdraaft in een horror dat uiteindelijk uitdraait op een drama. Het is niet datgene wat je verwacht van deze actiefilm-icoon. Raar maar waar, de oneliner “I`ll be back” wordt zelfs gerecycleerd, maar wordt deze keer niet door Arnold uitgesproken. Eén feit staat vast, Schwarzenegger zal niet de geschiedenis ingaan als de acteur die geschikt is voor een karakterrol, maar ik moet toegeven dat de inspanning die hij hier levert toch een bewonderenswaardig eindresultaat oplevert. Na rollen als barbaar, uit de toekomst teruggekeerde cyborg, klunzige kleuterjuffrouw en zwangere vent, kwijt hij zich op een gedegen manier van zijn rol als bezorgde vader die zijn geïnfecteerde dochter terug in huis neemt zodanig dat ze niet in quarantaine wordt geplaatst op het moment dat ze transformeert in een bloeddorstige zombie.

Voor de zoveelste keer is een virus de oorzaak dat het aantal fervente vegetariërs onder de Amerikaanse bevolking drastisch slinkt en langzaam maar zeker veranderen in zombies, beter gekend als “necro-ambulist”. Wade (Schwarzenegger) is een landbouwer op leeftijd, die al weken op zoek is naar zijn dochter Maggie (Abigail Breslin). Als hij haar uiteindelijk terugvind, blijkt ze geïnfecteerd te zijn nadat ze werd gebeten door zo een barbecue-fanaat. Wade is vastbesloten om haar in huiselijke kring te verzorgen. Deze gunst is hem verleend doordat het enkele weken duurt eer een slachtoffer effectief de “turn” maakt naar een zombie-status. Het verdict dan is dat ze dan in quarantaine moet worden opgenomen. Uiteindelijk betekent dit echter dat de autoriteiten de geïnfecteerde burgers samen laat hokken (ongeacht welke gradatie van infectie) zodanig dat het probleem zich vanzelf oplost (via zelf-consumptie als het ware).

Ik hou wel van een zombie-film nu en dan. Zowel de rechttoe rechtaan versies waarbij er overdadig gebruik wordt gemaakt van gore en bloederige taferelen met enorme hoeveelheden te verorberen menselijke restanten en sappige hoeveelheden hersenen, als de versies die lichtjes afwijken van dit door Romero geschapen horror genre. “Dead Within” is zo een film waarbij de nadruk niet op de mensen verslindende creaturen ligt. En “Warm bodies” kan je dan de rom-com-zombiefilm bij uitstek noemen. Ook bij “Maggie” moet je je niet verwachten aan apocalyptische bloederige beelden vol zombies. Zulke beelden werden beperkt tot een tweetal confrontaties en enkele flashbacks. Het enige huiveringwekkende is de langzame verandering die Maggie ondergaat en een moment van zelfmutilatie. Voor Wade is de uiteindelijke beslissing die hij moet nemen het meest afschrikwekkende.

Misschien is dat het enige waar ik kritiek op zou kunnen geven. Schwarzenegger lijkt de hele film eigenlijk niets speciaals uit te voeren, behalve piekeren over de te maken keuze op het moment dat hij volgens Maggie naar een goed doorbakken braadworst begint te ruiken. Zijn dochter in quarantaine brengen, een pijnlijke medicijnen cocktail toedienen of de radicale oplossing ? Je kan hem gedurende de hele film hierover zien peinzen. Zijn doorleefd, bebaard aangezicht spreekt boekdelen. Maar hij doet dit met oprechtheid en volle overtuiging. Het meest gedenkwaardige moment was toen Maggie met een aantal vrienden een avondje doorbracht ergens in een veld waarbij zwavelstokjes niet ontbraken en een ietwat ongelukkige conversatie ontstond. Een aandoenlijke reünie waar iedereen pretendeerde dat alles nog normaal was maar tegelijkertijd besefte dat dit waarschijnlijk de laatste keer zou zijn dat ze van elkaars gezelschap kunnen genieten. En vanzelfsprekend de eindscène die me direct deed terugdenken aan “World War Z”.

Het is overduidelijk dat de nadruk in deze film ligt op de vader-dochter relatie. Schwarzenegger en Breslin eisen dan ook het leeuwendeel van de aandacht op en verdringen de bijrollen volledig naar de achtergrond. Het volgende klinkt een beetje banaal : “Arnold speelt een rol op dusdanige manier die je niet van hem gewend bent”. Maar uiteindelijk kon ik niet anders concluderen dat het zo was. Hij had beter al de vorige vertolkingen overgeslagen (vooral Sabotage). Ik was dus overduidelijk aangenaam verrast. Over Breslin kan ik alleen zeggen dat dit een prachtactrice is en een toekomstige ster aan het Hollywood firmament. Ondanks de beperkte dialogen is dit een schitterende acteerprestatie waarbij ze op een subtiele manier laat zien hoe ze bewust omgaat met haar naderende einde. Maar dat ze een opkomende ster was, liet ze al zien in “Wicked Blood” en recent in “Final Girl”. Ik wist niet dat ze ook een rol speelde in “The Call”. En nog een wetenswaardigheid : Schwarzenegger heette in “Escape Plan” Ray Breslin. Over toeval gesproken.

Conclusie : Ik ben er zeker van dat de hardcore-zombieliefhebbers dit maar een abominabel slechte film vinden door het totaal gebrek aan gore en bloederige taferelen. Ik was echter onder de indruk en vond dat deze film het begrip zombie in een heel ander daglicht zette. De liefdevolle relatie tussen vader en dochter staat centraal en komt zelfs melodramatische over op een bepaald moment. En dat voor een horror film.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Wie een zombiefilm pursang verwacht, zal met Maggie niet aan zijn trekken komen, vrees ik. Verwacht wel een verrassend, ontroerend en beklijvend drama van hoe een vader omgaat met een dochter net voor ze in een zombie verandert. In die zin is de film wel geslaagd omdat je goed kan meevoelen met Arnold als vader. Ietwal experimenteel als uitgangspunt maar best de moeite waard. 4 sterren