134.862 gebruikers | 85.575 films | 31.015 regisseurs | 3.506.214 berichten | 4.927.064 stemmen

I Shot Andy Warhol (1996)

I Shot Andy Warhol (1996)
47 stemmen | gemiddelde 2,95
mijn stem:
12 jaar drugs- en alcoholmisbruik grof taalgebruikVerenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama
103 minuten

geregisseerd door Mary Harron
met Lili Taylor, Jared Harris en Stephen Dorff

Dit is het waargebeurde verhaal over Valerie Solanas. Valerie schreef een script, dat ze door Andy Warhol wilde laten produceren. Andy Warhol weigerde dit en toen besloot Valerie om hem te vermoorden.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2006, 17:30 uur
Waarschijnlijk heeft deze film zo`n laag gemiddelde omdat de hoofdpersoon ontzettend onsympathiek is. Maar verder is er helemaal niks mis met deze film. erg boeiend, dramatisch en ongewoon.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2006, 16:47 uur
te gekke film! waar komt die slechte rating vandaan!? 0_o andy warhol fans? :-P vond andy te gek! ...plus het draaide om een ander personage welke op haar manier ook enorm boeiend was? (= TOCH EEN GOEDE FILM! nice

» Laagste prijs voor deze film op DVD

I Shot Andy Warhol (Import) (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

I Shot Andy Warhol (€ 23,98)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 oktober 2010, 21:08 uur
Een ongewone film maakt de film nog niet goed. Stomvervelend eigenlijk en ik snap al dat begrip ook niet, een kunstenaar feitelijk vermoorden. Gauw vergeten en dat zal me ook geen moeite kosten.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2010, 0:45 uur
Leo1954 schreef:
Een ongewone film maakt de film nog niet goed.
Nee, daar is wel wat meer voor nodig, zoals hier bijvoorbeeld ;)
en ik snap al dat begrip ook niet, een kunstenaar feitelijk vermoorden.

Wie heeft daar begrip voor dan? Ik vind deze Solanas echt een verschrikkelijk mens, maar dat maakt de film nog niet slecht. Een ander referentie kader dan altijd de moreel verantwoorde is ook wel eens interessant.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2010, 21:14 uur
Je hebt een punt Querelle, maar de film overtuigde me in het geheel niet. Dat de film belicht wordt vanuit de dader, dat kan heel goed zijn. Maar ook het slachtoffer moet toch enigszins minstens duidelijk zijn en dat ontbrak volledig, imo.