ad
  • 139.641 films
  • 6.595 series
  • 19.957 seizoenen
  • 431.596 acteurs
  • 280.214 gebruikers
  • 8.081.733 stemmen
Avatar
 

Logboek

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Ebenezer Scrooge. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020, december 2020, januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021

6 Souls (2010) 2,5

Alternatieve titel: Shelter, afgelopen dinsdag om 00:50 uur

stem geplaatst

details  

Eli (2019) 3,5

afgelopen zondag om 22:44 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

details  

Thunder Force (2021) 1,5

afgelopen zaterdag om 15:20 uur

Oei.
Enkel en alleen opgezet voor Melissa McCarthy, want ik heb verder niks met superheldenfilms, uitzonderingen daargelaten. McCarthy vind ik normaalgesproken wel hilarisch, niet zo groots als een Bette Midler, maar toch. In deze film echter komt dat komische talent totaal niet uit de verf, of in ieder geval niet genoeg. De 'krab' scène in het restaurant bijvoorbeeld, zó niet grappig.
Octavia Spencer, haar tegenspeelster, is misschien nog wel een graad erger. Wat een miscast. Die staat er echt steeds bij als een dooie. D'r zit bijna geen beweging in, wat me toch noodzakelijk lijkt voor een actiefilm. Met haar 'onzichtbaarheid' wordt ook helemaal niks gedaan. Het ene moment is ze half onzichtbaar (ontzettend belabberd effect), het andere is ze gewoon helemaal weg. Ze hebben d'r maar een taser gegeven zodat ze nog íets te doen heeft.
De vriendschap tussen McCarthy en Spencer lijkt me ook niet echt heel hecht, als je niet eens weet dat je vriendin inmiddels een dochter heeft van 15.
Karikaturale bad guys waar zelfs een kleuter van 3 niet bang voor is.

details   naar bericht   reageer  

Jigsaw (2017) 2,0

Alternatieve titel: Saw 8, 8 april, 12:32 uur

De doorgezaagde ledematen vliegen je weer om de oren in dit 8ste deel alweer van de Saw-filmreeks, het horrorequivalent van bekende televisie-afvalraces als Big Brother of Wie is de mol?. De acteurs zijn in ieder geval al net zo irritant aanwezig als de deelnemers aan dat soort programma's.
Die maffe kabouter op z'n driewieler die steevast komt binnenfietsen als er weer 's een opdracht zit aan te komen en er natuurlijk weer een dooie gaat vallen. Dat had in deel 1 al iets lachwekkends, maar is nu ook nog eens gewoon vervelend.
Pierlala John Kramer met z'n lange lijzige hoofd is allang morsdood, maar heeft voor zijn overlijden nog van allerlei dingen geregeld en het stokje aan een ander doorgegeven, ja zo lust ik 'm ook wel.. Zo kun je dus eeuwig door blijven gaan met deze onzin.
De vraag is of er nog iemand op zit te wachten?
Neen.

details   naar bericht   reageer  

En Kongelig Affære (2012) 4,0

Alternatieve titel: A Royal Affair, 6 april, 21:15 uur

stem geplaatst

details  

The Rental (2020) 4,0

5 april, 21:23 uur

Verrassend goede thriller, maar laat ik eerst beginnen met iets negatiefs: de hond. Niet de hond zelf natuurlijk, maar de rol die hij krijgt toebedeeld in het plot. De hond gaat mee op vakantie, op dat moment kun je op je vingers natellen dat de hond iets vreselijks staat te gebeuren. Het is één van de grootste clichés in thrillers. Dat zorgde ervoor dat ik eigenlijk de hele tijd aan die arme hond zat te denken.
Wat me ook opviel: je bent op vakantie, je wandelt met je hond over een kilometerslang en honderden meters breed strand, maar je hond moet mee aan zo'n lullig uitrolbaar riempje. Laat die hond gewoon even lekker los, doe niet zo krampachtig moeilijk en braaf zeg. Er is geen kip te bekennen op dat strand.
Later hebben ze de hond eventjes vastgebonden in de tuin en dan wordt er gevraagd of iemand straks de hond weer zou kunnen losmaken. Maar de hond wordt natuurlijk, je verwacht het niet hè, compleet vergeten en zit daar dus een halve dag alleen buiten vast aan een riem, waarna hij ook nog eens vermist wordt.
Mensen die zo omspringen met hun huisdier wens je het allerergste toe natuurlijk, en die wens komt gelukkig ook uit.
Maar verder een uitstekend debuut. Halloweenish, met een gemaskerde moordenaar en toch een paar goeie schrikmomenten.

details   naar bericht   reageer  

Just Say Yes (2021) 0,5

3 april, 22:10 uur

Lelijke locaties: een sfeerloze nieuwbouwwijk, betegelde voortuinen met hier en daar een vierkante meter gemillimeterd gras, geen boom of struik te bekennen, ver-schrik-ke-lijk! Het Vondelpark natuurlijk weer, op zich niets mis mee, maar voor een stad als Amsterdam eigenlijk veel te klein. Je mag er wel je hond loslaten overigens, weet niet of dat nog zo is. Hier in Tilburg hebben ze onlangs een spiksplinternieuw park geopend (qua omvang zo'n 1/3 van het Vondelpark) waar honden niet eens naar binnen mogen. Kutpark. Dit terzijde.
Film zit weer vol akelige figuren, van die neoliberale carrière-trutjes, mensen waar je in het echte leven in een grote boog omheen loopt. Ik wel tenminste. En zo slecht geacteerd, in pornofilms wordt er doorgaans nog beter geacteerd. Jim Bakkum kruipt natuurlijk weer in de huid van de perfecte man.

details   naar bericht   reageer  

The Personal History of David Copperfield (2019) 2,0

30 maart, 21:03 uur

stem geplaatst

details  

Shirley (2020) 3,5

26 maart, 21:19 uur

stem geplaatst

details  

The Secret Garden (2020) 2,0

25 maart, 20:05 uur

stem geplaatst

details  

Deadly Illusions (2021) 1,0

18 maart, 21:22 uur

Amateuristische meuk.
In de openingsscène betreden we een boekenzaak waar de camera inzoomt op een uitstaltafel vol boeken en juist op dat moment loopt er een klant voorbij die een boek van de stapel grist.
Zij is zo'n typische huisvrouw (schrijfster, maar toch) die voor haar man nog een ontbijt klaarmaakt en een tik op haar billen krijgt voor hij de deur uitgaat, alsof het 1974 is. Bedroevend slechte erotische scènes, met de deken d'r overheen, geen naakt te zien.
Voer je een sollicitatiegesprek in je huis, ga je koffiezetten, gaat je sollicitant intussen, alsof dat niet hartstikke vreemd is, een zelf meegenomen boek zitten lezen. Die sollicitaties zijn overigens ongegeneerd gejat van Single White Female.
De nietszeggende bijrolletjes zijn natuurlijk weer eens aan zwarte acteurs weggegeven, als een soort diner en wat er dan van overblijft is voor de hond.
Beroerd acteerwerk, dat 'Oh my God! What happened?' als ze haar man op de badkamervloer ziet liggen die daar ligt dood te bloeden. 'What happened?' Ja, ik ben uitgegleden over een zeepje en ben daarbij vijf keer op een vleesmes gestuiterd, nou goed.. Maar vooral de intonatie, die totaal niet past bij wat ze ziet, alsof ze iemand heeft zien vallen maar eigenlijk wel weet dat er niet veel aan de hand is.

details   naar bericht   reageer  

Det Store Flip (1997) 2,5

Alternatieve titel: Wild Flowers, 17 maart, 00:24 uur

stem geplaatst

details  

Unge Andersen (2005) 2,0

Alternatieve titel: Young Andersen, 14 maart, 22:37 uur

Niet alleen schreef H.C. Andersen sprookjes, hij was ook een dichter en hield een groot deel van zijn leven een dagboek bij. Een kleine selectie daarvan verscheen in het Nederlands onder de titel 'Het Sprookje van mijn Leven'. Deze biopic is echter geen verfilming van die dagboeken maar focust op Andersen als adolescent die acteur wil worden, maar geweigerd wordt op de theaterschool waarna hij een middelbare schoolopleiding kan volgen dankzij financiële steun. Daar wordt hij gepest door zowel de leerlingen als de hoofdmeester, omdat hij stil en verlegen is.
In deze film wordt min of meer de suggestie gewekt dat deze hoofdmeester een zekere rol heeft gespeeld in Andersens ontwikkeling van arme schoenmakerszoon tot gevierd sprookjesschrijver, het lelijke jonge eendje dat verandert in een prachtige zwaan, en ik vraag me af of het allemaal wel gegaan is zoals hier wordt voorgesteld.
Van dat verlegene zie ik overigens weinig tot helemaal niets terug in de acteur die de jonge Andersen speelt. Deze kijkt eerder, hoe zal ik 't omschrijven? .. een beetje dommig uit zijn ogen, met die verbaasde blik steeds. In ieder geval niet de ogen van een oude ziel of verlegen romanticus. Hij heeft dan weliswaar ongeveer dezelfde gezichtsstructuur als de Andersen die we allemaal kennen van zijn portretfoto's, maar daar houdt de vergelijking dan ook mee op. De acteur die de oude Andersen voor zijn rekening neemt lijkt al helemaal voor geen meter, wat slécht gecast!
Verder wordt nog het verhaal verteld van de zieke jongen Tuk die uiteindelijk sterft, wat heeft geresulteerd in het gedicht 'Het Stervende Kind', het debuut van Andersen (1827) en later ter inspiratie diende voor het sprookje 'De Kleine Tuk' (1847).
Over het geheel genomen is de film te kleurloos, niet meeslepend genoeg, de decors en kostuums zien er wel goed uit.

details   naar bericht   reageer  

Cry-Baby (1990) 4,5

Alternatieve titel: Cry Baby, 12 maart, 14:13 uur

Hier wordt een mens vrolijk van.
De films van John Waters hebben doorgaans dezelfde soort sprankelende vibe als de films van Paul Verhoeven, met lichtelijk overdreven acteerwerk en volkse platvloerse oneliners. Gemoedelijk rol je van de ene hilarische scène in de andere, zonder eigenlijk door te hebben dat er ook nog zoiets als een verhaal verteld wordt. Net als in Spetters en in Flesh+Blood draait het hier om een groepje tegendraadse tieners/rebellen dat zich baldadig gedraagt en zich verzet tegen de gevestigde orde, in dit geval het kleingeestige Amerika van de keurige jaren '50. De in 2010 overleden Susan Tyrrell, die in Flesh+Blood de grofgebekte hoogzwangere Celine speelde, zet ook in deze film (toeval?) weer een héérlijk viswijf neer, haar man is Iggy Pop.
Johnny Depp heb ik wat acteren betreft nooit echt héél bijzonder gevonden en heb 'm ook nooit gezien als een sekssymbool, hoewel hij in de tijd dat deze film uitkwam nog een tieneridool was door zijn rol in 21 Jump Street, maar zijn flamboyante excentrieke rollen zitten hem in ieder geval als gegoten. Hier speelt hij Cry-Baby, lid van 'The Drapes', een groepje criminelen met vetkuiven en ruige nozemachtige motorkleding (..with clothes designed by homosexuals!). Zijn bijnaam heeft hij te danken aan het traantje dat constant over zijn wang rolt, dat hij later in de lik door een medegevangene laat tatoeëren. Cry-baby valt voor de charmes van Allison Vernon-Williams, een braaf meisje uit een welgestelde familie, wiens moeder niets moet hebben van de Drapes en in één of ander toespraakje haar aversie jegens deze jeugddelinquenten niet onder stoelen of banken steekt..

This afternoon we were attacked by a gang of juvenile delinquents. Juvenile delinquents are everywhere. Right here in this community. Boys with long hair and tattoos who spit on the sidewalk. Girls who wear tight slacks. Hysterectomy pants, I call them.

Een van de leukste rollen is Kim McGuire als de opvallende verschijning Mona 'Hatchet-Face' Malnorowski (That devil woman!), net als Susan Tyrrell inmiddels overleden. Zij koos na een aantal filmrollen voor een carrière in de advocatuur.
Cry-Baby is een luchtige muzikale komedie met zoals we van Waters gewend zijn een scherp randje; maatschappijkritiek verpakt in een glitterdoos. Ook racisme wordt op schertsende wijze gehekeld. Komen ze een kind uitzoeken in het weeshuis, wijst de directrice van het weeshuis een klein meisje aan, zegt ze: 'She's caucasion, but that's all I can recommend.. '

God bless Richard Nixon!

details   naar bericht   reageer  

La Pianiste (2001) 4,5

6 maart, 22:14 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Nattevagten (1994) 4,5

Alternatieve titel: Nightwatch, 6 maart, 22:10 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Triumph des Willens (1935) 4,5

Alternatieve titel: The Triumph of the Will, 6 maart, 22:08 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

An Angel at My Table (1990) 4,5

6 maart, 22:07 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Vera Drake (2004) 4,5

6 maart, 22:04 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

The Last Emperor (1987) 4,5

Alternatieve titel: L'Ultimo Imperatore, 6 maart, 22:04 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Das Weiße Band - Eine Deutsche Kindergeschichte (2009) 4,5

Alternatieve titel: A White Ribbon, 6 maart, 22:04 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

The Remains of the Day (1993) 4,5

6 maart, 22:03 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Rear Window (1954) 4,5

Alternatieve titel: De Stille Getuige, 6 maart, 22:03 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Madonna: Truth or Dare (1991) 4,5

Alternatieve titel: In Bed with Madonna, 6 maart, 22:03 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Big Business (1988) 4,5

6 maart, 22:02 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

details  

East of Eden (1955) 4,5

6 maart, 22:00 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Keetje Tippel (1975) 4,5

Alternatieve titel: Hot Sweat, 6 maart, 22:00 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

The Lodger: A Story of the London Fog (1927) 4,5

Alternatieve titel: De Geheimzinnige Gast, 6 maart, 22:00 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Lourdes (2009) 4,5

6 maart, 22:00 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Madeo (2009) 4,5

Alternatieve titel: Mother, 6 maart, 21:59 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Oliver! (1968) 4,5

6 maart, 21:58 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Séraphine (2008) 4,5

6 maart, 21:58 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

The Song of Bernadette (1943) 4,5

6 maart, 21:57 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) 4,5

6 maart, 21:54 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Hocus Pocus (1993) 4,5

6 maart, 21:54 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Frenzy (1972) 4,5

6 maart, 21:54 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Flesh+Blood (1985) 4,5

Alternatieve titel: Flesh & Blood, 6 maart, 21:53 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

The Color Purple (1985) 4,5

Alternatieve titel: De Kleur Paars, 6 maart, 21:53 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Blow Out (1981) 4,5

6 maart, 21:53 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Batman Returns (1992) 4,5

6 maart, 21:52 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Asylum (2005) 4,5

6 maart, 21:52 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Planet of the Apes (1968) 4,5

Alternatieve titel: Monkey Planet, 6 maart, 21:51 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

El Niño de Barro (2007) 4,5

Alternatieve titel: The Mudboy, 6 maart, 21:51 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Klec (2019) 4,5

Alternatieve titel: Suspicion, 6 maart, 21:50 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

In den Gängen (2018) 4,5

Alternatieve titel: In the Aisles, 6 maart, 21:50 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

La Guerre du Feu (1981) 4,5

Alternatieve titel: Quest for Fire, 6 maart, 21:49 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Coma (1978) 4,5

6 maart, 21:49 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Can You Ever Forgive Me? (2018) 4,5

6 maart, 21:48 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

The VVitch: A New-England Folktale (2015) 4,5

Alternatieve titel: The Witch, 6 maart, 21:48 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Spetters (1980) 4,5

6 maart, 21:47 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

The Limehouse Golem (2016) 4,5

6 maart, 21:47 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Kill Bill: Vol. 1 (2003) 4,5

6 maart, 21:46 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

The King of Comedy (1982) 4,5

6 maart, 21:46 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

The Green Mile (1999) 4,5

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile, 6 maart, 21:46 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Camille Claudel 1915 (2013) 4,5

6 maart, 21:45 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Thelma & Louise (1991) 4,5

6 maart, 21:44 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Moonlight (2016) 4,5

6 maart, 21:43 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Lion (2016) 4,5

Alternatieve titel: A Long Way Home, 6 maart, 21:43 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

It (1990) 4,5

Alternatieve titel: Stephen King's It, 6 maart, 21:43 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

I, Tonya (2017) 4,5

6 maart, 21:42 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Fatal Attraction (1987) 4,5

6 maart, 21:42 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

The Fifth Element (1997) 4,5

Alternatieve titel: Le Cinquième Élément, 6 maart, 21:42 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

The Exorcist (1973) 4,5

Alternatieve titel: De Duivel-uitbanner, 6 maart, 21:41 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details  

Alien (1979) 4,5

6 maart, 21:41 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 5,0 sterren

details