menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Left4Dead. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019, oktober 2019, november 2019, december 2019, januari 2020, februari 2020

Betrayed (2018) 1,5

31 augustus 2019, 12:49 uur

Zo wat een zootje. Eerder deze week gezien en echt.... wat is dit een draak.

Het verhaal, tja daar kun je dan nog mee leven als een actie/misdaad. Maar het script is wel zo belabberd.
Daarnaast het ver ondermaatse kunnen van de debuutregisseur, niet om aan te gluren. De cast maakt alle mogelijke positieve reactie dan als laatste wel even vakkundig af, er zou een verbond moeten bestaan tegen zulke gasten. Ach ja.. dan hangt er nog zo'n soundtrack onder.......

Ik duikel met mijn beoordelingen niet snel onder de 2**, maar bij deze gaat het me gemakkelijk af.
1,5**

» details   » naar bericht  » reageer  

Puppet Master: The Littlest Reich (2018) 2,5

31 augustus 2019, 11:56 uur

These are hate crimes....

Het zoveelste deel in de reeks, het eerste deel dat ik gezien heb. Maar ik las de naam S. Craig Zahler, meteen was ik getriggerd. Heb een aantal films van de gast gezien en was daar zeer tevreden over. Ruw is zijn handelsmerk. Normaliter heb ik niks met zulke prenten, maar ach....... men moet eens wat anders van het menu kiezen dan altijd maar foe young hai.

Dus we hebben te maken met poppen die een complete massacre veroorzaken. Leuk dat er een nazie achtergrond in zit, maakt het grappig maar tegelijk ook deels weerzinwekkend natuurlijk. Een low budget prent met een redelijke onbekende cast. De regisseurs hebben eerder films gemaakt maar om van echte klappers te spreken zie je niet terug in de beoordelingen hier op MM en op IMDB. Dit is mijn eerste van de gasten, dus was ik erg benieuwd. In ieder geval was ik wel erg benieuwd hoe de poppen flink te werk zouden gaan, dit gezien hun achtergrond.

Horror staat hier als genre, bij IMDB staat ook comedy vermeld. En daar ging voor, een horror-flickje met een vette knipoog. Na een aardig begin slaat de film een beetje dood, je moet even door het achtergrondverhaaltje heen wat niet heel erg inspirerend is. Het is dus even wachten op de brute kill's waar je de prent voor opgezet hebt. Udo Kier als Toulon is echt geweldig, de rondleiding in Toulon's huis met de sarcastische hostess, en tevens de agente die bij de dood van Toulon aanwezig was, begint de pret wat in te luiden.

Horror vind ik iets te zwaar bij deze film, het zijn gewoon slecht in beeld gebrachte kill's. Menigmaal satire in sarcasme, soms erg goor. Dit alles is puur onder het mom humor bedolven, dus zo moet je de prent ook gaan kijken. Want ja...... het ziet er soms gewoon niet uit hoe het op beeld is gezet, maar ik weet zeker dat het met opzet is gedaan. Het script bevat menigmaal echt belachelijke teksten die een glimlach naar voren toverden. Het is niet sterk maar net goed genoeg voor die glimlach, meer zit er dan ook niet in.

Maar het is echt bagger hoe het op beeld is gezet. Het acteerwerk, de poppen, regie etc. etc. etc...... Met opzet zodat het onmiskenbaar slecht moet zijn om de humor te kunnen ervaren. Maar je moet er wel van houden, en eerlijk gezegd.... ik heb er niet veel mee. Ik kan wel lachen om bepaalde stereotypen en domme uitspraken, maar ze mogen wel iets sterker zijn wat mij betreft. Iets teveel puberhumor.

Tja... 2,5** voor de momenten waarop een glimlach intrede deed.
Vind S. Craig Zahler wat moeilijk te plaatsen bij dit werkje.

» details   » naar bericht  » reageer  

Wake Up (2019) 3,0

Alternatieve titel: Awake, 25 augustus 2019, 11:52 uur

Rhys Meyers, vond hem verschrikkelijk goed creepy in de prachtfilm 6 Souls . Verder heb ik hem niet veel op het doek gezien dus was wel benieuwd hoe hij het hier zou doen. Hij staat naast de met mooie ogen bekroonde Francesca Eastwood, jawel de dochter van, die ik enkel vroeger ooit heb zien spelen in True Crime. Een film van, jawel, papa Eastwood. Oud gediende William Forsythe tikt ook nog even een paar centjes aan met deze prent. De man is nu wel echt oud geworden maar nog altijd heerlijk om op het witte doek te zien.

Het plot stond me zeker aan, een psychologische thriller. Een man lijkt een seriemoordenaar te zijn, de politie heeft in ieder geval genoeg bewijzen in handen. An sich heeft het verhaal genoeg aan boord om lekker puzzelwerk te kunnen leveren. Het begint allemaal aardig, heden en verleden komen bij elkaar. Snel volgt er een ietwat saai stuk met wat vreemde wendingen, jammer dacht ik meteen. Het leek erop dat de prent zou verzanden in een saaie zit. Ook het script loopt niet altijd even lekker of is altijd even sterk.

Een debuut voor de twee regisseurs, dat is ook wel een beetje te zien. De twee moeten nog het één en ander leren. Waar de prent aardig begint, verzand het in een stroperig langzaam narratief. Het acteerwerk van Jonathan Rhys Meyer en, Francesca Eastwood is respectievelijk matig tot niet overtuigend. William Forsythe en Malik Yoba daarentegen spelen juist wel goed. Slepend; kort samengevat. Het script heeft te weinig te bieden om echt in het verhaal te duiken, opgezogen te worden. Een aantal ontwikkelingen doen erg vreemd aan, maar het houdt je wel bezig.

Ik ben het volledig met filmkul hierboven eens, hier had meer uit gehaald kunnen/moeten worden. Zonde als je het mij vraagt. Als je veel films hebt gezien weet je al snel de dader aan te wijzen, in ieder geval dat denk je. Jammer dat het hier ook weer het geval was. Door de dader steeds in beeld te brengen op bepaalde momenten dan weet je dat diegene de dader ook is. Dit wordt en werd in heel veel films toegepast, een verrassing lijkt bijna uitgesloten. Maar dat geeft niet weg dat je dat dan pas echt weet als de prent voorbij is, en deze film kon ik redelijk uitzitten.

Tja en wat voor beoordeling krijgt Wake Up dan? Nou een 6,5/10 en hier een 3**.
Een beetje teleurstellend vooral het einde, maar in totaal zeker niet heel slecht. Had een betere uitwerking verdiend.

» details   » naar bericht  » reageer  

Nomis (2018) 3,5

Alternatieve titel: Night Hunter, 22 augustus 2019, 15:54 uur

Simon says

Een harde binnenkomst. Een meid pleegt zelfmoord om maar uit de handen van haar predator te blijven. Want predators, daar handelt het zich om in deze prent. Al snel wordt het lijk van de meid gevonden en is meteen duidelijk dat de meid vastgebonden heeft gezeten. Ook blijkt ze gemarteld te zijn.

Ben Kingsley als Cooper is van de partij en lijkt een soort rol te spelen als in Suspect Zero te spelen, jagen op predators. Ook een heerlijke film voor de liefhebbers. De film pakt het verhaal op een serieuze manier aan, waarschijnlijk ook maar de enige in mijn ogen. Want het is een pest dat er zulke predatoren rondlopen op deze aarde.

De cast ziet er goed uit en voelt de rollen prima aan. Naast de serieuze toon, gesteund door de prima soundtrack, is er zo nu en dan een glimlach te ontdekken. Gelukkig wel op een manier dat het verhaal serieus blijf, men verknalt er in ieder geval niets mee. Al snel vind men de dader, gepakt met apparatuur van een oud-rechter die zaken in eigen hand neemt. Dit in samenwerking met een meid die als lokaas dient.

De gek is gepakt, alles klaar. Maar nee...... er zit een addertje onder het gras. Marshall zal zijn uiterste best moeten doen om er achter te komen hoe de vork nu precies in de steel steekt. Dit samen met Rachel en Cooper, daar waar hij een verleden mee heeft waardoor het er niet gemakkelijker op wordt. Is de gearresteerde wel de juiste, speelt hij toneel of........ Een kat een muisspel is onvermijdelijk.

Een goed debuut van de regisseur die ik zeker zal volgen in zijn carrière. Weinig op of aanmerkingen die ik heb, een mooi verhaal vertaald naar een goed script. De cast zit er erg goed in, het vrouwelijk schoon is aanwezig. Het tempo is prima, soundtrack goed. Beeld en geluid kan ermee door, regie goed. Zo zie ik ze graag, wat worden ze nog maar weinig gemaakt.

Een aanrader, een dikke 7,5/10. Hier geef ik het een 3,5**.

» details   » naar bericht  » reageer  

Monsters (2010) 2,0

22 augustus 2019, 13:37 uur

500.00 pond voor deze productie, we spreken over een low budget film dus. De eerste 45 minuten gebeurt er eigenlijk maar weinig tot niets. Een roadtrip van een meid en jongen die we volgen. Dit is ook het stuk dat behoorlijk saai is. Rond de 50 minuten krijgen we wat actie en is op vele plekken onheil zichtbaar door bloed en verlaten vervoersmiddelen.

Na klokslag een uur komen dan eindelijk de vijanden een bezoekje brengen. Dat is dan wel van korte duur. Eigenlijk is het saaie prent, je wacht op dat er iets gebeurt maar je zit alleen maar naar twee gasten te kijken en te luisteren. Het volgen van de hoofdrolspelers is helaas ook niets meer dan verloren tijd die je spendeert aan deze prent bij het bekijken ervan.

Eerder deze week was ik onder de indruk van Gareth Edwards zijn Godzilla. Ik had due goede hoop voor deze prent. Maar hoop heeft nog nooit garanties geleverd, en deze prent viel me dus flink tegen. Het is eigenlijk alleen maar een dramafilm geworden met net een tiental minuten wat SF. Wat een tegenvaller........

» details   » naar bericht  » reageer  

A Score to Settle (2019) 2,0

22 augustus 2019, 10:56 uur

Och ja..... een eeuwenoud verhaal en een @#[email protected] soundtrack. Cage had en heb ik niet veel mee, altijd hetzelfde karakter ook al zijn de films anders. Het verhaal heeft alle ingrediënten die al zo vaak de revue gepasseerd zijn dat het nu eindelijk irritant is geworden. Verzoenen met zoon, wraak op oude vrienden die de protagonist hebben genaaid en veel geld uitgeven om de prent hot te laten lijken door dure kleding en auto's. Zeg maar reclame maken.

Het begin, zeg maar het eerste uur, is behoorlijk saai en de personages boeien je gewoon niet. Je krijgt geen binding met de karakters en dat komt door het saai script. Nog wat totaal waardeloze liefde erin geknikkerd om volkomen aan de term 13 in a dozijn te mogen dragen. I.p.v. meteen lekker van start gaan met de wraakactie nadat Frankie vrijkomt, gaan we eerst een dodelijk saai stuk volgen hoe Frankie zich probeert te handhaven met zijn schuldgevoelens en persoonlijke drama. Fuck it denk je meteen, hier zit je niet op te wachten.

Dus de eerste 45 minuten zit je steeds op de wip om de prent eruit te gaan mieteren. Heb nog heel veel films staan die ik nog wil zien dus moet mijn tijd daar nuttig in verdelen. God wat een bagger denk je steeds, maar ik hield vol aangezien ik nog flink wat wraakactie verwachtte.

Maar wanneer de zoektocht leidt naar Frank's eerste slachtoffer gaat het ook al snel mis. Hij verprutst het, samen met de regisseur. Want echt hoe slecht het allemaal uitpakt voor Frankie, hoe slecht de regie het op beeld brengt. Het gezeur met de zoon komt daar dan ook nog eens bovenop, wat een gezever. Alles waar je niet op zit te wachten krijgt eigenlijk de overhand. Wat een getreuzel het eerste uur, nergens krijg waar je een binding mee krijgt binnen de prent.

Een slappe meuk ellende, dat is wat je krijgt met A score to settle. Niets is boeiend of heeft ook maar iets bijzonders in zich. Nee.... overslaan als je al een grote to watch list hebt is het overslaan van dit gedrocht geen probleem.

2**

» details   » naar bericht  » reageer  

Live by Night (2016) 3,0

21 augustus 2019, 11:06 uur

It all started with the inside man.

Ben Affleck, ik verafschuw hem als acteur maar als regisseur ben ik zeer tevreden over de man. Ik houd
van de outlaw-films, dit is er zeker ook eentje. Het verhaal speelt zich af tijdens de drooglegging waarbij de misdaadcijfers explosief stijgen. Het is een harde wereld waar hard gevochten wordt om het geld en daarmee de macht. Boston staat centraal als plaats delict, Joe Coughlin als hoofdpersoon.

Joe Coughlin wordt gespeeld door Affleck, en dat is nu juist het probleem voor de prent. Affleck mist kwaliteit om zo'n persoon neer te kunnen zetten. En dan mist meteen het verhaal zijn kracht, jammer. Joe wordt in het begin aan je voorgesteld, na traumatische ervaringen tijdens de oorlog in Frankrijk wordt een nieuwe Joe geboren. Geen regels behalve die van Joe die gelden. In ieder geval was het begin veel belovend.

Harde tijden worden vaak geromantiseerd neergezet, maar de maffia en de andere bendes tijdens de drooglegging waren als behalve romantisch aangelegd. Moordenaar en plunderaars in de ergste soort, zo kun je ze heel kort maar accuraat samenvatten. Ook hier wordt er weer een romantisch tintje aan een schurk gehangen, onterecht. De harde crook is bruut, helaas lukt het Affleck niet om die zo te presenteren.. Het feit dat Joe een Ier is blijkt ook niet erg overtuigend bij Affleck. Maar goed, genoeg over de acteur.

Een intrigerend verhaal over één van de grootste schurken die Amerika in haar bestaan gekend heeft. Joe komt tussen twee grote rivalen in te staan, iets waar hij zeker niet op zat te wachten. Helaas valt de film steeds terug op het zeurende liefdesverhaaltje van Joe met Emma en Graciela, daar zat ik niet echt op te wachten. Misschien dat, dat de reden was waarom ik de film niet echt heel boeiend ervoer. Het mist echte karakter, nu lijkt het een opgelepeld verhaal zonder echte body. Het kon me al snel niet meer sterk geconcentreerd houden.

De setting is echt heel mooi, geen geld bespaard op de inkleding. Beeld en geluidstechnisch is het aardig te noemen, het acteerwerk is voldoende, geweldig om Chris Cooper weer eens te zien op het doek. Het verhaal is ietwat te lang maar huisvest de interessante onderdelen uit Joe's leven, de gebeurtenissen die Joe bracht. Zijn leven bestaat na zijn gevangenisstraf puur uit wraak. Maar toch lukt het hem om de zaken te doen keren en een legaal idee op te zetten. Helaas wordt dit al snel verstoort, the story of his life.

De film schuurt een beetje, twee uur is te lang en het script doet langdradig aan. Het is allemaal wel aardig, helaas niet heel sterk te noemen. Normaal wordt ik helemaal opgezogen door dit soort verhalen, maar hier was dat niet het geval. Wel gek om te zien wat Joe nu allemaal heeft meegemaakt, zelf tegen de KKK nam hij het op en won. Maar het was een schurk, hoe je het went of keert. Je echt kunnen inleven met het karakter van Joe wil niet erg lukken. Dat wil ik toedichten aan het acteerwerk van Affleck, hij kan maar weinig rollen neerzetten en dit was er eentje waar hij ver weg van zou moeten blijven. Helaas....

Tja en wat geef je zo'n biografie nu voor cijfer, een bak met geld kreeg Affleck voor het realiseren van dit verhaal op beeld. Tja ik kom gewoon niet verder dan een 6,5/10. Hier 3** omdat ik de uitwerking matig noem, niet slecht maar matig. Dit omdat het verhaal van Joe echt wel een interessant is maar mij gedurende de film steeds minder interesseerde.
Voor een druilige regenachtige herfstdag is het te doen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Godzilla (2014) 3,5

20 augustus 2019, 16:03 uur

Gojira

Ben niet echt fan van de Godzilla franchise, toch vond ik de opening van deze prent echt zeer aantrekkelijk. Het verhaal begint leuk, Cranston als bekende kop mag de aftrap doen. Slechts enkele minuten acte de présence voor hem, duidelijk aangenomen als een publiekstrekker. In beeld en geluid merk je meteen dat er flink aandacht aan geschonken, man wat een genot. En dat is nou juist waarvoor ik de prent had opgezet, een goed begin is het halve werk luidt de bekende stelling. Het bracht een goed gevoel bij mij naar buiten.

Een niet echt heel grote cast waar Edwards het mee moest doen, wel een flinke bak geld had hij ter beschikking. En dat zie en hoor je vanaf het begin af aan. Al snel komt het beestje tot leven en daarmee ook de echte actie. De brute kracht van godzilla zou de wraak van de aarde zijn op de puinhoop die de mens van het milieu maakt. Het beest gaat op zoek naar batterijen, in de vorm van nucleaire energie, om zich te voeden. Dat op zich betekent gevaar voor centrales, duikboten en noem maar op.

Could be a second bogie

Maar het feest is niet compleet als je vriendjes niet over de vloer komen, Godzilla blijkt niet een solitair leven te leiden. Mutos die net als Godzilla gewekt zijn en van plan zijn om te paren en uit eten te gaan. Nou dat zal wel even gestopt moeten worden, gelukkig zijn daar altijd de dappere Amerikanen die elke oorlog aankunnen en zullen dit klusje ook klaren. De alles verwoestende Muto's hebben ook een natuurlijke vijand naast de mens, Godzilla.

"Don't fuck with nature", lijkt het motto van de film te zijn. Met een prima actiefilm met een geweldige geluidsspoor. Beeldtechnisch is het ook wel in orde, het acteerwerk krijg ook een voldoende.Qua verhaal en script is het niet veel te noemen. Maar dat weet je van tevoren als je de prent opzet. Je gaat de film aan voor beeld en geluid en dat is zeker niet teleurstellend. Ja het is menigmaal te donker op het beeld geprojecteerd, maar ach... er valt mee te leven.

De film duurt 2 uur, ietwat aan de lange kant wat mij betreft. Het verhaal is mager en om daar twee uur speeltijd mee te vullen was zeker een uitdaging. Maar het kijkt allemaal aardig vlot weg. De CGI is oké te noemen. Men heeft er een prima actieprent van weten te maken. Een heerlijke chaos, vol bombarie in explosies en diepe roars van de beestje. Algeheel paniek lekker in beeld, ik kom uit op 3,5**.

popcorn time optima pro forma.

» details   » naar bericht  » reageer  

John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019) 3,5

Alternatieve titel: John Wick: Chapter 3, 20 augustus 2019, 12:34 uur

Op een redelijk hoog tempo smijt Chad Stahelski met prenten over John Wick. Geen probleem, ze zijn te pruimen. Zeker dat deel 1 een heerlijke prent was, deel 2 moest toch onderdoen. Ik hoopte op een waardige opvolger van prent 1 met deze prent.

Maar al snel voel je aan dat dit deel niet het niveau haalt van deel 1. Menigmaal zit de timing er flink naast wat een ergernis bij mij opleverde. Deels door de editing en deels door de regie. En ook al had deel 1 niet een heel uitgebreid verhaal, dit deel blinkt uit in nog minder verhaal. Het is een soort Seagal/Van Damme prent geworden. Net als bij deel 2 kwam er weer een gevoel van jammer naar boven.

Maar slecht is het daarom zeker niet, een brute knokfilm waarbij niet alle gevechten even goed op beeldplaat vastgelegd zijn. Beeld in warme kleuren en een statige stijl, een matige soundtrack en kan-er-mee-door script zijn de ingrediënten. Het personage Wick is nog steeds leuk, net als de High Table. De beroepscode onder de huurmoordenaars is en blijft erg leuk. Gebaseerd op absolute gehoorzaamheid, bij het breken ervan worden zware penalty's ingezet.

Het meeste fun heb ik gekregen door oude bekende koppen waarvan de meesten niet veel meer op het doek te zien zijn. Tenminste, niet dat ik ze nog vaak tegenkom. En daar ben ik de regisseur erg dankbaar voor, hij heeft een mooie cast staan die het goed doet. Ook zijn de locaties mooi uitgezocht, de belichting daarbij maken mooie shot mogelijk zoals in deze film geschoten zijn. Kortom, heerlijk om naar te kijken.

Ach het is weer een aardig deel in de reeks geworden. Niet heel goed, niet slecht. Niet in alle shot overtuigend, maar hé, het gaat om ontspanning hier ten slotte. Nee, wederom haalt dit deel niet de kracht van deel 1. Jammer maar het is geen verloren zaak geworden zoals we al vaak zagen bij vervolgingen van films. Moet wel zeggen dat de vechtpartijen zo nu en dan me een klein beetje verveling brachten.

Deel 1 blijft baas met 4**, deel 2 en 3 krijgen een degelijke 3,5** van mij.

» details   » naar bericht  » reageer  

John Wick (2014) 4,0

20 augustus 2019, 12:33 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Brightburn (2019) 3,5

19 augustus 2019, 11:48 uur

"I am going to take care of that"

Een compleet onbekende cast voor mij. De hoofdrolspelers opgezocht op IMDB en dan zie ik dat de spelers in films en series spelen waar ik niet van houd. Dus was benieuwd hoe de cast het er vanaf zou brengen.
Films over superhelden heb ik niet zoveel mee, al helemaal die overkill troep van de laatste jaren niet. Maar wanneer die krachten in een duivels joch gestopt worden,...... dan ben ik zeker te porren voor de flick. Zeker na het zien van de prent The Prodigy werd dit me weer eens duidelijk, een aanrader voor de liefhebber.

Al snel merken we dat het leven van het simpele boerengezin Breyer op stelten zal komen te staan. Brandon is nogal buitensporig, het gezin heeft hem gevonden. Zover het Superman verhaal, want ja het is gewoon een vette kopie. Maar het addertje zit hem dus in het feit dat dit kind niet de aarde in alle glorie zal verdedigen. Brandon blijkt al snel een spooky tiener te zijn met eigenaardige karaktertrekken. Het is wachten op een eerste echte uitval van Brandon. Eerst zien we wat kleinere maar zeker al disturbing handelingen, al snel pakt het gevaarlijker uit. Het wordt rustig opgebouwd met een lekkere suspense door de soundtrack.

Ja en het is een heerlijk horror-thrillertje geworden, zo nu en dan ook nog een lekker stuk gore. Maar helaas is al het acteerwerk niet super, Dunn is niet overal sterk te noemen en dat is erg jammer. Het concept, het verhaal, is wel leuk te noemen. Het script loopt aardig en over de regie heb ik verder geen echte klachten. De soundtrack is goed, het helpt de spanning. Geluid en beeld ook wel oké.

Eigenlijk is er niet heel veel slechts te melden bij deze prent. Maar op een gegeven moment gaf de film mij het gevoel dat het niet sterk genoeg uit de verf kwam. Een gevoel dat er meer in het verhaal zat dan er hier uitgehaald werd.
En dat is erg jammer, dat gevoel. In het begin dacht ik weer een echte creepy prent te gaan zien, helaas kon dat gevoel niet volhoudend zijn. Niet onaardig met goede momenten, maar zoals ik bijvoorbeeld bij Sinister op het puntje van de stoel zat, kan ik niet zeggen dat, dat gebeurde bij deze prent. Prima ontspanning, dat wel.

Vooruit een 7, hier 3,5**.
Film spring wel tussen de massaproducties van de laatste jaren uit.

» details   » naar bericht  » reageer  

Flight 666 (2018) 3,0

18 augustus 2019, 16:27 uur

Looks like it's following us.

Ja je moet er maar van houden. Opgesloten 10.000/12.000 meter boven de grond in een aluminium tube. Alle de piloten hebben de controle, jijzelf niet. En even de benen nemen bij gevaar zit er niet in, ja oké.... van kop naar staart maar daar houdt het dan ook mee op. Dus voor een vlucht moet je aanvaarden dat je jezelf volledig overgeeft aan de piloten, de vliegtuigingineur en het grondpersoneel die de kist inspecteren.

Als dat allemaal goed verloopt zijn er nog een aantal gevaren voor een vlucht. Natuurlijk is het weer een grote factor, maar dronkenschap en stress zijn er ook die de rust van een reisje flink kunnen bederven. Deze prent neemt die factoren mee in het verhaal, ja en dan kan het flink claustrofobisch worden. Al snel is de eerste onruststoker bekend.

Met wat oppervlakkige info leren we een aantal hoofdrolspelers een beetje kennen. Totaal niet interessant maar goed, soit. De kist raakt al snel weer in de problemen, het lijkt erop dat er een vreemde kracht zich loslaat op deze vlucht. Vanuit het hiernamaals komen noodkreten om wraak te nemen op hun vernietigd aardse leven. Een soort en met Cluedo tijdens een vlucht alleen dan in een wat minder ontspannen toestand.

Maar eng wil het niet worden. Gelukkig dat daar de queeste is, wie/wat zoekt contact en waarom. En dat is nog best te pruimen, ik heb echt beroerdere de afgelopen jaren. Het loopt aardig qua script en het acteerwerk kan ermee door. De regie is wel oké, de soundtrack is ook te doen. Voor een low budget mag men niet klagen met dit eindproduct. Het is niet super, maar ik wil het ook niet als echt slecht omschrijven.

Van de horror moet je het niet verwachten, maar met het plot kun je een leuk stuk puzzelwerk hebben. Film is niet supersnel maar zeker ook niet traag. Verhaal is misschien dan wel dun maar het mij mijn concentratie gefocust te houden, en dat is al heel wat tegenwoordig. Wanneer alles op een klein gebied zich afspeelt heb je al snel de kans dat het erg saai wordt en voorspelbaar. Hier valt dat mee.

Ach, geen bijzonder werkje maar ik heb mij niet verveeld. Vooruit 3**.

» details   » naar bericht  » reageer  

Sabrina (2018) 1,5

17 augustus 2019, 20:02 uur

Zo wat een zootje zeg. Horror tot het lachwekkende aan toe, bijna een parodie. Maar dat is niet de bedoeling geweest van de crew, wat ze wel hebben geprobeerd te maken heb ik geen kijk op. Gewoon links laten liggen. Geef niet snel een prent een beoordeling lager dan 2**, maar hier kan ik mijzelf net anders dan positioneren.

» details   » naar bericht  » reageer  

A Murder of Crows (1999) 3,0

11 augustus 2019, 16:52 uur

Cuba Gooding Jr en Eric Stoltz zijn niet de acteurs die hoog op mijn acteurslijst staan, dat merkte ook weer eens in deze film. Het meest vervelende was de irritante voice-over van Cuba, de gast heeft er de stem niet voor. Daarnaast hebben we te maken met een aardig middelmatige regisseur. Dus je kunt van te voren weten dat het geen hoogvlieger zou worden. Maar ach, soms zijn de simpele prentjes juist die lekker wegkijken.

Jammer is dat je al heel snel door hebt welke kant het verhaal opgaat en hoe alles zal verlopen. Maar goed......, ik ben een sucker voor de jaren 90-film dus had er wel oren naar. Het is dan ook aardig vlak op beeld gezet, geen echte spanning en het puzzelwerk is veel te snel opgelost. Ik bedoel, die vermommingen waren echt zo nep dat er doorheen kon zien. De plotgaten daar gelaten.

Maar het is allemaal ook weer niet overdreven slecht, met geringe verwachtingen kijkt het prentje nog aardig weg. Berenger is voor mij de man hier in het acteerwerk, mag hem ook wel graag zien op het witte doek. Ashley Laurence, bekend door haar rollen als Kirsty Cotton in de Hellraiser serie, ziet er ook hier nog steeds prima geconserveerd uit.

Klein tijdverdrijf, 5,5/10 hier 3**.

» details   » naar bericht  » reageer  

Minutes Past Midnight (2016) 2,5

Alternatieve titel: Little Terrors presents 'Minutes Past Midnight', 10 augustus 2019, 13:26 uur

Het ene verhaal is iets beter dan et andere, vond zelf The Mill at Calder's Inn nog wel iets hebben. Ja horror en humor soms, maar allebeide elementen komen niet echt uit de verf in de verhaaltjes. Het is allemaal budget met een hoofdletter B. Maar een voordeel was dat het handelde om korte filmpjes, dus kon ik me er nog wel redelijk doorheen slaan.

Ach een vijfje.... voor deze compilatie.

» details   » naar bericht  » reageer  

Cocaine Godmother (2017) 2,5

10 augustus 2019, 12:44 uur

Ja Griselda, ooit Cocaine Cowboys 2 gezien dat deels over haar gaat. Een meedogenloze vrouw in een harde wereld met gekken in de handel. Catherine Zeta-Jones moet Griselda neerzetten en dat gaat haar niet in het geheel goed af. Ze pakt je niet in deze rol, niet in overtuiging. Ze is te licht voor deze rol, ben ook nooit echt fan van haar geweest, knappe vrouw maar het echte acteerwerk zie ik graag andere en zeker betere actrices doen.

Guillermo Navarro wil een graantje meepakken in de booming business van de Kartel-verhalen. Hij heeft ook in het geheel niets vernieuwend ingeluid met dit werkje, nee de standaard formule is weer gebruikt. Ook de regisseur blink niet uit, zijn regie maakt er nimmer een echt boeiend werk van. En dat terwijl het verhaal op zijn minst intrigerend is te noemen. Een redelijke misser daarin dus. Het echte verhaal van de godmother, la madrina, wordt gewoon plat neergezet.

Het ziet er knullig uit op momenten, nergens spat de film van je beeldbuis of trekt stevig aan je concentratie. Eigenlijk is geen enkel onderdeel die boven middelmatig uitsteekt. En dat neem ik scriptschrijvers en regisseur zeker kwalijk. Als je met het verhaal van La Madrina zo weinig doet dan kom je talenten te kort.

Nee verder dan 2,5** kom ik niet. Ik ben dan misschien nog wel schappelijk ook. Het is een drama geworden, een prima biografie zag ik er niet in. Regie met script lopen niet echt lekker, CZJ is, zoals hier al meer geschreven, een miscast. De stoere meedogenloze vrouw die zij neet most zetten kwam niet tevoorschijn. Jammer...

» details   » naar bericht  » reageer  

BloodRayne (2005) 2,0

2 augustus 2019, 11:08 uur

Allereerst zie je de namen van de cast staan, dat is zeker geen goedkope cast geweest. Dan zie je de naam Uwe Boll staan, als regisseur natuurlijk. En dat laatste is gewoon voor mij bijna afstevenen op een miskleun. De prent eerder gezien en had destijds niet meer dan 2** voor deze prent over. En dat terwijl ik films met vampieren best leuk vind, vooral van de Underworld films kan ik jaarlijks smullen.

Het is allemaal wat lichtjes gebaseerd op de game BloodRayne, de eerste twee delen voor PC heb ik wel eens gespeeld. Leuk maar ook weer niet echt heel bijzonder. Dat Boll wel vaker een game als uitgangspunt voor een prent van hem nam moge duidelijk zijn als je zijn CV bekijkt. Helaas ben ik echt geen fan van Madsen, en Meat Loaf ook niet. Verder een paar namen die ik echt wel zie zitten meestal, maar waardoor ik mij afvraag hoe Boll ze zover heeft weten te krijgen voor een werkje van hem.

Nou dat Uwe aan het roer stond is wel weer te zien, het is allemaal maar amateuristisch te noemen. Een vehikel met soms tenenkrommend acteerwerk en een decor waar een gemiddelde musical van een lagere school het werk beter voor elkaar heeft. Daarnaast is de regie ruk, de editing idem. Het verhaal heeft niet veel om het lijf, het script nog minder en het lijkt er soms op dat het regelrecht van de autocue opgelepeld wordt. Alles lijkt in maar een enkele shot te zijn opgenomen, en dan blijkt acteren toch nog wel een kunstje te zijn.

Om het verder kort te gaan houden; de prent mist op alle vlakken professionaliteit. Het verhaal wordt slordig door het script verteld, de acteurs kunnen er maar niets van maken. Helaas kom ik niet hoger uit dan mijn vorige bevinding, 2**.
Het is nogal een rommeltje niveau amateur.

» details   » naar bericht  » reageer  

Postal (2007) 2,0

1 augustus 2019, 11:31 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details