menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Left4Dead. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019, oktober 2019, november 2019, december 2019, januari 2020

Ruthless People (1986) 2,5

gisteren om 18:18 uur

Danny DeVito en Bette Midler, nooit echte fan geweest van deze acteurs en het genre is ook niet mijn ding. Toch heb je soms zo'n moment dat je een film wilt zien die erg licht is en waarvan je hoopt dat er tenminste een glimlach op het gezicht van Left4Dead getoverd wordt. Mick Jagger als begintune, vele grote namen die deel uitmaakten bij deze productie.

DeVito speelt wederom "zijn" typetje, Midler ook als schreeuwende vrouw. Pullman met een geblondeerd pruikje is toch wel het meest opvallend. Het verhaal is erg simpel en nodigt alleen uit voor de kinderlijke humor, diepgang hoef je niet te verwachten bij zulke prenten. Het lijkt meer een soort klucht te zijn, veel studio-opnames.

Nee, de humor kon mij niet te pakken krijgen. Slechts enkele momenten dat ik een kleine glimlach kon krijgen, maar veelal was het een schreeuwerig gebeuren waar ik blijkbaar gewoon niets mee heb. Heb hem uit kunnen zitten maar daar moest ik wel wat voor doen, ondanks er best wel tempo in de prent zat.

2,5**, film wil iets teveel zijplotjes in elkaar laten vlechten.

» details   » naar bericht  » reageer  

End Game (2006) 2,5

afgelopen vrijdag om 16:21 uur

Een film met wel aardige namen qua acteurs, destijds (2014) slechts 2,5** gegeven en meestal zegt dat genoeg. Toch wilde ik de prent nog eens een kans geven, mijn smaak is wel veranderd in de jaren, zeker nu ik ervaar dat we bedolven worden onder baggerfilms de laatste jaren.

Normaliter weet ik ng wel dingen van een film die ik eerder heb gezien, maar hier helemaal niets. Het was dus alsof ik hem weer voor het eerst zag, dus met een frisse blik. Meteen wel weer die mierzoete Amerikaanse kwijl, gelukkig dat die kwijl niet de hele film bedwelmd.

Het begint allemaal aardig, de moord en het onderzoek. Je denkt dat je in een aardige politieke thriller terecht bent gekomen, en ja dat zat er wel in. Maar de film wordt hoe verder je komt steeds slechter qua verhaal en script. Eigenlijk durf ik te zeggen dat de film uitmond op een waardeloos prul. Het lijkt kapot geknipt, afgerafeld en simpelweg niet uitgewerkt. Volgens mij is de scenarist diegene die dood is gegaan i.p.v. de president.

Ik had eerder 2,5** gegeven en daar blijf ik bij. Dat omdat het eerste gedeelte nog aardig om te zien is, anders was het al snel 2** geweest.

» details   » naar bericht  » reageer  

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (2007) 2,0

Alternatieve titel: Aliens vs. Predator 2, afgelopen donderdag om 12:31 uur

Gister AVP weer eens gezien en was daar altijd wel tevreden mee, deze daarentegen minder De gebroeders Strause vonden het noodzakelijk er een tienerprent van te moeten maken, een schande. Het begint dan allemaal nog aardig vermakelijk, tenminste de eerste minuten. Daarna moeten we de crap van de hoofdgasten aanhoren en aanzien, niemand die daar op zit te wachten.

Ach.... het aaibaar knuffeldiertje is via een omweg op aarde beland, het heeft honger naar voortplanting en de mens is een prima host voor de kleintjes. En dat gegeven zou wederom voor mij een prachtig verhaal kunnen brengen op beeld en geluid. Nou het beeld en het geluid, daar hoor je me niet over klagen. Nee het is het ongevoeglijk slap verhaal dat de charmes voor de Predators en Aliens voor geboorte al in de kiem smoort. Een misdaad op zich zal ik je vertellen. Daar waar ik verzot op de Predator- en Alienreeks ben, hoe vakkundig die liefde de nek omgedraaid wordt in dit gedrocht.

En waarom is dit nu zo'n gedrocht geworden?, nou puur door het gezeik van de protagonisten. Alles wat ook maar met hun personage te maken heeft is simpelweg een doorn in het oog. Waar waren de gedachten van de broers toen ze hieraan begonnen, verdooft door marihuana, cocaïne en drank? Want zeg nou zelf, hier is niet serieus over nagedacht of de capaciteiten zijn niet in bezit bij het duo. Het laatste is voor mij het aannemelijkst. Daarnaast de ergernis dat ze te weinig lampen hadden besteld voor op de set, tjonge jonge zeg.

op zich is de regie zo slecht nog niet eens, de cast is middelmatig en heeft ook weinig met het script. Het script leunt namelijk weer op dat verschrikkelijk beroerd stuk verhaal. Geluidstechnisch heb ik geen klacht, dat is dan ook het enige lichtpuntje van de hele film. Waar de film je eigenlijk spanning moet gaan brengen, begin je te gapen van saaiheid. Het is allemaal slap te noemen, Predator en Alien onwaardig op de beste manier mogelijk. Het enige waarop je hoopt is dat het hele dorpje afgemaakt wordt op een zo gruwelijke manier dat je tenminste nog iets aan de platte personages hebt. Maar zelfs de kill's maakten me niet blij, eerder verdrietig door de uitvoering.

Nou genoeg geluld, het is een rotzooi geworden en door de miskleun van een setting en waardeloze karakters trap ik er een halve ster eraf. Eerder 2,5** gegeven, nu blijf ik haken op 2**. Waar de voorganger zo'n kritiek kreeg, deze stukken minder is.

» details   » naar bericht  » reageer  

Rise of the Footsoldier 4: Marbella (2019) 3,0

Alternatieve titel: Rise of the Footsoldier: The Spanish Heist, afgelopen donderdag om 10:48 uur

De vos verliest zijn streken niet, dit vierde deel is dus zowaar hetzelfde als de eerste drie delen. Harde jongens in de drugscene. Ik weet nog duidelijk dat het eerste deel mij enorm te pakken had, vooral de laatste scene met de Land Rover en de bloederige schietpartij. De foto's p.d. haalden destijds de voorpagina's, Engeland was te klein en de drugsbendes zouden en moesten aangepakt worden volgens de politiek. Nou...... met deze reeks films is het tegendeel zeker bewezen geraakt. Politiek is nu eenmaal praten zonder ruggengraat, je zou je bijna gaan afvragen wie nu erger zijn.............

Het is een soort van geromantiseerd verhaal, de stoere jongens worden een beetje als als helden omarmd. Lijkt wel op de narco-series waarbij de harde drugdealers ook op een voetstuk geplaatst worden. Maar vergis je niet, dit zijn koelbloedige schizofrene maniakken gedreven op cocaïne en drank. Gevaarlijker kun je ze niet vinden. De humor is dan wel leuk voor het verhaal, maar de gasten hebben voor behoorlijk verderf gezorgd in de jaren. Het is daarom ook knap de=at de reeks een zeer ontspannen sfeer omhelst.

Heeft dit vierde deel dan nog een meerwaarde?, nou ja en nee. Nee omdat het oude wijn in nieuwe zakken is, en ja omdat dit deel weer een gedeelte van het gekke leven van de protagonisten verteld. Natuurlijk is het verhaal aangedikt, maar ergens is er wel de gebaseerd op ware gebeurtenissen, en sta daar dan maar eens bij stil.

Het is wederom wel een makkelijker wegkijkert die soms dus een glimlach bracht. Bizarre taferelen die de revue passeren zijn daar wederom de daders van te noemen, in hoeverre het de waarheid omhelst durf ik niet te zeggen. Maar stiekem houd ik wel van dit soort Engelse harde prenten, ook al is het nieuwe er echt wel van af. Het is wel gek dat de Engelsen compleet Marbella in hun macht hadden qua drugs. Zal wel met de ligging te maken hebben voor drugtransporten, net als Miami indertijd als doorvoerhaven voor de USA was.

Heerlijk die muziek uit mijn tijd de gehele reeks.
Als een achtste van alles waar zou zijn, is het nog een totaal gek leven te noemen die van de vrienden centraal in de reeks. Het heeft me in ieder geval 4 maal een prima kijkvermaak geleverd, maar ik denk dat de koek nu wel op is. 3**, een 6,5/10.
Maar ik denk dat men nog wel weer een vervolg uit een hoed zal toveren.

» details   » naar bericht  » reageer  

Doctor Sleep (2019) 3,5

afgelopen woensdag om 16:52 uur

It's not done with me.

Flanagan heeft best prima prenten gemaakt, was een beetje bang dat hij teveel hooi had genomen bij het aannemen van dit project. Het is nogal wat om een vervolg te maken op een film die alom geprezen wordt, je moet wel even stevig in je schoenen staan. Met de begintune weet je meteen weer beelden op te roepen van het verlaten en afgelegen hotel, de maniakale gezichtsuitdrukking van Nicholson en de waanideeën waaraan pappa leed die prachtig in beeld zijn gebracht. Je zult dit maar als voorbeeld hebben bij een vervolg. Zou Flanagan slapeloze nachten hebben gehad en bijna net zo maniakaal zijn geweest als pappa Torrance destijds?........... Ik hoop het niet voor hem en zijn dierbaren.

Heb mij voor het bekijken van deze film niet ingelezen en de recensies overal ook voorbij laten gaan. Ik wilde dit in het geheel helemaal zelf ervaren zonder voorkennis. Meteen zien we beelden die Danny terugbrengt in gedachten na die vreselijke gebeurtenissen in de winter waarin zijn vader compleet doordraait. Danny (Doc) heeft een speciale gave, the shining, inmiddels is hij volwassen en helaas heeft McGregor de rol gekregen voor deze personage. Het moge daarmee je duidelijk zijn dat ik geen fan ben van de acteur. Danny heeft het zeker niet gemakkelijk met zijn verleden en het verwerken ervan, zijn leven is een kleine puinhoop te noemen.

Het begint i.i.g. wel heerlijk creepy, zo hoort dat, meteen van start. Een kleine uitleg en terugblik schijnt nodig te zijn voordat het nieuwe verhaal zich wil laten vertellen, tja was dat nu wel allemaal nodig? De soundtrack is heerlijk en klassiek, de regie ook en simpelweg goed te noemen. En met die twee gegevens alleen al wordt je meteen het verhaal ingezogen. De cast staat haar mannetje, het script ietwat traag maar volstaat.

Nou overdonderd ben ik zeker niet, maar slecht is de prent ook weer niet. Het is allemaal netjes afgeleverd en voor een King-verfilming moet ik zeggen dat het er prima uitziet. Zoveel verfilmingen van zijn verhalen vind ik namelijk niet om aan te gluren.
Het had wat meer tempo mogen hebben, niet dat het verschrikkelijk stoort maar het deed soms wat stroperig aan. Toch keek de film prima weg en kon Flanagan mijn concentratie redelijk moeiteloos pakken en houden. Ewan doet het zelfs aardig als Danny, dat viel me echt mee, Ferguson is een mooie zwoele verschijning en ben best wel onder de indruk van haar acteerwerk.

Minutieus is het verhaal uiteengezet, dat heeft zowel een positieve als een ietwat minder positieve uitwerking. Maar het is een netjes eindproduct geworden. Men heeft er gelukkig een eigen invalshoek genomen t.o.v. het verhaal in het hotel, en dat siert het. Dit keer is men diep ingegaan op het verhaal dat Jack verteld aan zijn gezin op de weg naar het Overlook hotel in The Shining. Payback time voor Danny, hulp is daar in de vorm van Avra, een tiener die ook over Danny's gave beschikt. Natuurlijk is de finale in het oude en inmiddels vervallen hotel

Tja een 3,5** een 7,5/10 vind ik het wel waard, niet meer en niet minder. Tis wel een hele zit geworden zeg.

» details   » naar bericht  » reageer  

Kickboxer (1989) 2,5

afgelopen woensdag om 15:34 uur

stem geplaatst

» details  

AVP: Alien vs. Predator (2004) 3,5

afgelopen woensdag om 11:10 uur

Gedeeltelijk kun je er Resident Evil in terug zien, een gebouw onder de grond die een geheim verbergt. Ook hier een team die het geheim wil ontrafelen met gevaar voor eigen leven. De idee achter een combi Alien en Predator komt oorspronkelijk van een game, heb die destijds nog wel gespeeld. In ieder geval twee soorten die je liever niet tegenkomt.

Heb 11 prenten van Anderson gezien tot nu toe, gemiddeld een 2,77. Hij heeft voor mij veel middelmatige films gemaakt, maar een aantal zijn echt aardig te noemen. Hier gaat het om actie/SF, best wel mijn genre. En het gaat hem goed af wat mij betreft, ik heb me er weer eens flink mee kunnen vermaken. Deze is in ieder geval een stuk beter dan het vervolg, ook al kreeg deze in die tijd veel kritiek. En met die kritieken ben ik het niet volledig eens, het is geen topper, dat is waar, maar een ontspannende actieprent welzeker.

Het ziet er aardig uit, het script loopt vlot en de regie is in controle. Het geluid staat er prima op en de soundtrack doet simpelweg prima zijn werk. Het is ietwat mager qua verhaal maar voor mij geen probleem, de actie en de beestjes vullen het gemis op. De cast is aardig en ben altijd een fan van Henriksen geweest, één van de beste acteurs die nooit in een echte grote film een grote rol heeft mogen krijgen. Spijtig noem ik dat.

Een halve ster erbij op. Niet hoogstaand maar wel vermakelijk.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Scribbler (2014) 3,0

afgelopen maandag om 06:33 uur

stem geplaatst

» details  

Wounds (2019) 1,5

18 januari, 15:15 uur

Elk jaar zie ik de kwaliteit van films achteruit hollen, dit is wel een heel goed stuk voorbeeld van bagger. Dat dit überhaupt nog een productie heeft gekregen, het acteerwerk deed tranen over mijn wangen rollen. Oké, Netflix moet een tandje bij stellen aangezien de concurrentie steeds maar groter en groter wordt. Nou ik zal je vertellen baasje van Netflix, met snel produceren van bagger win je de oorlog zeker niet. Mijn god wat heb ik veel blubber van Netflix gezien de laatste tijd. Gelukkig maar dat er op rap tempo flink wat concurrenten de markt bestormen, als Netflix doorgaat op deze manier zie ik ze nog rap dat ze als vergeten tijd beschouwd worden. Amen.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Weight of Water (2000) 2,5

18 januari, 12:04 uur

Bigelow is een kundige regisseur, ook hier laat ze dat zien. Maar wat een gedrocht van een verhaal zeg, heb mijn best gedaan en de prent uit kunnen zitten. Thriller staat hier bij genre maar drama wil ik er graag van maken. Gelukkig is er ook nog wat interessants te vinden binnen de prent, de prachtige Hurley, wat is dat toch een wonderschone verschijning zeg.

Nee..... niet mijn ding, maar Bigelow heeft het eerlijk gezegd toch wel weer heel netjes op beeld gezet.

» details   » naar bericht  » reageer  

Terminator: Dark Fate (2019) 3,5

17 januari, 11:39 uur

When are you from?

Zat er meteen weer als van oudsher in, wat is het toch een heerlijke franchise met zijn geweldig stuk verhaal zeg. Je kunt zeggen dat het concept aardig uitgemolken is, maar genieten ervan doe ik optimaal. Meteen volop in actie en snelheid, heerlijk.

Het moge duidelijk zijn dat de Spaanse personages niet boeiend te noemen zijn, maar dat geeft niet want de actie compenseert. En gelukkig was Diego al snel van het podium. De regisseur heeft aangevoeld hoe ik graag een Terminator-prent zie, toch weet je meteen weer dat deel twee gewoon als beste op beeld gebracht is van alle delen. Deze mag er ook zeker zijn, het moge duidelijk zijn dat Miller zijn inspiratie van het tweede deel heeft gehad.

Gelukkig komen de oudgedienden ook weer langs, Schwarzenegger en Hamilton.Ook de originele humor is een wederopstanding gegund, genieten hoe lekker droog de oneliners weer over het beeld glijden. Maar er is ook een helaas te noemen, er zitten namelijk momenten in die traag en niet erg interessant te noemen zijn. De prent had in mijn ogen dus wel wat ingekort kunnen worden.

Overduidelijk dus, een prent die wel erg veel trekjes van T2 heeft overgenomen. Maar zo goed als T2 is het zeker niet, maar vermaak zit er zeker in. Voor de Terminator-liefhebber in mij genoeg om 2 uur een glimlach op mijn gezicht te krijgen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Robert Reborn (2019) 1,5

14 januari, 18:02 uur

Tja....... what's to say....
Nee dit was het echt helemaal niet, op alle vlakken die je maar kunt beoordelen.
Overslaan is geen overbodige luxe, nee eerder een levensreddend middel.

» details   » naar bericht  » reageer  

Mercury Rising (1998) 3,5

13 januari, 01:20 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Dark Encounter (2019) 2,5

12 januari, 10:31 uur

Na een droge start, vol oninteressante familiegedoe en wat voorbodes die we allemaal al eerder hebben gezien in andere prenten, gaat de prent toe naar zijn uitgangsgenre.... SF. Het acteerwerk valt dan al snel op, erg goed en naturel kan ik het niet noemen en ergerde me er enigszins aan. De regisseur doet het nog aardig en de soundtrack lijkt de spanning nog een beetje op de rit te krijgen.

Het verhaal is erg mager en daarmee het script ook. Het duurde allemaal een eeuwigheid en voelde daardoor traag aan. Steeds die close-ups begonnen aardig te vervelen, daarnaast is er in originaliteit niet echt iets aan te wijzen. Vond het ook niet eng daardoor, terwijl men echt wel probeerde. Een beetje met lichtjes en rook spelen, verder kan ik er niet veel van maken. Zover de eerste helft van de film, een behoorlijke klus om door te komen was het voor mij.

De tweede helft mag dan iets beter zijn, maar ik liep wederom tegen hetzelfde probleem aan als in het eerste gedeelte; een te magere en vet trage uitwerking. Het verhaal kan amper drie kwartier vullen maar moet het in deze prent twee maal zo lang het volhouden. En dat is de achilleshiel van deze prent, samen met het niet altijd even sterke acteerwerk.

Nou heeft de regisseur goed gekeken naar de bekende SF-prenten, leentjebuur is het zeker niet onbekend. En wel zo opzichtig dat het gestraft mag worden zonder blikken nog blozen. Ik kom voor dit werkje, wat best naar aardig op beeld is gezet, dan ook niet verder dan tussen een 4,5 en 5. Hier 2,5** en dan ben ik erg soepel.

» details   » naar bericht  » reageer  

Missing in Action (1984) 2,5

11 januari, 20:54 uur

Sw Braddock verhalen met houten klaas Norris in de hoofdrol. Goe wat is dit toch slecht, maar het bracht me terug naar de tijd als kleine jochie. In die tijd huurden mij broers regelmatig films en Chuck Norris zat daar ook wel tussen. Nu is het niet meer om aan te zien.

» details   » naar bericht  » reageer  

Undead (2003) 2,0

11 januari, 18:29 uur

Humor kan soms zijn slecht zijn dat het toch weer leuk is. Nou hier is dat zeker het geval niet.
Het is een duidelijke low budget opzet van de gebroeders Spierig, die zeker wel beter kunnen. Het duo heeft proberen met zo goedkoop mogelijke en belachelijk script te scoren, helaas.

» details   » naar bericht  » reageer  

Gangster No. 1 (2000) 3,0

Alternatieve titel: Gangster Number One, 11 januari, 12:17 uur

Tja, niet geheel eruit gehaald wat er uitgehaald had kunnen worden. Best een aardige old skool Engelse misdaadprent, maar mist de kwaliteit die we uit het land wel gezien hebben binnen het genre. McDowell moet een oude rol gaan herleven wat niet echt werkt, de confrontatie tussen de concurrenten is maar matig te noemen. Nee helaas, ik kom niet verder dan 3**, nergens blinkt het nu echt in uit. Dus.... middelmatig, net aan een voldoende.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Room (2019) 3,0

10 januari, 13:38 uur

Aardig verhaaltje met een Kurylenko die mij op momenten in deze prent voor het eerst liet verassen met het feit dat zo toch wel een beetje kan acteren. Maar het verhaal heeft iets te weinig capaciteit om een klapper genoemd te kunnen worden, jammer want ik heb het gevoel dat het concept echt meer in zich had.

Ach een leuke wegkijkert voor een keer, maar deze zal wel snel uit mijn geheugen verdwijnen. Vandaar 3**.

» details   » naar bericht  » reageer  

Knives Out (2019) 3,5

5 januari, 11:55 uur

Ja leuk, vooral wanneer de executeur de erfenis voorleest en de reacties erop. Heerlijk ongegeneerd hoe men elkaar beticht en bejegent. De film kantelt zich dan weer heel leuk, ineens is Blanc een uitkomst i.p.v. een pain in the ass voor de familie. Ook zal de familie nu samen moeten gaan werken.

Het script is vermakelijk, heb niet in een deuk gelegen maar bijna constant had ik een glimlach. De film neemt veel gebeurtenissen, films en series en personages op de hak, en doet dat lekker subtiel. De regisseur doet het goed, het script is wel het beste van deze prent. Daarnaast is het acteerwerk fantastisch, de soundtrack soms heerlijk cynisch. Timing, en daarmee ook de editing, is zeker ook heel erg sterk.

Zeer vermakelijk, zo zie je ze zelden meer. Men heeft een klassiek snufje van oude mysteries weer op het doek getoverd minus het stoffige imago. Het heeft iets hedendaags gekregen, geldwolven en moraal daarentegen. Deed me denken aan de film Greedy .

» details   » naar bericht  » reageer  

The Child Remains (2017) 2,5

4 januari, 20:26 uur

Een mij onbekende cast en regisseur, altijd weer afwachten hoe dat gaat verlopen. Zeker ook altijd een groot vraagteken aangezien Jan en alleman maar een horrorfilm lijkt te kunnen maken, of in ieder geval dat gevoel heeft. Veel, heel veel bagger binnen het genre is er op de filmliefhebber afgevuurd afgelopen jaren. Dus met een laag verwachtingspatroon de prent aangevangen, puur als een veiligheidsclausule.

Maar echt spannend wordt het niet, het verhaal is dun en daarnaast ook nog erg traag. Een uur en drie kwartier is teveel van het goede wat mij betreft. Het acteerwerk kan ermee door, de soundtrack nipt een voldoende. De regie is matig tot ondermaats. Nee ik heb moeite moeten doen om om geconcentreerd te blijven, was blij toen de prent voorbij was.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Limehouse Golem (2016) 3,0

4 januari, 12:44 uur

Dus Nighy nam de rol over van Alan Rickman wegens zijn ziekte, allebeide absoluut geschikt voor de rol. Mag de twee acteurs graag zien, Nighy vind ik geweldig in Underworld, een partij klasse acteerwerk wat hij daar neer heeft gezet. Een ouderwetse kostuumfilm in de trant van Jack the Ripper en Sherlock Holmes, een heerlijke sfeer vanaf minuut één.

Nighy als Kildare, inspecteur van Scotland Yard die een aantal moorden moet onderzoeken in Victoriaanse tijd in Londen. De moorden zijn gepleegd in het gebied Limehouse en al snel denkt men aan de moorden eerder gepleegd, ongeveer 70 jaar eerder. Saillant detail zijn teksten in Latijn die boodschappen lijken te zijn voor Scotland Yard. De moorden zijn ongekend bruut, men staat voor een flinke opdracht.

Een urban legend wordt al snel tot leven gebracht, de golem van Limehouse. Kildare moet objectief de zaak aangaan en stuit al snel op een link met een andere zaak die als moord wordt beschouwd. Daarmee is het puzzelen begonnen. Helaas wordt er geen grote spanningsboog gecreëerd, een verhaal van intrige wordt uit de doeken gedaan. En dat is waar ik een beetje teleurgesteld door was, ik hoopte op een echt spannend kat- en muisspel tussen "Yard" en de moordenaar maar dat bleef gedeeltelijk uit.

Prima in beeld gebracht, prachtige setting en goed acteerwerk. Het script loopt aardig maar doet wat traag aan, het verhaal aardig maar mist echt klasse om je bij te strot te grijpen waar ik op had gehoopt. De tweede prent van de regisseur en er zit potentie in de gast maar qua uitwerking schort er nog wel een en ander aan zijn twee werken. De cast red de regisseur enigszins door haar sterk optreden dat het gemis van een sterk boeiend verhaal bijna doet vergeten. Ietwat tam noem ik deze exercitie, had wat bloederiger en spannender gemogen.

Prima vermaak maar had iets meer verwacht dus.
3**, dicht tegen een 7 aan.

» details   » naar bericht  » reageer  

Black and Blue (2019) 3,5

4 januari, 12:41 uur

Had voor deze drie prenten van de regisseur gezien, met een gemiddelde (significant afgerond) 2,17** voor die drie. Dat schept geen hoop, toch was ik benieuwd naar dit werk omdat het een decennia oud probleem behandeld. Racisme en sinds flink wat jaren positieve discriminatie.

We volgen een black and blue (dubbelzinnig in de naam plus het feit dat ze tegenwoordig in blauw wit rijden, maar de naam voor de auto is ongewijzigd in jargon) met een donkere agente Alicia die haar sociale zorg uit over het gebied waar zij patrouilleert. Meteen valt op dat binnen het korps niet iedereen blij is met kleurlingen, zowel op straat als binnen korps. Een oud verhaal opnieuw uitgebracht, weinig originaliteit. Alicia wil graag wat betekenen voor de maatschappij en het gebied waar zij vandaan komt die flink hard en in verval is gekomen.

Wat kun je dan nog verwachten waar je van kunt zeggen dat het allemaal de moeite waard is. Nou dat is in principe de regie met script die het geheel vlot over het beeld laat schuiven. Daarnaast doet de onbekende cast voor mij het aardig goed, een spannende soundtrack om het geheel af te maken. De film pakt je redelijk gemakkelijk en houd je aandacht vast. Een klassieke misdaadprent met good cops vs bad cops als onderwerp, alles loopt voorspelbaar.

Genoeg actie en snelheid prima in beeld, daarmee scoort de prent. Plus dat het verhaal de ellende in kaart brengt, in nood... verwacht dan geen hulp aangezien de buurt geen vertrouwen meer heeft in de agenten. Al snel staat Alicia er in het geheel alleen voor. De hardheid van de samenleving krijgt veel aandacht en zet je flink aan het denken. Waar zijn we als mens beland, ook in Nederland voel je dat wij die kant ook langzaam aan op gaan of al gedeeltelijk zijn.

Ik heb een aantal keren gedacht aan de films 16 Blocks en Training Day , films die ik graag eens in de zoveel tijd zie. De manier in vertelling is best sterk vergelijkbaar. Je ziet dat de regisseur langzaam het vak onder de knie krijgt, deze film is een heel degelijk stuk werk geworden. Misschien soms iets te moraal gedreven maar de werkelijke hardheid is niet overdreven.

Prima kijkvoer, 3,5**.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Stone Killer (1973) 2,5

Alternatieve titel: L'Assassino di Pietra, 3 januari, 19:27 uur

Net als Filmkriebel hierboven al schreef, een slechte montage wat er een behoorlijk rommeltje van maakt. Een raciaal getint misdaadprentje die springerig het verhaal verteld, soms vermoeiend om naar te kijken. Een maffia oorlog en een harde agent die een moord op moet lossen, alles leidt naar elkaar, dat is dan ook het verhaaltje.

Erg boeiend is het allemaal niet, je krijgt weinig tot geen binding met de karakters of de achtergronden die de regisseur probeert te verwerken. Nee, eigenlijk kun je praten over mislukte items. Wat achtervolgingen die je een kleine glimlach brengen, dat allemaal met de stalen kop van Bronson, je moet er wel van houden. Want Bronson is eigenlijk maar een houten klaas. Het is daarom ook een echte old skool actieprent, maar niet zo zeer my cup of tea. Matig, ik kom uit op 2,5**.

» details   » naar bericht  » reageer  

Zombieland: Double Tap (2019) 3,0

Alternatieve titel: Zombieland 2, 2 januari, 09:12 uur

Cast gelijk en wederom onder gezag van Fleischer. Het eerste deel mocht een 3,5** steren beloning van mij krijgen, was dus erg benieuwd na het vervolg, hoe vaak hebben we meegemaakt dat een vervolg slecht uitpakt. Het gaat meteen los en warempel, een glimlach deed het me meteen krijgen.

Ben niet van de zombiefilm (hoe gek dat ook klinkt met mijn avatar), maar als er goed de gek mee gemaakt wordt dan ben ik wel van de partij. En dat zat meteen weer snor met dit vervolg. In ieder geval, zelfs de dame van Columbia studio in de intro al wat nare gasten van zich afslaan. Geweldig, de toon gezet. Slimme en domme zombies moeten aangepakt worden.

Vanaf het begin zit je in precies dezelfde sfeer als het eerste deel, een geweldig hilarisch script van meet af aan. Helaas is er natuurlijk weer een maar, de humor glijd in niveau langzaam aan af. Heel jammer want die begon sterk, het lijkt alsof het kruid te vroeg verschoten was.

Een leuke, gemakkelijke wegkijkende prent met een knipoog.

» details   » naar bericht  » reageer  

Wildling (2018) 2,5

1 januari, 11:48 uur

Zeer matig prentje, laten we zeggen verhaaltje, waar ik het zitvlees mee op de proef hebt moeten nemen.
Was er op laatst ook wel mee klaar, het deed me stoffig en langzaam aan. Allerlei bekende films zijn simpelweg nagebootst, en dat is iets te goedkoop jatten geworden.

Prent staat er wel aardig op, acteerwerk zeker niet slecht. Maar het script rolt traag over het beeld, het verhaal is te mager, zeker in uitwerking. Zat aldoor te wachten op een echte finale die eigenlijk gewoon uitblijft. Een nachtkaarsje........

» details   » naar bericht  » reageer  

Hardwired (2009) 3,0

30 december 2019, 09:36 uur

Geweldig is het allemaal niet maar slecht zeker ook niet. Halve ster erbij omdat het och een klein beetje wel redelijk vermaak is. Grappig verhaaltje en de prent loopt redelijk makkelijk en vlot zonder echt saai te worden. En dat hebben we tegenwoordig wel veel erger.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Informer (2019) 3,0

29 december 2019, 20:04 uur

Begint an sich wel aardig maar vliegt toch een klein beetje uit de bocht. Vooral op de helft waar men toch redelijk begint te overdrijven. Het acteerwerk is prima (ben geen fan van Pike, altijd diezelfde kop en manier van kijken en doen), regie netjes binnen de lijnen. Het is allemaal niet dermate sterk zodat de film heel snel en gemakkelijk vergetelijk is, voor een keer prima te doen.

» details   » naar bericht  » reageer  

A View to a Kill (1985) 3,0

26 december 2019, 14:30 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,5 sterren

» details  

Octopussy (1983) 3,0

26 december 2019, 12:07 uur

stem geplaatst

» details  

Once upon a Time ...in Hollywood (2019) 2,0

Alternatieve titel: Once upon a Time in... Hollywood, 26 december 2019, 10:42 uur

Een klucht, helaas heb ik er nooit van gehouden. Was eerder aan dit werk begonnen maar gestopt omdat ik het allemaal gewoon verschrikkelijk saai vond. Nou was ik tot een uur gekomen, maar het tweede uur is niet beter.
Saaie belevenissen van wat oud Hollywood-gasten waar de draak mee gestoken wordt. Knap hoor..... Het verhaal is daarmee ook echt totaal oninteressant en het script...., ongelooflijk wat een set gezeik in het luchtledige zeg. Schijnbaar moest dit voor humor doorgaan.

Ik moest het werk uitzitten van mijzelf, het was een behoorlijke klus. Maar men gaf mij aan dat er een wending in de film zou komen, het verhaal van Helter Skelter en Sharon Tate. daar had ik wel oren naar, van het echte verhaal heb ik wat docu's gezien en ja.... een zwarte bladzijde in het Amerikaanse geschiedenisboekje. Maar ook dat wordt volledig de gek aangestoken en ook dat moet schijnbaar humor heten.

Conclusie; wat een bagger bende van een film. 161 minuten humorloze, inhoudsloze non vermaak voor Left4Dead.
Wat dit nu precies moet zijn weet ik echt niet. 2**, voornamelijk voor de setting.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Gangster, the Cop, the Devil (2019) 3,5

26 december 2019, 09:30 uur

Berust op waargebeurd verhaal, tja als dat zo is...... best ziek. Maar het is een prent uit Zuid Korea, het land waar ik jaren heerlijke films vandaan heb zien komen. Echter, en verdomd jammer, is Z.K. tegenwoordig Hollywood achterna gaan jagen. Kwantiteit boven kwaliteit, zolang de kassa maar rinkelt. Bij deze had ik weer een goed gevoel.... hopende de goede Z.K.-jaren weer te herbeleven.

Het begint in ieder geval weer hard en gitzwart, daar houd ik van. De combi die hier gecreëerd is sterk bedacht, ook al is het gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen. Een ijverige agent ziet zich genoodzaakt samen te gaan werken met de harde kingpin van de lokale misdaad. Deze samenkomst doordat een derde, een meedogenloze seriemoordenaar, allebeide hun pad kruist. Met wat beginnerswrijving gaan ze toch samen op pad, de jacht voor geopend. Mooi kat-en muisspel.

Zo hoort een actiefilm te zijn, lekker hard met een goed verhaal. Soms vliegt men wel licht uit de bocht maar dat hoort bij een Z.K. misdaadprent. Prima acteerwerk, regie en een lekkere soundtrack. Genoten van deze prent, gelukkig komen zulke mooie films soms nog wel uit Z.K. 3,5** een 7,5/10.

» details   » naar bericht  » reageer  

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) 2,5

25 december 2019, 09:38 uur

Deel één was dan al een kinderlijke prent, deze is nog wat kinderlijker. Waar het begin allemaal nog aardig is, het per 10 minuten minder wordt. Doet op een gegeven moment traag en repeterend aan, een beetje teveel van et goede.

Een 5,5/10, hier blijft mijn 2,5** staan.

» details   » naar bericht  » reageer  

Saturn 3 (1980) 2,0

21 december 2019, 14:18 uur

Een oude Douglas, een mooie Fawcett en een jonge Keitel. Toch wel een aardige crew als het je mij vraagt. Fawcett is dan wel een mooie vrouw maar het acteren is niet haar sterkste punt. Een SF uit de jaren 80, dat is te zien. Maar de decors zijn wel goed, het verhaal des te minder.

Het is oude pulp, ben niet zo van de oude film maar dit leek me wel wat simpel vermaak. Maar het is traag, niet spannend en het script aardig statisch. Het is nu behoorlijk lachwekkend, maar destijds heerste de angst voor A.I. enorm. Voor nu gedateerd op vele vlakken, de regisseur lijkt er maar weinig mee uit de voeten te hebben mee gekund. 2**.

» details   » naar bericht  » reageer  

6 Underground (2019) 2,0

20 december 2019, 13:41 uur

Bay...... zal ik het doen of zal ik het niet doen? Dat was een serieuze vraag naar mijzelf toe voordat ik deze opzette. Meteen de eerste scenes waren overduidelijk herkenbaar als de lelijke Amerikaanse smaak van Bay. Gesponsord door het, door mij eeuwig gelauwerde, merk Alfa Romeo. Tja een reclamefilmpju kun je gerust zeggen. Zat meteen weer met de nekharen overeind, Ryan Reynolds-moe en dat helpt de prent ook niet natuurlijk.

Maar waarom dan deze prent opzetten? ik had voor mijzelf een film uitgekozen om met een leeg hoofd in te gaan. Geen verhaal maar simpelweg beelden, en dan kom je snel uit bij Bay zijn pulp. Hij probeert, humor, actie en thriller ineen te projecteren, fail................ Het is van alles veel, heel veel maar niet goed, typisch Bay.

Het is eerder gemeld hier, wat een tenenkrommend vervelend lang begin. Niet uitgediepte personages worden met een freeze frame ons bekend gemaakt tijdens een slappe achtervolging die het woord kitsch niet een mag dragen. Een must voor de Bay-liefhebber, die zullen smullen. Met als de kers op de taart een soundtrack die al evenveel te dik en lelijk is.

Het verhaal, voor zover je kunt spreken over een verhaal, is bijna een lege huls te noemen. Niet interessant en het is dan als doorgewinterde filmliefhebber dan ook een aardige opdracht om bij de les te blijven. Niet dat het moet, je kunt gemakkelijk vijf minuten missen en dan ga je nog niet lek, maar de aan elkaar geplakte scenes lijken op zich volledig allen te staan. De humor is van een erg goedkoop kaliber, geen enkel moment dat het mij te pakken kon krijgen.

Nee, alweer een Netflix productie waar ik zo goed als niets mee heb kunnen doen. Heb dit werkje met moeite uitgezeten, een klus... dat was het.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Covenant (2006) 2,5

20 december 2019, 12:15 uur

stem geplaatst

» details  

3022 (2019) 3,0

16 december 2019, 00:32 uur

stem geplaatst

» details  

Final Destination 5 (2011) 3,0

15 december 2019, 20:08 uur

Leuk maar dan ook maar voor één keertje. Humor is op momenten erg leuk bedacht.
Maar het gelul tussen de moorden is me te karig, sommige kills lekker overdreven.

» details   » naar bericht  » reageer  

The Bygone (2019) 2,0

15 december 2019, 05:31 uur

stem geplaatst

» details  

Jack Reacher (2012) 4,0

14 december 2019, 19:50 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

The Factory (2012) 3,5

14 december 2019, 18:30 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

Route 666 (2001) 2,0

14 december 2019, 14:13 uur

Halfje eraf, dat is niet best.

» details   » naar bericht  » reageer  

Grand Isle (2019) 2,5

14 december 2019, 10:21 uur

Ouwe lulkoek, ongelooflijk veel gelul wat we allemaal al vaak hebben gehoord.
Met de traagheid van een naaktslak worstel je door het saaie script heen, men probeert een zuidelijke zwoelheid te creëren. Helaas mislukt dit faliekant. Daarnaast wil men het spannend en erotisch maken, ook allebeide opzetten mislukken op een vakkundige manier.

Nee dit werkje is op een miskleun uitgelopen, een dramatisch slecht script en een cast die totaal geen feeling had met het verhaal. Het is te mager, menigmaal slaat verveling toe en sta je op het punt het gedrocht eruit te gaan gooien. Met wat ontwikkelingen die je van mijlen ver al ziet aankomen probeert men je nog bij het verhaal te houden, helaas.......

Nee op alle vlakken komt het te kort, een zeer middelmatige prent.

» details   » naar bericht  » reageer  

Badland (2019) 2,5

9 december 2019, 03:37 uur

stem geplaatst

» details  

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987) 2,5

9 december 2019, 02:24 uur

stem geplaatst

» details  

Kingsman: The Golden Circle (2017) 2,0

9 december 2019, 01:51 uur

Waar ik deel één destijds er nog doorheen heb weten te pushen, is het bij dit deel al snel op een breuk gelopen. Het is dus ook echt mijn type film niet, films met superhero's en bad to the bone tegenhangers met gimmicks. Niet uitgezien maar me volledig gestoord aan de eerste zeg maar 20 minuten. Wanneer weer eens echte verhalen zonder supergasten? Wordt zo moe van al dit soort werkjes.

» details   » naar bericht  » reageer  

Freaks (2018) 3,0

7 december 2019, 10:49 uur

An sich een aardige opzet, het verhaal. Maar het is me iets te traag opgezet, het duurde allemaal erg lang. En dat komt omdat het allemaal mager is, het verhaal. Maar het acteerwerk is goed en je blijft wel gefocust, dit omdat het toch aardig origineel is. En dat is tegenwoordig al heel wat, in onze kopieermaatschappij.

Je wilt weten hoe het nu allemaal zit en waarom de outcasten nu eenmaal zo leven. Dit wordt heel langzaam uit de doeken gedaan. Maar niet elke scene vond ik nu geheel geslaagd, je ziet dat de regisseurs nog een eindje te gaan hebben.

3** een 6,5/10

» details   » naar bericht  » reageer  

Ready or Not (2019) 3,0

7 december 2019, 07:01 uur

Heel leuk bedacht, best wel goed acteerwerk en het stond er netjes op.
Maar niet alles was goed, soms viel mijn mond open bij bepaalde ontwikkelingen die ik eerder als domme en gemakkelijke uitweg zag dan werkelijk deel van een goed uitgewerkt script. De humor was bij tijden aardig welkom, een paar oude rotten uit de acteursgilde waar ik blij mee was.

Aardige prent maar had iets beter uitgewerkt kunnen worden. 3** een 6,5/10.

» details   » naar bericht  » reageer  

Jarhead: Law of Return (2019) 2,5

1 december 2019, 12:37 uur

Een maandje terug het volledig nutteloos vervolg op het eerste deel gezien, wat een flut troep zeg (2**). Deel drie bewust overgeslagen toen ik de naam Scott Atkins zag staan, die boycot ik namelijk met alle plezier. Toch deze maar even meegenomen, hopende dat het dit keer niet een wandelend reclamebord zou zijn voor Uncle Sam. Wel echt mijn bedenkingen bij het starten....... moet ik eerlijk toegeven.

Ik een tijd waar maar weinig echt goede films worden gemaakt, films met een degelijk fris verhaal en een goed lopend script, pik je tegenwoordig films op die je normaliter links zou laten liggen. De keuze voor dit prentje vandaag was er één van lekker achterover hangen met een niet al te hoog gehalte qua verhaal.

Meteen weer het puberaal dom praat, ja zelfs in 2019 lijkt men te denken dat dit nog hip is. Het vertrouwde slijmerige liefdesverhaaltje en dan hebben we de stoere jongens op missie. Check, check en dubbelcheck, whooaa. Dit maal mag de Hezbollah zich als schurk verkleden. Eigenlijk niet eens zo vreemd, Israël is een bondgenoot van Amerika, Hezbollah een vijand van Israël. Mijn vriend zijn vijand is mijn vijand. En zo word het Amerikaanse volk (en wij) weer heerlijk op Amerikaanse wijze geïndoctrineerd. Het is ook allemaal zo voorspelbaar in dit wereldje.

Ach voor het rekruteren van soldaten in het leven geroepen, dit werkje. Niet het eerste product daarin en zal zeker niet het laatste zijn. Voor een geoefende filmkijker en liefhebber heb je volkomen niets aan deze prent. Oude koeien uit de sloot, op geen enkel vlak bijzonder. Heel erg jammer voor mij om te zien dat Robert Patrick zich geleend heeft voor een rol, mag hem graag zien op het doek maar had hem hier graag niet gezien. Maar ook zijn schoonsteen zal moeten roken.

Absoluut geen toegevoegde waarde. 2,5** een 4,5/10

» details   » naar bericht  » reageer  

In the Shadows (2001) 2,5

1 december 2019, 10:01 uur

Joey Lauren Adams met haar piepstem is vreselijk om aan te horen. Regisseur Waugh duidelijk nog in zijn kinderschoenen qua regie, later blijkt dat hij wel degelijk een prent goed kan neerzetten. Want heel erg sterk wordt het verhaal niet uit de doeken gedaan aangezien het script niet loopt. Ten minste, het lijkt soms dat de cast het rechtstreeks van de auto-cue oplepelt, amateurisme op een aardig niveau.

Maar deze prent ben ik aangegaan aangezien ik van de jaren 90 stijl houdt en natuurlijk Caan. Maar ik kwam moeilijk in de film, vooral omdat de beelden zo hak, knip en plak aandoet. Het is geen vloeiend geheel geworden. Het verhaal is voorspelbaar en de cast heeft moeite met natuurlijk overkomen. Het is vaak saai te noemen, de gewenste spanning blijft uit. Zover blijft het uit omdat men wel probeert, maar de regisseur het niet lukt dit over te kunnen brengen.

Het slappe liefdesverhaaltje is bijna een doorn in het oog, vertragend zeker en niets toevoegend. Het veelvuldige statische vertoon mist elke emotie die het script wil etaleren, zowel cast als de regisseur en cameraman zijn hier debet aan. Het is daarom ook een redelijk zooitje te noemen. Men mag daarom erg blij zijn met mij (eigenlijk te) gulle beoordeling van 2,5**.

» details   » naar bericht  » reageer