ad
  • 140.791 films
  • 6.739 series
  • 20.466 seizoenen
  • 461.766 acteurs
  • 284.255 gebruikers
  • 8.146.272 stemmen
Avatar
 

Logboek

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van flaphead. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020, december 2020, januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021, mei 2021, juni 2021

Inside Man (2006) 3,5

26 april, 01:18 uur

Vermakelijke actie-thriller. Sfeerzetting en beeldvorming is prima in orde. Bij de start zie je een reeks grote namen langskomen en daar ben ik niet zo snel van onder de indruk, maar iedereen zet een prima vertolking neer, al voelt Foster wat over the top. Ik heb al lang niks meer van Washington gezien, maar ik mag zijn stijl wel. De typische gijzelaars-spanning is prima en het spelletje wordt degelijk uitgevoerd. Je vraagt je wel af of het snel inzetten van de ondervragingsscenes een slimme zet was, dat hou ik maar in het midden. Naar het einde toe wordt het wat rommelig, maar meer dan voldoende vermaak.

details   naar bericht   reageer  

Whiplash (2014) 3,5

24 april, 02:06 uur

Vermakelijke muziekfim, waarbij affiniteit met muziek (of beter, jazz en drummen) wel noodzakelijk lijkt vanwege de langere muzikale scenes. De beeldvorming en intensiteit is heerlijk. Simmons heeft de perfecte kop voor deze rol en ook zijn subtielere mimiek is uitstekend. Ook al heb je nog nooit een drumstokje aangeraakt, je voelt met de drummer mee.
De drang naar 'de grootste' te willen zijn is er, maar weg naar totstandkoming voelt iets minder logisch; de stap van eerstejaars naar geselecteerd worden voor de band én eerste drummer worden gaat wat te snel, ook al is het for the sake van de film. De manier van opkomen en weer afhaken (dan ook maar meteen je hele oefenruimte ontmantelen) heeft wat clichématigs over zich heen, net als het weerzien met Simmons. Het twistje is dan wel weer leuk. De semi-romance voegt helemaal niks toe (oh, zijn passie gaat voor zijn potentiële liefdesleven, nou nou), hoewel het me in het begin niet stoorde door de natuurlijke totstandkoming én het fijne koppie, maar het slottelefoontje zag je van een kilometer aankomen. De film moet het niet van het verhaal hebben.
Ondanks het iets te makkelijke verloop van de film en de clichés, wegen de intensiteit en de muziekfactor zwaarder en sluit je de film met een dikke glimlach af (7,5)

details   naar bericht   reageer  

Den Skyldige (2018) 4,0

Alternatieve titel: The Guilty, 23 april, 01:36 uur

Sterke thriller met een psychologisch randje. Met de eerste paar telefoontjes krijgen we een inkijk in het werk van de alarmcentrale, maar krijgen we ook hints van de carrière van de hoofdpersoon. Dat het subtiel blijft, is een pre. Het is sterk hoe het hoofdverhaal opgepakt wordt. Eigenlijk duurde het best een tijdje voordat ik doorhad dat het een film zal blijven op één locatie, dat betekent dus dat het acteerwerk (ook die aan de andere kant van de telefoon), de sfeer en de dialogen prima in orde waren. En dat zijn dan ook de pijlers waar deze film op drijft. Het is een kunde om de aandacht er zo bij te houden, terwijl er visueel weinig gebeurd. Alsof je een boek leest, waar je beelden zelf bij vormt. En er zijn keurige twists. Je voelt zijn drang naar veldwerk.
Het doet denken aan The Call, maar waar die film op zijn Hollywoods compleet uit de bocht vliegt, blijft het hier geloofwaardig en klein. Kanttekeningen zijn er ook. Zijn gecommandeer naar zijn partner is best irritant. Ergens over de helft begint de traagheid wat tegen te staan.
Al met al een fijne verrassing en maar weer een bewijs dat je geen knallende locaties en actie nodig hebt voor een aantrekkelijke film. (7,5)

details   naar bericht   reageer  

Eliza Graves (2014) 2,0

Alternatieve titel: Stonehearst Asylum, 22 april, 02:08 uur

Niet zo best. Het uitgangspunt en setting zijn veelbelovend, voor een naargeestige thriller. Na een kwartier wordt echter al duidelijk dat een liefdesplot een boventoon kan gaan voeren, en dat was allesbehalve waar ik de (of een) film ben gaan kijken. Na een half uur wordt er een leuke twist ingegooid, al is het matig uitgewerkt (hoezo sta je ineens tussen al die mensen, hoezo wordt dat niet in de gaten gehouden, hoezo merkt niemand dat).
Daarna kabbelt het maar voort. De karakters hebben geen diepgang en je voelt je met niemand verbonden. Er is geen spanning, ook al wordt dat geprobeerd. Acteerwerk neemt je niet mee, zelfs niet door Kingsley. Clichématige light-thriller-scenes, maar het is een romance-drama tegen een 'gestoorde' setting, die niet in de geloofwaardigheid overtuigd. Beeldvorming en tijdsbeeld is prima in orde, maar ik heb net iets teveel moeten zuchten tijdens deze prent. De 'grote twist' op het einde had ik niet perse zien aankomen, maar kon de film absoluut niet meer redden. Iets te gekunsteld allemaal.

details   naar bericht   reageer  

Cellular (2004) 2,0

18 april, 02:33 uur

Matige actiethriller, die wel vanuit een aardig perspectief begint. Ik vind het ook prettig dat binnen een paar minuten het uitgangspunt van de film al bereikt is, zodat we niet een nutteloos traag intro hebben terwijl we al weten waar we heen gaan. Vervolgens kunnen we ons even ergeren aan de beachboys en dan gaan we beginnen met de spanning, die dan nog prima is. Maar oei, de film hangt wel erg van onlogischheden aan elkaar. Eerst had ik ze nog in mijn hoofd, maar uiteindelijk werden het er teveel. Het zakt dan wel erg ineen en doet b-filmig aan. De overacting helpt ook niet mee. De twistjes (van de dirty cops of de kapot vallende telefoon) zijn niet voldoende. Het is op zich geen probleem de film uit te kijken, daar is het nog net onderhoudend genoeg voor, maar best is het zeker niet.

details   naar bericht   reageer  

Collateral (2004) 3,0

17 april, 02:44 uur

Degelijke actie-thriller, die gaandeweg toch zijn grip verliest. Het thrillergehalte en de opzet is prima. Mooie beelden. Cruise lijkt iets te overdreven te spelen voor zijn karakter. Het eerste kwartier is niet bepaald flitsend, dus dan weet je al dat de jurist een grotere rol gaat spelen. De actie is allemaal wel onderhoudend, maar op den duur leunt het teveel daarop. En wordt de geloofwaardigheid verloren. Zoals de scene met Felix, waar de onzekere Foxx ineens de stoere kerel wordt. Na de scene in de Feverclub was ik al aardig kwijt, zoveel actieclichés. Dat wordt nog even rechtgetrokken met de verrassende moord op de agent en de zelfmoordactie van Foxx. Maar dan overklast Foxx een agent omdat hij ineens superkrachten krijgt doordat het meisje die hij nét ontmoet had doelwit blijkt te zijn en is liefde ineens een leidraad. Cruise gaat Mission Impossible-dingen doen en legt het vervolgens af tegen de taxichauffeur. Helemaal kut. Had een stuk beter uitgewerkt kunnen worden, maar al met al een prima tussendoortje.

details   naar bericht   reageer  

Flightplan (2005) 3,0

14 april, 01:18 uur

Redelijke thriller met een aardige spanningsboog, maar wordt gaandeweg stukken minder. Typisch zo'n film waar je op de twist zit te wachten, de vraag is in wat voor vorm hij komt. Dat is op zich wel aardig gedaan (niet zozeer dat de marshall de kaper is, maar wel dat Foster de rol van kaper op zich neemt nadat die uit het vliegtuig wil stappen). Overigens vind ik Carson er niet zo goed voor gecast, omdat hij vanaf de eerste keer dat ie in beeld komt al een verdacht hoofd heeft. Verder is het natuurlijk wel wat vergezocht, liggen er voldoende plotgaten en moeten we aannemen dat als je je kind kwijtraakt zelfs een nerdy "rocket scientist" zich als een soort powerbitch gaat gedragen. Maar weinig acteurs fronsen zo intens als Foster. En vooruit, het is een goede rol. Prima als tussendoortje.

details   naar bericht   reageer  

Changing Lanes (2002) 3,5

11 april, 01:55 uur

Degelijke 'tussendoorthriller'. Zeker de eerste helft is sterk, met een bewezen formule van hoe een 'klein' ding grote invloed kan hebben op iemands leven. En hoe verschillend dat ding kan zijn voor degene. We zien het (gebroken) familieleven en de advocatenwereld. Ik ben liefhebber van Samuel L Jackson en ook in deze prent krijgt ie het voor elkaar om goed met hem mee te leven en zijn machteloosheid te voelen.
Gaandeweg verliest de film beetje grip op het verhaal, met oa de 'computervoodoo' en Doyle's arrestatie. Het advocatenverhaal voelt iets te makkelijk (met de sprinklerscene als dieptepunt). Het slot is toch wel weer erg Amerikaans, alles wordt keurig gladgestreken en er is zelfs een happy ending. Op een gekke manier stoorde het me nu minder dan normaal, wellicht omdat ik het Samuel wel gun

details   naar bericht   reageer  

25th Hour (2002) 4,0

4 april, 01:10 uur

Erg sterk! Het begint al met het detail dat de audio van de toffe beginscene al start als het studiologo nog in beeld is. Ik ben wel een liefhebber van Norton en ook hier een ijzersterke rol. De spanning tussen de karakters onderling is erg fijn en de sfeersetting is top. Goede mono- en dialogen, waarvan de spiegelscene er natuurlijk bovenuit steekt. Het einde leek even onverwacht typisch Amerikaans te worden, maar gelukkig toch niet. Het is in feite open en dat is prima. Ik heb hem lang geleden al eens gezien, maar duidelijk toen niet zo'n indruk gemaakt als nu. (8,5)
[blijkbaar was mijn review van vorige week niet opgeslagen, dus deze nu even uit mijn hoofd gedaan ]

details   naar bericht   reageer  

13 Tzameti (2005) 3,5

Alternatieve titel: 13, 3 april, 01:35 uur

Fijne rauwe mystery-thriller. Het is degelijk, onderhoudend en spannend, voor een klein geschoten filmpje. En dat terwijl het vrij langzaam op gang komt, niet bepaald onvoorspelbaar is, soms wat te veel herhaald en tamelijk houterig gefilmd én geacteerd is. De hoofdrolspeler zet het karakter relatief emotieloos neer en het voelt niet geloofwaardig dat hij als stille, sullige knul ineens zo het onbekende tegemoet gaat. Met al die minder positieve punten kom ik normaal zelden op een voldoende uit, maar toch voelt deze low-budget-prent prima aan, het idee is goed en ik hou ergens wel van het gruizige.

details   naar bericht   reageer