menu

Hier kun je zien welke berichten DionneDarko als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Adventure Time with Finn & Jake - Seizoen 1 (2010)

Alternatieve titel: Adventure Time, Tijd voor Avontuur

2,5
Hmm een beetje te hysterisch en te kinderlijk voor mij, maar ik heb dan ook geen koters met wie ik mee aan het gluren ben. Dat maakt het toch net wat anders vermoed ik. Ik ben dol op animatie maar kijk graag toch iets meer meer volwassen varianten (Bojack, Archer, Rick And Morty, en Futurama om er maar een paar te noemen). Gravity Falls is ook net zo'n serie die mij net ietsje te kinderlijk is maar die vind ik toch een stuk meer geslaagd.

De stem van de hond Jake bracht al enkele afleveringen mijn hoofd op hol. Ik ken die stem ontzettend goed maar kon hem maar niet plaatsen. Dus ik kijk net op IMDB, schijnt het de man te zijn die ook de stem van Bender (Futurama) inspreekt! Echt stom dat ik daar op eigen kracht niet op kon komen, je hoort het duidelijk.

All Hail King Julien - Seizoen 1 (2014-2015)

Alternatieve titel: Lang Leve Koning Julien

3,5
Leuker dan verwacht eerlijk gezegd. Leuk alternatief voor als mijn nichtje langskomt.

American Crime Story - Seizoen 2 (2018)

4,0
Net geen 4,5 omdat ik het fijn vind bij zulk soort dingen dat het wel erg waarheidsgetrouw is. Maarja dat gaat hier natuurlijk moeilijk. Al gingen ze met sommige dingen wel behoorlijk overboord. Feiten die makkelijk te achterhalen waren zijn ook gewijzigd. En dat na het 1e seizoen waar alles zo exact was nagedaan.. Dat was soms toch wel slikken voor mij.

Los daarvan een geweldige show. Aflevering 4, 5 en 6 waren favoriet. Kon niet meer stoppen met kijken.Vond dat ze heel kundig hebben laten zien hoe het uiteindelijk allemaal zo ver gekomen is. Misschien zat het al in zijn DNA. Zijn vader was ook een narcistische sociopaat en pathologische leugenaar (en Andrew zijn golden child). Zijn opvoeding heeft zeker weten bijgedragen. Hoe zijn moeder behandeld werd... Daar werd ook een heel verkeerd voorbeeld mee gesteld. En dan nog homoseksueel zijn in het puriteinse Amerika... Je schamen omdat je vader gevlucht is voor de FBI vanwege diefstal en fraude en de familie in armoede achter heeft gelaten. En dan ook nog eens hoogbegaafd zijn waardoor hij met veel weg kwam en niet echt klikte met leeftijdsgenoten. Ik kan niet zeggen dat ik overspoeld word door medelijden voor hem. Ik heb meer te doen met zijn slachtoffers en hun dierbaren (en zijn arme moedertje) maar ergens kan ik wel goed snappen waar het voornamelijk mis is gegaan. Voorheen heel veel over de zaak meegekregen maar nooit zo de diepte in. Vond ik toch wel erg fascinerend. Kijk nu al uit naar de volgende seizoenen!

Archer - Seizoen 1 (2009-2010)

4,0
Hmm ik vind het geweldig en ik ben toch ook een oestrogeen producerend persoon. Door mij is mijn vriend hieraan verslaafd geraakt. Is maar goed ook want er zijn een hoop momenten waarop je Archer quotes of grapjes kunt loslaten. (All damn day!) En da's niet leuk als de ander je niet begrijpt natuurlijk. Dus nu heb ik een partner in crime. Anderen probeer ik ook te overtuigen maar de rest biedt nogal weerstand. Blijkbaar hebben ze een heel verkeerd beeld van deze show oid. Een heleboel mensen kijken al vies of bedenkelijk wanneer je het aan ze tipt terwijl ze zeggen nog nooit een minuut ervan te hebben bekeken?! Zowel mannen als vrouwen. Oh well their loss. Kunnen ze lekker fronsen wanneer ik 'sploosh' zeg. Dit eerste seizoen moest ik er trouwens nog een beetje inkomen. Maar dit is echt een favoriet inmiddels. Staat zelfs op nummer 3 in mijn top 10!

Ik kijk al weer uit naar seizoen 8. Hopelijk ergens in 2017..

Archer - Seizoen 2 (2011)

4,5
Erg leuk seizoen dit, nog een stuk beter dan het voorgaande inderdaad. (En dat was op zich al erg amusant) Ik ben erg benieuwd of de andere seizoenen net zo'n feest zullen zijn. Het is gewoon een hele gevatte scherpe grove serie. Eerder had ik het weleens een promo voorbij zien komen maar nooit gedacht dat het zo geweldig zou zijn. De animatie vind ik ook erg origineel gedaan, al die uitdrukkingen en details, I just love this show!

Archer - Seizoen 7 (2016)

4,0
Hahaha Bell Panto: Part 2 is zo'n hilarische aflevering! Ik dacht heel eventjes dat dit seizoen me niet meer de lachstuipen op het lijf kon jagen. Tuurlijk heb ik daarvoor al wel wat afgegiecheld maar deze 6e aflevering deed me weer echt schuddebuiken. Wat een heerlijke serie is het toch!

Archer - Seizoen 10 (2019)

4,0
Oh, ik heb juist lopen smullen van dit seizoen. Had wel erg lage verwachtingen na voorgaande seizoenen en commentaar hier, misschien heeft dat ook iets geholpen.

Maar space, de referenties, ze waren eindelijk allemaal weer eens in 1 ruimte over het algemeen... We zijn er gewoon met plezier doorheen geraasd als vanouds. Iets wat bij de vorige 2 seizoenen totaal niet lukte.

Wel fijn dat de vertrouwde setting weer terug zal komen, komend seizoen. Daar zijn alle fans hard aan toe denk ik zo.

Trouwens, ik hoor wat geluiden over een mogelijke Archer movie zo her en der, al neem ik dat niet al te serieus. De enige 3 die vrij makkelijk te casten zouden zijn, zijn Lana en Malory/Mother en Cyril, aangezien zij vrijwel exacte replica's zijn. Ik denk dat het uiterlijk, maar ook de stem extreem belangrijk is. Ben best wel overtuigd dat het niet gaat werken om die simpele reden. Wel geinig om na te denken wie er qua uiterlijk dan gecast zou moeten worden, stuit de laatste tijd op allerlei lijstjes en er zitten goede suggesties tussen.

Jillian Bell als Pam, spitting image. Ik zag haar laatst in de film Sword of Trust en dacht gedurende de speeltijd al continu, ze doet me aan iemand denken!? Please geen Rebel Wilson, dán nog liever Melissa McCarthy of Amy Schumer.

Ryan Reynolds als Barry, zou qua stem ook matchen... En Ian Sommerhalder, dat IS gewoon de real life versie van Archer, qua looks. Check die ogen ook, gewoon uncanny! John Hamm als Archer wordt ook veel geopperd, maar dat lijkt me echt een vreselijke keuze. Qua smugness ok, maar verder slaat het wat mij betreft nergens op. Iemand anders nog leuke aanvullingen?