menu

Hier kun je zien welke berichten Baggerman als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Adventures of Black Beauty, The - Seizoen 1 (1972-1974)

3,5
Zelfs als kind vond ik de serie al een beetje suffig. Wellicht was dit meer wat voor paardenmeisjes en niet voor jongetjes. Maar de begintune is verreweg de beste van alle series ooit (okay, samen met Hawaii Five-0!):

Black Beauty Theme (Galloping Home) - Denis King 1972

Gaaf met die pauken!!!

Battlestar Galactica - Seizoen 1 (1978-1979)

Alternatieve titel: Battlestar Galactica: Original Series

4,0
De originele Galactica vind ik toch echt veel beter dan de remake, ondanks de voor deze tijd houterige CGI en de knullige actiescènes. Sowieso hebben acteurs als Dirk Benedict en Lorne Greene veel meer charisma dan die in de remake. Daarnaast heeft deze serie een duizend maal betere begintune!

Blackadder - Seizoen 1 (1983)

Alternatieve titel: The Black Adder

5,0
Geweldige serie met een uitmuntende cast. Ondanks alle ongein is aller historisch nog redelijk correct. Zo waren de Spaanse 'Infanta's' uit die tijd inderdaad héél lelijk (op de schilderijen zijn ze spooklelijk en je mag er van uitgaan dat de schilders ze nog zo mooi mogelijk hebben proberen af te beelden!). De aflevering waarin Edmund moet trouwen met zo'n Spaans spook vind ik de beste.

Blue Thunder - Seizoen 1 (1984)

2,5
De tegenhanger van 'Airwolf'. Die vond ik beter.

Buck Rogers in the 25th Century - Seizoen 1 (1979-1980)

3,5
Biedi Biddi Biddi!

Als kind vond ik Buck Rogers best wel een leuke serie, al was Buck zelf best een irritante proto-Amerikaan van het type Captain Kirk, die ik ook altijd al een ontzettende lul-met-vingers-windbuil heb gevonden. Daarnaast waren de gevechtsscènes van een houterige amateurkungfuniveau van wat-heb-ik-jou-daar! Zelfs als kind vond ik het al niet overtuigen.

Gelukkig was er nog mooie Wilma en grappige Twiki! Later in seizoen twee kregen we ook nog Hawk, die ik ook een leuk personage vond.

Over irritant gesproken. Buck Rogers zal de reden zijn waardoor ik Veronica altijd al een irritante kutomroep heb gevonden (sorry voor de vleeswaren), want ze zonden deze serie natuurlijk weer rond etenstijd uit, zodat geen kind het kon zien (aan tafel!), grrr!!!

Children of Fire Mountain - Seizoen 1 (1980-1981)

4,0
Deze serie kan ik me nog goed herinneren uit mijn jeugd. Ik was toen ongeveer dezelfde leeftijd als de hoofdpersonen en kon me dus goed met hen identificeren. Het was een spannende serie in een gave omgeving die voor mij nieuw waren (de Maori's en het vulkanisme).

Daarnaast had de serie een enorme effectieve, vrolijke begintune die ik nu 37 jaar na dato nog steeds wel eens loop te fluiten!:

Begintune

Voor mij nog steeds één van de leukste begintunes ooit.

Emil i Lönneberga - Seizoen 1 (1974-1975)

Alternatieve titel: Michel aus Lönneberga

4,0
Eéééémiiiiiillll!!!!

Briljante serie! Heb ik laatst nog gebruikt in de MM-contest, want de serie was ook als film uitgebracht, dus hij staat ook op die site. Wat stinissen als zegt, de verhalen van Astrid Lindgren zijn geweldig en ook Karlsson op het dak, Bolderburen en Madicken waren mooie en mooi gemaakte series.

Filthy Rich & Catflap - Seizoen 1 (1987)

4,5
Duidelijk een voorloper van Bottom, waarin Edmondson en Mayall ongeveer dezelfde karakters spelen. Nigel Planer is hier, net als in The Young Ones, volkomen hilarisch. De aflevering met de melkmannen is geweldig.

Geheim van Vredenhof, Het - Seizoen 1 (1983)

0,5
In mijn herinnering allertijden is dit de serie waarin het slechts geacteerd werd! Het was gewoon lachwekkend slecht. Voor de rest kan het best goed gemaakt zijn geweest, maar het leidde zo af dat ik daar helemaal niets meer over weet.

Good Life, The - Seizoen 1 (1975)

Alternatieve titel: Good Neighbors

2,5
Ondanks alle truttigheid vond ik dit toch nog wel grappig zo af en toe. Vooral Penelope Keith was wel goed in haar snobistische rol. 'The Good Life' is wel eens briljant gepersifleerd in 'The Young Ones'.

Hong Kong Phooey - Seizoen 1 (1974)

Alternatieve titel: Hong Kong Foei

3,5
Hong Kong Foeí, een kerel uit één stuk. Hong Kong Foeí, een stuk met veel ongeluk!!!

Als kind vond ik dit gewèldig. Ik zag laatst in het buitenland weer deze animatie en het was niet meer zóó goed, maar nog steeds best geinig. Zoals alle Hanna Barbera cartoons.

Incredible Hulk, The - Seizoen 1 (1977-1978)

3,0
Jeugdsentiment dit.

Als kind was ik hier bang van en kroop ik achter de stoel als de Hulk verscheen, tot grote hilariteit van mijn ouders en broertje!

Ik wil altijd nog weten welk merk spijkerbroeken en onderbroeken de Hulk kocht, want als hij hierin veranderde scheurde al zijn kledingstukken stuk, behalve zijn broeken???

Poppenkraam, De - Seizoen 1 (1980-1981)

1,0
Dit was zoooooooooooo verschrikkelijk slecht! Maar er was helemaal niets anders op de tv, dus keek je dit dan toch maar. Saai tot de macht tien, er gebeurde eigenlijk helemaal niks in die poppenkraam. Alleen EO-kindertijd met die bijbelverhalen, gitaarspelende snorremans en de Chinees ogende dame was nòg beroerder.

Eigenlijk zouden kinderen van nu die stout zijn verplicht dit moeten kijken!

Red Dwarf - Seizoen 7 (1997)

5,0
'Tikka to Ride' vind ik toch een van de beste episodes van Red Dwarf ooit. Deze aflevering zit qua script ontzettend goed in elkaar. Men tijdreizen kun je natuurlijk ook leuke geintjes uithalen. Uiteindelijk blijken de mannen van Red Dwarf verantwoordelijk voor de moord op Kennedy en tevens voor alle complottheorieën die daaruit voortvloeiden. Werkelijk fenomenaal geschreven door iemand die zeker goed op de hoogte is van de moord op Kennedy en de complottheorieën.

Shogun - Seizoen 1 (1980)

Alternatieve titel: James Clavell's Shogun

3,5
Toshiro Mifune! Geweldige serie. Zou ik nog eens moeten herzien, maar als kind maakte het levend koken van mensen wel indruk!

Space: Above and Beyond - Seizoen 1 (1995-1996)

3,5
Blijkbaar is er nooit meer dan 1 seizoen gemaakt van deze serie die ik in eerste instantie veel te macho-Starship Troopers-gezeik vond. Later kwam er toch meer inhoud in de serie, toen de Chigs meer dan alleen maar domme, af te knallen, aliens bleken te zijn. Starship Troopers is volgens mij ook schatplichtig aan deze serie. Mooi subtiel is de scène in aflevering 13 waarin Cooper alleen moet zien te overleven op een planeet vol met Chigsoldaten. Als een Chig hem bijna ontdekt en Cooper al klaar staat om het beest te liquideren, kijkt het ineens bewonderend omhoog naar een fraai uitziend overvliegend wezen, wat Cooper ineens doet realiseren dat de Chigs blijkbaar meer zijn dan stompzinnige insekten.

Star Trek: The Next Generation - Seizoen 1 (1987-1988)

Alternatieve titel: TNG, ST:TNG

4,0
Blijft toch een gave serie, hoewel de plots vaak wel gemakzuchtig werden opgelost door de scriptschrijvers (What if we remodulate the quantflux and direct the shift directly in Ultranebula??? Good idea Commander Riker! Bzzzt, pief poef, zucht van verlichting and the universe is saved!!!)

Geweldige begintune ook!

Tom and Jerry - Seizoen 1 (1940-1949)

Alternatieve titel: Tom en Jerry

5,0
Quiet Please! is toch een van de meest geniale filmpjes. Tom & Jerry werd vroeger op tv ook wel uitgezonden als er 'tijd over' was in de programmering. Tegenwoordig niet meer in te denken!

Mijn ouders haalden ons dan zelfs uit bed (als we er al inlagen) om ze ons Tom & Jerry te laten kijken. Soms al ver na tienen!

Voor mij één van de beste cartoonseries ooit.

Wel èrrug racistisch, met die benen van de zwarte huishoudster af en toe in beeld! (Ja, ook hier is al regelmatig over geklaagd, zucht!!!)

Van Helsing - Seizoen 1 (2016)

2,5
Ik vind het ook best te pruimen. En ook leuk genoeg om het tweede seizoen te gaan kijken. Vanessa vind ik echter wel een domme k^t. In het tweede seizoen wordt het, op het irritante af, nog erger.

Vi på Saltkråkan - Seizoen 1 (1964)

Alternatieve titel: Samen op het Eiland Zeekraai

3,0
Ik vond deze serie altijd een beetje suffig in vergelijk met die je noemt, stinissen. Maar nog steeds mooi gemaakt en locaties waar je zo een zomer zou willen logeren!

Young Ones, The - Seizoen 1 (1982)

5,0
Als kind/jongere vond ik The Young Ones vooral leuk vanwege de vaak grove acties van Vivian en het grove taalgebruik. Helaas vonden mijn ouders dit minder leuk en kon ik slechts mondjesmaat een aflevering meepikken. Daarna altijd gedacht dat The Young Ones puur plat vermaak was, totdat ik bij Play.com voor onder de 5 euro beide seizoen eens op de kop kon tikken en alles nog eens kon kijken met wat levenservaring.

Wat bleek? The Young Ones is véél subtieler dan ik had gedacht en vooral een briljant geschreven (anarchistische) kijk het Groot Brittanië van Thatcher van de jaren tachtig. Daarnaast acteert naast het illustere vijftal de crème de la crème van de Britse comedy in de series: Hugh Laurie (nu MD House), Stephen Fry, Chris Barrie (Red Dwarf), Jennifer Saunders, Dawn French, Ben Elton, Robbie Coltrane (Hagrid in Harry Potter), Tony Robinson (Baldrick), Emma Thompson, Griff Rhys Jones, Mel Smith, Terry Jones, Lenny Henry en zelfs de Bucketwoman Patricia Routledge!!