menu

Hier kun je zien welke berichten Tommeh als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Battlestar Galactica - Seizoen 1 (2004-2005)

4,5
De ultieme Sci-Fi serie. Te beginnen heeft het een sterk, goed doordacht verhaal met de nodige twists. Daarnaast zitten alle elementen erin die een Sci-Fi serie nodig heeft: Cylons, schitterende ruimte scenes, actie, enz. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de meeste Star Trek series wordt alles rauw en (voor een sci-fi serie) realistisch in beeld gebracht.

Sciencefiction zoals het hoort te zijn.

Better Call Saul - Seizoen 1 (2015)

3,5
Degelijke serie. Als je fan van Breaking Bad bent is het fijn om teruggetrokken te worden in dat wereldje en de kenmerkende sfeer. Komt inderdaad traag op gang en is eigenlijk 1 lange inleiding van s2, waar ik van verwacht dat het veel meer vuurwerk gaat opleveren.

Black Summer - Seizoen 1 (2019)

4,0
Ik heb dit in 1 dag erdoorheen gejast. Razendknap gemaakte zombie serie, waar de post-apocalyptische setting goed neergezet wordt. De constante spanning is voelbaar omdat er zeer dicht op en om de cast heen gefilmd wordt.
Verder inderdaad niet met (het veel te trage) Walking Dead te vergelijken. Het tempo ligt hoog en de afleveringen zijn vrij kort. Lange na niet alles wordt uitgelegd/verklaard en door de chaos ben je als kijker (net als de karakters in de serie) soms de draad volledig kwijt, waardoor je nog meer in het verhaal getrokken wordt.

Natuurlijk zijn er ook momenten die ergernis opwekken (zoals altijd bij het zombiegenre). Sommige karakters nemen wel hele vreemde/domme beslissingen, waarbij je mijlenver van te voren ziet aankomen dat het fout gaat. Maar over het algemeen viel dit, in vergelijking met vele andere zombiefilms/series, ontzettend mee.

Hopelijk krijgt dit een gevolg, als Walking Dead al 10 seizoenen krijgt, mag Black Summer op z'n minst wel een tweede krijgen. 4*

Dexter - Seizoen 4 (2009)

4,5
Met Noere eens. Verreweg het beste seizoen van Dexter, met het beste einde van een seizoen van alle series die ik gezien heb. Na die laatste aflevering zat ik echt met open mond naar m'n scherm te kijken. Van mij had de serie hierna ook mogen stoppen. Ergens in het midden van s5 ben ik uiteindelijk afgehaakt, voor mij waren ze over het hoogtepunt heen.

En inderdaad, Lithgow is geweldig.

Game of Thrones - Seizoen 7 (2017)

4,0
Het minste seizoen tot nu toe. Nog steeds allesbehalve slecht, maar sinds het bronmateriaal op is, is GoT van goede en onvoorspelbare serie veranderd in een goede en voorspelbare serie.

Nog steeds geweldig kijkvoer, maar helaas niet meer dan dat. 4*

Prison Break - Seizoen 4 (2008-2009)

0,5
Ik vond het een ware marteling. Aangezien ik de eerste 3 seizoenen al gezien had wilde ik ook heel graag de ontknoping zien, maar bij aflevering 8 ongeveer was ik er eigenlijk wel klaar mee. Om één of andere reden bleven ze er maar afleveringen aanplakken (Het zijn trouwens 24 afleveringen, geen 22), er kwam werkelijk geen einde aan. Daarom bij deze, een welverdiende 0,5*

Star Trek: Discovery - Seizoen 1 (2017-2018)

4,0
Ja over het geheel een zeer sterke serie. Vooral in z'n genre 1 van de betere. Sterk verhaal (al vond ik de spores een beetje ver gezocht), geweldige visuals en een fijn hoog tempo. De laatste aflevering vond ik alleen nogal een anti climax, omdat de verwachte confrontatie er niet van komt.

Maar verder dus heel goed en ik hoop op een s2.

Walking Dead, The - Seizoen 1 (2010)

Alternatieve titel: Walking Dead

2,5
Sluit me aan bij Jordy, na het sterke begin gaat de kwaliteit steeds verder omlaag. Het is al een tijd geleden maar ik herinner me dat ik me kapot zat te ergeren aan de vreemde/onlogische keuzes die gemaakt werden en de matige groepsdynamiek.

Toch zonde dat deze serie me niet bevalt omdat ik normaliter alles verslind wat met zombies te maken heeft. Ik ben ook meerdere keren aan seizoen 2 begonnen, puur omdat ik het goed wíl vinden. Maar helaas, toch weer iedere keer afgehaakt.

World War II in Colour - Seizoen 1 (2009)

Alternatieve titel: WO II in Kleur

4,0
Eigenlijk een hele droge registratie van de 2e WO, maar wel met een fijne voice over en omdat de gebeurtenissen in die periode zó bizar zijn, zit je vaak met open mond te kijken. 4*