menu

Hier kun je zien welke berichten The Oceanic Six als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

After Life - Seizoen 1 (2019)

3,5
Amusante, luchtige serie waarin Ricky Gervais de kans krijgt om uit te blinken zoals alleen hij dat kan. Hij kan zowel beledigend zijn, als gevoelig doen. Heel hoogstaand is het allemaal ook weer niet en met 6 afleveringen van een halfuurtje is het alweer vlot gedaan, maar misschien wel daarom beviel me dit wel. Een tussendoortje, maar wel een prettige. Wel zaten de beste afleveringen aan het begin.

3,5*

After Life - Seizoen 2 (2020)

3,5
geplaatst:
Net als seizoen 1 is dit weer een prima mix tussen drama, donkere humor en ongemakkelijke momenten. Kijkt prima weg, omdat Ricky Gervais echt geweldig acteert in zoveel de geestige als de emotioneel zware momenten. En je bent er snel doorheen, met 6 afleveringen van een half uurtje. Ik vind dat ook wel voldoende, want After Life is ook weer niet heel diepgaand en zal ook niet wekenlang bij me nazinderen. Het is een uitstekende serie, de kans dat we een derde seizoen krijgen lijkt me best groot, maar uitzonderlijk goed vind ik dit ook weer niet. Prima vermaak voor een avondje.

3,5*

Ares - Seizoen 1 (2020)

2,5
Hmm, nouja. Ik had even het gevoel dat dit wel een lekker onderhoudende serie was na het zien van de eerste twee afleveringen. Van mij hoeven al die series niet 12 afleveringen van een uur te hebben. Ares vliegt met acht afleveringen van pakweg 25 minuten er hard doorheen, maar dit ervaar ik als een plus, zeker bij series die horrorachtig over willen komen.

De setting is wel goed bedacht en ook de cast valt me niks tegen. Eindelijk eens niet die bekende koppen die we altijd zien, maar een frisse, jonge cast. En er zit ook duidelijk wat meer budget in dan in de gemiddelde Nederlandse serie, want het oogt scherm en is ook best goed gefilmd en gemonteerd. Op 1 ding na dan: het is fucking donker!!! Mijn hemel, als dit een creatieve keuze was dan hebben ze echt een foute keuze gemaakt. Het viel soms nauwelijks te volgen, zo donker was alles. Niks mis met een duistere, schimmige sfeer hoor, maar dit was er ver voorbij en dan stoort het gewoon. Als het bedoelt was vanwege budgettaire redenen, dan is het ook spijtig.

Het grootste nadeel dat aan Ares kleeft is dat het na acht afleveringen eigenlijk nergens toe heeft geleid. Het blijft onduidelijk, personages doen soms vrij onlogische dingen en Ares opent op het einde dan wel de poorten voor een eventueel tweede seizoen, maar daar hebben we nu weinig aan. Het is ook gewoon ondanks de duistere setting totaal niet spannend. Er zit vrij weinig opbouw in richting de heftige momenten en voelt allemaal wel erg braafjes en lauw aan. Alles bij elkaar een leuke poging, maar het is niet goed uitgewerkt en dan heb ik er ook geen voldoende voor over. Maar voor een weekendje bingewatch-vermaak werkt Ares op zich prima.

2,5*

Arrested Development - Seizoen 1 (2003-2004)

4,0
Jaren terug heb ik Arrested Development al eens gezien. Toen waren er pas 3 seizoenen. Later volgde nog een vierde seizoen die wel aardig was, maar niet meer helemaal aanvoelde zoals het ooit was en dit jaar kwam er zelfs een vijfde seizoen uit. Deels, het restant verschijnt in 2019. Dat was voor mij de reden om de hele serie maar eens opnieuw te gaan kijken.

Destijds had ik al een zwak voor deze serie en dat gevoel is er gelukkig nog steeds. De humor is lekker scherp, zonder dat je over de grond rolt van het lachen. De zwartgallige sfeer binnen de familie wordt op een fijne wijze getoond en iedereen krijgt wel de kans om uit te blinken. De leukste rollen vind ik ook nu weer die van Tobias, Buster en alles samen van George Michael en Maeby. Lekker ongemakkelijk als je weet dat hij nogal op zijn nichtje geilt. Het levert hele leuke scènes op, ook als hij bij zowel zijn pa en bij Tobias, de pa van Maeby, zit te vissen naar hoe zij een familieverhouding zouden vinden. Tobias is weer de George Costanza (ja, ik hou van Seinfeld) van de familie. Een loser, een kneus. Krijgt weinig respect, maar vind zijn eigen gedrag niet vreemd en ziet ook niet zo dat de rest hem maar vreemd vind. Zo'n rol doet het altijd wel goed. Eigenlijk kan elke rol wel wat diepgaander worden besproken, maar daar heb ik niet zoveel zin in. Iedereen heeft wel z'n charme en past goed in het grote geheel.

Is de serie dan echt briljant? Ook weer niet. Ik kan niet zeggen dat alle afleveringen memorabel zijn, maar het schrijfwerk is wel dusdanig sterk dat het ook nergens in weet te kakken. Er zitten een paar running gags in de serie, genoeg absurditeit met diverse ''oh no, he didn't''-momenten en de sobere stijl hoe een aflevering in beeld wordt gebracht deed het ook wel bij me.

Kleine 4*.

Arrested Development - Seizoen 2 (2004-2005)

4,0
Ik vind niet elke verhaallijn even sterk, zoals met George sr op de zolder van de familiewoning, maar buiten dat is het een erg sterk tweede seizoen geworden. George Michael en Maeby blijven samen fijn ongemakkelijk, maar erg geestig. Maar het zijn toch wel de scènes met Tobias waar ik geregeld het meeste om moet gniffelen. Zijn Mrs. Doubtfire imitatie was zo slecht dat ik het heerlijk vond. En we eindigen met een fijne cliffhanger die zowel sympathiek als awkward genoemd mag worden. Heel sterk allemaal. Overigens ook best grappig om hier een hoop cameo's van acteurs uit andere sitcoms te ontdekken. Er lopen toch wel veel namen in rond die op dat moment of later heel erg bekend waren in tv-land.

4*

Arrested Development - Seizoen 3 (2005-2006)

4,0
Prima derde seizoen waarmee de serie voor jarenlang werd afgesloten. Vooral de leukere rol van George sr en de fijn ongemakkelijke band tussen Maeby en George-Michael vond ik sterk, net als een prima slot dat precies bij Arrested Development past. Wel duurde het verhaal rondom de Britse vriendin Rita van Michael me te lang. Gelukkig kwam er jaren later een comeback van de serie, want dit is gewoon heel erg fijn vermaak. Scherp geschreven en geweldig geacteerd.

4*

Arrested Development - Seizoen 4 (2013)

3,0
Ik heb jaren terug dit vierde seizoen al eens gezien, maar recent heb ik dan maar de Season 4 Remix aangezet, waar de langere afleveringen die dit seizoen kende opgesneden zijn tot het normale format van 22 minuten, maar nu met meer afleveringen. Om daar over te beginnen, een goede keuze. Deze serie is gewoon sterker als ze gewoon niet teveel wijzigen, maar dat deden ze dus toen wel. Maar gelukkig is het nu allemaal weer vertrouwd en in chronologische volgorde gezet.

Maar inhoudelijk haalt dit seizoen het absoluut niet bij de erg sterke eerste seizoenen. De cast werd na die jaren vrij bekend en had genoeg te doen, wat ervoor zorgde dat ze eigenlijk niet tegelijk samen konden komen in deze serie. Destijds kreeg iedereen eigen afleveringen waarbij ze elkaar geregeld troffen, maar dat werkt gewoon veel minder. De serie is op zijn best als ze gewoon samen bizarre dingen meemaken. Dat is in de remix-versie wel wat beter geworden, maar nog steeds valt het tegen. Zeker in de eerste helft van het seizoen is het gewoon regelmatig saai en voelt het niet als Arrested Development. Het tweede deel maakt dit wel redelijk goed, dan komen diverse verhaallijnen weer samen. Zeker de slotafleveringen staken goed in elkaar. Maar diverse personages komen er dit seizoen gewoon schraal vanaf. Bijna niemand komt echt volledig tot ontbranding door de minder geschreven verhaallijn. Zeker Maeby en George-Michael, die voorheen echt geweldige verhalen hadden samen die lekker awkward en sympathiek waren, hebben hier bijna niks met elkaar te delen. Ook Lindsay en Tobias die een heel verleden samen hebben, vallen hier gezamenlijk tegen. Gelukkig is Tobias zelf nog wel aanwezig met een leuke rol. Buster en Lucille, mweh. Alleen Michael, Gob en George sr. krijgen nog wel de kans echt zichzelf te zijn.

Maar het is ook zeker geen slecht seizoen geworden, daarvoor blijft de serie gewoon te sterk en valt er nog genoeg te lachen. Ook zijn diverse gastrollen best geestig, zoals die van Ben Stiller en Ron Howard.

3*

Arrested Development - Seizoen 5 (2018-2019)

3,0
Nu ik ook de resterende afleveringen van seizoen 5 heb gezien, kan een cijfer volgen. Ik eindig best wel met een kater, want ik vond de resterende afleveringen die afgelopen weekend verschenen niet zo boeiend. De glans is wel een beetje van de serie af. Seizoen 1, 2 en 3 waren hilarisch en heel sterk geschreven, seizoen 4 was rommelig en voelde weinig als Arrested Development doordat bijna iedereen los van elkaar een verhaallijn had en seizoen 5 kende in het eerste gedeelte nog wel een stijgende lijn, maar zakt na het tweede gedeelte weer terug naar slechts een kleine voldoende. Ik mis de prikkelende en ongemakkelijke scènes die Maeby en George-Michael 3 seizoenen lang hadden. Of de absurditeiten van Buster. Of Tobias, die nog maar weinig pijnlijke momenten heeft. Gelukkig zitten er nog wel voldoende running gags in die vooral de vaste kijkers van de serie best zullen herkennen.

Ook jammer dat Portia de Rossi als Lindsay grotendeels ontbreekt dit seizoen. In de eerste helft zat ze, ook al was het vaak via een green screen, er nog wel in. In het tweede gedeelte ontbreekt ze. Volgens internet omdat ze officieel een tijdje terug stopte met acteren. In ieder geval voelt de familie Bluth niet compleet. Maar ook is het schrijfwerk gewoon veel minder geworden. Slecht is het niet, maar hetgeen wat de serie zo enorm populair maakte is wel weg. Ik heb wel twijfels of 'we' nog op seizoen 6 wachten. Al ga ik het heus wel weer kijken, mocht het zover zijn.

Alles bij elkaar: 3*

Ash vs Evil Dead - Seizoen 1 (2015-2016)

4,5
Vermoedelijk de allerbeste nieuwe serie van vorig jaar. De oude films waren vermakelijk, maar in deze serie gaat Ash pas helemaal keihard los. Zo'n bizar geslaagde combinatie van horror en humor heb ik zelden gezien, inclusief een stel leuke verwijzingen naar filmklassiekers. De serie is smerig, maar er valt altijd wat te lachen. Bruce Campbell is het decennia later nog steeds niet verleerd om een briljante Ash te zijn. Heerlijke oneliners en geen genade voor zijn vijanden. Ik kan hier werkelijk geen verkeerd woord over kwijt. Verheug me enorm op het tweede seizoen.

4,5*

Ash vs Evil Dead - Seizoen 2 (2016)

4,0
Ik vond seizoen 1 net iets origineler, maar seizoen 2 mag er ook zeker zijn. Eigenlijk meer van hetzelfde, wat op zich positief is want het blijft heerlijk goor en humoristisch, maar anderzijds ben ik nu na 20 afleveringen van de serie er ook helemaal aan gewend en dan merk je ook dat het qua inhoud niet zo briljant als het concept is. Gelukkig is Bruce Campbell nog steeds machtig als Ash en zijn de bijrollen ook erg vermakelijk. De afleveringen waarin Ash zijn pa zit zijn op zijn zachtst gezegd ook bizar te noemen, hehe. En laten we ook die behekste auto niet vergeten. Nog steeds 1 van de leukere series van dit jaar, maar ik hoop wel dat seizoen 3 enige vernieuwing gaat kennen.

4*

Ash vs Evil Dead - Seizoen 3 (2018)

4,5
De laatste aflevering staat erg synoniem voor wat dit seizoen en daarmee ook de hele serie was: zwaar over de top gaande, bloederige en hilarische onzin. Wat heb ik me ontzettend met dit seizoen weer vermaakt. Bij de meeste series die ik volg(de) was het op een gegeven moment wel goed dat het einde in zicht kwam, maar bij Ash vs Evil Dead vind ik het dood en doodzonde dat ze stoppen. De serie is 30 afleveringen ongekend grappig, goed geschreven en extreem goor geweest. Als je iets met horror in combinatie met humor hebt dan is het bekijken van deze afleveringen gewoon een verplichting. Beste aflevering uit dit seizoen vond ik wel die met de highschool-prom. Dat ging echt ver op een manier zoals alleen deze serie dat kan. Maar eigenlijk is bijna elke aflevering wel een kunststukje op zich. Hopelijk volgt er in de toekomst nog eens meer van Bruce Campbell als Ash, of dat nou via een nieuw seizoen of een film is. Wat een baas.

4,5*