menu

Hier kun je zien welke berichten TheMadSailor als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Haunting of Hill House, The - Seizoen 1 (2018)

4,0
Geweldige serie!

Buiten het feit dat ik een horror-fan ben, ben ik sinds een aantal jaar ook echt liefhebber van films met een paranormale twist geworden. Denk oa: aan Paranormal Activity.

Dat er nu een serie is, met nota bene nog een Nederlander in een prominente rol (Michiel Huisman) die het nog verdienstelijk doet ook, waarin het 'paranormale' centraal staat doet me echt handen wrijven. Over Huisman gesproken, hij verbaasde me echt, je hebt toch een beetje een twijfel vooraf als het gaat om een Nederlandse acteur die je nog niet op dat niveau hebt zien acteren. Zijn Engels is dik in orde en gaat goed mee in het niveau van de rest al zijn er wat momenten hier en daar waar je een iets meer overtuigende act verwacht, daar waar het een enkele keer overkomt alsof hij niet echt raad weet met hóé hij zich daar moet uiten speelt hij verder een prima rol.

De serie bouwt mooi op, in eerste instantie lichtelijk verwarrend met bepaalde dingen waarvan je 2 afleveringen later ineens achter de clue komt en dat aspect bevalt me uitstekend. Het is dan ook echt aan te raden om door te blijven kijken want vanaf aflevering 3 komt het echt op gang en word er steeds meer en meer duidelijk. Die 'Ohjah' momenten laten je echt in de serie meeslepen waarbij het aspect dat het verleden en heden in elkaar overvloeien goed tot zijn recht komt.

De scares zijn effectief en mooi in beeld gebracht en de acteerprestaties van zowel de jonge versie van de personages als de volwassenen zijn dik in orde. In de afwisseling van drama en spanning zit wat mij betreft een goede balans. De terugkomende scenes en momenten waar eerst nog een vraagteken bij stond worden heel creatief en goed neergezet.Aanrader als je van psychologische thrillers, spanningsopbouw, mysterie en goed verhaal houd.

Een dikke 4*

Scream: The TV Series - Seizoen 1 (2015)

Alternatieve titel: Scream

3,5
Ik heb het eerste seizoen inmiddels af en ik moet zeggen dat ik tevreden ben in combinatie met mijn verwachtingen vooraf.

Ik persoonlijk zat er goed in en heb het gehele seizoen dan ook aardig snel uitgekeken en dat is, als je me een beetje zou kennen, zéker niet altijd het geval. Nee, het verhaal is niet altijd diepgaand maar het loopt allemaal vrij vlot door waardoor je geinteresseerd blijft. Ik kon de acteerprestaties over het algemeen goed waarderen en ik had géén problemen met hoe Emma haar rol vertolkte. De rollen van Audrey en Noah waren goed, vermakelijk en herkenbaar. Er waren eigenlijk maar twee rollen die mij wat stoorden, die van Jake en Piper. Jake was sowieso al niet zo mijn favoriet maar in de verhaallijn met Will en Brooke's vader was het nog wel interessant. Daarna werd Jake alleen maar flauw en irritant maar nog niet tot over het randje. De rol van Piper had naar mijn mening wel iets anders mogen worden aangepakt, waar je in het begin nog dacht dat zij echt de 'Gale Weathers' op zich zou nemen werd dit toch iets anders. Ja, ze is op dat moment de zogenaamde reporter maar ik had meer verwacht dat er iets met die podcasts van haar zou worden gedaan. Haar acteerprestatie balanceerde daarnaast ook op het randje, het was niet echt vervelend maar zeker ook niet indrukwekkend. De rest van de cast vond ik best te pruimen en prima gedaan, ook aangezien ik de meerderheid niet kende.

De verhaallijn was verder geen hogere wiskunde, prima te volgen maar tóch zaten er stukken in die aan het einde van de rit lichtelijk onduidelijk waren. Sommige daarvan werden nog in een snel tempo bij elkaar geluld waarbij het leek alsof de makers het zelf ook waren vergeten het in de verhaallijn af te maken. (Of dit wordt wellicht nog duidelijk gemaakt in het tweede seizoen). De makers deden hun best om in de laatste 4 á 5 afleveringen je hoofd een beetje op hol te laten slaan door je laten twijfelen wie de dader zou kunnen zijn. Ikzelf dacht vrijwel de hele serie aan 2 daders tot aan aflevering 7 waarbij ik vrijwel zeker wist dat Piper de dader was, of in ieder geval één van de daders. Daarbij werd ik ook instant teruggebracht naar de scéne van Ghostface die door de telefoon aan Emma vertelde dat ''I like a strong female lead'....

De moorden en gore in deze serie vondt ik best verassend gezien de productie en samenwerking met MTV. Het budget was niet bijster hoog maar daar merk je wat mij betreft weinig van! Paar creatieve moorden afgewisseld met wat voorspelbare moorden welliswaar, gaf me genoeg voldoening.

Om het af te sluiten, ik heb me prima vermaakt en heb ook gewoon zin om seizoen 2 te gaan kijken waarin ik benieuwd ben wat Audrey haar rol in dit geheel is. Het probleem met mij is alleen dat wanneer ik iets vooraf al 'ken', ik al snel de neiging heb om het automatisch goed te vinden. (Dit heb ik veelal met remakes van films...) waardoor mijn mening misschien niet altijd geheel 'zuiver' zal zijn haha. Ik ga me in ieder geval bezig houden met seizoen 2.

Vooral als je Scream kent en wel te porren bent voor dit soort verhalen en series? dan zal je je best vermaken.