menu

Hier kun je zien welke berichten scorsese als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Affair, The - Seizoen 2 (2015)

4,0
Goeie serie. Het eerste seizoen was al wel goed, maar aangezien dat echt alleen maar over de affaire ging, werd het een beetje eentonig. Ook al waren de personages sterk uitgewerkt en het acteerwerk meer dan prima. Bij dit seizoen blijft het niveau gehandhaafd, maar er gebeurd veel meer waardoor seizoen 2 uiteindelijk beter is dan het eerste.

Alias Grace - Seizoen 1 (2017)

3,5
Goeie mini-serie over een huishoudster die gevangen zit vanwege de moord op haar werkgever en een andere huishoudster. Een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in het midden van de 19de eeuw. Het hoofdpersonage blijft mysterieus en Sarah Gadon weet dit goed te vangen. Ook de tijdsperiode wordt prima neergezet (alhoewel de aankleding wel wat eenvoudig overkwam).

American Crime Story - Seizoen 2 (2018)

4,5
Prachtig tweede seizoen dat ditmaal over de moord op modegigant Gianni Versace gaat. Wellicht heeft het geholpen dat ik helemaal niks over deze moord wist van te voren. Een boeiend hoofdpersonage dat hier sterk wordt neergezet in een wellicht carrière-makende rol van Darren Criss. Ook uitstekend opgebouwd waarbij je steeds meer te weten komt over het leven van de moordenaar.

Atypical - Seizoen 1 (2017)

3,5
Goeie serie die niet direct gaat over een jongen met autisme, maar meer over een gezin waarvan de zoon autisme heeft. Alle gezinsleden krijgen dan ook evenveel screentime en hebben ook ieder hun eigen problemen. De humor is niet overal geslaagd, maar deze relatief korte serie kijkt wel gemakkelijk weg (zeker ook vanwege de fijne cast).