menu

Hier kun je zien welke berichten Robbie.T. als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Absentia - Seizoen 1 (2017)

2,0
Bijzonder zwakke serie die werkelijk alle clichés uit de kast trekt om uiteindelijk uit te monden in een warrige bende met onlogische gebeurtenissen, onnodige side-plots, saaie karakters en een voorspelbaar verhaal. Na aflevering drie merkte ik dat het me eigenlijk niet meer veel kon schelen hoe dit zou eindigen en het was een lange zit om deze serie af te kijken. Het acteerwerk is zeer matig, met name van de mannelijke hoofdrollen, en alles wat we zien is al zo vaak, zoveel, beter gedaan.

Ik moet het de serie nageven; het eerste kwartier van aflevering 1 zat ik er helemaal in. Ik dacht echt dat dit wel eens geweldig zou kunnen worden. Helaas; het werd een standaard Amerikaanse politie-thriller, maar dan zonder het standaard niveau.

Adventure Time with Finn & Jake - Seizoen 2 (2010-2011)

Alternatieve titel: Adventure Time, Tijd voor Avontuur

3,0
Eens met de opmerkingen hierboven dat seizoen 2 een behoorlijke verbetering ten opzichte van seizoen 1 is. Toch pakt het me nog niet helemaal en mist het vooral de nodige humor. Toegegeven, er zitten heus wel wat semi-geinige elementen in de show maar op dat gebied blijft het behoorlijk kinderlijk. Voor een serie die toch door velen als 'volwassen' wordt bestempeld, trekken ze op dat gebied teveel naar de zeer jonge kijker. Seizoen 1 zat voor mij rond de 5,5; dit seizoen zweeft al meer rond de 6+. Zeker genoeg basis om verder te kijken, maar vooralsnog niets om heel enthousiast over te worden.

Adventure Time with Finn & Jake - Seizoen 3 (2011-2012)

Alternatieve titel: Adventure Time, Tijd voor Avontuur

4,0
Wat een enorm verrassend en positief verschil met seizoen 1 en 2. Waar de eerste twee seizoenen veelal kinderachtig, kinderlijk en geregeld irritant waren, is dit derde seizoen een andere koers ingeslagen. Het oogt allemaal veel volwassener. De verhaallijnen staan steviger, er is meer humor ingekomen en er sluimeren allerlei zware, grauwe en volwassen thema's op de achtergrond. Ik ben enthousiast over dit seizoen!

Helaas staan er tot nu slechts drie seizoenen van Finn en Jake op Netflix, dus voor nu is het even gedwongen afgelopen tussen mij en deze show.

All About George - Seizoen 1 (2005)

4,0
Leuke, sympathieke feelgood serie die qua verhaal niet al te veel om het lijf heeft. Af en toe een beetje soapy, wat drama, wat komedie, wat coming-of-age, alles zit er wel in. Toch kijkt de serie ontzettend gemakkelijk weg en worden de afleveringen alleen maar beter. Prima acteerwerk en leuke bijrollen van o.a. David Mitchell zorgen ervoor dat ik me prima geamuseerd heb met deze 'kleine' serie.

All Night - Seizoen 1 (2018)

1,5
Ik kan hier weinig positiefs over melden helaas. Voorspelbaar, flauw, zwak geacteerd, amper tot geen verhaal aanwezig. Bij de eerste aflevering wordt de toon meteen gezet door alle stereotypen af te gaan die je maar kunt bedenken de sporter, de nerd, de homo, de stiekeme verliefdheid, de schoonheidskoningin, enzovoorts, enzovoorts. Daarnaast weet je na een paar minuten wel hoe de rest van het seizoen zal gaan verlopen en alle open deuren worden ingetrapt; 'oeh, ik ga stiekem de kelder in en laat een blaadje tussen de deur zitten...ik hoop dat de deur niet dicht zal vallen.'... goh..drie keer raden wat er gaat gebeuren .

Het oogt allemaal zeer cheap en de serie heeft me geen seconde weten te boeien. Helaas.

American Horror Story - Seizoen 1 (2011)

Alternatieve titel: AHS

3,0
Een paar dagen geleden met AHS seizoen 1 begonnen, nu afgekeken en ik moet toch wel bekennen dat het me wat tegenviel. Zoals Ulysses hierboven al aangeeft oogt het allemaal vrij rommelig en stijgt de serie nergens boven een gemiddeld niveau uit.

Waar ik me voornamelijk aan ergerde was het ontbreken van een duidelijk doel. Het verhaal kabbelt rustig voort en gebeuren voornamelijk dingen die iets in de breedte toevoegen in plaats van in de diepte. Het acteerwerk is gelukkig prima en de title sequence is wel gaaf. Al met al een solide 6 en ik wil de volgende seizoenen ook wel proberen.

American Horror Story - Seizoen 2 (2012-2013)

Alternatieve titel: AHS

4,0
Na het wat matige eerste seizoen ben ik erg positief verrast door dit sterke tweede seizoen. Ik heb vrijwel het gehele seizoen op het punt gestaan 4,5 ster toe te kennen.... en toen kwamen de laatste twee afleveringen: totaal overbodig om het verhaal krampachtig te willen 'afsluiten' door te kijken hoe het nu met iedereen is. Met een vreselijk cliché en voorspelbaar einde, laat dit seizoen bijna een slechte nasmaak achter... bijna...; de eerste 11 afleveringen zijn zo ongelooflijk sterk dat ik over het geheel genomen echt wel tevreden ben. Het klopt van begin tot eind, met de juiste sfeer en fantastische acteerprestaties. Ik ben positief over dit seizoen! Op naar seizoen 3.

American Horror Story - Seizoen 3 (2013-2014)

Alternatieve titel: AHS

4,0
Meer dan prima seizoen dat heerlijk old-school aanvoelt. Ik heb normaal gesproken niet veel met heksen, maar het thema wordt hier op een frisse en interessante manier aangepakt. De toevoeging van Angela Bassett is een enorme aanwinst en ook Lange en Paulsen zijn weer heerlijk op dreef. Enige minpuntje is dat het einde opnieuw teleurstelt. Het lijkt een beetje de rode draad te zijn voor AHS; net als in seizoen 1 en 2 lijken de ideeën en de inspiratie gewoon op wanneer we bij de laatste paar afleveringen aankomen. . Al met al interessant seizoen en ik kijk uit naar seizoen 4.

American Horror Story - Seizoen 4 (2014-2015)

Alternatieve titel: AHS

2,5
Poeh, dit was niet al te best. Met name de eerste 7, 8 afleveringen zijn meer snoozefest dan Freak Show. Het acteerwerk is echter opnieuw meer dan prima en de laatste paar afleveringen maken veel goed waardoor ik alsnog een voldoende kan geven voor het seizoen. Ik ga naar seizoen 5 en hoop dat het weer beter gaat worden.

American Horror Story - Seizoen 5 (2015-2016)

Alternatieve titel: AHS

3,0
Matig seizoen dat zichzelf verliest in al die verhaallijnen die erin gepropt zijn. Het acteerwerk is opnieuw fantastisch en de sfeer mag er ook wezen. Verder brengt dit seizoen weinig memorabele momenten / afleveringen en zal dit bij mij ook niet al te lang blijven hangen.

Na 5 seizoenen ben ik overall positief over de serie en heb ik wel weer zin in een nieuw seizoen.

American Horror Story - Seizoen 6 (2016)

Alternatieve titel: AHS

4,5
Helemaal eens met AmazingPP hierboven: wat een fantastisch seizoen was dit. Ontzettend veel verwijzingen en odes naar oude / andere horrorfilms, heerlijk acteerwerk, humor / sarcasme, gore, slim geschreven script. Bijna alles aan dit seizoen klopte en de link naar vorige seizoenen is ook meer dan prima verwerkt. Wat een knaller van een seizoen en dat terwijl de show op dit punt al zes seizoenen onderweg is; hulde. Ik heb zin in seizoen 7.

American Vandal - Seizoen 1 (2017)

3,5
Leuke serie die uitstekend in elkaar steekt. Het is een goed gemaakte serie die middels een flauw en kinderachtig onderwerp een veel groter probleem aan de kaak stelt, onder andere: peer pressure, machtsvertoon, media-invloed en de impact van het schoolleven spelen allemaal een centrale rol. Tatro doet het uitstekend als sufkop eerste klas en ook de rest van de cast komt goed uit de verf. Door een zeer matige openingsaflevering en de zwakke finaleaflevering kan ik echter niet meer dan 3,5* geven. Ik ben wel benieuwd naar seizoen 2, eens kijken of dit concept leuk blijft.

American Vandal - Seizoen 2 (2018)

3,5
Ik sluit me aan bij Esteban. Dit tweede seizoen is van vergelijkbaar niveau als seizoen 1. Het steekt opnieuw ingenieus in elkaar en ook de por naar de stortvloed aan documentaires die we tegenwoordig over ons heen krijgen is bijzonder lollig. Zelf denk ik dat de koek wel langzaam op is; het moet geen trucje worden om nog meer seizoenen op deze manier te vullen. Ach, van de andere kant; de makers van seizoen 1 en 2 hebben dit uitstekend gedaan, dus wie weet lukt het ze een derde keer. We wachten af.

Americans, The - Seizoen 5 (2017)

4,0
IJzersterk drama dat met de jaren niets van zijn kwaliteit verliest. Interne conflicten staan centraal en meer en meer personages worden de negativiteit mee ingezogen. Prachtig sober in beeld gebracht in combinatie met sterke acteerprestaties. Top.

Amigo's - Seizoen 1 (2015-2016)

4,0
Prima serie die het toch niet op de laatste plaats moet hebben van de chemie van de cast. Hier en daar voelt het een beetje soapy aan, maar dat is geen ramp. Het klopt als geheel en de verhaallijnen zijn interessant genoeg om de aandacht er goed bij te houden. Delnaet, die de hoofdrol vertolkt, doet het uitstekend en komt bijzonder geloofwaardig over. Ik heb me goed geamuseerd met deze serie.

Archer - Seizoen 1 (2009-2010)

3,5
Een jaar of zes voor het eerst gezien en toen vond ik er maar weinig aan, ik kwam niet verder dan een magere 5,5. Nu seizoen één opnieuw bekeken en ik vind het al een stuk leuker dan vroeger. Met name die heerlijke droge stem en humor van H. Jon Benjamin blijft te gek. Verder ben ik het wel met Esteban eens dat de serie verder weinig nieuws onder de zon biedt, verrast het nergens en het is aan de lopende band hetzelfde. Gelukkig is het wel een humoristische lopende band 3,5 ster.

Archer - Seizoen 2 (2011)

4,0
Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen maar ik ben toch wel een fan geworden van de serie. Heerlijke onzin die varieert met ontzettend platte humor maar ook met slimmere, gevatte humor. H. Jon Benjamin blijft een geweldige stemacteur (al heeft hij echt maar 'één stem') en ook overige personages brengen genoeg om de serie van begin tot eind interessant te houden. Op naar seizoen 3 voor mij.

Archer - Seizoen 6 (2015)

4,0
Jaaa heerlijk, Archer is weer 'terug'. Seizoen 5 vond ik beduidend minder interessant maar in dit zesde seizoen zit de humor weer op het ouderwetse Archer niveau. Gelukkig is die vreselijke verhaallijn van 'Charlene' voorbij en is Cheryl weer lekker gestoord, ook 'phrasing' blijft leuk en er zit weer genoeg in dit seizoen om bij te genieten. Op naar seizoen 7 al moet ik wel zeggen dat ik er een beetje voor vrees aangezien seizoen 6 eindigt met de aankondiging dat ze niet langer voor de CIA willen werken en niet meer als spionnen aan de slag zullen gaan...., nou goed: we gaan het zien.

Archer - Seizoen 9 (2018)

2,5
Ah come on, this bullsh*t is boring as balls


Behoorlijk saai seizoen dat slechts sporadisch een glimlach op mijn gezicht wist te toveren. Irritante personages en een weinig interessante setting dragen bij aan een alles behalve prettige kijkervaring. Het is en blijft 'Archer' waardoor ik het gewoonweg niet over mijn hart krijg om lager dan 2,5 te stemmen maar laat ik eerlijk zijn: die zit een stuk dichter bij de 2 dan bij de 3 sterren.

Dit is het tweede seizoen op rij dat ver beneden de maat is en gezien het einde van de laatste aflevering serieus... Archer in space??? belooft het tiende seizoen ook niet veel goeds.

Zie de quote hierboven van Pam die mijn mening over dit seizoen zelf al heeft samengevat in aflevering 6 of 7.

Arrested Development - Seizoen 5 (2018-2019)

3,0
Alle beschikbare afleveringen gezien maar het is echt al een tijdje niet meer wat het geweest is. Seizoen 1 en 2 vind ik werkelijk geweldig al wordt dat niveau bij lange na niet gehaald. Na het 'los zand' van seizoen 4, gaat het nu weer iets meer naar een lopend verhaal toe maar het weet me niet te pakken.

Zoals Jordy hierboven ook aangeeft begint het vanaf aflevering 5 wel weer wat beter te worden. Laten we hopen dat het tweede gedeelte van dit seizoen dat niveau (ten minste) kan vasthouden.

Zeer magere 3,5*.

Ash vs Evil Dead - Seizoen 2 (2016)

4,0
Ook dit tweede seizoen is zeer vermakelijk. Bruce Campbell blijft een heerlijke vent en de rest van de cast doet het ook zeer verdienstelijk. Dit seizoen vind ik net wat minder dan seizoen 1; wat mindere locaties, wat opvulling (aflevering 7) en een matige cliffhanger naar seizoen 3 toe. Het zijn echter maar kleine 'minpuntjes' want ook dit seizoen is weer genieten.