• 10.798 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.960 stemmen
Avatar
 
banner banner

Bonanza - Seizoen 5 (1963-1964)

3,36 7 stemmen

Show titel: Bonanza

IMDb beoordeling: 7,3 (10.915)

Afleveringen: 34

Speelduur: 1 dag en 10 uur

Ontwikkeld door: David Dortort

Met: Lorne Greene, Michael Landon en Dan Blocker

Oorsprong: Verenigde Staten

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bonanza

Bonanza speelt zich af in het Amerika van rond 1860 en draait om de familie Cartwright. De familie bestaat uit een vader, Ben, en zijn drie zoons, Adam, Hoss en Little Joe. Iedere zoon is van een andere moeder want Ben Cartwright heeft namelijk de gewoonte zijn vrouwen snel te verliezen. Gezamenlijk runnen de mannen de Ponderosa ranch in Nevada, nabij Virginia City.

Afleveringen Seizoen 5 (1963-1964)

  1. 1. She Walks in Beauty

    Hoss wil met de mysterieuze Regan Miller trouwen. Wanneer hij denkt dat Adam haar van hem wil afpakken, slaat hij hem in elkaar.

  2. 2. A Passion for Justice

    De Engelse schrijver Charles Dickens komt naar Virginia City. Hij wordt onterecht beschuldigd van een misdaad. Het wordt lastig om hem ervan te overtuigen zichzelf te verdedigen.

  3. 3. Rain from Heaven

    Een regenmaker en zijn familie komen aan in het door droogte getroffen Virginia City. Ben probeert hem te helpen regen te maken en Hoss helpt een man met zijn zieke dochter.

  4. 4. Twilight Town

    Joe wordt overvallen in de woestijn en wordt wakker in Martinville. Het stadje is berucht omdat er misschien geesten kunnen rondwaren.

  5. 5. The Toy Soldier

    Adam komt James "Squaw Man" Callen tegen. James is een dronken artiest wiens talent verloren gaat in het stadje Sheep Head.

  6. 6. A Question of Strength

    Hoss en een aantal nonnen worden overvallen op een station en komen daar vast te zitten. Een van de nonnen heeft moeite met de training voor het klooster.

  7. 7. Calamity over the Comstock

    Joe loopt Calamity Jane tegen het lijf en nadat hij haar stervende vader belooft voor haar zorgen, neemt hij haar mee naar huis. Cal wordt verliefd op Joe maar die moet hier niets van weten.

  8. 8. Journey Remembered

    Ben vindt een oud logboek en herinnert zich de grote reis die hij ondernam met zijn vrouw Inger en een jonge Adam. Tijdens deze reis werd Hoss geboren.

  9. 9. The Quality of Mercy

    Joe heeft er moeite mee om te accepteren of zijn vriend het recht had om een oude man te assisteren met zelfdoding.

  10. 10. The Waiting Game

    Adam raakt betrokken bij de zeer recentelijke weduwe Laura Dayton en haar kleine dochtertje Peggy.

  11. 11. The Legacy

    Adam, Hoss en Joe menen ten onrechte dat hun vader is vermoord. Ze gaan alle drie een andere kant op om de moordenaar te vinden. Ben weet dat zijn zoons niets geks zullen doen, maar twijfelt toch aan Joe.

  12. 12. Hoss and the Leprechauns

    Hoss zweert dat hij groene elfjes over de Ponderosa heeft zien rennen. Wanneer er een glad pratende Ier langskomt, snapt hij er niks meer van.

  13. 13. The Prime of Life

    Ben raakt geïrriteerd en wordt roekeloos wanneer een belangrijk contract door een concurrent wordt binnengesleept.

  14. 14. The Lila Conrad Story

    Joe en Adam beschermen een salonmeid tegen een boze menigte. Ze heeft uit zelfverdediging iemand vermoord. De rechter en zijn vrouw mogen de salonmeid wel.

  15. 15. Ponderosa Matador

    Adam, Hoss en Joe vechten om de aandacht van de aantrekkelijke Dolores. Hoss haalt Joe over in een stierengevecht mee te doen.

  16. 16. My Son, My Son

    De plannen van Ben om met Katherine Saunders te trouwen worden gedwarsboomd. Haar zoon Eden wordt namelijk beschuldigd van de moord op zijn ex-vriendin.

  17. 17. Alias Joe Cartwright

    Een man die veel op Joe lijkt, gebruikt de naam van Joe en zorgt ervoor dat Joe voor het vuurpeloton belandt.

  18. 18. The Gentleman from New Orleans

    Een nieuwe vreemdeling in de stad claimt de beroemde piraat Jean Lafitte te zijn en Hoss gelooft hem hierin.

  19. 19. The Cheating Game

    Laura is alles behalve blij met het advies van Adam over hoe ze haar ranch moet runnen. Ward Bannister, een nieuwkomer in de stad, schiet haar te hulp.

  20. 20. Bullet for a Bride

    Joe is op jacht naar een bergleeuw maar schiet per ongeluk Tessa Caldwell neer waardoor zij blind wordt. Joe voelt zich zo schuldig dat hij haar ten huwelijk vraagt.

  21. 21. King of the Mountain

    Wanneer Jim Leyton besluit te gaan trouwen met Julie, kiest hij Hoss als zijn getuige. Grizzly, de vader van Julie, is het niet eens met dit huwelijk.

  22. 22. Love Me Not

    Ben is in gesprek met een indiaan en krijgt een vrouw als cadeau. Het betreft een witte vrouw, Joan, die al sinds haar jeugd bij de stam woont. Ben probeert haar zich te laten gedragen als een blanke vrouw.

  23. 23. The Pure Truth

    Hoss heeft last van lentekoorts en belandt in het verkeerde stadje. Daar wordt hij dan ook nog eens beschuldigd van een bankoverval.

  24. 24. No Less a Man

    De gemeenteraad vindt dat Roy Coffee zijn baan niet langer kan uitoefenen en nu de notoire Wagner bende op weg is naar de stad, is iedereen in paniek.

  25. 25. Return to Honor

    Ben komt erachter dat zijn neefje Will overleden is en hij reist er naartoe. Wanneer hij het graf bezoekt ziet hij dat Will nog leeft en brengt hem naar een dokter. Er zitten mannen achter Wil aan en hij wil ze doen geloven dat hij dood is.

  26. 26. The Saga of Muley Jones

    De Cartwright familie krijgt bezoek van een achterneef; Muley Jones uit Weedvile, Missouri. Muley zingt de hele dag door en zorgt voor de nodige problemen.

  27. 27. The Roper

    Will weet niet zeker of hij wel op de Ponderosa wil blijven maar dan wordt hij ontvoerd door een bende. Lee Hewitt, de leider van de bende, is een jonge moordenaar die Ponderosa wil overvallen.

  28. 28. A Pink Cloud Comes from Old Cathay

    Een vastberaden Chinees meisje komt op bezoek bij de Cartwright familie. Ze zorgt echter voor veel onrust bij de lokale werkmannen.

  29. 29. The Companeros

    Mateo Ibara en zijn vrouw Carla komen op bezoek bij Ponderosa om Will mee te nemen naar Mexico. Mateo heeft ooit het leven van Will gered waardoor Will zich verplicht voelt mee te gaan nu.

  30. 30. Enter Thomas Bowers

    Na een meer dan succesvolle tournee door Europa, keert een Afrikaans-Amerikaanse man terug naar Virigina City waar hij te maken krijgt met vooroordelen.

  31. 31. The Dark Past

    Dav Farnum, een nogal norse premiejager, komt langs op de Ponderosa. De Cartwright familie heeft namelijk onderdak geboden aan de vrouw van de man die hij zoekt.

  32. 32. The Pressure Game

    Lil, de tante van Laura Dayton, komt op bezoek en besluit al snel dat ze Adam moet helpen met zijn huwelijksaanzoek. Haar plannetje pakt echter niet zo goed uit.

  33. 33. Triangle

    Adam en Laura zijn eindelijk verloofd. Adam is stiekem een huis aan het bouwen voor hun toekomst samen. Laura realiseert zich echter dat ze eigenlijk verliefd is op Will. Wanneer Adam in een rolstoel belandt, voelen Laura en Will zich verplicht hun gevoelens diep weg te stoppen.

  34. 34. Walter and the Outlaws

    Obie laat Walter bij Hoss achter. Drie criminelen, Macy, Teague en Willard, kidnappen Walter en willen losgeld zien. Hoss en Obie moeten hem zien te redden.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van nlkink

nlkink

  • 163 berichten
  • 98 stemmen

Beste aflevering van dit seizoen is The Legacy, aldus vele Amerikaanse Bonanza liefhebbers. Verder een solide seizoen met goede afleveringen. Goede balans in actie, drama en comedy. Qua comedy is Hoss And The Leprechauns hier het hoogtepunt.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.