• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.274 gebruikers
  • 8.985.793 stemmen
Avatar
 
banner banner

Green Wing - Seizoen 1 (2004)

3,68 17 stemmen

Show titel: Green Wing

IMDb beoordeling: 8,3 (12.726)

Afleveringen: 9

Speelduur: 7 uur en 45 minuten

Ontwikkeld door: Victoria Pile

Met: Oliver Chris, Stephen Mangan en Olivia Colman

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 3 september 2004

Eerst uitgezonden op: Channel 4 (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Green Wing

Green Wing is een Britse komische serie die zich afspeelt in een ziekenhuis. Het verhaal volgt de persoonlijke wisselvalligheden in het leven van de personages die allen werken in East Hampton Hospital Trust. De doktoren en het overige personeel houden zich vooral met elkaar bezig en dit gaat niet bepaald van een leien dakje.

Afleveringen Seizoen 1 (2004)

  1. 1. Caroline's First Day

    3 september 2004 (51 minuten)

    Nadat ze haarzelf buiten heeft gesloten moet dokter Caroline Todd de volgende dag moe en stinkend naar haar nieuwe baan. Ze ontmoet al snel haar vreemde nieuwe collega's waaronder de anesthesist dokter Guy Secretan, dokter Alan Statham en het hoofd van personeelszaken Joanne Clore.

  2. 2. Rumours

    10 september 2004 (51 minuten)

    Joanne doet extra voorzichtig zodat niemand haar samen met Statham ziet arriveren. Caroline wordt daarentegen wel gespot wanneer ze samen met Guy in het ziekenhuis arriveert. Martin gaat op jacht naar de zoekgeraakte soja yoghurt nadat deze door de schoonmakers is verplaatst.

  3. 3. Lodgers

    17 september 2004 (51 minuten)

    Joanna maakt zich druk om haar leeftijd en haar relatie met Statham, waarop Statham besluit de relatie wat spannender te maken. Mac komt er ondertussen achter dat haar ex-vriendin kinderen krijgt met haar nieuwe partner, ook al zei ze altijd dat ze nooit kinderen wilde hebben. Caroline gaat op zoek naar een nieuwe huisgenoot en is niet blij wanneer Angela zich inschrijft.

  4. 4. Joanna's Birthday

    24 september 2004 (54 minuten)

    Joanna wordt tweeënveertig en is hier niet blij mee. Wanneer ze meent een cadeau van Lyndon te krijgen, fleurt ze helemaal op. Het cadeau is echter van Statham. Guy maakt ondertussen een tabel met daarin de aantrekkelijkheid van alle vrouwelijke collega's gerangschikt. Caroline is hier niet blij mee en maakt een dergelijke tabel over de mannelijke collega's.

  5. 5. Housewarming Party

    1 oktober 2004 (51 minuten)

    Mac wordt begeerd door zowel Caroline als Sue. Boyce en Kim maken samen plezier en Karen schrijft een liefdesgedicht voor Martin die op zijn beurt indruk probeert te maken op Caroline. Joanna zit ondertussen nog steeds achter Lyndon aan tot groot ongenoegen van Statham. Caroline en Angela besluiten een feestje te houden en de collega's zijn uitgenodigd.

  6. 6. Tests

    8 oktober 2004 (49 minuten)

    Caroline heeft een kater overgehouden aan haar feestje en kan zich maar weinig herinneren. Wanneer blijkt dat ze met iedereen gezoend heeft, verontschuldigd ze zich bij iedereen maar Mac heeft meer achter de kus gezocht. Harriet en Joanna denken ondertussen beiden dat ze zwanger zijn.

  7. 7. Tangled Webs

    15 oktober 2004 (52 minuten)

    Statham is nog niet over Joanna heen en probeert haar constant terug te winnen. Wanneer hij Cordelia tegen het lijf loopt, wordt hij verliefd op haar. Caroline heeft twijfels over wie de vader van haar kind moet gaan worden. Ze is dol op Mac, maar ziet Guy ook wel zitten.

  8. 8. Slave Auction

    22 oktober 2004 (50 minuten)

    Het ziekenhuis houdt een veiling voor het goede doel en Statham, Caroline, Guy en Lyndon staan allemaal op de lijst om geveild te worden. Caroline jaagt Sue tegen haar in het harnas omdat ze Mac leuk vindt. Mac verrast echter iedereen wanneer hij een nieuwe vriendin heeft: Lady Emily. Hij laat tevens weten dat hij het ziekenhuis zal verlaten.

  9. 9. Emergency

    29 oktober 2004 (56 minuten)

    Het is de laatste werkdag van Mac en Sue en Caroline hebben het er moeilijk mee. Martin leest ondertussen een persoonlijke brief van Guy en komt erachter dat Guy geadopteerd is door iemand met dezelfde achternaam als Joanna.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van AOVV

AOVV

  • 347 berichten
  • 1917 stemmen

Prettig gestoorde Britse sitcom, die vooral lekker wegkijkt maar toch niet helemaal weet te overtuigen. Personages als Alan Statham zijn natuurlijk geweldig, maar er zit toch wat veel kaf bij het koren, en de slotaflevering werd me ook wat te chaotisch afgeraffeld.

Desalniettemin: gewoon erg vermakelijke tv!

3,5 sterren


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.