• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.401 stemmen
Avatar
 
banner banner

A'dam - E.V.A. - Seizoen 3 (2016)

3,54 13 stemmen

Alternatieve titel: Amsterdam en vele anderen

IMDb beoordeling: 8,1 (420)

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur

Ontwikkeld door: Robert Alberdingk Thijm

Met: Eva van de Wijdeven, Teun Luijkx en Urmie Plein

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 6 november 2016

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot A'dam - E.V.A.

A'DAM - E.V.A. gaat over de turbulente liefdesgeschiedenis tussen de in Amsterdam geboren en getogen Eva van Amstel en haar nieuwe buurman, de jonge Zeeuwse gemeenteambtenaar Adam de Heer.

Afleveringen Seizoen 3 (2016)

  1. 1. Het Mirakel van Amsterdam

    6 november 2016 (45 minuten)

    Eva en Adam proberen in alle stilte een tweede kind te krijgen. Harm-Jan en Jerom zijn druk bezig met de voorbereidingen van hun trouwfeest, maar zijn het over bijna alles oneens.

  2. 2. Kermiskinderen

    13 november 2016 (45 minuten)

    Eva heeft zich als parttime pleegouder opgegeven. Adam ziet dit in eerste instantie helemaal niet zitten. Harm-Jan en Jerom zoeken via speeddating een geschikte moeder voor hun kind.

  3. 3. Brand in Mokum

    20 november 2016 (45 minuten)

    Er is brand geweest bij Patty en Mingus en ze hebben permanent onderdak nodig. Adam en Eva nemen de twee pubers in huis, terwijl ze eigenlijk zelf nog maar net volwassen zijn. Harm-Jan en Jerom hebben met Angelique de ideale moeder voor hun kind gevonden. Harm-Jan wil perse dat Eva en zijn vriendinnen worden. Brandweer Balder moet steeds voor iedereen flink zijn maar wie is dat voor hem? Wolf groeit alleen op met zijn moeder aan een rafelrand van de stad. Totdat een onderwijsinspecteur hem naar school stuurt.

  4. 4. Erflaters

    27 november 2016 (45 minuten)

    Eva hoort dat Suzanne en zij onroerend goed van hun vader hebben geërfd. Adam wordt door zijn moeder gebeld dat een onbekende oom van hem gestorven is. Zo leert zijn familie de pleegkinderen kennen.

  5. 5. Zaailingen

    4 december 2016 (45 minuten)

    Met twee pubers aan boord hebben Adam en Eva wel erg weinig privacy. Dan heeft Patty ook nog een vriend opgeduikeld waar Eva niet erg blij mee is. Harm-Jan zou Harm-Jan niet zijn als hij geen goede tip voor Eva had. De van onder tot boven vol getatoeëerde Franse Emanuelle is in de stad voor de jaarlijkse tattoo conventie en rattenverdelger Gregory probeert de stad ongediertevrij te houden.

  6. 6. Free Riders

    11 december 2016 (45 minuten)

    Eva maakt zich zorgen over Adam, en in overleg met zijn psychiater wisselt hij van medicijnen. Patty is hard aan het blokken voor haar proefwerkweek en Mingus heeft een baantje als folderaar. Alleen blijkt dat baantje een dekmantel te zijn voor iets anders. Timo en Suzanne proberen samen een felbegeerde bouwkavel te bemachtigen in Amsterdam-Noord. Pontschipper Bram lijkt van twee walletjes te eten.

  7. 7. Sail

    18 december 2016 (45 minuten)

    Lucy, de moeder van Patty en Mingus is afgekickt. Ze wil graag dat de kinderen weer bij haar komen wonen.

  8. 8. Chaostheorie

    18 december 2016 (45 minuten)

    Patty en Mingus staan voor een zware keuze: Bij Adam en Eva blijven of terug naar hun moeder?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Niet zo goed als het vorige seizoen, maar het blijft een groot pluspunt dat de makers beter de balans houden tussen de belevenissen van Adam en Eva en de vele Amsterdamse passanten. Het seizoen begint met een paar hele sterke afleveringen, waaronder 'Het Mirakel van Amsterdam', 'Kermiskinderen' en 'Brand in Mokum'. Vooral ook omdat de kleine verhaaltjes eromheen een meerwaarde hebben in het grotere geheel. Soms hilarisch, soms morbide. Helaas duurt het tot 'Sail' (aflevering zeven) tot het niveau van die eerste episodes weer wordt gehaald. Het blijkt dan ook dat de serie niet echt ergens naar toe aan het werken was, want 'Chaostheorie' (de slotaflevering) voelt als een wel erg tamme manier om de serie mee uit te zwaaien. Het is leuk aan dit seizoen dat het de bureaucratie op de hak neemt van systeempjes waarmee de levens van zulke verschillende mensen steeds gereguleerd worden, terwijl de personages pas vrijheid en geluk vinden als ze de touwtjes laten vieren. De serie vangt daarmee de bruisende gevoelens die ik zelf ook altijd heb als ik in Amsterdam kom. Een bijzondere serie voor een bijzondere stad.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.