• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.274 gebruikers
  • 8.985.711 stemmen
Avatar
 
banner banner

Six Feet Under - Seizoen 3 (2003)

4,23 124 stemmen

Show titel: Six Feet Under

IMDb beoordeling: 8,7 (148.601)

Afleveringen: 13

Speelduur: 13 uur

Ontwikkeld door: Alan Ball

Met: Peter Krause, Michael C. Hall en Frances Conroy

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 2 maart 2003

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

Plot Six Feet Under

Six Feet Under draait rond een familie van begrafenisondernemers. In de eerste aflevering komt het gezinshoofd, Nathaniel Fisher, om bij een verkeersongeluk. De daaropvolgende vijf seizoenen volgen de perikelen van de overgebleven familieleden; de weduwe Ruth, haar zoons Nate en David en de dochter Claire.

Afleveringen Seizoen 3 (2003)

  1. 1. Perfect Circles

    2 maart 2003 (1 uur)

    Federico is partner geworden in de begrafenisonderneming, zodat Fisher & Sons voortaan Fisher & Diaz heet, en hij is niet van plan zich nog als loopjongen te laten gebruiken door Nate en David. Nate toont zich een toegewijde echtgenoot en vader, maar Ruth is compleet geobsedeerd door haar kleindochter Maya. David en Keith besluiten relatietherapie te proberen. Claire spijbelt op school om tijd door te brengen met Phil, een medewerker van het crematorium.

  2. 2. You Never Know

    9 maart 2003 (1 uur)

    David en Federico kunnen het niet eens worden over de vraag of Fisher & Diaz zaken moet doen met de familie van een overleden telemarketeer. David en Keith leren een ander soort gezinsleven kennen als ze te eten gevraagd worden bij Nate en Lisa. Claire ontdekt dat ze meer gemeen heeft met medestudent Russell dan met crematorium-medewerker Phil. Ruth maakt op bezoek bij haar zus Sarah een nieuwe vriendin. Carol blijft Nate en Lisa het leven zuur maken.

  3. 3. The Eye Inside

    16 maart 2003 (1 uur)

    Lisa neemt een belangrijke beslissing zonder dit met Nate te overleggen. Ruth en Betinna's vriendschap groeit en Ruth besluit om haar advies te vragen, maar het antwoord is niet wat ze verwachtte. Claire en Phils relatie raakt in het slop, maar het positieve commentaar dat ze vervolgens van haar leraar krijgt vrolijkt haar flink op. David en Keith gaan op vakantie in de hoop weer nader tot elkaar te komen.

  4. 4. Nobody Sleeps

    23 maart 2003 (1 uur)

    Na de dood van een homoseksuele man wil zijn vriend een theatrale eredienst houden bij Fisher & Diaz. Lisa plant een verjaardagsfeest voor Ruth waar niemand zin in lijkt te hebben. Bettina laat bij de tandarts haar tanden zien. Nate ziet treffende gelijkenissen tussen Lisa en Ruth. Claire beleeft een nachtje om niet snel te vergeten met Russell en twee rebelse kunstleraars.

  5. 5. The Trap

    30 maart 2003 (1 uur)

    Nate ziet parallellen tussen zijn eigen leven en dat van een vermiste man wiens lijk na 35 jaar teruggevonden werd in het bos. De nieuwe leerjongen Arthur, die bij de Fishers zal inwonen, wordt meteen de les gespeld door Ruth. David ontmoet tijdens een repetitie van het homoseksuele-mannenkoor een oude kennis. Claire aanvaardt het aanbod om assistente van Olivier te worden, maar kijkt op van haar verantwoordelijkheden.

  6. 6. Making Love Work

    6 april 2003 (1 uur)

    Nate en Lisa plannen een kampeeruitje met vrienden, maar het verloopt niet helemaal zoals ze hopen. Lisa houd er niet van om lange afstanden te lopen en ze ligt al snel met Nate in de clinch als hij alleen maar lijkt te willen drinken en blowen. En om de zaken nog erger te maken grijpen Dana en Todd, die zojuist voor het eerst gescheiden zijn van hun pasgeboren dochtertje, elk ogenblik aan om seks te hebben.

  7. 7. Timing and Space

    13 april 2003 (1 uur)

    Brenda's vader sterft. Nate gaat naar de begrafenis om Brenda te steunen. Lisa bezoekt een conventie maar kan haar gedachten niet van Maya houden die voor het eerst alleen is zonder haar. Ook al is ze bij haar vader. Arthur en Ruth raken bevriend en Ruth is gefascineerd door zijn vele talenten. David en Keith gaan naar een borrel georganiseerd door David's vrienden. Maar Keith voelt zich al snel buiten gesloten. Claire krijgt een speciaal cadeau van Russell. En Federico maakt zich zorgen om zijn vrouw die zich steeds verder afzondert.

  8. 8. Tears, Bones and Desire

    20 april 2003 (1 uur)

    Wanneer de leider van een sekteachtige new-ageclan sterft, wordt het uitvaartcentrum onder de voet gelopen door zijn vele vrouwen en kinderen. Keith neemt wraak op David en zijn brunchkameraden tijdens een spelletje paintball. Lisa is niet gerust in de band die Nate en Brenda nog hebben. Claire is het beu dienstmeid te spelen voor Olivier. Rico maakt zich ernstige zorgen over Vanessa's depressie.

  9. 9. The Opening

    27 april 2003 (1 uur)

    Claire en Russell helpen Oliver zijn exhibitie voor te bereiden, maar Russell voelt alsof de twee hem minachten. Nate en Lisa bespreken de mogelijkheid om los van elkaar verder te gaan met hun leven. Ruth's gevoelens voor Arthur worden heftiger maar hij lijkt huiverig voor een volgende stap. En Keith en David hebben een trio.

  10. 10. Everyone Leaves

    4 mei 2003 (1 uur)

    Tijdens een familie picknick word David's tante door een bij gestoken, waarop ze sterft aan een allergische reactie. Vanessa lijkt eindelijk uit haar depressie gekropen te zijn. Keith en David pijlen bij elkaar hoe ze staan tegenover experimenten binnen hun seksleven. Russell krijgt een woede uitbarsting in de klas. Ruth ontdekt dat Arthur nog maagd is. Keith besluit zijn vader te confronteren met de mishandelingen die hij en zijn zus in hun jeugd moesten doorstaan. En Lisa verdwijnt.

  11. 11. Death Works Overtime

    11 mei 2003 (1 uur)

    Als er drie lijken tegelijk arriveren wordt Fisher & Diaz overstelpt door werk en onder de voet gelopen door nabestaanden. Lisa is nog steeds spoorloos na haar reisje naar Santa Cruz. Vanessa en haar zus Angelica gaan therapeutisch shoppen, tot ergernis van Rico. Claire haalt haar diploma en doorstaat nog een andere belangrijke test. Ruth huilt de jas van een vreemde nat.

  12. 12. Twilight

    18 mei 2003 (1 uur)

    De dochter van een geëxecuteerde seriemoordenaar klopt aan bij Fisher & Diaz om haar vader te begraven. Ruth en George Sibley kunnen het zo goed vinden dat ze aan trouwen denken. David is nog altijd diep gekwetst door Keiths gedrag in San Diego en brengt een nacht door met Patrick. Claire wil abortus plegen en vraagt Brenda om met haar mee te gaan. Lisa is nu al twee weken vermist en zelfs Ruth begint het ergste te vrezen. Nate houdt er rekening mee dat ze ten prooi is gevallen aan een seriemoordenaar.

  13. 13. I'm Sorry, I'm Lost

    1 juni 2003 (1 uur)

    Ruth en George willen trouwen maar dat nieuws wordt niet op handgeklap onthaald door de kinderen, ook al omdat Lisa nog steeds vermist is. Ruth is dan ook de enige die nog gelooft dat haar schoondochter levend zal terugkeren. Nate grijpt naar de fles en verwaarloost zijn werk en zijn dochtertje. Rico gaat voor het eerst in zijn leven een striptent binnen en beleeft een avontuurtje met eens naaktdanseres. Nathaniel toont Claire haar geaborteerde dochtertje in het hiernamaals, en maant David aan Keith te bellen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Boenga

Boenga

  • 2454 berichten
  • 1425 stemmen

Een stap achteruit tegenover seizoen 2.

In grote lijnen volg ik wat jasper hier over schreef: Six Feet Under - Seizoen 1 (2001).

Een aantal van de plots wordt eindeloos uitgerekt; komt het wel of niet goed tussen David en Keith is zo een van die zaken die stilaan vervelend worden.

Bovendien komt na Bruce opnieuw een behoorlijk irritant personage op het voorplan: het is waarschijnlijk wel de bedoeling dat Lisa, net als Bruce, de kijker enigszins enerveert. Maar: het ligt er gewoon te dik op.

Eigenlijk is het best jammer dat er zo weinig gedaan wordt met het overlijden waar elke aflevering mee begint. Het zou de basis moeten zijn van de episode, omringd door de dagelijkse beslommeringen van de Fisher. Helaas is het zelden meer dan een onopvallend extraatje zonder meerwaarde.

Niet slecht, maar: 'sleur' begint een beetje te dreigen.


avatar van Thomas83

Thomas83

  • 3718 berichten
  • 3363 stemmen

Vind dit seizoen ook wel ietsje minder dan de vorige twee. Voor een belangrijk deel doordat alles na Nate zijn operatie bewust als een vervreemdende anticlimax voelt, nu hij ineens samen met Lisa in een burgerlijk leven is gerold dat hij nooit had gedacht te zullen leven. Verder heb ik Lisa ook altijd een wat zeikerig personage gevonden (ook bewust zo geschreven denk ik), iets waar de serie sowieso geen gebrek aan heeft. Russell is ook een bijvoorbeeld, en Olivier wordt al heel rap een vermoeiende dramaqueen. Om van Carol en Angelica nog maar te zwijgen.

Maar wat de serie ook zo goed geschreven maakt is dat vrijwel ieder personage zijn goede en slechte kanten en een achterliggende reden voor zijn gedrag heeft. Vaak voelt het dan wel repetitief om voor de zoveelste keer Nate en Lisa of David en Keith ruzie te zien maken, maar dat de schrijvers hierin volharden en niet toewerken naar de makkelijke snelle oplossing maakt de serie best wel uniek. Ik ken eigenlijk geen andere serie waarin je als kijker zo langdurig wordt ondergedompeld in al de miserie van zijn personages.

Gelukkig is niet ieder nieuw personage slecht of vervelend dit seizoen. George Sibley heb ik altijd wel leuk gevonden, en Arthur is een prachtig vreemd figuur, die ook goed samengaat met Ruth. Bettina, Ruth en Sarah zijn ook echt goud met elkaar, met als hoogtepunt de scène waarin ze Sarah helpen afkicken.

Andere hoogtepunten van het seizoen zijn Nobody Sleeps (met Ruths dronken verjaardagsfeestje en de operabegafenis) en Claire die in de laatste aflevering in een droomscène de in haar verbeelding gestorven Gabe en Lisa ontmoet. Zo ongelofelijk krachtig. Dat is de vermissing van Lisa sowieso al. Het is een plotselinge dramatische gebeurtenis die perfect past bij de boodschap van de serie. Ongelooflijk rauw gespeeld door Krause ook. 4.0*.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.