• 10.791 nieuwsartikelen
  • 162.328 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.267 gebruikers
  • 8.985.287 stemmen
Avatar
 
banner banner

Äkta Människor - Seizoen 1 (2012)

3,88 38 stemmen

Alternatieve titel: Real Humans

IMDb beoordeling: 7,8 (6.770)

Afleveringen: 10

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: Lars Lundström en Alex Haridi

Met: Eva Röse, Leif Andrée en Måns Nathanaelson

Oorsprong: Zweden

Datum van release: zondag 22 januari 2012

Eerst uitgezonden op: SVT1 (Zweden)

  • On Demand:

  • Viaplay Bekijk seizoen 1 via Viaplay
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Äkta Människor

Wat zou er gebeuren als robots vrijwel precies hetzelfde uiterlijk krijgen als mensen? Als ze zelfs minnaars kunnen worden? Deze serie vindt plaats in een parallelle wereld, waarin het menselijk leven compleet veranderd wordt door een nieuwe generatie robots - Hubots. Leo en Niska leiden een groep opstandige Hubots die vecht voor hun onafhankelijkheid. Tijdens een ontsnapping, verdwijnt Leo's geliefde Mimi en hij verlaat de groep om haar te vinden. Op dat zelfde moment besluit de familie Engman een tweedehands Hubot aan te schaffen, iets dat voor hen tot onverwachte resultaten zal leiden. Warenhuischef Roger's leven valt aan duigen als zijn vrouw hem verlaat voor haar Hubot-minnaar. Hij ziet dat al zijn employees Hubots zijn en besluit een beweging te starten tegen de oprukkende Hubots.

Afleveringen Seizoen 1 (2012)

  1. 1. Break in, Break Loose

    22 januari 2012 (1 uur)

    Een nieuwe generatie robots - Hubots - verrichten allerlei diensten aan de mensheid. Maar sommigen van deze Hubots, de "Kinderen van David" bevrijden zichzelf van hun meesters. Ontvoerd door handelaren en afgezonderd van andere Hubot rebellen, wordt Mimi verkocht op de zwarte markt. Leo, een ander Kind van David, verlaat de bescherming van de groep en gaat haar zoeken.

  2. 2. Trust No One

    22 januari 2012 (1 uur)

    Een groep vrije Hubots is ontsnapt. Leo zoekt nog steeds naar Mimi die nu een dienstmeid is in het huishouden van de Engmans. Lennart is knorrig over Vera, zijn nieuwe Hubot, maar zal hij het risico nemen om Odi uit de kelder te laten?

  3. 3. The Lord Shall Be Our Companion

    29 januari 2012 (1 uur)

    De bevrijde Hubots verschuilen zich in een oude kerk, geholpen door de dominee. Intussen houdt Lennart Odi verstopt in de kelder, weg van Vera's speurende blikken. Roger's vrouw verlaat hem en hij probeert de aansluiting met zijn zoon terug te vinden, terwijl zijn hekel aan Hubots verder groeit..

  4. 4. Semi-Human Rights

    5 februari 2012 (1 uur)

    Therese en Pilar voelen zich diep vernederd als ze ontdekken dat hun Hubot levensgezellen niet als gelijken worden behandeld door mensen. Roger, Bea en Malte overwegen drastische maatregelen om de wereld te verlossen van Hubots. Bea gaat zich ondertussen steeds vreemder gedragen...

  5. 5. Power at Heart

    12 februari 2012 (1 uur)

    Malte, Bea en Roger zweren trouw aan het "Echte Mensen Bevrijdingsfront" en beginnen hun plannen voor een Hubot-vrije wereld ten uitvoer te brengen. Kevin heeft het er moeilijk mee dat zijn moeder met Rick naar bed gaat. Eva voelt zich ongemakkelijk bij de Hubots die zich op zolder verstoppen. Nog steeds op zoek naar Mimi, komt Leo in aanraking met de Hubot zwarte markt.

  6. 6. Sly Leo

    19 februari 2012 (1 uur)

    Leo is zwak, maar vervolgt zijn zoektocht naar Mimi. Matilda begint de waarheid over Anita te ontdekken. Lennart krijgt de mogelijkheid om een Hubot kopie van zichzelf te laten maken, maar wil hij dat ook?

  7. 7. Blind Love

    26 februari 2012 (1 uur)

    Tobias is getuige van een overval en besluit de wet in eigen hand te nemen. Roger verliest zijn geduld op werk. De jaren vallen van Lennart af door zijn nieuwe romance met Solveig, maar Vera is daar helemaal niet blij mee.

  8. 8. Make Haste

    4 maart 2012 (1 uur)

    Rick en Bo zijn zwaar beledigd als de meiden hen uitschakelen voor een avondje uit. Ze gaan op hun strepen staan en besluiten wraak te nemen. Ondervraagd door Inger, laat Leo weten dat zo langzamerhand de tijd echt op is. Ondertussen bij Roger thuis, begint Bea gevoelens te ontwikkelen en geeft Roger een openbaring.

  9. 9. Heritage

    11 maart 2012 (1 uur)

    De waarheid over David Eischer's experimenten lekt uit naar de politie en Inger Engman doorziet ineens de link naar Anita. Kevin wordt het eeuwige getreiter van Rick zat en keert terug naar een thuis en een stiefvader die hij niet herkent. Na een succesvolle ontsnapping vindt Leo zijn geliefde Mimi terug.

  10. 10. The Code

    18 maart 2012 (1 uur)

    In deze laatste aflevering zoekt iedereen de code, die - als die in de verkeerde handen komt - een ramp zou kunnen betekenen voor de mensheid. Leo is erg zwak, maar vervolgt zijn vlucht met Mimi in de ondergrondse gangen van de Metro. Bea en Carl zitten achter hen aan, en proberen allebei hen het eerst te bereiken. Op datzelfde moment ontvangt Tobias een vreemd geschenk in zijn kamer.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew series)

  • 22196 berichten
  • 66713 stemmen

De remake is er al Humans


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Fijne Zweedse SF-serie die onderwerpen aansnijdt als ethiek tegenover vergevorderde robotica en wat maakt ons eigenlijk tot menselijke subjecten. De grootste attractie is de waanzinnige make-up van de hubots. Ze zijn allemaal even schitterend ontworpen als een soort ongenaakbare mensen die zowel fascineren als angst inboezemen. Wel jammer dat er iets te geforceerd geprobeerd is om er een thriller-element in te krijgen. Het ene moment worden er diepzinnige zijspoortjes aangesneden die op zichzelf best interessant zijn, maar die vervolgens nergens toe leiden omdat er iets spannends moet gebeuren.


avatar van HK Senator

HK Senator

  • 591 berichten
  • 1282 stemmen

Origineel is het uitgangspunt van Real Humans niet. Robots die zo slim worden dat ze mensen de baas worden zagen we al in Battlestar Galactica, The Terminator, Alien en vele andere films en series. Het verschil is echter dat RH zich in een realistische hedendaagse setting afspeelt. En dat is dan ook direct de kracht van de serie. De thriller achtige twist is wellicht wat overbodig want de interactie tussen mens en hubot is al interesant genoeg. Maar het houdt je wel scherp en maakt nieuwschierig naar seizoen 2.


avatar van DjFrankie

DjFrankie

  • 3001 berichten
  • 3097 stemmen

Prettige serie met humor. Ik vond vooral de Hubots erg goed. Vooral Maria Wern in een totaal andere rol


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.