• 10.791 nieuwsartikelen
  • 162.326 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.266 gebruikers
  • 8.985.277 stemmen
Avatar
 
banner banner

Derrick - Seizoen 22 (1995)

3,50 9 stemmen

Show titel: Derrick

IMDb beoordeling: 6,6 (1.830)

Afleveringen: 12

Speelduur: 12 uur

Ontwikkeld door: Herbert Reinecker

Met: Horst Tappert, Fritz Wepper en Willy Schäfer

Oorsprong: Duitsland / West-Duitsland

Datum van release: vrijdag 6 januari 1995

Eerst uitgezonden op: ZDF (Duitsland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Derrick

Derrick is een Duitse misdaadserie waarin Stephan Derrick, hoofdinspecteur bij de Münchense Kriminalpolizei (recherche), samen met zijn assistent Harry Klein moorden oplost. Vaak spelen de moorden zich af in rijke milieus.

Afleveringen Seizoen 22 (1995)

  1. 1. Katze ohne Ohren

    6 januari 1995 (1 uur)

    Manfred Mauser, dodelijk getroffen door drie kogels, wordt gevonden in de garage bij zijn auto. Deze is afgesloten en Mauser heeft geen autosleutels bij zich. Volgens Derrick en Klein wilde hij niet wegrijden of iets uit zijn auto halen. Het is duidelijk dat iemand de jongeman opzettelijk uit het appartement had geroepen om hem neer te schieten. De hoofdverdachte is zijn partner die hem diezelfde dag verlaten had. Deze Karina Wienand ontkent de vermoedens van Derrick, maar ze is ook niet in staat om een alibi te geven voor het tijdstip van de moord.

  2. 2. Anruf aus Wien

    3 februari 1995 (1 uur)

    Babette, de dochter van bankier Bach, is ontvoerd. De ouders wilden het losgeld aan een gemaskerde dader overdragen, maar dat liep niet zoals gepland. Onbedoeld heeft Bach de man neergeschoten. Derrick moet nu zorgen dat de medeplichtigen van de man er niet achter komen wat er is gebeurd, zodat Babette nog een kans heeft om de ontvoering te overleven.

  3. 3. Ein Mord, Zweiter Teil

    24 maart 1995 (1 uur)

    Derrick krijgt mogelijk weer te maken met Rudolf Kollau, net zoals zeven jaar geleden toen hij onderzoek naar hem deed. Dokter Gossler, een psychiatrische deskundige in de rechtszaal en goed bekend met Kollau is er ook bang voor. Kollau, veroordeeld voor doodslag op de minnaar van zijn vrouw, staat namelijk op het punt om vrij te komen. De psychiater weet dat hij zijn vrouw nooit heeft kunnen vergeven.

  4. 4. Teestunde mit einer Mörderin

    28 april 1995 (1 uur)

    Isabelle Bruhns, de aantrekkelijke verpleegster van de gehandicapte mevrouw Ortner, wordt vermoord gevonden. Ze werd doodgeschoten in haar appartement. Roland Ortner, die een affaire had met de verpleegster, denkt dat zijn vrouw de moordenaar is, ondanks haar handicap.

  5. 5. Ein Mord und Lauter Nette Leute

    26 mei 1995 (1 uur)

    De twee ouderloze zussen Lona en Ruth hadden elkaar vier weken geleden voor de laatste keer gezien. De oudste, Ruth, wordt vermoord in haar appartement gevonden. Lona, die naar school gaat op een internaat voor meisjes net buiten München, hoort het nieuws over haar dood. Derrick, die het onderzoek leidt, neemt de zeventienjarige studente in vertrouwen. Hij vertelt Lona hoe Ruth leefde: haar zus was een liefhebster van rijke mannen en ze liet zich graag door hen slaan. Derrick is er zeker van dat dit gegeven van belang is bij het zoeken naar de moordenaar.

  6. 6. Kostloffs Thema

    23 juni 1995 (1 uur)

    Derrick werkt aan een lastige zaak. Twee mannen zijn spoorloos verdwenen en een derde wordt vermoord teruggevonden. De hoofdinspecteur komt erachter dat ze alle drie bekenden waren van de theatereigenaar Henry Kostloff.

  7. 7. Derricks Toter Freund

    14 juli 1995 (1 uur)

    Arno Beckmann leidde geen gelukkig leven en is een echte verliezer. Dit komt Derrick te weten via zijn voormalig celgenoot Leo Körner, een recidivist op het gebied van huwelijksfraude. Deze beloofde Beckmann gouden tijden als hij zijn manier van leven zou overnemen. Beiden waren verrast door de geweldige reacties op contactadvertenties die Beckmann met Körners hulp in de dagbladen van München had geplaatst. Drie schoten door de voordeur brachten plots een einde aan het nieuwe, betere leven van Arno Beckmann.

  8. 8. Eines Mannes Herz

    18 augustus 1995 (1 uur)

    Eva Dalinger kan niet begrijpen waarom haar man zelfmoord pleegde door voor een trein te springen. Ook Arnold Bertram, die zijn collega Ludwig Dalinger aan Derrick omschrijft als een voorzichtige man, die in alle lastige situaties zijn hoofd erbij hield, kan zijn daad niet begrijpen. Ludwig Dalinger leefde ook nog eens met het hart van iemand anders, dat hij twee jaar geleden door een transplantatie in een kliniek in het buitenland had gekregen. Het lijkt erop dat Derrick voor een raadselachtig en tragisch verhaal staat.

  9. 9. Dein Bruder, der Mörder

    8 september 1995 (1 uur)

    Herta Podewil, een prostituee, werd vermoord en bij de voordeur van haar ouders gedumpt. Derrick vermoedt dat de dader een psychopaat is. Met de hulp van Herta's oudere zus Vera wil hij de zaak gaan oplossen.

  10. 10. Die Ungerührtheit der Mörder

    6 oktober 1995 (1 uur)

    Het nieuws over de moord op Ali Klais komt voor Derrick en Klein als een verrassing. Na vijftien jaar in de gevangenis gezeten te hebben voor moord was hij vrijgekomen. Zijn zuster, die in München een restaurant heeft, had hem onderdak en werk als ober aangeboden. Kort na middernacht, rond sluitingstijd, wordt Klais in de tuin neergeschoten. Volgens Ruth Bronner waren vrijwel alle gasten op de hoogte van het duistere verleden van haar broer. Derrick moet een reeks sporen volgen om de zaak op te lossen.

  11. 11. Herr Widanje Träumt Schlecht

    17 november 1995 (1 uur)

    Wanneer Gerda Widanje na een privébezoek aan haar psycholoog Agnes Voss weer thuiskomt staat haar een akelige verrassing te wachten. Haar man ligt namelijk doodgeschoten voor de deur en de recherche is al bezig met het veiligstellen van sporen. Tijdens de reconstructie van het misdrijf concludeert inspecteur Klein dat iemand Karl Widanje in de gang opgewacht heeft. Wanneer deze zijn huis wilde binnengaan is het vervolgens tot een dodelijke confrontatie met de moordenaar gekomen.

  12. 12. Mitternachtssolo

    15 december 1995 (1 uur)

    Bolz, de eigenaar van de nachtclub, wordt 's nachts in zijn kantoor vermoord. Kort daarvoor liep beveiliger Thomas Randel zijn laatste ronde. Hoofdinspecteur Derrick vraagt zich af waarom Randel na dit voorval niet meer naar zijn werk komt. Misschien weet hij wel wat er tijdens die bewuste nacht gebeurd is.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.