• 10.800 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.990 stemmen
Avatar
 
banner banner

Derrick - Seizoen 18 (1991)

3,54 13 stemmen

Show titel: Derrick

IMDb beoordeling: 6,6 (1.830)

Afleveringen: 12

Speelduur: 12 uur

Ontwikkeld door: Herbert Reinecker

Met: Horst Tappert, Fritz Wepper en Willy Schäfer

Oorsprong: Duitsland / West-Duitsland

Datum van release: vrijdag 4 januari 1991

Eerst uitgezonden op: ZDF (Duitsland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Derrick

Derrick is een Duitse misdaadserie waarin Stephan Derrick, hoofdinspecteur bij de Münchense Kriminalpolizei (recherche), samen met zijn assistent Harry Klein moorden oplost. Vaak spelen de moorden zich af in rijke milieus.

Afleveringen Seizoen 18 (1991)

  1. 1. Caprese in der Stadt

    4 januari 1991 (1 uur)

    Na de dood van zijn enige zoon wil de rijke Siciliaan Caprese zijn achtjarige kleindochter Renata van München naar Italië meenemen. Maar de moeder van Renata, Inge Runold, en haar tweede echtgenoot zijn er absoluut tegen. Wanneer Caprese veel druk uitoefent op het gezin, wendt Inge zich tot Derrick.

  2. 2. Gefährlicher Weg durch die Nacht

    1 februari 1991 (1 uur)

    Om middernacht schieten twee mannen de commerciële medewerker Jürgen Klose neer in het metrostation. Benno Hauke is toevallig getuige van de misdaad. Hij vertelt Derrick dat de vermoorde man een koffertje vol geld had en dat de daders daarmee vandoor zijn gegaan.

  3. 3. Das Penthaus

    15 maart 1991 (1 uur)

    Wanneer Anna Dehmel op weg is naar haar appartement wordt ze gewurgd in de lift. Derrick heeft het vermoeden dat de moordenaar één van de medebewoners is.

  4. 4. Wer Bist Du, Vater?

    26 april 1991 (1 uur)

    Politieagent Arthur Hauser vreest voor zijn leven. Hij brengt Derrick telefonisch op de hoogte van een brutale moord en Derrick spoedt zich naar zijn collega. Bij aankomst in zijn pension vindt hij hem echter dood op het bed.

  5. 5. Verlorene Würde

    31 mei 1991 (1 uur)

    Derrick ontdekt in een restaurant het lijk van Gerhard Kuhnert, een collega die gespecialiseerd was in drugsbestrijding. Derrick komt erachter dat hij werd vermoord terwijl hij een drugshandelaar achtervolgde. De waard en de gasten laten echter niets los aan de politie over wat ze hebben gezien. Ook Holger en Dina, een studentenpaar dat verslaafd is aan drugs zegt niets, waarschijnlijk uit angst.

  6. 6. Offener Fall

    28 juni 1991 (1 uur)

    Derrick wordt door de jonge journaliste Manuela Bolitz op de hoogte gebracht van een verraderlijk moordplan. Voor een grote som geld moet haar vader zijn oude vriend Kurt Kubian vermoorden. Voordat Kubian kan worden ingelicht door Derrick, wordt hij dood aangetroffen in zijn appartement. Samen met zijn collega Harry Klein gaat Derrick op zoek naar de mysterieuze auteur van het moordplan.

  7. 7. Der Tote Spielt Fast Keine Rolle

    19 juli 1991 (1 uur)

    Diamanthandelaar Rudolf Kaminski geeft een feestje voor zijn zakenvrienden. Ondertussen wordt een diamantkoerier vermoord in de hotelkamer van Kaminski. Derrick denkt dat hij de schuldige onder de genodigden kan vinden.

  8. 8. Störungen in der Lust zu Leben

    9 augustus 1991 (1 uur)

    Omdat hij zijn restaurant niet wil verkopen aan een grote restauranthouder, wordt de oude Erich Dustler in een kroeg bruut vermoord door een huurmoordenaar. Wanneer de dader de kroeg ontvlucht, rent hij een voorbijgangster omver. Het is Magda Kordes, een vroegere vriendin van hem. Tegenover Derrick ontkent Magda de moordenaar te kennen.

  9. 9. Ein Tod auf dem Hinterhof

    20 september 1991 (1 uur)

    Heidi Roll, een jonge prostituee, wordt doodgestoken in de tuin van haar favoriete kroeg. De eigenaar van de kroeg vertelt aan Derrick dat ze daar met iemand had afgesproken. Tijdens het onderzoek ter plekke wordt Derrick benaderd door een persoon die zichzelf introduceert als Doris Mundt. Wanneer deze vrouw de volgende ochtend plotseling naar zijn kantoor terugkeert, is Derrick verbaasd over haar aanhoudende interesse in de zaak.

  10. 10. Der Schrei

    18 oktober 1991 (1 uur)

    Simon Krüger, die vervolgd was voor moord, krijgt gratie en wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Omdat hij de naam van zijn handlanger nooit bekend had gemaakt kon deze ontsnappen en moest hij zelf tien jaar achter de tralies blijven. Derrick vindt daarom nog steeds dat deze moord, gepleegd tijdens een woninginbraak, een onopgeloste zaak is. Hij hoopt daarom dat Krüger nu hij weer vrij is zijn zwijgen zal doorbreken.

  11. 11. Das Lächeln des Dr. Bloch

    29 november 1991 (1 uur)

    Andrea, de vrouw van Derricks huisarts Bloch, heeft een minnaar. Op een gegeven moment pakt ze haar koffers en gaat op weg naar hem. Igor Brunner, haar minnaar, wilde echter alleen maar een avontuurtje en stuurt haar weg. Wanhopig pleegt Andrea Bloch zelfmoord. Dokter Bloch kan het verlies van zijn vrouw niet aan en schakelt Derrick in om hem te helpen.

  12. 12. Isoldes Tote Freunde

    20 december 1991 (1 uur)

    Er worden drie schoten gehoord op het terras van de tennisclub. Het blijkt dat Berthold Dröger, de zoon van een eigenaar van een brouwerij, is neergeschoten op de parkeerplaats. Bertholds vader kan niet geloven dat zijn zoon een relatie had met Isolde Rossky, de dochter van een van zijn herbergiers. Hoewel Isolde, een jonge, getalenteerde pianiste, verschillende keren in het huis van de Drögers was geweest om privéconcerten te geven, ontkent ze tegen Derrick elke vorm van een intieme relatie met Berthold. De vraag is nu wat zij met zijn dood te maken heeft.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.