menu

Film / Algemeen / Cineville

zoeken in:
avatar van Zavo
http://www.cineville.nl/

13 bioscopen in Amsterdam gaan vanaf 19 februari samen een nieuwe pas uitgeven. Hiermee kun je voor 17,50 onbeperkt naar de bioscoop. Zo'n beetje alle niet-Pathé-bioscopen doen mee.

Zeer goed nieuws in mijn ogen. Als je 3 keer per maand gaat heb je de prijs er uit. Ik haal dat momenteel niet, maar ga die pas denk ik toch nemen, om mezelf te stimuleren vaker naar de bios te gaan.

De bioscopen die meedoen:
* The Movies
* Cinecenter
* Het Ketelhuis
* Rialto
* Filmtheater/Café Kriterion
* Studio/K
* De Balie
* Melkweg Cinema
* Het Tropentheater
* Filmmuseum
* Smart Project Space
* Filmhuis Cavia
* De Uitkijk

Klinkt goed inderdaad. Ik ga nu veel te weinig naar de bioscoop. €17,5 is niet veel voor onbeperkt films kijken. Nu nog even tijd vrij zien te maken...

avatar van Co Jackso
Wat mij betreft een heel goed initiatief. Als ik in Amsterdam zou wonen had ik er zeker één aangeschaft, maar nu twijfel ik nog. Ik heb al wel zo'n Pathékaart, waar ik veelvuldig gebruik van maak.

Klinkt goed. Zeker voor Arthouse films een uitkomst!

Walkure
Deze pas ga ik zeker overwegen. Goed initiatief.

neo (crew)
Klinkt goed. Misschien dat men zich er in andere steden ook aan gaat wagen...

avatar van Phoenix
Als Amsterdam niet zo ver was had ik er ook één genomen.

avatar van Alastor
neo schreef:
Klinkt goed. Misschien dat men zich er in andere steden ook aan gaat wagen...

zondag 18 november 2007 | 09:27

Groninger bioscopen komen met unieke ‘Groninger Filmkaart’

Twee Groninger bioscopen, Mustee in de Euroborg en Images, slaan de handen ineen. De twee bioscopen brengen samen de ‘Groninger filmkaart’ op de markt, een abonnement waarmee de houder onbeperkt naar de film kan. Samen zijn deze bioscopen goed voor 13 zalen en een zeer breed aanbod aan films.

De Groninger Filmkaart is er in twee variaties, voor 1 persoon en, nieuw in Nederland, ook een kaart voor twee personen. De eenpersoonskaart gaat € 20 kosten en de tweepersoonskaart € 35 per maand.

De directies van beide theaters zijn zeer verguld met deze landelijke primeur. Philipp Wolff, directeur van de Wolff Cinema Groep: “Dit is uniek in Nederland, een arthouse en een commerciële bioscoop die op deze manier gaan samenwerken.”

Peter Bon, directeur van Images, ziet het ook als een mogelijkheid om een groter publiek te stimuleren om zijn theater te bezoeken.

Vanaf 15 november zijn de abonnementen te verkrijgen aan de kassa van de Mustsee Euroborg en Images. Voor meer informatie: www.mustsee.nl/filmkaart


neo schreef:
Klinkt goed. Misschien dat men zich er in andere steden ook aan gaat wagen...

Utrecht, Den Haag en Groningen?

avatar van Zavo
Niet echt 'uniek' dus.

avatar van Alastor
Het aanbod in Amsterdam is uiteraard wel uniek te noemen met o.a. het Filmmuseum als deelnemer.

avatar van girafsira
vind dit zo leuk!

avatar van kinjutsu
Het fijne is ook dat je op cineville.nl meteen een overzicht hebt van alles wat er in de 13 arthouse bioscopen draait die dag, de dag erna en de dag daarna. Helaas niet verder dan dat, maar goed.

Ik ga nu toch maar echt zo'n kaart aanschaffen denk ik.

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
Volgens een advertentie in de Daily Tiger sluiten binnenkort filmtheaters in Den Haag, Rotterdam en Delft zich aan bij Cineville.

avatar van Mug
Mug
We hadden het er afgelopen week al eventjes over. Ondanks een paar aankondigingen in de Daily Tigers, blijft het alsnog angstvallig stil of onduidelijk wanneer het precies in werking zal treden. Dit varieert van begin februari (nu dus) tot 'niet voor begin mei' (wat me realistischer lijkt). Alhoewel er al hier en daar persberichten zijn te vinden dat je naar desbetreffend programma kunt met je Cineville pas die geldig is in 19 (dus incl. de zestal non-Amsterdamse zalen) gelegenheden.

Geduld is een schone zaak. He, en 10% korting bij Plato/Concerto [ook niet mis].

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Ja het zal wel mei worden.

Uit een bericht van 1 februari:
Volgens Büller bevinden de uitbreidingsplannen zich in de afrondende fase. Hij hoopt in mei definitief van start te gaan in de nieuwe steden.

Cineville breidt uit | Nieuw Amsterdams Peil - napnieuws.nl

avatar van cinemonkey
Het is nu eindelijk definitief: de Cineville-pas is vanaf 5 oktober ook geldig in Rotterdam (LantarenVenster, Cinerama, WORM), Den Haag (filmhuis Den Haag) en Delft (filmhuis Lumen). Op 5 oktober is de launch party in WORM Rotterdam: WORM.org - Vive la Ville: Great Mountain fire, Serge, Jeff Solo e.a.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Goed nieuws!

Het zou mooi zijn als Cineville uiteindelijk helemaal landelijk gaat en in alle filmhuizen te gebruiken is.

avatar van cinemonkey
kappeuter schreef:
Goed nieuws!

Het zou mooi zijn als Cineville uiteindelijk helemaal landelijk gaat en in alle filmhuizen te gebruiken is.

In ieder geval kan ik me geen leven meer zonder voorstellen (heb hem nu drie jaar) ;-P

avatar van Mochizuki Rokuro
Het is zover. Ik lees op de site van FIlmhuis Den Haag dat Cineville nu ook in Den Haag Delft en Rotterdam te gebruiken is. Het was me eigenlijk nog niet duidelijk dat het om dezelfde pas ging. Dus ook in Amsterdam. Dan is het helemaal een weggevertje. Worden uiteindelijk de Nederlandse Spoorwegen er nog het meest (financieel) wijs van. Helaas woon ik nu in Utrecht waar ik de prijzen met de kortingspassen van de theaters zelf (in Hoogt 5,= in LHC 6,=) gelukkig nog wel mee vind vallen en reis ik niet zoveel meer voor mijn werk naar Den Haag en Amsterdam helaas. Maar Filmhuis Den Haag heeft na EYE/NFM absoluut altijd het beste aanbod in Nederland gehad.

avatar van Knisper
Ik woon ook niet meer in de buurt, maar zoiets zou voor mij inderdaad uitstekend hebben gepast.

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
Op dit moment even druk, maar als ik wat meer rust heb komt die pas er hier zeker. En gebruiken zal ik 'm.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Vanaf volgende week kun je ook de Filmschuur in Haarlem bezoeken met je Cinevillepas.

Cineville nu ook in Haarlem | Cineville

avatar van Mochizuki Rokuro
Op de website van Cineville:
"Vanaf 4 oktober biedt de Cinevillepas (19 euro per maand) ook toegang tot filmtheaters in Utrecht, Maastricht en Amstelveen."

Cinevillepas | Cineville


avatar van Montorsi
Alleen lang niet alle (non-Pathe) theaters in Utrecht zag ik. I.t.t. in Rotterdam doet Wolff niet mee. Vreemd.

avatar van Mochizuki Rokuro
Ja, da's inderdaad jammer. Wolff is bezig met de ontwikkeling van de locatie Jaarbeurs. Misschien willen ze zich niet vooraf vastleggen met zo'n goedkope kaart. Ik kom nu toch zelden bij Wolff, maar het zijn wel 3 van de 4 'andere' bioscopen (tenminste, ik twijfel even of Catharijne er nog is - maar dat is een plek waar ik nooit kom, dus dat maakt me niet zoveel uit). Interessantere titels daar (vaak in City) draaien vaak ook bij LHC (Blue Jasmine, Borgman) en anders vaak wel in EYE.

Het is de vraag of ik voor mijn bioscoop bezoek in Utrecht goedkoper uitben met Cineville of de losse kortingskaarten voor Hoogt en LHC/Springhaver. EYE moet dan het verschil maken, ik zal het eens moeten uitrekenen. Ik geloof alleen dat je bij EYE niet vooraf e-tickets kunt kopen met Cineville, dat is dan wel weer lastig.

Als ik er gebruik van ga maken is Camera Japan in Kriterion wel gelijk een goeie instap, dan ben ik de eerste maand vast uit de kosten.

avatar van Montorsi
Voorlopig loont het voor mij nog steeds niet. Cinerama kom ik vaak nog wel gratis binnen en anders 5,70 met Rotterdampas, en LV is dan 6,25. Dan zou ik nog drie keer in de maand moeten gaan. Nu haal ik dat al zeker niet momenteel, maar ook normaal gesproken denk ik dat ik net op het randje zal zitten. Zou alleen voordelig zijn als ik nog eens in Amsterdam (EYE dan vnl), werk nu wel redelijk in de buurt, dus moet maar eens aangekeken worden.

avatar van Mochizuki Rokuro
Montorsi schreef:
Voorlopig loont het voor mij nog steeds niet.

Ik heb het voor mijzelf uitgerekend, voor alleen filmbezoeken in Utrecht loont het vorom ij ookniet heb ik berekend op basis van mijn filmbezoeken als ik het met de huidige kortingssystemen bereken. Voordeel van die is dat ik ook iemand kan meenemen voor een reductietarief (strippenkaart).

Als ik Amsterdam (met name EYE) en festivals (Imagine, Camera Japan) meereken zou het wellicht uitkunnen, maar het nadeel is dat je niet kan reserveren en geen andere introducées meer kan meenemen doen mij vooralsnog besluiten niet over te gaan tot aanshcaf van de Cineville pas. Verder steun ik EYE graag met een mijn Vrienden-lidmaatschap+.

avatar van John Milton
Ik heb er een aangeschaft voor mij en mijn vriendin, toch maar eens 4 maandjes proberen. Financieel kan het denk ik niet uit, maar ik hoop dat ik er weer wat vaker door naar de bios ga. Als verse Woerdenaar ligt Utrecht om de hoek, maar ik hoop ook af en toe naar Eye te gaan ermee. Over 4 maanden maar eens uitrekenen wat ik er mee gedaan heb, wat ik zonder pas gedaan zou hebben, wat beiden gekost (zouden) hebben en of het de meerpijs waard was. We'll see!

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Jubilerend Cineville breidt uit naar vier nieuwe steden - De Filmkrant

Vanaf 2 oktober is de 'all you can watch'-pas ook geldig in Leiden (Kijkhuis en Trianon), Zwolle (Fraterhuis), Schiedam (Wenneker Cinema) en Alkmaar (Filmhuis Alkmaar).

Gast
geplaatst: vandaag om 16:31 uur

geplaatst: vandaag om 16:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.