menu

Film / Nieuws / Killers of the Flower Moon (2021)

zoeken in:
avatar van Vdk_Movie
Martin Scorsese is momenteel bezig met een verfilming van het boek "Killers of The Flower Moon" uit 2017. De opnames starten ergens in maart. Er wordt ook beweerd dat Robert De Niro en Leonardo DiCaprio in gesprek zijn over rollen in de film. Meer info zal dus snel volgen!


Waar gaat het over?

Het boek onderzoekt een reeks moorden op de rijke Osage-personen die plaatsvonden in Osage County, Oklahoma in de vroege jaren 1920 - nadat grote olievoorraden werden ontdekt onder hun land. Nadat de inheemse Amerikanen van Osage voor de rechtbank rechten hebben gekregen op de winsten uit olievoorraden die op hun land worden gevonden, bereiden de Osage-mensen zich voor op het ontvangen van de rijkdom waarop zij volgens de wet recht hebben op de verkoop van hun olievoorraden.

Er wordt echter een lang en complex bewaarproces opgelegd aan de verdeling van de winst uit de verkoop die wordt gemaakt voor zeer hoge winsten en zeer weinig of geen van de Osage-mensen zien dit geld. Toch zijn ze de legale eigenaren van het land en de opbrengsten ervan, wat lastig is voor sommige beheerders van het land die een geschiedenis van slechte relaties met de Osage-bevolking hebben. Die elementen die vijandig staan ​​tegenover de Osage-mensen, besluiten dan dat ze hun winstmassage van de oliewinsten aanzienlijk zouden kunnen vereenvoudigen door degenen die zij beschouwen als de "middelste man" te elimineren voordat ze kunnen onderduiken met de oliewinsten.

De Osage-mensen zelf worden gezien als de "middelste man" en een complex complot wordt uitgebroed en op zijn plaats gezet om de Osage-mensen die deze rijkdom erven te elimineren van oliewinsten op alle mogelijke manieren. Officieel bereikt de telling van de vermoorde volbloed rijke Osage-indianen ten minste 20, maar Grann vermoedt dat honderden meer zijn gedood vanwege hun banden met olie. Het boek meldt cattleman William Hale als het brein achter de moorden en presenteert gedetailleerd bewijs van hoe de nieuw gevormde FBI hem begon op te sporen.Killers of the Flower Moon (2021) - IMDbGast
geplaatst: vandaag om 04:53 uur

geplaatst: vandaag om 04:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.