menu

Film / Video on Demand / MUBI

zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
@ Mochizuki Rokuro

Hoe bevalt je abonnement tot dusver?

kappeuter schreef:
@ Mochizuki Rokuro

Hoe bevalt je abonnement tot dusver?

Heel goed eigenlijk toch wel. Toch vind ik het lastig in te schatten of ik het mensen zou aanraden.

Ik kijk natuurlijk wel ontzettend veel en graas overal, dus dan is er in zo'n aanbod van 30 films per maand best wel wat te vinden. Ik denk dat ik toch wel zo'n 6-10 films per maand zie op MUBI. Maar of dat voor een willekeurige user hier ook zou gelden - geen idee.

Het grappige is dat er eigenlijk vrijwel geen enkele film bijzit die op mijn "officiële" wensenlijst staat (waar zo'n 1200 films op staan) die ik in een excel bestand heb staan. En toch komt er heel veel interessants voorbij.

Ik heb mijn lidmaatschap gestart vanwege het Lav Diaz retro. Ze begonnen met twee van de films die ik daarvan wel heel graag wilde zien (Filippino Family en Heremias), maar nu is het wat rustiger op dat front (Melancholia kende ik al) . Maar Florentina Hubaldo CTE is inmiddels eindelijk aangekondigd, maar het blijft nog wel duimen voor Century of Birthing en Death in the Land of Encantos. Dat is alleen al het abonnement waard geweest dan.

Maar er zijn ontzettend veel andere interessante themaprogramma's door zo'n maand heen. Nu zijn er korte animaties van Walerian Borowczyk (4 stuks), we hebben net de korte docu's van Sergej Loznitsa gehad (6 stuks) en een heel groot Frans filmprogramma van recente Franse films. Van die laatste zag ik er dan vreemd genoeg nauwelijks een - maar die ik zag (Ce Sentiment de l'Ete) was wel ongelofelijk goed.

En tussen die themaprogramma's wordt er van alles en nog wat vertoond, al is dat wel vaak in de hoek van experimenteel (oude avant-garde shorts), docu's of filmfestival wereld-cinema (met name erg veel essayistische Latijns Amerikaanse cinema - die heb je erg veel), Afrikaanse en Australische dingen. Maar net zo goed komen er dan weer enkele cult klassiekers (Mr. Freedom, The Ninth Configuration, Sleeping Dogs) tussendoor. En dan ineens weer enkele Golden Years Hollywood films (maar dan de onbekendere) of iets van Ophüls of Clair.

Oh ja, ik vergeet nu de recente Amerikaanse indies (beetje in de mumblecore hoek), daar kijk ik er ook heel veel van - misschien zelfs wel het meeste tot nu toe. Dan heb ik het over titels als I Am not a Hipster, Memphis, Arcadia, Choking Man, The Wait, Starlet en Kumiko the Treasure Hunter bijvoorbeeld. Van dit soort titels komt er elke week wel eentje voorbij. Dus dat is sowieso al weer mooi meegenomen.

Ik vind het aanbod dus erg divers, maar je moet denk ik toch al wel een zeer brede interesse hebben en al veel gezien hebben en dus al meer in niches je films willen uitzoeken, want gekende klassiekers of recente bekendere arthouse zul je er toch niet of nauwelijks tegenkomen denk ik.

Maar ik ben er dus erg tevreden over. En voor 5.99 US$ per maand hoef je natuurlijk ook niet heel moeilijk te doen. En t werkt verder heel makkelijk, de WiFi hier in huis is ook wel redelijk stevig, maar geen enkel probleem met het bekijken van de films, ook niet op zolder.

Van de rest van de site/community maak ik overigens helemaal geen gebruik.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Mochizuki Rokuro

Bedankt voor je uitgebreide toelichting!
30 films per maand is best veel. Het aantal nieuw toegevoegde films op Netflix is niet veel meer.
Ik ga MUBI nog wel eens een maand uitproberen.
Ik zou sowieso documentaires kijken. Misschien dat het filmaanbod voor mijn smaak iets te obscuur is, maar wellicht zie ik dan inderdaad ook films die nu niet op mijn wensenlijst staan, maar die me toch bevallen en positief verrassen.

kappeuter
Om je een beeld te geven, dit is de lijst van recente Franse films die in het programma 'add a bit of frenchness to your life' te zien zijn (sommige draaien nog, sommige zijn al 'verdwenen'): MUBI Special: Add A Bit of Frenchness To Your Life - MUBI
De lijst rond het mini-retro van Borowczyks avant-garde shorts: MUBI Special: The Many Sins of Walerian Borowczyk - MUBI
Het Sergej Loznitsa docu-programma: MUBI Special: Film is a Theorem: The Documentaries of Sergei Loznitsa - MUBI

Dit is de hele lijst van 30 titels die nu draaien: Films now showing on MUBI
Ik vind het systeem van elke dag eentje eraf/eentje erbij eigenlijk wel goed werken. Je kunt eigenlijk altijd wel een rustig moment uitkienen, want wat je wel moet doen is eigenlijk dagelijks bijhouden wat de nieuwe titel is, maar dat krijg je ook in je mailbox. Bovendien krijg je een extra bericht als er een titel wordt toegevoegd die je hebt gemarkeerd op je watchlist (maar dat gebruik ik niet - omdat ik niet in de hele back catalogue van titels op MUBI en die is best uitgebreid heb aangevinkt dat ik een titel wil zien, dat zijn er immers zo'n 1299 (zie mijn bericht van gisteren)).

Overigens geldt inderdaad: Engelse film hebben eigenlijk nooit (zelden) ondertitels. De rest is Engels ondertiteld. Heb eigenijk nog niet meegemaakt dat je een ondertitel taal kunt kiezen.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Mochizuki Rokuro

Dankjewel!

avatar van skinny_tie
Ik heb een aantal keer meerdere opties voor ondertiteling gezien, maar niet vaak. Mubi heeft voor Nederland een deal met Amstel Film, die films zijn Nederlands ondertiteld, momenteel La Tierra y la Sombra. Wel vreemd dat de films in het Franse programma die momenteel in Nederland in distributie zijn niet Nederlands ondertiteld zijn. Je zou verwachten dat Mubi voor die films toch langs de Nederlandse distributeur moet gaan voor de rechten.

Voor het Lav Diaz-retrospectief waren de films overigens al aan het begin van het programma aangekondigd, hier staan ze bijvoorbeeld. Wel Century, geen Encantos.

Wat wel jammer is, is dat de films soms herhaald worden, van de huidige 30 heb ik er 7 al eerder voorbij zien komen in de afgelopen anderhalf jaar.

avatar van Alastor
Bij de discussie op de MM-pagina van Arnaud Desplechin noemde ik een gratis proefweek op MUBI, maar als "subscriber" kan ik 5 mensen een gratis proefperiode van 30 dagen aanbieden via onderstaande link:

Are you ready for 30 days of great cinema?

Mocht de link verlopen zijn, stuur me dan even een bericht.

avatar van Prinz
Ik wil wel graag een proefperiode van 30 dagen, als iemand me dat nog kan aanbieden.

avatar van John Milton
Prinz schreef:
Ik wil wel graag een proefperiode van 30 dagen, als iemand me dat nog kan aanbieden.
ja hoor Prinz:

30 Dagen Gratis Mubi proberen


avatar van Alastor
Voor de goede orde, het gaat hierbij om het principe "Geef-een-maand-krijg-een-maand".
Dus geïnteresseerden kunnen hier nu kiezen wie ze een maand lidmaatschapsverlenging cadeau doen, aan de hand van welke link ze gebruiken om hun proefperiode te activeren.

avatar van John Milton
Kon het niet laten, Alastor.

Maar idd:

30 dagen gratis MUBI en sponsor John Milton.
30 dagen gratis MUBI en sponsor Alastor.

Maakt niet veel uit wie je kiest, ik vind het belangrijker dat Mubi gesponsord wordt en je kunt ervaren wat een toffe selectie ze hebben.

avatar van JP
JP
Mochten de bovenstaande links hun max hebben bereikt en er zijn mensen die Mubi nog 30 dagen willen proberen: MUBI.

Ikzelf probeer het uit via de link van Alastor (dank!) en ben zeer tevreden met het aanbod.

avatar van Prinz
Ik had eergisteren met de link van JM een account gemaakt maar nog niet op de actie ingegaan. Kan ik dit nu alsnog?

avatar van John Milton
gaat die actie niet lopen zodra je een account aanmaakt? ik zou even inloggen op mubi.com en dan bij settings kijken onder het tabje subscription.

Wat bedoel je precies met 'op de actie ingaan'?

avatar van Prinz
Snap het. Kan het enkel met credit card? Vond in de FAQ dat je ook met Maestro kon betalen, maar die kan ik niet ingeven in dit scherm.

avatar van John Milton
Ik betaal via mijn Apple account (iTunes), waar ik weer een creditcard geregistreerd heb. Maar idd:
MUBI currently supports payment via PayPal and the following credit and debit cards: American Express, Master Card, Maestro and VISA. We also accept VISA debit cards except for VISA Electron.
Mastercard zou moeten werken, dat is de mijne ook.

Anders even een PayPal aanmaken? kost niets en is sowieso erg handig om te hebben met oog op beschermde aankopen en dergelijke. PayPal is erg vertrouwd.

avatar van Prinz
Ook op Paypal kan ik geen account aanmaken zonder creditcard. Top

Edit: ah toch wel. ok. even dit systeem uitcijferen.

avatar van danuz


Heb me ooit al geregistreerd, dus nu kan ik (volgens mij) geen gebruik maken van die gratis trial

avatar van John Milton
Tuurlijk wel. Even nieuw e-mailadres gebruiken.

avatar van Alastor
John Milton schreef:
Kon het niet laten, Alastor.

Maar idd:

30 dagen gratis MUBI en sponsor John Milton.
30 dagen gratis MUBI en sponsor Alastor.

Maakt niet veel uit wie je kiest, ik vind het belangrijker dat Mubi gesponsord wordt en je kunt ervaren wat een toffe selectie ze hebben.MUBI heeft het aanbod uitgebreid. Buiten de maandelijkse abonnementsselectie biedt MUBI nu ook Video On Demand (VOD) aan.

MUBI's 100 geselecteerde films. 7 dagen te bekijken à €2,99 per film.

avatar van John Milton
Bijzonder, ik heb daar (nog) helemaal geen mail oid van gehad van Mubi?

Geinig initiatief. Ook niet duur. Hoop mensen zal het idee misschien tegenstaan om naast je abbokosten nog bij te gaan betalen, maar voor Mubi betaal je natuurlijk niet veel. Als je dit simpelweg als een uitbreiding ziet om naast de goede deal die Mubi is, tegen gereduceerd tarief een aantal films te kunnen huren... Niet gek.

Maar ik zal er zelf geen/weinig gebruik van maken, vermoed ik.

Wel een ontzettend veilige keuze voor MUBI begrippen. Maar het is dan wellicht vooral om nieuwe zieltjes te winnen - en niet gelijk af te schrikken. Bijna alles gezien, maar toch ook nog 1 titel die ik nog niet op een andere manier kon zien, behalve een dure aanschaf. Kijken of het lukt - kan dit ook vanuit NL, want MUBI is meestal niet karig met mails, maar hiervan nog niks gezien.

Ben over het 'reguliere' maandaanbod nog steeds wel te spreken. Niet echt direct de titels die ik het liefst wil zien, maar toch altijd prikkelend genoeg om weer wat uit te proberen. En dan loop je soms zomaar tegen een 4.5*-film aan zoals van de week.

En omdat er toch genoeg te zien is vind ik vijf a zes interessante titels per maand eigenlijk al voldoende om in mijn filmhonger te voorzien.

avatar van maxcomthrilla
Is dit nog steeds een aanrader?

Denk eraan om Netflix op te zeggen en hier lid van te worden. Zie veel moois van o.a. Shion Sono staan.

Edit: Oh nee, helaas toch niet, het zou ook te mooi zijn om waar te zijn.

avatar van John Milton
maxcomthrilla schreef:
Is dit nog steeds een aanrader?

Denk eraan om Netflix op te zeggen en hier lid van te worden.
ik vind absoluut van wel, voor die paar euro. Probeer het gratis een maandje zou ik zeggen.

Mochizuki Rokuro schreef:
Bijna alles gezien, maar toch ook nog 1 titel die ik nog niet op een andere manier kon zien, behalve een dure aanschaf. Kijken of het lukt - kan dit ook vanuit NL, want MUBI is meestal niet karig met mails, maar hiervan nog niks gezien.

Even in omgekeerde volgorde antwoorden op mijzelf. Nog steeds geen mailing over gezien, kom er op de site van MUBI zelf ook niet snel achter, maar wel via de link van Alastor Vreemd evenwel.

Het werkte, maar het is niet alles met Engelse subs - zo bleek. Gelukkig is mijn Duits feilloos, dus heb ik 'Ich Bin Neugierig - Gelb' dus gewoon kunnen kijken. Franse subs was de enige andere optie. Ik geloof niet dat ik voordat ik op de acceptatie van het betalen drukte had gezien in welke taal het beschikbaar was, dus dat is mogelijk een risicootje als je t wilt gebruiken.

avatar van John Milton
Dat is een behoorlijke ontwerpfout, als dat inderdaad zo is

Ik geloof dat vandaag voor t eerst een Japanse film is toegevoegd aan MUBI sinds ik mijn abonnement heb. En wat voor eentje!! Kaze ni Nureta Onna (2016) destijds op Camera Japan moeten missen, maar sindsdien al op mijn verlanglijstje. Pinku is toch wel een van de meest misbegrepen genres - ook hier op de site. De film die ik op het IFFR zag uit de nieuwe Nikkatsu 'roman'-serie was in elk geval best goed en met Shiota kan kan zo maar goed worden.

avatar van Onderhond
Is ook niet verkeerd, maar als je die film dan als eerste uit het hele (huidige) aanbod aan Japanse films selecteert ... njah

avatar van John Milton
Het zou kunnen dat morgen antiporno erop komt, zo interpreteerde ik Mubi’s Facebook bericht iig wel?

Gast
geplaatst: vandaag om 10:16 uur

geplaatst: vandaag om 10:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.