menu

De Site / Gebruikers / Slechtste bioscoop ervaring(en)

zoeken in:
avatar van Naomi Watts
Je kan toch ook eerst op een beleefde manier vragen of ze normaal willen doen? Gelijk zo'n toon vind ik dan ook weer een ander uiterste, en vrij onnodig. Niet iets voor een eerste terechtwijzing.

avatar van danuz
Zat laatst in de bios (Rembrandt te Utrecht), vrij volle zaal. Naast ons zit een koppeltje. De film is vijf minuten bezig, grijpt de jongen onder zijn stoel naar zijn tas en tovert hieruit zowaar een gigantische pizza. Die hij vervolgens luidt smakkend begint op te eten.
Ben direct ergens anders gaan zitten, maar de hele film lang heb ik zo'n zoute, vettige guur in mijn neus gehad.. En sowieso, een pizza de bios insmokkelen, wtf..


avatar van mjk87
Vooral dat smakken is erg, maar net zo erg is de popcorn of vooral de chips, die je ook gewoon in de bioscoop kopen kan. Dat spul maakt veel meer lawaai normaal gesproken.

avatar van Asaharo
Naomi Watts schreef:
Je kan toch ook eerst op een beleefde manier vragen of ze normaal willen doen? Gelijk zo'n toon vind ik dan ook weer een ander uiterste, en vrij onnodig. Niet iets voor een eerste terechtwijzing.


Ik was vrij beleefd, ik heb niet geroepen maar mijn toon was wel geirriteerd. Ik geef geld voor een beleving (8euro), niet voor een dvd of bluray, maar voor een beleving. Mensen moeten leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties, en dat er vaak consequenties aan vasthangen.

Edit: Trouwens een eerste terechtwijzing? Wil jij gedurende een film iemand er 3-4 maal opwijzen dat hij moet stil zijn en respect moet hebben voor de andere mensen. En bestaan daar dan gradaties in? de eerste keer beleefd , de tweede keer ietje dominanter enz. Dat lijkt me nogal rond de pot draaien hoor.

avatar van Naomi Watts
Een geirriteerde toon is niet veel mis mee, maar ging me meer om dat quasi-dreigement. Als je echt een goed resultaat wil, is dat niet de way to go. Zoiets kan goed uit de klauwen lopen. Mensen moeten zich gewoon keurig gedragen, maar als er mensen zich misdragen is dat geen vrijbrief om de O.G. uit te hangen natuurlijk . Lijkt mij niet meer dan normaal als je de eerste keer gewoon vraagd of ze stil willen zijn, pas bij negeren lijkt me een krachtigere waarschuwing pas gepast.

avatar van Asaharo
Bwa, Naomi, een pak slaag krijgen is niet het ergste van de wereld hoor. Ik ben een klein mager Vlamingske dat naar school ging in Brussel. Geloof me, ik heb mijn portie gehad.

Als hij mij nu in elkaar had geslagen, dan waren dat de consequenties van mijn actie, daar moet ik niet gaan over huilen.

avatar van Minotaures
Als je stoer gaat gedragen in de bioscoop, moet je rekening houden dat mensen je op aan kunnen spreken. En ieder mens is verschillend, dus ook de manier hoe je op aangesproken kunt worden. Zo gaat het nou eenmaal.

avatar van Materny
Ik word er van tijd tot tijd ook krankjorum van. Dan probeer ik het luidruchtige (voornamelijk) tienervolk nog te vermijden door zoveel mogelijk middagvoorstellingen te pakken, maar ook dat is de laatste tijd geen garantie meer. Ik pleit dan ook voor 'zero tolerance-beleid' bioscopen, of op z'n minst twee voorstellingen per week van een specifieke film waarbij praten/fluisteren/lebberen/schrokken verboden is. Spierbundel met een dubbele nek bij de deur om er op toe te zien, prima toch? Heb er geen moeite mee om die kerel zijn salaris door te berekenen op mijn kaartje.

Is in America ook een succes.

avatar van Naomi Watts
Ik heb er overigens bijna nooit last van, wel wat nitpicking hier. Gefluister/chips komt sowieso niet boven het geluiddssysteem uit, en voor minimale verbale tonen kan je je gemakkelijk af zonderen. Al mag het wel wat strenger of buitensporige overlast aan te pakken. lekker krom ook, de bios verkoopt chips en dan hier gaan lopen klagen dat bezoekers zo lopen te kraken. Logischer zou zijn door te opperen dat de bios chips moet weren, nietwaar?

avatar van Materny
Ik klaag niet over chips of kraken. Ik klaagde over het schrokken, en dan in de richting van Danuz zijn pizza of mensen die een halve rijsttafel naar binnen smokkelen. Moet bij gezegd worden dat ik me ook niet aan de regels houd, heb altijd een pitstop bij de lokale AH (prijsbewust, de bios snacks zijn bijna duurder dan een kaartje...). Maar ik koop nooit iets wat mensen kan irriteren, vaak genoeg een pak vla of cake oid.

avatar van Minotaures
Vla naar de bios meenemen? Ook 1ste keer dat ik het lees
Gekste wat ik heb meegenomen was een hamburger van de Mac. Laatste 2x heb ik gewoon daar een traditionele cola medium beker en een medium bak popcorn gekocht.

avatar van Elineloves
Neem je dan ook je kommetje en je lepeltje mee van thuis, Materny?

avatar van ibendb
De laatste tijd is het wel verschrikkelijk erg met de bioscoopgangers, vind ik. Of het is toeval dat ik bij drie films na elkaar met irritante medebezoekers zit. Toen ik naar Les Misérables ging twee weken terug, zat er zo'n groepje jongeren enkele rijen achter ons. Die waren steeds aan het fluisteren en giechelen. Ik kon er niet tegen, maar ik heb er niks op gezegd omdat ik altijd (een beetje) bang ben voor hun reactie. Er was ook geen pauze en als ik iets wil zeggen, doe ik dat in de pauze om anderen niet te storen. Niet dat het erg zou geweest zijn, want de andere bezoekers letten ook niet echt op.

Een tweede keer was bij Silver Linings Playbook. In dezelfde cinema, waar vele jongeren gaan om gewoon uit te gaan. Je weet wel, zo'n lokaal klein bioscoopje. Dit keer waren de stoorzenders van mijn groep. Ze waren steeds met hun gsm bezig en waren ook steeds aan het babbelen. Voordat de film begon heb ik ze er nochtans op attent gemaakt dat we naar de cinema gaan om een film te bekijken en niet om te babbelen. Meerdere keren heb ik ze duidelijk gemaakt dat ze moesten stoppen en naar de film moesten kijken. Ze begrepen het waarschijnlijk niet (of wilden het gewoon niet stoppen) en deden maar door. Op een gegeven moment heb ik me enkele stoelen verder gezet en hebben ze het denk ik wel begrepen. Achteraf kwamen ze dan zeggen dat ze niet veel van de film begrepen hadden en dat hij best saai was. Dat zij me stoorden ligt eigenlijk aan de basis van de best lage stem die ik gaf aan de film. Ik moet hem zeker eens alleen bekijken.

De laatste keer was bij Oz: The Great and Powerful. Hier zat een koppel ook steeds te kussen en te praten. Ronduit irritant. Hierbij heb ik wel af en toe "Shhht" gefluisterd en die begrepen het gelukkig wel en hielden verder hen mond (en tong).

Noem me maar pietluttig, maar ik heb een hekel aan volle zalen. Links en rechts hoor je geritsel van chipszakjes en mensen kuchen en hoesten. Dit was vooral bij Skyfall, Django Unchained en Warm Bodies. Best jammer van de ervaring. Gelukkig hadden we geluk bij de Avant-Première van Les Mis in Brussel. Daar zat de zaal ook volledig vol. Gelukkig mocht er geen eten en drinken in de zaal en zaten er allemaal filmliefhebbers in de zaal zodat wij allemaal volop konden genieten van de film.

avatar van Materny
Elineloves schreef:
Neem je dan ook je kommetje en je lepeltje mee van thuis, Materny?


Vla drink/eet ik gewoon uit het kartonnen pak. Al heb ik soms wel een lepel bij ja, voor wanneer het bijvoorbeeld mouse of Almhof betreft. I know, het ziet er wellicht ordinair uit maar ik stoor er niemand mee dus zie er het probleem ook niet van in.

avatar van Minotaures
ibendb schreef:
Toen ik naar Les Misérables ging twee weken terug, zat er zo'n groepje jongeren enkele rijen achter ons. Die waren steeds aan het fluisteren en giechelen. Ik kon er niet tegen, maar ik heb er niks op gezegd omdat ik altijd (een beetje) bang ben voor hun reactie. Er was ook geen pauze en als ik iets wil zeggen, doe ik dat in de pauze om anderen niet te storen. Niet dat het erg zou geweest zijn, want de andere bezoekers letten ook niet echt op.


Aan de ene kant kon je denken: fuck it, ik zeg er wat van.
Maar aan de andere kant: jongeren staan bekend om stoer gedrag als ze met een groepje zijn.

Al met al had ik hetzelfde als jou gehandeld en er niks van hebben gezegd om een confrontatie die ik niet zou winnen te vermijden.

avatar van Pepino
Het kan nochtans nooit kwaad wat assertiever op te treden (assertief, niet agressief).

avatar van Minotaures
Dan nog is er kans dat je aangevallen kan worden. Als je nu kijkt, heb je al enkele gevallen waarin mensen zomaar worden geslagen door een groepje jongeren... Of in ander waarschijnlijk realistischer gedachte is dat ze je zullen uitlachen en ws. nog irritante gedrag zullen vertonen.

Het kan altijd geprobeerd worden, maar dit moet gewoon in het achterhoofd worden gehouden.

avatar van ¿?ImAmused?¿
Was in mijn kindertijd een keer met mijn familie naar de bioscoop gegaan naar Toy story dacht ik.
Toen zat er een rij naast mij een jongen met het down-syndroom die me mateloos het irriteren was,maarja ik heb respect voor die mensen dus niks gezegd ervan.Maar buiten dat,wat jij zegt Minotaures is inderdaad waar en het lijkt me ook zwaar irritant als er een paar tieners achter je zitten te kloten.
Eigenlijk had ik er misschien wel wat van gezegd,maar de kans bestaat altijd dat het wat uit de hand loopt ja.Zwijgen is af en toe ook nooit verkeerd.

avatar van Pepino
Niets meer durven zeggen uit schrik dat de ander zal vloeken of geweld zal gebruiken. In wat voor wereld leven we?! (Ik spreek tov de mensheid die agressief, hetzij fysiek hetzij mentaal zou worden in dergelijke situaties, niet tegen de mensen die stil blijven- want ik heb makkelijk praten over assertiviteit, uiteindelijk durf ik op het moment zélf ook niet meteen mijn mond open te doen).

avatar van Minotaures
Tjaa... het is allemaal met jongeren en de nieuwe generatie. Ik ga niet zeggen dat ouderen altijd braaf zijn, maar bijna iedereen die wat ouder is heeft wel wat fatsoen en respect. Als je jochies van 14 hebt in een groep voelen ze zich helemaal tof en is het gelijk schelden en stoerdoenerij door ruzie lopen zoeken.

Maar mijn berichten hierover waren eigenlijk voor ibendb die zoiets had meegemaakt. 16 is vrij jong en is typisch een leeftijd waar je liever niets durft te zeggen als je in je ééntje bent tegenover een groepje. Zo zie ik het, want bij dat leeftijd durfde ik ook weinig uit mezelf in m'n 1tje.

avatar van j0enne
Bij Only God Forgives.

Ik ga bijna nooit naar de bioscoop, maar deze moest ik gewoon zien.
Maar na vandaag weet ik weer waarom ik bijna nooit ga.
Wat heb ik me een partij lopen ergeren zeg, tjongejonge.
Links van me zaten twee van zo'n nerds die schijnbaar naar elke film gingen die in de bioscoop kwam, ze waren zelfs naar Leve Boerenliefde geweest. Tja, dieper kan je niet zinken.
Nou, de één kreeg ineens een berichtje op z'n mobiel aangezien die aan 't trillen was, hij zat half een bericht terug te sturen en liep vervolgens toch naar buiten. Verder bij de shots van ..... constant giebelen alsof 't twee wijven waren. Ook hadden ze nog iets meegenomen wat 't geluid maakte van tic tacs in een doosje.
Rechts van me twee meiden die zo te zien alleen kwamen om Ryan Gosling te bewonderen en één of andere blockbuster verwachtte. Op een gegeven moment zei die ene: 'Ik snap er nu helemaal niks meer van'. Verder dat constante geschraap alsof ze in weken geen eten meer hadden gehad. Ook dat constante gegiebel bij de shots van ..... en op 't einde nog de opmerking: 'Dit was echt één van de slechtste films die ik de afgelopen tijd heb gezien'. 'Er werd nauwelijks in gesproken'


avatar van missl
In Maastricht is het altijd koud. Of warm.
En het is heeel duur.

Reinbo
j0enne schreef:
Bij Only God Forgives.

Ik ga bijna nooit naar de bioscoop, maar deze moest ik gewoon zien.
Maar na vandaag weet ik weer waarom ik bijna nooit ga.
Wat heb ik me een partij lopen ergeren zeg, tjongejonge.
Links van me zaten twee van zo'n nerds die schijnbaar naar elke film gingen die in de bioscoop kwam, ze waren zelfs naar Leve Boerenliefde geweest. Tja, dieper kan je niet zinken.
Nou, de één kreeg ineens een berichtje op z'n mobiel aangezien die aan 't trillen was, hij zat half een bericht terug te sturen en liep vervolgens toch naar buiten. Verder bij de shots van ..... constant giebelen alsof 't twee wijven waren. Ook hadden ze nog iets meegenomen wat 't geluid maakte van tic tacs in een doosje.
Rechts van me twee meiden die zo te zien alleen kwamen om Ryan Gosling te bewonderen en één of andere blockbuster verwachtte. Op een gegeven moment zei die ene: 'Ik snap er nu helemaal niks meer van'. Verder dat constante geschraap alsof ze in weken geen eten meer hadden gehad. Ook dat constante gegiebel bij de shots van ..... en op 't einde nog de opmerking: 'Dit was echt één van de slechtste films die ik de afgelopen tijd heb gezien'. 'Er werd nauwelijks in gesproken'Haha, Ik had gister vooraf deze waarschuwing op min FB pagina gezet.

Ga vanavond voor het eerst in 25 jaar (afgezien van tijdens het IFFR) op zaterdagavond naar de bios....

Wil Only God Forgives nu eenmaal snel zien. Heb mijn telefoon met SMS 3669 Schouw 2 in de aanslag om de eerste en beste onverlaat die door de film heen praat, zijn What's App checkt of ander ongewenst gedrag vertoond aan te geven. U bent allen gewaarschuwd!


Maar het viel mee. Zaal was gelukkig halfvol, dus er zat vrijwel niemand voor me. En net toen een van hen toch zijn telefoon aan deed en ik er wat van wilde zeggen (dat doe ik altijd en direct) stonden ze op en verlieten ze de zaal. Zo ook de twee studenten naast me van wie ik vreesde dat de verveling hen naar hun telefoon zou doen grijpen. Toen de martelscene begon, renden ze naar buiten.

Verder bleef het rustig.

avatar van Elineloves
missl schreef:
In Maastricht is het altijd koud. Of warm.
En het is heeel duur.

Pathe? Klopt. Erg duur. Vervelend volk ook. Die vaste plaatsen zijn op drukke dagen vreselijk irritant en het personeel is ook niet altijd even vriendelijk daar.

avatar van missl
Elineloves schreef:
(quote)

Pathe? Klopt. Erg duur. Vervelend volk ook. Die vaste plaatsen zijn op drukke dagen vreselijk irritant en het personeel is ook niet altijd even vriendelijk daar.


Ik heb het over de Pathe inderdaad, met Lumiere is niks mis. Dat het personeel onaardig is, is me nooit zo opgevallen.Ik ga er van de week weer heen en zal er dan op letten want wanneer je ergens op gewezen wordt valt het natuurlijk meer op

avatar van j0enne
Reinbo schreef:
(quote)


Haha, Ik had gister vooraf deze waarschuwing op min FB pagina gezet.

Ga vanavond voor het eerst in 25 jaar (afgezien van tijdens het IFFR) op zaterdagavond naar de bios....

Wil Only God Forgives nu eenmaal snel zien. Heb mijn telefoon met SMS 3669 Schouw 2 in de aanslag om de eerste en beste onverlaat die door de film heen praat, zijn What's App checkt of ander ongewenst gedrag vertoond aan te geven. U bent allen gewaarschuwd!


Maar het viel mee. Zaal was gelukkig halfvol, dus er zat vrijwel niemand voor me. En net toen een van hen toch zijn telefoon aan deed en ik er wat van wilde zeggen (dat doe ik altijd en direct) stonden ze op en verlieten ze de zaal. Zo ook de twee studenten naast me van wie ik vreesde dat de verveling hen naar hun telefoon zou doen grijpen. Toen de martelscene begon, renden ze naar buiten.

Verder bleef het rustig.
Ik hou 't dan toch liever bij m'n tv boven waar ik heerlijk, ongestoord een film kan kijken.
Bovendien koop ik liever zelf de dvd/blu-ray van een film die in de bioscoop is geweest als die wat goedkoper wordt (Geduld, geduld en nog eens geduld.) voor de collectie dan 'm in de bioscoop te kijken en 'm of niet meer kopen voor de collectie omdat 't een doorsnee film was of 'm wel te halen voor de collectie waardoor je er dus in principe het dubbele voor kwijt bent.

Maar voor deze moest ik een uitzondering maken, net als jij dus

Reinbo
Ik ga ook meestal op zondagochtend of 's middags door de week. Dan is het vaak prima te doen. Niet vol en weinig sms-volk.

avatar van j0enne
Dat zijn inderdaad de beste tijden.

avatar van Nick Theunis
Elineloves schreef:
(quote)

Pathe? Klopt. Erg duur. Vervelend volk ook. Die vaste plaatsen zijn op drukke dagen vreselijk irritant en het personeel is ook niet altijd even vriendelijk daar.


Inderdaad. Dat vervelend volk blijft maar komen. Ik heb in Maastricht dingen meegemaakt - iemand bekogelen met popcorn, jointje roken in de zaal (destijds wel Minerva, wellicht hebben ze nu een strenger beleid) - dat ik nog maar zelden naar die bioscoop ga. Ik ga veel liever naar Lanaken (lekker rustig en een kleine bioscoop), dan wel Maasmechelen. Op de een of andere manier zijn de Belgen wat sympathieker...

Gast
geplaatst: vandaag om 22:33 uur

geplaatst: vandaag om 22:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.