menu

De Site / Gebruikers / Slechtste bioscoop ervaring(en)

zoeken in:
avatar van Yak
Yak
In Film > Algemeen > Het grote biospubliek rant-topic:

De houding van het Nederlandse bioscooppubliek heeft me weggejaagd uit de grotere bioscopen, ik kom er nog maar heel zelden. Ik zit me soms zo te storen aan het publiek dat ik letterlijk gedeeltes uit de film mis, zoals bij 'Eyes Wide Shut', waar iemand vanaf ongeveer de helft aan de rest van de zaal duidelijk wilde maken hoe ongelooflijk kut ze het wel niet vond. Nog voor de aftiteling gaat het grootste gedeelte van de zaal de uitgang al opzoeken, als de film begonnen is komen nog drommen mensen de zaal binnen. In Rotterdam heb ik nog eens een vechtpartij meegemaakt in de bioscoop. Een aantal keren meegemaakt dat een beveiligingsmedewerker met een zaklamp door de zaal kwam schijnen om iemand uit de zaal te pikken. Ik heb het he! le! maal! gehad met het Nederlandse bioscooppubliek. Klinkt generaliserend, maar ik denk dat men heel goed weet wie zich aangesproken zouden moeten voelen en wie niet.

avatar van Yak
Yak
Ohja, en al die fuckin gsm's natuurlijk.

avatar van BoordAppel
Volgens mij ligt het ook heel erg aan de stad waar je de film gaat bekijken. In de bioscopen van Oss en Den Bosch vind ik het namelijk heel erg meevallen. Af en toe wat mensen die weglopen of n gsm die af gaat maar geen hele discussies tijdens films en dergelijke.

avatar van Stephan
Herinner me dat in Tuschinski eens een voorstelling is onderbroken en er een politiemacht binnen kwam stormen omdat een bezoeker een schouderholster voor zijn telefoontje omhad.
Een "oplettende ouvreur" had dat opgemerkt...

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Mijd in Utrecht de bioscopen Rembrandt en Catherijne, en je loopt geen risico dergelijk publiek te hebben.

avatar van Yak
Yak
Bioscopen mijden heeft lang gewerkt, maar nu wordt zelfs de kleine Metropole op de Carnegielaan in Den Haag geplaagd door een irritant bellend en leuterend klotepubliek. Het is met grote uitzondering dat ik me nog in een grote zaal waag, maar zoals een weekje geleden met Pirates of the Caribbean in Tuschinski was het weer raak: gebel, geouwehoer, te vroeg vertrekken, te laat binnenkomen, mensen die hardop gaan zeggen welke acteurs ze uit andere films kennen, mensen die een zojuist gemaakte grap nog eens hardop gaan navertellen ("Ha ha man, verliest 'ie zijn glazen oog!" -"Wat?" -"Die gast, verliest 'ie zijn glazen oog! Ha ha!"). Braak!

avatar van Phooze
Yak schreef:

mensen die een zojuist gemaakte grap nog eens hardop gaan navertellen ("Ha ha man, verliest 'ie zijn glazen oog!" -"Wat?" -"Die gast, verliest 'ie zijn glazen oog! Ha ha!"). Braak!
Slechte grap ook nog eens

Ik ga, ALS ik naar de bios ga, alleen door de weeks. Schoolkinderen tref je dan weinig aan. In Rotterdam en Amsterdam zal dat wel anders liggen. Ook mijdt ik premieres. Daar komen ook hordes pubers op af. Dus de film gewoon zo'n anderhalve week later op een dinsdag avond bekijken, en dan gaat het wel.

FisherKing
Is ook een reden om niet meer naar "grote" films te gaan. ('k huur de dvd wel)

In filmhuizen (en tijdens een filmfestival) is het publiek wel correct; daar komen mensen nog echt voor de film. In Cinecitta en Plaza Futura nog nooit iets "buiten de film om" meegemaakt. In Belgie trouwens ook niet.

avatar van Yak
Yak
Phooze schreef:

Dus de film gewoon zo'n anderhalve week later op een dinsdag avond bekijken, en dan gaat het wel.


Klopt, maar ik heb het ook wel een paar keer meegemaakt dat de zaal dan voor een kwart vol zit met mensen die alle films blijkbaar al hebben gezien, en dan maar voor de tweede keer naar een film komen kijken. Om vervolgens hardop dingen als "Gaat 'ie zometeen niet door de glazen ruit pleuren?" te vertellen.

Yak, je zeurt. Maar gelukkig hebben we inderdaad nog de Babylon en het Haags Filmhuis, bravo! Daar worden uiteindelijk toch de leukste films vertoond.

Ik ben geen sneaker trouwens, maar hoe erg is dat qua irritant publiek in de grote steden?

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Yak schreef:

Yak, je zeurt. Maar gelukkig hebben we inderdaad nog de Babylon en het Haags Filmhuis, bravo! Daar worden uiteindelijk toch de leukste films vertoond.

Pfoeh, loopt het verhaal toch nog goed af!

avatar van Yak
Yak
kappeuter schreef:

Pfoeh, loopt het verhaal toch nog goed af!


Ik zie in dit alles eigenlijk nog wel een mooi 'Falling Down'-achtig filmscript.

Moet zeggen dat ik nu een behoorlijk aantal keren in Antwerpen (Metropolis) ben geweest en eigenlijk geen enkele negatieve ervaring heb meegemaakt. In tegenstelling tot de Pathe in Eindhoven, waar ook ik helaas al een massale vechtpartij heb moeten aanschouwen (nu was de film niet zo boeiend en enig vermaak was wel welkom.... maar dit sloeg toch wel alles) en dan heb ik het niet eens over mobiletjes, luidruchtige jongeren enz.

nou agony ben het met je eens , maar wil ook zeggen dat het niet altijd de jongeren zijn die voor de overlast zorgen hoor , want er zijn toch ook wel volwassenen die daar voor zorgen zoals op maandag avond bij ons bijv in de sneak in zevenaar , ik denk dat we gewoon wat meer respect voor elkaar moeten hebben , en als je de film echt helemaal niks vind sta dan op en verlaat rustig de zaal dan bespaart degene die de film niks aan vind zich de horror om verder te moeten kijken en ieder ander die de film wel mooi vind kan rustig verder kijken zo is iedereen tevreden

avatar van Yak
Yak
En met ons oer-Nederlandse "Ja hallo, ik heb er toch voor betááld!" gaat dat feestje dus ook niet door. Als ze niet van de film genieten, genieten ze maar van het zeiken over de film, zoiets zal de gedachte wel zijn.

avatar van Da Jando
Komt er geen Movie Meter bioscoop? Alleen voor leden en discussies na afloop

Menni
FisherKing schreef:

In filmhuizen (en tijdens een filmfestival) is het publiek wel correct

Een stuk correctér, dat zeker ja.. En gelukkig zijn de uitzonderingen precies dat. Belangrijkste voorbeelden hiervan zijn voor mij La Vita è Bella (waar ik halverwege ben weggelopen vanwege kutpubliek) en The Ice Storm, waar de halve zaal zat te lachen op het moment dat de zojuist geëlectrocuteerde jongen over het ijs naar beneden schoof.

Zojuist trouwens naar Sinbad geweest, met een dertigtal kinderen in de zaal. Die kunnen hun muil ook nooit houden. Gelukkig is dat helemaal niet erg. Want déze opmerkingen zijn vrijwel altijd een gevolg van opgaan in de film, positief enthousiasme. Zoals die dametjes bij Chocolat destijds, die met het water in de mond zaten te fluisteren over hoe lekker kip met chocoladesaus wel niet is . Oh, hm, maar dit ging over kutpubliek, even switchen weer.

Filmfestivals zijn de beste keus, absoluut. Enige slechte ervaring daar is tot nu toe The Isle geweest, waarbij sommigen zich geen houding wisten te geven bij de meest pijnlijke scènes (en dan schijnt lachen de meest voor de hand liggende reaktie te zijn). Oh, en The War Zone, waar iemand vloekend 'rot toch op met je pornografie!' de zaal verliet. Maar dat is stiekem precies wat de film nodig heeft, dit soort reaktie. Niettemin: je kunt ook gewoon stil weglopen natuurlijk.

FisherKing
Menni schreef:
Enige slechte ervaring daar is tot nu toe The Isle geweest, waarbij sommigen zich geen houding wisten te geven bij de meest pijnlijke scènes (en dan schijnt lachen de meest voor de hand liggende reaktie te zijn)
Ja herken het, heel raar (en irritant). Als ik een gruwelijke scene denk te ontwaren kijk ik gewoon de andere kant op, of naar beneden.


Niettemin: je kunt ook gewoon stil weglopen natuurlijk.

Das de beste reactie als een film je echt niet bevalt. Moet je wel strategisch (aan de zijkant) gaan zitten in de bioscoop vind ik. Andere mensen storen tijdens zo'n actie is ook niet echt netjes.

Menni
Ik ga op festivals meestal aan de zijkant zitten om mijn benen te kunnen strekken en loop bijna nooit weg bij een film. Ben ik nou asociaal bezig?

FisherKing
Haha.

Even een off-topic vraagje. Bij welke film ben je voor het laatst weggelopen.? (door de film en niet door het publiek)

Menni
Oef.. Dat komt echt maar zeer zelden voor, weglopen bij een film. Bij de sneak deed ik het nog wel 's (The Edge, Cruel Intentions, Broken Arrow, om verschillende redenen overigens), maar tegenwoordig weet ik wel welke films ik gewoon écht moet mijden. Nee, recentelijk heb ik het niet meer gedaan. Even m'n lijsten van de afgelopen drie jaren doorgelopen - volgens mij heb ik daarvan alle biosfilm voltooid. Long Time Dead was waarschijnlijk de moeilijkste, naast Bonanza (docu op 't IFFR). Oh, One Night at McCool's, een van m'n laatste sneaks, da's de laatste wegloopaktie geweest.

Eerste keer Fellowship of the Ring ben ik in de pauze weggegaan trouwens, dankzij kakelpubliek. Ook niet zo slim van me, om die in vakantieperiode te doen.

avatar van kos
kos
Nog nooit problemen gehad met bioscooppubliek .

avatar van Phoenix
Ik ook niet echt . Krijg je als je in de beschaafde wereld woont .

avatar van kos
kos
Of een natuurlijk overwicht hebt .

avatar van Phoenix
Broodje shoarma met extra veel knoflook doet ook wonderen .

Menni
kos schreef:

Of een natuurlijk overwicht hebt

Ook een leuk onderwerp: wat was je meest efficiënte of ruigste aktie richting asociaal gedrag? Ik noem bij mij graag het door de zaal heenschreeuwen naar een koppeltje op de achterste rij dat het presteerde om qua volume over de strandbestorming in Saving Private Ryan heen te klefbekken. Wat het personeel heeft gemerkt: het tweetal kreeg in de pauze een vriendelijk doch dringend verzoek de tong iets meer binnenboord te houden.

Ook leuk was het rijtje stoere kerels bij Halloween: H20, dat ik toebitste 'als jullie willen ouwehoeren, waarom ga je dan naar de bioscoop en niet naar een kroeg?'. Kreeg ik wat Beavis & Butt-Head gemompel op terug: 'uh-uh, hij zei kroeg, uh-huh'. Maar daarna waren zo zowaar de rest van de film stil .

FisherKing
Jezus, dat moet een klefbekkerij geweest zijn. Stond het geluid wel aan bij die strandscene van Saving Private Ryan ?

Menni
Nou, misschien dat ik een béétje overdrijf, maar zo gaat dat nou eenmaal met sterke verhalen he . 't Is alweer wat jaartjes geleden.. Als ik het over een tijdje nog 's vertel, lagen ze waarschijnlijk te neuken op de piano vooraan in de zaal ofzo.

avatar van Phooze
Een piano in de bioscoop? Dat gaat te ver...

Menni
Phooze schreef:

Een piano in de bioscoop? Dat gaat te ver...

Vind het altijd wel sfeervol.. Zolang ze niet in beeld staan natuurlijk.

avatar van Phooze
Ik vind vrijende mensen ook altijd sfeervol, zeker op een piano

Gast
geplaatst: vandaag om 06:22 uur

geplaatst: vandaag om 06:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.