menu

De Site / Gebruikers / Werken er hier ook mensen in een filmhuis of bioscoop?

zoeken in:
avatar van Biosguru
Altijd leuk om ervaringen uit te wisselen!
"werk" zelf in een iniminie filmhuisje, 35mm, 16mm en dvd/beam

groeten

neo (crew)
ik ben zelf werkzaam bij een filmhuis in schiedam.

avatar van pjotr
En ik werk weer in het filmhuisje van biosguru.....

Ik werk in de bioscoop in Doetinchem

avatar van Biosguru
Pjotr en ik werken in Groningen

Staan jullie ook achter de projector?

neo (crew)
ik ben nog in ''opleiding'' als filmoperateur.dus ik sta iets van 2 keer per maand achter de projector (nog onder begeleiding).

avatar van Zavo
In Film > Algemeen > Operateur bij bioscoop:

Zijn er hier mensen die als operateur werken (of gewerkt hebben) bij een bioscoop? Wat houdt het werk precies in en moet je er een opleiding voor hebben?

neo (crew)
Ik werk al 2 jaar lang bij een filmhuis waar ik als vrijwilliger ook films draai enzo. Ik zelf werk met een oude 35mm projector, maar bij de meeste bioscopen zullen uiteraard nieuwere appartuur aanwezig zijn. Wat je zoal moet doen : een film monteren/demonteren, de film inleggen, alle appratuur goed hebben afgesteld (bv ook checken of de film een scope of ws lens vereist), films terugspoelen, de film gereedmaken en daarnaast nog allerlei handelingen als de film scherpstellen zodat de ondertitels en beeld in een goede verhouding staan en het geluid goed afstellen. Dat soort dingen dus in de praktijk En dan heb je nog het stuk theorie dat je voor je diploma halen moet weten. Ik zelf weet van de theorie niet zo bijster veel. Als je echt serieus bij een bioscoop/filmhuis aan de slag wil moet je een filmoperateurs opleiding gaan volgen, waarna je met het diploma ergens terecht zou kunnen. Als het mogelijk is kan je ook stage lopen en tegelijk leren. Ik zit er zelf ook over te denken om over een tijdje toch het echte diploma te halen. Wil je nog meer weten?

avatar van Zavo
Bedankt. Dat heb je in de praktijk allemaal geleerd? Het lijkt mij wel leuk een tijdje in een biosccoop te werken, maar niet achter de kassa, vandaar.

neo (crew)
Yep dat heb ik allemaal in praktijk geleerd. Maar dat je filmoperateur bent betekend toch niet dat je achter de kassa moet zitten, dus ik snap dat vandaar niet helemaal

avatar van Zavo
Dat bedoel ik juist, het lijkt het me wel leuk als operateur te werken, maar niet om achter de kassa te zitten. Daarom mijn vraag.

avatar van NERD
"slicing single frames of pornography into family films" neo?

neo (crew)
Zavo schreef:

Dat bedoel ik juist, het lijkt het me wel leuk als operateur te werken, maar niet om achter de kassa te zitten. Daarom mijn vraag.


Mijn antwoord is nee. Dat het toevallig bij mijn filmhuis wel zo is komt denk ik omdat het een vrijwilligersorganisatie is die het runt.

avatar van Zavo
Nee, ik stelde geen vraag, ik bedoelde daarmee... Nou ja, laat ook maar, je begreep me verkeerd (waarschijnlijk door mijn onhandige zinsconstructie), maar we zijn het toch met elkaar eens... geloof ik.

neo (crew)
Zavo schreef:

maar we zijn het toch met elkaar eens... geloof ik.


als jij het zegt

Ik werk in Pathe Arena in amsterdam als smt'er
Soort half gediplomeerd operateur, was de bedoeling dat ik alleen maar film in zou leggen maar mag inmiddels bijna alles wat een gediplomeerd operateur ook mag

Volgens mij kun je beter de vacatures gaan afzoeken op operateur. Als je een beetje technische kennis hebt en ze je geschikt bent mag je het op kosten van de bios halen, zelf werk ik als SMT'er in een Pathe bios dat is ook mischien een optie voor je, want je wordt dan intern opgeleid maar dan moet je wel ook een aantal diensten op de vloer draaien, ik geloof minimaal 1 per week.
zelf je operateurs diploma halen kost namelijk vrij veel geld

avatar van Locutus
Biosguru schreef:

Pjotr en ik werken in Groningen
Waar? In Images?

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
RKZ-bios

avatar van bioscoopzaal
Ik heb een tijdje als steward in de Kinepolis in Leuven gewerkt. Dolle pret was dat, en natuurlijk altijd gratis naar de film

sidhe schreef:

Ik werk in Pathe Arena in amsterdam


Grappig, ik werk daar ook.

Leuke topic, altijd leuk om over andere filmhuizen te lezen.
Ikzelf werk sinds kort bij het Filmhuis Griffioen in Amstelveen. We hebben 65 stoelen en draaien voornamelijk 35mm en 16mm. We draaien drie dagen in de week (di/do/vr) met twee voorstellingen per dag, en dit alles wordt mogelijk gemaakt door vijftien vrijwilligers.

neo (crew)
In schiedam werken we ook uitsluitend met vrijwillgers, ondertussen een stuk of 35 denk ik.

avatar van ROOSKY
Ik werk inmiddels 8 jaar in de Camera Bioscoop in Groningen.

He Neo, waar zit dat filmhuis in Schiedam dan? Bij het gemeentehuis? En worden d'r een beetje goeie films gedraaid?

Ben al bijna 5 jaar vrijwilliger bij Stichting Kinderfilmtheater in Voorschoten ( 100 stoelen). Draait volledig op vrijwilligers en we draaien alleen kinderfilms op wo, za, zo en in de vakanties op alle dagen. Zomerstop van 4 weken.

neo (crew)
Wij draaien sinds 2001 ook kindervoorstellingen. Dat werkte echter niet helemaal, en de draaiden iedere week op zaterdag en zondagmiddag. Nu we enkel in in de vakanties van de lagere scholen draaien de hele week door zitten de zalen weer flink vol.

kindeffilms: Hoe loopt dat bij jullie daar?

avatar van dutchtuga
Zijn er nog filmhuizen op zoek naar vrijwilligers in of rondom amsterdam? Lijkt me nml geweldig werk .

neo (crew)
Hier hebben we meer dan genoeg vrijwilligers (enkele tientallen) en hebben we eigenlijk een stop. Tenzij iemand iets te bieden heeft op een bepaald vlak waar het nog aan schort. Zou ik gewoon even alle filmhuizen langs gaan... Sommige zullen misschien gedeelte op betaalde kracht/gedeelte vrijwilligers werken.

avatar van dutchtuga
Dank je, net een mailtje gestuurd naar filmhuis Griffioen. Werken ook met vrijwilligers. Ben benieuwd naar het antwoord.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:30 uur

geplaatst: vandaag om 00:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.