menu

Overig / Algemeen / 33 doden bij schietpartij in school virginia

zoeken in:
avatar van mikoz
Wat een tragedie

avatar van 606
606
33 doden

paar uur geleden was het 22 dood en 21 gewond.

maar dit is echt te gek voor woorden

avatar van P8rb
Bij twee schietpartijen op de Virginia Technische Universiteit in Blacksburg zijn maandag zeker 32 personen om het leven gekomen. Verscheidene anderen raakten gewond. Er is een verdachte opgepakt. Een tweede schutter wordt nog gezocht.

Amie Steele, redacteur van de schoolkrant van de universiteit, vertelde dat een van haar redacteuren 'massale chaos' rapporteerde. ''Er renden studenten in het rond, volkomen in paniek, en de politieagenten probeerden iedereen te kalmeren en alles onder controle te krijgen.''

Matt Waldron, student op de school, hoorde de schoten niet omdat hij naar muziek zat te luisteren. Wel hoorde hij de politiesirenes en zag hij agenten met getrokken vuurwapens achter bomen staan. De agenten vertelden hem en enkele anderen om zo snel als ze konden over het veld voor het gebouw te rennen. Matt vertelt ook dat enkele studenten in paniek uit het raam sprongen, waarbij een studente haar enkel brak.

Na de schietpartij werden de lessen in drie gebouwen gestaakt. De hal werd ontruimd nadat de politie een bommelding had ontvangen. Mensen die nog in het gebouw waren werd verteld in een lokaal te gaan zitten, de deuren op slot te doen en uit de buurt van ramen te blijven.

avatar van Kai
Kai
Mijn grootste angst is nog dat dit een terroristische aanslag zou kunnen zijn. Laten we hopen dat dat het in ieder geval niet is.
Een verschrikkelijk drama inderdaad.

Update 18.32 uur:
De school heeft op een persconferentie bevestigd dat er 22 doden en 21 gewonden zijn gevallen, inclusief de schutter. De FBI is inmiddels ter plaatse.

Update 19.22 uur:
De school gaat morgen om acht uur weer open voor slachtofferhulp. Er zal geen les worden gegeven. President Bush heeft in een verklaring aangegeven dat hij geschokt is en heeft zijn steun betuigd aan de nabestaanden.

De schutter zou door de politie zijn neergeschoten. Over zijn identiteit is niets bekend.

Update 19.51 uur:
De autoriteiten melden 32 doden. De dader zou de studenten in rijen hebben gezet, waarna hij het vuur opende.

Update 20.38 uur:
CBS News meldt 33 doden. Bovendien meldt de nieuwszender dat er één dader was, die twee pistolen gebruikte. De FBI beschreef hem als een jonge Aziaat die na de daad zelfmoord pleegde.

Update 21.00 uur:
Om kwart over tien vanavond Nederlandse tijd zal president Bush een persconferentie geven. Deze zal te volgen zijn op CNN.

avatar van P8rb
hier nog een stukje

Op de campus van de Virginia Tech University (school voor hoger opgeleide nerds) opende een nog onbekende schutter het vuur op studenten en medewerkers. De schutter heeft zich twee uur lang een weg gewerkt door de gebouwen, parken en volle leslokalen. De schutter is zelf ook omgekomen. Onbekend is nog of hij zelfmoord pleegde dan wel werd omgelegd door SWAT-teams. Desondanks lopen agenten nu nog met geweer in aanslag de campus uit te kammen en wordt studenten op hun hart gedrukt hun lokaal niet te verlaten.

lijkkt me geen teroristische aanslag.

avatar van Goodfella_90
Ervaren zij het ook eens.

avatar van Quentin
Goodfella_90 schreef:
Ervaren zij het ook eens.


avatar van Goodfella_90
Sorry, maar het stoort me nogal. Natuurlijk is het verschrikkelijk, maar gebeurd zoiets in de VS dan is het een wereldzaak en bereikt het zelfs onze filmsite, terwijl dit in veel plekken aan de orde van de dag is.

Las van het weekend nog hoe Amerikaanse mariniers weer eens als wraak midden op straat een dozijn voorbijpasserende burgers neerhaalden, om maar een (klein) voorbeeldje te geven.

avatar van Quentin
Wat een zieke redenering.

avatar van P8rb
opzich heeft hij wel gelijk.

avatar van Goodfella_90
Redenering van wat? Je moet mijn 'ervaren zij het ook eens' absoluut niet interpreteren als 'lekker voor ze'. Of bedoel je dat niet?

avatar van Quentin
Je vergelijkt de moord van studenten op een universiteit door een medestudent met de dood van burgers in een oorlogsgebied

avatar van 606
606
Goodfella_90 schreef:
Redenering van wat? Je moet mijn 'ervaren zij het ook eens' absoluut niet interpreteren als 'lekker voor ze'. Of bedoel je dat niet?


laat Quentin maar want die loopt alleen maar te zeuren
deed hij bij mij en us_raider ook.

werd alleen maar een lange discussie.

avatar van Goodfella_90
Nee. Punt is dat de hele wereld nu moet jammeren om hen en dat die moslimstudenten die van de universiteit geplukt worden en gekielhaald worden niet boeiend zijn.

avatar van Mug
Mug
MovieMeter is geen discussie-site omtrent nieuwe actuele nieuwsfeitjes, hoe leuk of in casu erg het wel niet is. Daarvoor zijn er andere sites. Hier gaat een slotje op.

Dit topic is gesloten. Alleen moderators kunnen nog berichten plaatsen.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:46 uur

geplaatst: vandaag om 01:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.