Deze musical stond in de shortlist voor de oscars in 1946 wat betreft de muziek en mocht eigenlijk gewonnen hebben i.p.v.The Jolson Story. Het hele verhaal draait rond de prachtige score van Cole Porter.
De inhoud van de film zelf is eerder bijzaak en ook het verhaal is veel te glad om een geloofwaardige autobiografie van Cole Porter te zijn.
Je kan tenslotte geen hele leven in een kleine 2 uur tonen, waarvan dan nog 1 uur show en muziek betreft.
Ik vindt persoonlijk de zangpartijen van Ginny Simms en het mannenkoor dat op het einde een heel ingetogen versie van Night and Day brengt gewoon top.
De opvoering van de dansers en de shows op de achtergrond werden toendertijd vrij vaak herhaald in films en zijn er zoals 13 in een dozijn. Heel mooi om te zien, maar altijd hetzelfde. Ook de versie van Begin The Beguine van Carlos Ramirez is er eentje om in te lijsten. Spijtig genoeg bestaat er van de film enkel een soundtrack met de effectieve versie's uit de film, waar ook de gesproken tekst hoorbaar is.
Het is zonde dat deze mooie songs niet meer apart zijn opgenomen.
Tenslotte zijn sommige sterren (Ginny Simms, Carlos Ramirez, Bill Days, Jane Wyman,...) die ze toen hebben gezongen nadien weer in de onbekendheid verdwenen.
Toen hebben ze wel een mooie, musicale présence gegeven naast een zwakkere Cary Grant.
Dat alleen al verdiende veel meer lof.