Hesher (2010)

Alternatieve titel: Metalhead

mijn stem
3,44
719 stemmen

Verenigde Staten
Drama
106 minuten

geregisseerd door Spencer Susser
met Joseph Gordon-Levitt, Natalie Portman en Devin Brochu

De 13-jarige T.J. en zijn vader zijn beiden diep geraakt door het tragische verlies van hun moeder en vrouw, en wonen nu samen met hun oude oma. Op weg naar school ontmoet T.J. Hesher, een man van eind twintig met een zwaar verleden. Hij zorgt ervoor dat T.J. diep in de problemen raakt, erger dan hij zich ooit voor had kunnen stellen. Nicole, een cassière, probeert T.J. te beschermen. T.J. wordt verliefd op Nicole, maar zijn fantasie over haar wordt vernietigd door Hesher. Hesher trekt in bij T.J. zijn vader en hun oma. Hij is hier niet voor uitgenodigd, maar wordt op een bepaalde manier toch geaccepteerd.

139 BERICHTEN 34 MENINGEN
zoeken in:
 
0
Meneer Bungel
geplaatst: bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
RuudC schreef:
...lijkt het zich nergens naar toe te werken...
'Gewoon' rouwverwerking toch? En Hesher is dan El Magere Heino, die even makkelijk verdwijnt als hij aankwam. Enkel de zeis ontbreekt, maar die is adequaat vervangen door de vlijmscherpe songs van M. & M....?

avatar van cantforgetyou
3,0
0
Wat krijgt deze film een hoge waardering. Het is geen slechte film, maar ik vond hem ook niet echt heel bijzonder. Ik vond Joseph veel te overdreven neer gezet.

avatar van Hansjepansje
3,0
0
Goed, maar zat meer in.

De jonge T.J. woont samen met z'n vader en oma. Het huishouden is door de plotse dood van T.J.'s moeder helemaal ingestort. Het rouwproces verloopt zeer moeizaam, T.J. heeft het lastig op school en z'n vader heeft alle levensenergie verloren. Dan ontmoet T.J. toevallig Hesher, een zich van niets aantrekkende metalhead die plots besluit bij T.J. te komen inwonen. De ingrediënten voor een drama met een flinkje schuit humor, al is het vooral dat laatste dat goed is uitgewerkt, want als drama is dit toch iets te slapjes. Film had iets meer tijd mogen nemen om alles uit te werken, en op het eind wordt het allemaal wat te sentimenteel. Gelukkig is er nog de humor. Erg zwart, maar zeker op een hoog niveau. Beste moment uit de film is de geweldige zwembadscène

Qua acteerwerk steelt Joseph-Gorden Levitt de show (is er eigenlijk iets dat die niet kan?). Goeie timing in de humor en maakt van Hesher een sterk personage. De rest is degelijk, ook leuk dat Natalie Portman even langskwam. Haar karakter heeft weinig om het lijf (figuurlijk, niet letterlijk helaas), al kan ze haar klasse niet verbergen. Verder visueel onvoldoende en ook de soundtrack was matig. Had iets meer gebruik mogen maken van de door Hesher zo aanbeden muziek, maar die inbreng blijft redelijk beperkt.

Typisch zo'n 3.25* filmpje, maar ik maak er toch 3* van. Regisseur met iets meer oog voor het visuele, of die iets meer tijd nam om de dramalijn wat meer uit te werken had het toffe uitgangspunt meer goeds kunnen doen, maar helaas. Leuk tussendoortje wel, zo eentje die je gemakkelijk in de herkijk kan gooien.

avatar van nightbreed
3,0
0
Gemiste kans. Onevenwichtig. Joseph Gordon-Levitt's over-the-top karakter verneukt eigenlijk alles. Punt.

avatar van Sarasani
3,0
0
Te warrig verhaal maar goed spel van Joseph Gordon-Levitt. 3*

 
0
Hesher als personage te overdreven? Ik ken mensen die echt zo doorgedraaid zijn hoor! Het ligt maar net aan met wat voor mensen je omgaat.
Ik vond de film erg goed. Ik heb heb hem meerdere keren gekeken en geniet van het personage van Joseph Gordon Levitt. De situatie is bizar, dat moet je maar net aanspreken. Het is out of the box en persoonlijk heb ik er erg van genoten. 4*

avatar van tattoobob
3,5
0
Dikke aanrader deze film......maar zeker niet voor iedereen.
Dus succes.

avatar van goongumpa
3,0
0
Het humor-gedeelte is geweldig, maar het rouwverwerkingsdrama loopt niet echt lekker.

Fantastische aftiteling wel.

avatar van david bohm
3,0
0
geplaatst: bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Deze film kwam voorbij op HBO en ik ben blijven kijken. Geinige over'-the-top rol van Gordon-Levitt en het is altijd fijn om Natalie Portman in actie te zien. Het komische gedeelte heeft de overhand maar op dramatisch vlak toch ook een paar aardige scenes zoals op het einde met de kist van oma.

2,5
0
Vind het echt een tegenvaller. Hoewel de rollen van Levitt en Portman goed ten tonele komen, valt de rest me zwaar tegen.

Het genre is eigenlijk een mix (in mijn ogen) van fantasie/ drama/ komedie/ misdaad; maar niet echt iets dat eruit springt. Weinig actie (op wat gekke fratsen van Hesher dan), weinig spanning, weinig van alles. Zwembad scene was wel meesterlijk, enorm vermakelijk en humoristisch. (wat moet het mooi geweest zijn om dat uit te mogen voeren!)
Het verschil in leeftijd (zoals doen voorkomen in de film) tussen Portman - Levitt - en het jonge menneke vond ik te groot om hetgeen zich voordoet tussen die 3 wat kracht bij te zetten. Visueel en ook de muziek vond ik erg zwak; zeker met het oog op het personage van Hesher.

Het gemiddelde van de film verbaasd me dan ook enorm; voor mij is het niet meer dan 2,5*, in positieve zin te wijten aan (de invulling van) de rollen van de twee eerder genoemde.

avatar van Decec
3,5
0
Een goede dramafilm...
Prima verhaal...
Wat een vandalisme...
En een moeilijk leven...
Prima acteerwerk...
Overdreven bekende acteur Joseph Gordon-Levitt...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima geluid
(Dolby Digital)...

avatar van Noodless
3,0
0
Redelijk.
Het verhaal is wat zoutloos en raakt verschillende genres aan die nergens weet uit te blinken. Het kabbelt allemaal wat verder zonder dat er eigenlijk veel gebeurt. Gelukkig is er nog een enthousiaste cast die er iets van willen maken. Toch wel wat meer van verwacht. Niet slecht, gewoon een middelmatige film. 6/10

avatar van scorsese
3,5
0
Goeie film waarin een jongen en zijn vader de dood van zijn moeder proberen te verwerken, tot er een vreemdeling in huis komt. Qua verhaal stelt het niet veel voor, maar de film zit vol mooie en tragische personages. Het eigenzinnige titelpersonage vormt hier een mooi contrast bij en wordt ook uitstekend neergezet door Joseph Gordon-Levitt. Zowel leuk en mooi, echter ligt de tragiek er hier en daar wat te dik bovenop.

avatar van AmazingPP
3,5
0
Geen onaardige film met goed acteerwerk. Bleef echter niet de gehele film boeiend. Verrassend om Piper Laurie weer eens te zien. Wat is zij veranderd! Gave aftiteling.3,5 *

avatar van john mcclane 2
3,0
0
De manier waarop de personages elkaar ontmoeten en en de interactie tussen hen,was vreemd.
Het is tragisch,maar ik had er meer van verwacht,met name van het personage gordon levvit .
Een anarchistische punk rocker die pissed off is over alles.
maar hij is vooral passief,en heeft schijt aan alles.maar dat zou in zekere zin het zelfde kunnen zijn.
Maar ieder personage heeft iets wel iets in tragische zin.
je vraagt je regelmatig of wat hen drijft,of juits niet.
had er iets meer van verwacht.de film heeft de best new director prijs gewonnen.bij het philedelphia film festival.
We zijn inmiddels bijna 6 jaar verder en geen nieuwe film op haar naam.
merkwaardig.
in zijn eigenzinnige tragiek geef ik hem 3 ster.

avatar van MH040
3,0
0
Na herziening verlaagd van 4* naar 3*. Weet niet wat ik er de eerste keer in zag, wat ik er nu niet meer in zag.

Leuk symphatiek filmpje, maar het verhaal stelt eigenlijk 3x niks voor.

Joseph Gordon-Levitt moet wel veel lol heb gehad om deze over-de-top rol te spelen.

3,5
0
Film met meerdere thema's : het voor je zelf opkomen, het verdriet om het verlies van een ouder, de teleurstelling in de liefde, uitdagingen aangaan. Aldus heeft de film precies geen hoofdthema en strubbelt hij op vele vlakken zonder echte diepgang.
Het is een drama met toch wat plezierige slapstick, inzonderheid als Hesher zijn duivels ontbindt.
Niet groots maar bekijkbaar.
Bijzondere en goed vertolkte rol van Joseph Gordon-Levitt.

avatar van Daan258
3,5
0
Toch nog maar is een keer opgezet en nog steeds weet ik eigenlijk niet zo goed waar ik naar gekeken heb, vooral het verhaal is voor mij nog een beetje wazig (als dit het goede woord ervoor is) maar de mix tussen drama en comedy is wel goed neergezet bij dit filmpje.
Ook moet ik zeggen dat ik me eigenlijk beter heb vermaakt bij deze 2 kijkbeurt.
De cast is daadwerkelijk geweldig en het acteerwerk is ook echt zeer goed. Vooral Joseph Gordon-Levitt zet hier echt zo'n heerlijke rol neer, misschien wel één van zijn beste en daarnaast is ook de soundtrack echt heerlijk (vooral als metal/rock liefhebber )

Ja, ondanks dat ik nog steeds erg gemixte gevoelens heb over de film ga ik hem toch verhogen met een 0,5*

3,5*

2,0
0
Volkomen ongeloofwaardig en een film zonder tempo.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.