• 9.376.014 stemmen

Death at a Funeral (2010)

Komedie | 90 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Neil LaBute

Met onder meer: Chris Rock, Martin Lawrence en James Marsden

Releasedatum: 15 juli 2010

Plot Death at a Funeral

"This is one sad family."

Wanneer hun vader overlijdt, komen twee broers (Chris Rock & Martin Lawrence), samen met de rest van de familie bij elkaar. Dit laatste afscheid loopt echter al snel in het honderd, wanneer er een totaal onbekende man in de kist wordt aangetroffen, er veel geheimen boven water komen en het vooral één groot zootje wordt op deze dag.

avatar van braft

braft

Wat mij direct opviel waren de toch wel veel bekende acteurs in deze film. Zo een humor als deze film kan ik goed appreciëren. Om deze acteurs in dezelfde film te zien vond ik gewoon zalig. Zoals mug13 heb ik ook nog last van mijn lach spieren. Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen van het lachen. zeker bij die wc scène 4*

avatar van Saaimen

Saaimen

Na de Engelse versie een jaar geleden gezien te hebben, ook maar de Amerikaanse versie even kijken! Dat is gelijk de reden dat ik niet op deze film kan stemmen. De Engelse versie was super grappig en leuk, echter de Amerikaanse versie is PRECIES hetzelfde.... Had wel iets andere dingen verwacht maar die zaten er gewoon niet tussen. Sommige acteurs zetten wel een betere rol neer, zoals Tracy Morgan maar daarmee is alles wel gezegd.. Zal niet stemmen omdat ik ze zo kort na elkaar heb gezien en daardoor even grappig vindt, maar geen originaliteit heb gezien!

avatar van Betamax

Betamax

Prut!

avatar van wilofski

wilofski

Geen speciaal goede film en het begin was ook niet bepaald een spette (misschien ook omdat ik een beetje moe was, misschien is het een volgende keer beter).
Tegen het midden kwam de film toch goed op gang en heb ik toch enkele keren goed in een deuk gelegen. De running gag van die valium pillen vond ik na een tijdje ook best wel leutig.

Misschien niet de beste film ooit, maar zeker een aanrader voor een avondje lachen zonder veel nadenken!
Zijn 3 sterren dubbel en dik verdiend.

Maar als ik hier kom stemmen blijkt dat er een perfect dezelfde Britse versie bestaat.
Spijtige zaak dat ik die niet gezien heb want ik vind dat accent veel aangenamer en de laatste Britse dingen die ik op het witte doek heb gezien bevielen mij zeer goed. Ach ja, misschien voor een andere keer, alhoewel dit niet echt een film is om meerdere keren te zien.

avatar van Moemsie

Moemsie

Heb een aantal keren flink moeten lachen bij deze film, dus voor mij was ie geslaagd

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Grappig, heb vorig jaar de grime gedaan bij een toneelgroep uit Vught. Het stuk heette De Laatste Groet, en dat was dus dit verhaal. Heb toen ook dubbel gelegen van 't lachen.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

haha ik heb me helemaal kapot gelachen om deze film.

echt een hilarische film...zeker eentje om nog eens te bekijken

avatar van @quikfit

@quikfit

Humor is persoonlijk,heb een enkele keer moeten lachen.....

avatar van tal1b

tal1b

valium at a funeral

zeker wel stukken in dat je moet lachen, leuk voor tussendoor.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

@quikfit schreef:

Humor is persoonlijk,heb een enkele keer moeten lachen.....

dat het persoonlijk is.................hmmm ja lijkt me logisch

avatar van Collin046

Collin046

Dit is toch echt een van de slechtere "Comedy's". Met toch wel de betere spelers. Er zaten wat leuke stukjes in maar overall is het een zeer saaie film.

avatar van gauke

gauke

Typerende halfgebakken Hollywood "komedie" kost die leuk kan zijn als je de eerder gemaakte Engelse versie niet gezien hebt. Deze is namelijk precies hetzelfde, alleen nu met de zwarte Amerikaanse hogere klasse. Je zou het een komisch vluggertje kunnen noemen.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Redelijke komedie die los van een aantal aardige scenes, van clichés aan elkaar hangt.

De film is een exacte kopie van de gelijknamige film uit 2007, met als enig verschil dat de personages donker van huidskleur zijn. Voor de rollen hebben ze gelukkig wel de moeite genomen om een aantal komische acteurs als Martin Lawrence, Chris Rock en Danny Glover te vragen. Dinklage als liliputter en James Marsden spelen beide ook een prima rol.

Een simpel verhaal met een grote dosis absurde en komische situaties zorgen dat dit een gemakkelijk weg te kijken film is. Niet alles is even leuk en het eind is behoorlijk vermoeid maar op zich nog net te doen.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Leuke komedie, met een toch wel sterke cast (voor een komedie althans). Het verhaal is enorm amusant en bovendien zitten er toch een aantal grappige scènes in de film (bijvoorbeeld de WC-scène met Danny Glover). Uiteraard zijn niet alle komische stukjes even geslaagd, maar dat is nu eenmaal altijd het geval bij een komedie.

avatar van the new guy

the new guy

Nou dit viel eigenlijk wel mee. Helaas was het wel zo dat het grootste deel van de geslaagde grappen en pure kopie is van het origineel. Toch zijn er wat toevoegingen. Nergens haalt de film de sfeer van de engelse versie, maar ik moet zeggen dat ik gelachen heb. De film is zeker aan te raden voor de minder gelukkigen die het origineel niet hebben gezien.

avatar van fdeb

fdeb

Mmmm.. 1/2ster

avatar van the Shining

the Shining

flauw en heel soms een kleine glimlach. Was al gauw afgeleid en verloor de interesse.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Super comedy heb nog last van mijn lach spieren. Tracey Morgen speelt echt super evenals die blanke acteur die onder invloed is van drugs fantastisch.Deze film moet je zien.(4.0*).

avatar van Spetie

Ik vond het allemaal nog redelijk te doen, al komt dat misschien ook omdat ik het origineel niet gezien heb.

Een opvallend verschil in niveau ook bij de acteurs. Martin Lawrence en Chris Rock zijn nooit echt grappig, terwijl Danny Glover dat wel is. het is echter James Marsden die de show steelt, door onder invloed van drugs, de meest vreemde gedragingen te vertonen, wat bij vlagen behoorlijk grappig is.

Verder is het allemaal vrij voorspelbaar en standaard, maar door de twee genoemde acteurs, is het allemaal nog behoorlijk goed te doen dus.

avatar van Hdde

Hdde

Death at a Funeral kijkt lekker weg. Gewoon niet teveel van verwachten en je vermaakt je prima gedurende anderhalf uur. Tevens een erg leuke en interessante (negroïde) cast.

avatar van Movie__Bitch

Movie__Bitch

Ik had nogal hoge verwachtingen toen ik de reacties hier las. Dus gisteravond deze film gekeken.

Vond er niet echt veel aan. Irriteerde me vooral aan het acteerwerk van Chris Rock. Maar dat kan ook aan mij liggen. Verder verwachtte ik veel van Danny Glover, aangezien de meeste hier zeggen dat hij 'geniaal' is. Nou, ik vond hem niet echt grappig. Heb volgens mij maar 1 keer moeten glimlachen bij hem.

Af en toe wel hardop gelachen, maar niet echt in een deuk gelegen ofzo. Deze film kan er best mee door, zonder hoge verwachtingen natuurlijk. Een 2,5 *

Leuke film, positief verrast met als beste quote toch wel:

I need to get like a big-ass tic-tac

avatar van hdehoon

hdehoon

Ik vond de Amerikaanse versie toch minder grappig dan de Engelse. Moeilijk te zeggen waarom, maar het had op een of andere manier de timing en het scherpe van de Engelse versie niet.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Death at a Funeral (2010) blijft het bij mij goed doen.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Niet zo scherp als sommige andere films van deze regisseur, maar wel behoorlijk grappig, met Chris Rock en Martin Lawrence erg leuk als bekvechtende broers en met geweldige rollen van James Marsden en Danny Glover. Veel gelachen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Geweldige film dit..

Toch wel de leukste van het jaar 2010!!

avatar van T-man

T-man

Ik wil niet zeggen geweldige film, maar ik heb me wel vermaakt met deze film.

avatar van Drifter

Drifter

Er is de Britse 2007 versie en de Amerikaanse 2010 versie. Ik heb eerst de 2010 versie gezien en de dag erop de 2007 versie.

Het voordeel van een remake is dat je er wat fouten uit kunt halen en er wat snelheid in kunt brengen, aan de andere kant sloegen ze soms wat door in de platte humor.

Ik denk dat je het beter in de andere volgorde kunt kijken dan ik deed en mijn voorkeur gaat uit naar de laatste versie.

avatar van timburton

timburton

Laat ik eerlijk zijn. Ik had veel minder verwacht van de Amerikaanse versie van de gelijknamige Britse film. Hoewel ik normaal de Afro-Amerikaanse komedie (en, laten we eerlijk zijn, buiten het feit dat dit kaliber film zich richt op Afro-Amerikanen, is het met hun, naar mijn mening, platte humor, ook daadwerkelijk een genre op zich) misschien wel het slechtste komische sub-genre in de cinema vind, was deze film nog niet eens zo verschrikkelijk. Dit komt hoogstwaarschijnlijk puur en alleen omdat het script van Frank Oz is. Maar je ziet meteen wat een regisseur kan veranderen aan exact hetzelfde verhaal. De film was in eens platter en flauwer. De zwarte humor (niet de huidskleur , maar de vorm van humor) was volledige verdwenen in deze 'cover'. En hoewel ik me dus daadwerkelijk heb geamuseerd hier en daar, kan ik niet meer dan een 2 geven. Want het verhaal, dat erg goed in elkaar steekt, ga ik niet meenemen naar mijn beoordeling. Die was niet van hen en die hebben ze in geen enkele vorm beter gemaakt. Wanneer je dat script weghaalt en puur naar acteerwerk, regie en toegevoegde ideetjes kijkt is de film ontzettend mager. Grootste minpunt, los van het brutaal na-apen (al zal Oz er een goede hand geld voor gekregen hebben), was de absoluut prut-acteerprestaties van Chris Rock. Enige echte pluspunt was de muziek in de film; geweldige soul en R&B. En het beginfilmpje, tot m'n grootste verassing. De animatie van de reis naar het huis van de familie werd eerder gebruikt in de geweldige Britse komedie, maar was hier eigenlijk veel leuker gedaan. Om een lang verhaal kort te maken: Alsjeblieft, Amerika. Jullie maken al genoeg rommel en ook geslaagde films. Waarom dan een Europees pareltje ruïneren. Bah, bah.

Als coveren van films dan blijkbaar toch toegestaan is, had ik meteen zelf een leuk idee. Had ik het geld en de brutaliteit, dan zou ik graag een Griekstalige film hier van willen maken. Met de overemotionele en chaotische cultuur van de Grieken en de opgejaagde Griekse muziek erbij zou het nog eens een aardige remake kunnen worden ook. Maak de man die per ongeluk drugs krijgt voorgeschoteld een Duitse verloofde (want die hebben al sinds de crisis een pijnlijk politieke relatie met de Grieken) en maak de lilliputter nota bene een Turk (dat maakt het allemaal nog erger. Los van het feit dat de vader een homoseksuele relatie had met een lilliputter, bleek die ook nog eens een burger te zijn van de natie die al eeuwen lang bekend staat als de grote vijand van Griekenland). Als kerst op de taart noem je de film "My Big Fat Greek Funeral". En klaar is kees. Wacht nu nog even tien jaar, dan is het 'grote ros' de film vergeten. Laat de miljoenen maar komen!

avatar van Rickazio

Rickazio