• 10.796 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.908 stemmen
Avatar
 
banner banner

Stellenbosch (2007)

Drama | Miniserie
2,88 8 stemmen

Show titel: Stellenbosch

IMDb beoordeling: 7,5 (111)

Genre: Drama

Afleveringen: 7

Speelduur: 6 uur en 16 minuten

Ontwikkeld door: Jacqueline Epskamp

Met: Eric Schneider, Jeroen Willems en Monic Hendrickx

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 4 november 2007

Eerst uitgezonden op: Nederland 2 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Stellenbosch

Stellenbosch vertelt de geschiedenis van de Nederlandse familie Keppel, die zich in de jaren vijftig vestigde op het landgoed Arkadia om wijn te verbouwen, maar door de economische boycot gedwongen werd terug te keren naar Nederland. Alleen dochter Betty besloot te blijven om het familiebedrijf voort te zetten. Met de verkiezing van Nelson Mandela in 1994 keren de kansen voor haar ambitieuze broer Henk jr. om opnieuw een topwijn te produceren op Arkadia. De familiebanden komen nog meer op scherp te staan als een altijd verzwegen, noodlottige gebeurtenis uit het verleden langzaam maar zeker naar de oppervlakte komt.

Externe links

Afleveringen

  1. 1. Het Jaar van Mandela

    4 november 2007 (51 minuten)

    Henk Keppel Jr. heeft Zuid-Afrika, het land waar hij opgroeide, jaren geleden verlaten, omdat hij tijdens de Apartheid zijn grote ambitie, het maken van een topwijn, gedwarsboomd zag. Hij woont nu in Nederland en is wijninkoper voor restaurants. Op de eenentwintigste verjaardag van zijn dochter Anne, ontmoet hij Shelley. Waar de enorme aantrekkingskracht tussen hen beiden vandaan komt, weet hij nog niet, maar met zijn leven in de luwte is het gedaan.

  2. 2. De Verloren Zoon

    11 november 2007 (50 minuten)

    Het weerzien met Zuid-Afrika en vooral met zijn pleegvader Bernard Castel, doet Henk Jr.'s oude droom, het maken van een topwijn herleven. Hij moet hiervoor de boerderij zelf in handen krijgen en wordt daarbij tegengewerkt door David Verwey, de bedrijfsleider van zijn zus Betty. Henk Jr. ontdekt dat Shelley verbonden is aan die dramatische gebeurtenis uit het verleden, waarmee ook de naaste buren van Arkadia, de Castels, verweven zijn.

  3. 3. Rafels

    18 november 2007 (55 minuten)

    Henk Jr. werkt hard aan de productie van zijn toekomstige topwijn. Maar hij heeft veel tegenslag en krijgt last van zijn geweten. Hij meent dat hij als kind samen met zijn vader een afschuwelijke misdaad heeft begaan, maar wantrouwt zijn geheugen omtrent de precieze toedracht en zijn eigen aandeel daarin. Hij vertrekt naar Nederland om bij zijn dementerende vader de waarheid af te dwingen én om Shelley weer te zien. Kishore Patel en David Verwey gaan samen in zaken.

  4. 4. Weerzien

    25 november 2007 (55 minuten)

    Door werkzaamheden op Arkadia ten behoeve van zijn topwijn, komt Henk Jr. op het spoor van één van de twee verdwenen kinderen. Marie betaalt een hoge prijs voor het weerzien met haar Belgische moeder. Betty bouwt een nieuw leven op in Kaapstad maar blijft vechten voor Arkadia. Henk Sr. wordt opgenomen in het verpleegtehuis waar Shelley werkt.

  5. 5. Compromissen

    2 december 2007 (55 minuten)

    De speurtocht richt zich nu op Andile. Henks felbegeerde topwijn ligt binnen handbereik, maar de schulden stapelen zich op en een faillissement lijkt onafwendbaar. Dan doet een Nederlandse supermarkt hem een aanbod. Als Henk hier op ingaat, redt hij de boerderij, maar kan hij zijn topwijn vergeten. Kishore en David doen een verrassend tegenvoorstel. Betty besluit na een traumatische ervaring haar leven een andere wending te geven.

  6. 6. De Oogst

    9 december 2007 (55 minuten)

    De bruiloft van Betty en Kishore wordt groots gevierd. De druivenoogst op Arkadia belooft beter te worden dan ooit, maar de boerderij is niet meer van Henk Jr. Wanneer de gruwelijke details rond de verdwijning van Andile Yona eindelijk boven water komen, stort hij in. Marie besluit in Zuid-Afrika te blijven en ontmoet een bijzondere man.

  7. 7. Arkadia

    16 december 2007 (55 minuten)

    Henk Jr.'s droom lijkt uit te komen. De wijn van Arkadia is in de race voor het predikaat Veritas Double Gold, maar nieuwe ontwikkelingen rond de zaak van Jean-Luc en Andile dreigen roet in het eten te gooien. Zijn moeder ziet na veertig jaar haar grote liefde terug en dochter Marie vertrekt naar de Karoo op zoek naar Vigo Krige. Betty, Kishore en David nemen een besluit over de toekomst van Arkadia.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Over een blanke familie die aan den lijve de politieke omwentelingen ondervindt van het Zuid-Afrika na de Apartheid. Vooral vermakelijk door de topcast van sterke acteurs (o.a. Monic Hendrickx, Jeroen Willems) en de sfeervolle locaties. De serie is wel erg geforceerd zwaarmoedig; elke episode is een overtreffende trap van gitzwarte kommer en kwel. Een beetje luchtigheid was welkom, want nu voelde het wat bedompt en naargeestig.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.