• 9.373.111 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Geoffrey Sax

Met onder meer: Paul McGann, Eric Roberts en Daphne Ashbrook

Plot Doctor Who

"He's Back...and It's About Time!"

In Doctor Who wisselt 'Doctor Who' voor de achtste maal van gedaante om te vechten tegen de kwaadaardige 'Time Lord'. Het verslaan van de 'Time Lord' moet wel gebeuren binnen een dag; voor het nieuwe millennium begint.

The Doctor (8)

Bruce / The Master

Dr. Grace Holloway

The Doctor (7)

Motorcycle Policeman

avatar van as

as

Knullige bewerking van de tv-serie. Alles wat de tv-serie zo heerlijk leuk maakt is hier afwezig. Weg is het culty gehalte. Paul McGann maakt geen indruk als de Timelord. Met recht de George Lanzenberry van de Doctor Who (zoals zo mooi op IMDB staat).

Dan hebben we het nog niet eens over de magere schurkenrol van Roberts. Een beetje verder dan Schmieren komt de man niet. Verder is het geheel sfeerloos en saai.

Ben blij met de nieuwe serie. Daar zijn duidelijk mensen aan het werk die wel weten hoe het moet. Snel vergeten dit prul.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Toch een 3 omdat het Doctor Who is, maar Doctor Who in de VS? Ben toch meer fan van de 2005 series.

avatar van koos5

koos5

doctor who heeft 20 tv series gemaakt

avatar van mayhond1

mayhond1

Gewoon een goede film

avatar van Snorren

Snorren

Als Doctor Who plotseling een Amerikaanse twist krijgt is er waarschijnlijk niets leuks meer aan, maar dat is één van mijn vele vooroordelen als die-hard 2005 series fan. Ga me hier toch maar aan wagen...

avatar van Hannibal

Hannibal

Waarom moeten Amerikanen toch altijd leuke dingen verpesten? Dit heeft in de verte iets weg van Doctor Who, een man met twee harten en een Tardis, maar mijn hemel, de Amerikaanse stroperigheid is veel teveel aanwezig in deze draak. Daarbij wordt er ook nog belabberd geacteerd. Paul McGann als de doctor is nog enigszins acceptabel, maar Eric Roberts als The Master, nee, nee, nee! Voeg daar nog een totaal hysterische Daphne Ashbrook aan toe en je kunt spreken van een regelrechte mislukking.

Het einde is een marteling voor elke Doctor Who-liefhebber: De Tardis die mensen terughaalt uit de dood, en terug in de tijd brengt alsof er niets gebeurd is? Als er iets is wat Doctor Who in geen geval zou doen is het dat wel
Een belediging voor de serie, zowel voor de oude als de nieuwe.

1 ster, voor Paul McGann, en dan snel vergeten dit prul.

avatar van mrklm

mrklm

De vreemde eind in de bijt: door de BBC geproduceerd in Canada, met de koning van de B-films Eric Roberts als The Master en Paul McGann als 'the seventh doctor'. De openingsscène, waarin 'the sixth doctor' Sylvester McCoy verschijnt en verdwijnt, toont aan dat de kwaliteit van de special effects - mede door het betrekkelijk hoge budget - sinds 1989 enorm zijn verbeterd. McGann is prima als Doctor Who en het verhaal zit heel behoorlijk in elkaar, maar het budget lijkt grotendeels te zijn opgegaan aan de special effects en het contrast tussen de kwaliteit van de effecten en de magere decors doet deze curieuze film geen goed. Een must voor liefhebbers van de serie en voor mij blijft de grote vraag... hoe is Paul McGann nu verworden tot Christopher Eccleston?

avatar van Hannibal

Hannibal

mrklm schreef:

Goeie vraag! Die regeneratie heeft waarschijnlijk achter de schermen plaatsgevonden. Was inderdaad leuk geweest als de nieuwe serie was gestart met McGann.

avatar van Woland

Woland

Ik zal het vast toegeven: ik ben fan van Doctor Who. Tenminste van de nieuwe serie vanaf 2005 - het blijft natuurlijk af en toe een beetje cheesy en het is soms familiegerichte wegkijk-TV, maar ik vind het altijd bijzonder vermakelijk kijkvoer. Mijn paar excursies naar de oude Doctor Who vielen niet mee, zeer gedateerd, maar het had tenminste op zijn manier toch wel z'n charme. Maar dit is echt een dieptepunt. Jezus, wat is dit kut. Excusez le mot.

Dit is wat er gebeurt als je Doctor Who laat maken als goedkope Amerikaanse B-film. Op die manier valt alles wat charmant en kneuterig Brits is aan de serie weg, en wat vooral opvalt is een boutverhaal, ontzettend slechte acteurs en allerlei on-Doctor-Who achtige taferelen. Schietpartijen, achtervolgingen, twee ontzettend ongeinspireerde kneuzen als de Doctor (de Doctor die uit z'n Tardis stapt, neergeschoten wordt, en vervolgens overlijdt op de operatietafel. Kom op zeg). En die Eric Roberts, wat een clichematige bad guy legt die op de mat als de Master. En geen Dalek te bekennen, verdomme. Ik ga nu stoppen met schrijven voor ik in verder gevloek verval. Wat een prul is dit. Als ik het nul sterren zou kunnen geven had ik het gedaan, maar die halve moet dan maar.