• 10.796 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.908 stemmen
Avatar
 
banner banner

White House Farm (2020)

Misdaad / Mystery | Miniserie
3,60 43 stemmen

Alternatieve titel: The Murders at White House Farm

IMDb beoordeling: 7,4 (11.947)

Genre: Misdaad / Mystery

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 46 minuten

Ontwikkeld door: Willow Grylls, Kris Mrksa, Elaine Pyke en Charlie Pattinson

Met: Freddie Fox, Mark Addy en Stephen Graham

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 8 januari 2020

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot White House Farm

White House Farm gaat over het waargebeurde verhaal van een noodlottige nacht in augustus 1985. Vijf leden van dezelfde familie -Sheila Caffell, haar zesjarige tweelingzonen, Daniel en Nicholas, en haar ouders, Nevill en June Bamber - worden vermoord in een boerderij in Essex. De politie van Essex gelooft aanvankelijk dat Sheila, die psychische problemen had, haar eigen familie heeft vermoordt voordat ze het pistool op zichzelf richtte. Maar rechercheur Sergeant Stan Jones heeft twijfels over de moord-zelfmoordtheorie, en over Sheila's broer Jeremy Bamber, die als eerst de politie belde.

Externe links

Afleveringen

  1. Aflevering 1

    8 januari 2020 (47 minuten)

    Essex, 1985. Op de vroege morgen van 7 augustus wordt de politie gebeld door de plaatselijke boer Jeremy Bamber. Zijn zus, die met haar twee zoontjes bij haar ouders op de boerderij logeerde, zou door het lint zijn gegaan en een wapen hebben getrokken. Als de politie aankomt op de plaats delict, stuit ze op een gruwelijk tafereel.

  2. Aflevering 2

    15 januari 2020 (48 minuten)

    Voor de politie-inspecteur is het een uitgemaakte zaak: Sheila Bamber heeft haar ouders en haar zoontjes vermoord en daarna de hand aan zichzelf geslagen. Terwijl het politieonderzoek vordert, krijgt brigadier Stan Jones echter steeds sterker het gevoel dat er iets niet klopt. Binnen de familie Bamber ontstaan ook bij nichtje Ann Eaton steeds meer twijfels.

  3. Aflevering 3

    22 januari 2020 (47 minuten)

    Jeremy's gedrag zorgt voor steeds meer argwaan bij Ann, die met lede ogen moet aanzien hoe haar neef omspringt met het huis en de bezittingen van hun familie. Ook brigadier Stan Jones' verdenkingen jegens Jeremy worden alsmaar sterker. Ondanks zijn weinig toeschietelijke baas zet hij zijn onderzoek voort, tot een onverwachte vondst in het huis nieuw licht op de moordzaak werpt.

  4. Aflevering 4

    29 januari 2020 (46 minuten)

    De familie Bamber maakt zich klaar voor de uitvaart. Julie probeert haar vriend Jeremy zo goed mogelijk terzijde te staan, maar hij stelt haar loyaliteit danig op de proef. Brigadier Stan Jones is er inmiddels van overtuigd dat het politieonderzoek verkeerd is aangepakt. Om te voorkomen dat de lichamen gecremeerd worden en er zo bewijsmateriaal in rook opgaat, besluit hij het hogerop te zoeken.

  5. Aflevering 5

    5 februari 2020 (48 minuten)

    De verklaring van Julie Mugford blaast nieuw leven in het onderzoek, dat als afgesloten werd beschouwd. Maar terwijl haar getuigenis de gebeurtenissen in een ander daglicht stelt en een hoop antwoorden geeft, worden er ook nieuwe vragen opgeworpen. De onthullingen dwingen zowel de familie als de politie om hun beeld bij te stellen van wat er die nacht is gebeurd.

  6. Aflevering 6

    12 februari 2020 (50 minuten)

    Terwijl de zaak het hele land in z'n greep houdt, wordt Jeremy Bamber uitgebreid verhoord door de politie. Het is de opmaat naar de beslissende en geruchtmakende rechtszaak die tot Jeremy Bambers vrijspraak of veroordeling zal leiden. Alle betrokkenen houden de adem in voor het vonnis van de jury, die haar oordeel zal vellen over wat er werkelijk is gebeurd.

Alle Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

DCI Thomas 'Taff' Jones

DS Stan Jones

Brett Collins

Jeremy Bamber

Sheila Caffell

Colin Caffell

Heather Amos

Julie Mugford

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

De Britten hebben geen gebrek aan geruchtmakende moordzaken en mediaschandalen. 'White House Farm' (2020) is een gefictionaliseerde reconstructie van een viervoudige moord op het platteland, waar de politie al gauw over oordeelde dat er sprake was van een moord-zelfmoord. Of hoe het psychiatrische verleden van Sheila Caffel (Cressida Bonas) een welkome grond zou zijn om haar de schuld in de schoenen te schuiven. Ze zou in een vlaag van psychotische waanzin zowel haar ouders als haar minderjarige tweelingzoons hebben doodgeschoten met een jachtgeweer. Eenmaal bij zinnen zou het ondenkbare verlies en het schuldbesef ertoe hebben geleid dat ze de trekker overhaalde en zichzelf doodschoot. Voor carrièretijger DCI Thomas 'Taf' Jones (Stephen Graham) is het verhaal rond, maar ondergeschikte DS Stan Jones (Mark Addy) heeft z'n bedenkingen of Sheila überhaupt fysiek in staat is geweest om uit te voeren waar ze nu voor wordt verdacht. Daar komt bij dat nicht Ann Eaton (Gemma Whelan) haar bedenkingen heeft over de motieven van de voornaamste erfgenaam Jeremy Bamber (Freddie Fox). Bamber speelt de rol van nabestaande met verve, maar tegelijkertijd lijkt hij blijer met het geldelijke gewin dan passend bij iemand in rouw.

De mysterieuze opbouw in de eerste aflevering laat niet onverlet dat de uitkomst ervan zich makkelijk laat raden en op dat front zijn er geen grote verrassingen te verwachten. Meer een psychologisch portret van hoe verschillende personages omgaan met de heftige gebeurtenis dan dat het vol zit met plotwendingen. Wat de serie desalniettemin sterk maakt, is dat het zich hierdoor ten volste richt op de tragische gevolgschade van een falend opsporingssysteem en de tabloidcultuur. Op de onbevattelijke last die Colin Caffel (Mark Stanley) draagt omdat hij zijn twee zoons verloor en alleen nog in de meest duistere zin kan terugkijken op de liefde van z'n leven. En de judasrol die Jeremy Bamber daarin speelt, met een schouder voor Colin om op uit te huilen terwijl Bamber er tegelijkertijd alles aan gelegen is om bewijsmateriaal uit te wissen. Het maakt 'White House Farm' (2020) een aangrijpende vertelling over hoe verschillende betrokkenen rond deze moordzaak tot het sluimerende besef komen dat er geen gerechtigheid heeft geschied. Ook hoe het geen vanzelfsprekendheid is dat er zal worden rechtgesproken als men op plekken van macht niet bereid is eigen fouten te erkennen en vooroordelen opzij te schuiven.


avatar van DjFrankie

DjFrankie

  • 3001 berichten
  • 3097 stemmen

Fijne Engelse serie, heel goed geacteerd met de nodige anti-helden.

Dit is zo'n serie die per afl. sterker wordt.


avatar van Suitehome

Suitehome

  • 577 berichten
  • 399 stemmen

Aardige serie in typisch Britse kwaliteit. Goed scenario, uitstekend geacteerd. En waargebeurd. Er is niet zoveel aan te merken, hooguit dat het allemaal wat degelijk en voorspelbaar is. Aflevering 3 is top notch, maar dat niveau wordt daarvoor en daarna niet gehaald. Kortom: een keurige serie, die spanning mist om volledig te kunnen boeien.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Kennelijk gaat deze serie nu ook in de V.S. in première en hebben ze zelfs een podcast gemaakt om het verhaal mee te contextualiseren. Heb het nog niet beluisterd. The Murders at White House Farm: The Podcast - podcasts.google.com


avatar van Phantasm

Phantasm

  • 6687 berichten
  • 6614 stemmen

Prima spannende serie die lekker wegkijkt.


avatar van mirjo 2

mirjo 2

  • 283 berichten
  • 3636 stemmen

Boeiende serie over een moordpartij in 1985; gebaseerd op feiten maar hier en daar wat al te zeer gedramatiseerd. Zo lijkt mij het onbeschofte gedrag van het hoofd van de politie tegenover de onderzoekende rechercheur (Mark Addy) volstrekt ongeloofwaardig en lijkt ook de rol die Freddie Fox neerzet nogal aangedikt.

Er blijft echter genoeg genietbaars over, al is het onderwerp natuurlijk afschuwelijk.


avatar van james_cameron

james_cameron

  • 5971 berichten
  • 9108 stemmen

Spannende engelse miniserie over de gruwelijke waargebeurde vijfvoudige moord in 1985 op leden van dezelfde familie in een boerderij in Essex. Mark Addy is uitstekend in de hoofdrol, als een ogenschijnlijk sullige detective die zich vastbijt in de zaak en niet meer loslaat. De rest van de cast is ook prima, met Stephen Graham in een belangrijke bijrol. Goed gemaakt, sfeervol en meeslepend, zoals de britten dat zo goed kunnen.


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

Begint vanavond op CANVAS. Ben bekend met het verhaal via een docu(serie?) die ooit over de zaak is gemaakt, dus heel verrassend zal het niet zijn. Toch benieuwd.


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

Wat mij nu na het einde dwars blijft zitten, is dat geclaimde telefoontje van de oude Nevill naar Jeremy. In de jaren tachtig was zoiets volgens mij toch ook al makkelijk te achterhalen bij de telefoonmaatschappij, niet?


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.