menu
zoeken in:
avatar van streeter
Weet iemand of deze DVD's echt zijn:

http://www.erarecords.com/dvdshvdl.htm

En of ze de moeite waard zijn voor deze prijs? Zijn ze ook ergens anders verkrijgbaar? Ik heb ze verder nergens gezien (online in ieder geval).

avatar van Quentin
Ja zijn de orginele uitgaves. De prijs ligt in de winkel ook rond de 5 euro pst., ze zijn in ieder geval wel eens in de platenzaak te vinden.

avatar van streeter
waren dit ze idd ook allemaal? (22 of waren er meer?)

avatar van Quentin
Volgens mij wel, de website die ze verkoopt is van Sonopromotion (Kees Blokker), die is bevriend met Van der Linden. Hebben ook al eens een filmbeurs met zijn films als thema gehouden.

http://www.sonopromotion.nl (heb ook een gsmnummer van Blokker, als je meer informatie wilt opvragen)

Dit zijn inderdaad de 22 enige films die van Henk op dvd verschenen zijn.

avatar van streeter
hmm... denk dat ik het toch maar zal wagen. Iemand enig idee of de DVD's van redelijke kwaliteit zijn?

Verwacht geen opgepoetste toestanden. Ik heb d'r 20 van de reeks en de kwaliteit is redelijk. Natuurlijk wat vuil, krassen en beschadigingen, maar alles is goed te volgen hoor. Gewoon degelijke dvd's. De menu's zijn vrij simpel en extra's ontbreken. Ze hebben wel in een aantal films lopen knippen, die duren opeens nog maar 50 minuten ipv 80 (een aantal van Sjors en Sjimmie en Dik Trom meen ik). Maar ik had de films van te voren nooit gezien, dus ik had er niet veel problemen mee.

avatar van streeter
hmm... ze doen er ook nog wat HvdL posters bij. Niet slecht Denk dat ik het wel doe, al zijn sommige flink geknipt. Het komt maar op 5 euro per DVD uit.

avatar van streeter
Welke van de 7 Sjors & Sjimmie films werd niet op DVD uitgebracht? Er was geloof ik een misverstand met twee van de titels (de twee Rebellen/Rebellenclub films).
Het is jammer dat de DVD's geen jaar van uitbrengst op de hoes hebben staan.

avatar van streeter
Quido? Quentin? iemand?

Sjors van de rebellenclub (1955) is niet uitgebracht.
Tenminste, als ik het goed begreep van een van de acteurs. Hoewel ik daaraan twijfel als ik hier op MM kijk ... misschien even de begincredits bekijken en de acteurs vergelijken met de spelerslijst om IMDB (of andere site) ?

avatar van streeter
ah, dank. Hopelijk komt die nog een keer uit.

avatar van Quentin
"In het vakblad “film”verscheen een artikel waarin de top 100 van de Nederlandse film naar bezoekersaantallen in de periode van 1954-1991 werd genoemd.Hierin staat te lezen: Zo is het aardig om te bepalen welke regisseurs een ruime bijdrage hebben geleverd in de hiernaast afgedrukte top 100 van de Nederlandse film sinds 1954.

Henk van der Linden,de maker van ruim dertig jeugdfilms, is de onbetwiste leider. De avonturen van Dik Trom,Pietje Bell en Sjors en Sjimmie trokken decennia lang de jeugd naar de matinees.
De opkomst van de video maakte daar abrupt een einde aan.
Elf regisseurs namen 54 titels van de top 100 voor hun rekening

1-Hen van der Linden 10
2-Fons Rademakers 7
3-Bert Haanstra 6
4-Paul verhoeven 6De avonturen van Pietje Bell

Deze film brak ook een record,hij werd 80 weken achter elkaar in het Amsterdams Cineac Theater Geprologeerd!"

avatar van streeter
erg interessant. Is de top 100 ergens online te vinden?

avatar van Quentin
Geen idee, ik citeer enkel de website van Van der Linden. Eens zoeken.

avatar van Tanita
Interview met Henk van der Linden in de Volkskrant: Wereldrecordhouder met 'De Nieuwe Avonturen van Dik Trom' die 28 jaar onafgebroken in de Nederlandse bioscopen draaide.

De avonturen van Frank Heinen bij zijn held, jeugdregisseur Henk van der Linden | De Volkskrant

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Pionier Henk van der Linden (94) maakte meer dan honderd films: ‘Ik geloof niet dat er iemand in Nederland is die me heeft geëvenaard’ - De Limburger

De Limburger schreef:
Vlak voor z’n 95ste verjaardag staat filmpionier Henk van der Linden uit Hoensbroek in de schijnwerpers. De maker van ruim honderd (jeugd)films blikt in een boek terug op zijn leven en oeuvre. En op de kritieken. „Ik werd de eeuwige amateur genoemd. Dat was pijnlijk.”

(betaalartikel)

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
https://www.moviemeter.nl/images/cover/25000/25282.300.jpg?cb=1423993542

Pionier met passie voor jeugdfilms: ‘In Henks films kon je even wegdromen’ | Film | AD.nl

AD schreef:
Regisseur Henk van der Linden (94) is uniek in de Nederlandse filmwereld. Met zijn jeugdfilms was hij dé pionier in dit filmgenre. Zijn leven en loopbaan beschrijft hij in zijn autobiografie Tussen de filmrollen.
Wie de herinneringen van Van der Linden leest, krijgt meteen sympathie voor de man. Hij was iemand die geen grote filmkunst wilde maken, maar vooral vermaak voor een zo breed mogelijk publiek. En dat werd decennialang gewaardeerd. Zo draaide de kinderfilm Nieuwe Avonturen van Dik Trom uit 1958 28 jaren onaangebroken in Nederlandse bioscopen, waarmee de regisseur zelfs het Guinness Book of Records haalde.
Zijn biografie Tussen de Filmrollen laat ook een bescheiden mens zien, die voortdurend koos voor zijn Limburgse milieu. Hij kreeg ooit het aanbod van een Amerikaanse filmmaatschappij, die hij voorzien had van een kopie van Drie jongens en een hond, om een serie van 48 speelfilms van dertig minuten per stuk over hetzelfde onderwerp te maken. Commercieel aanlokkelijk, maar Van der Linden zag er toch vanaf. ,,Immers'', schrijft hij, ,,mijn hele leven zou overhoop worden gegooid. Gezellig met de jongens een of twee films per jaar maken, kon dan niet meer.’’

Zie ook:
De pionier die Sjors en Sjimmie-films maakte, schrijft over zijn doldrieste avonturen | Trouw


Gast
geplaatst: vandaag om 22:17 uur

geplaatst: vandaag om 22:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.