menu
zoeken in:
TonyMontana schreef:

Benjamin button 3.5*

en zoals verwacht was Benjamin Button een goede film, maar geen meesterwerk...


Dit soort berichten kunnen toch prima bij de film zelf? De regisseurspagina's worden steeds onleesbaarder, mede door die topzoveel lijstjes.

avatar van Justinw
Fight Club en Panic room heb ik tijden geleden gezien en vond ik toen super films. Nu wist ik niet dat ik dit van één en de zelfde regisseur was. Nu heb ik se7en en The Game ook gezien en dit zijn stuk voor stuk ook SUPERfilms. Dit is denk ik mijn favoriete regisseur. en ik wil nu nog Zodaic en The Curious Case of Benjamin Button zien. Alien3 ga ik denk ik neit bekijken omdat het mij alleen maar kan teleurstellen.

avatar van huVILEub
Ik had tot kort nog eigenlijk niets van hem gehoord. Maar ik zie dat hij toch enkele 'aardige' films op zijn naam heeft staan:
Se7en, The Game, Fight Club en The Curious Case of Benjamin Button.

Se7en vind ik persoonlijk nog de beste. Echt een superfilm.

avatar van wimnoot
Zijn eerstvolgende film is ook weer geen beklemmende cynische thriller. The Social Network

avatar van Gizzmann
Kan er een andere foto van de man geplaatst worden? De helft van het beeld is nu een reusachtige Angelina Jolie

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Heb de foto weggehaald want er stond een link op het plaatje.

Helaas geen vervangend plaatje gevonden.

avatar van AGE-411
Fight Club - 4,5
Se7en - 2,5
The Curious Case of B. Button - 2,0
Alien 3 - 2,0
The Game - 1,5


avatar van _Se7en_
Inderdaad .

Se7en - 5*
Fight Club - 5*
The Social Network - 5*
The Game - 4*
Panic Room/ Zodiac - 3*

Absoluut mijn favoriete regisseur. Helaas heeft Fincher nog niet veel films op zijn naam staan, maar zolang ze van hoge kwaliteit blijven is dit geen enkel probleem.

avatar van wimnoot
Hey Fab! Waarom waardeer je Zodiac zo laag? Dat vind ik net als TSN een prachtig tijdsbeeld weergeven, en zonder dat het mysterie echt opgelost wordt, blijft hij boeien. Gewoon nog een keer kijken!


avatar van _Se7en_
Ik vond de film te lang met te veel saaie stukken. De sfeer van de film was erg goed, maar het kon me allemaal niet zo boeien. En dat terwijl ik een enorme interesse voor seriemoordenaars heb.
Ik heb 'm vorige week voor het eerst gezien, dus een tweede kijkbeurt zit er voorlopig niet in. Misschien kan ik Zodiac over een paar jaar beter waarderen. Al is 3* natuurlijk een mooie voldoende .

Heb TSN trouwens vorige week voor de tweede keer in de bioscoop gezien. Deze keer was hij nog beter als de eerste keer. Helaas kan ik m'n stem niet verder verhogen . Kan niet wachten tot de dvd uitkomt. Misschien moet ik 'm nog maar een keer in de bios kijken . Wat een verrassing was die film zeg .

avatar van SnakeDoc
Tijd om de balans op te maken. Op het moment alle films van Fincher gezien en ben erg over hem te spreken!

1: The Game - 4,5
2: Fight Club - 4,5
3: Zodiac - 4
4: The Curious Case of Benjamin Button - 4
5: Se7en - 3,5
6: Alien3 - 3,5
7: The Social Network - 3,5
8: Panic Room - 3

Heel net lijstje, en daarom ook echt 1 van mijn favoriete regisseurs! Met een gemiddelde van 3,8 sterren haalt Fincher een dikke vette voldoende!

avatar van Vinokourov
Prima regisseur, waar weinig op aan te merken is. Is van alle markten thuis getuige zijn gevarieerde oeuvre .

1. The Social Network - 4,5*
2. The Game - 4,5*
3. Se7en - 4*
4. The Curious Case of Benjamin Button - 4*
5. Fight Club - 4*
6. Panic Room - 3,5*
7. Zodiac - 3,5*
8. Alien³ - 3*

avatar van Nicolage Rico
wimnoot schreef:
Klik
Ik lees net dat onze Yorick van Wageningen een rol heeft gekregen in Fincher's nieuwste film The Girl With the Dragon Tattoo. Wat een geweldige rol om te krijgen! Goed gedaan Yorick!


Leuk voor 'm, jammer dat hij zo'n waardeloze acteur is.

Ben uiteraard wel benieuwd naar een nieuwe Fincher.

Seven 4,5* (#5 in m'n top 10)
Fight Club 4*
The Curious Case of Benjamin Button 4*
Zodiac 4*
The Game 4*
Panic Room 3*

Alleen z'n eerste en laatste nog zien.

Loki87
Seven: 3,5
Fight Club: 4,0
Benjamin Button: 3,5
Zodiac: 4,0
Alien 3: 2,5
Social network: 2,5

The Game heb ik 3 sterren gegeven maar ga ik herzien ik was toen te jong denk ik. Panic Room ga ik ook kijken, zodat ik al zijn films gezien heb.

Goede regisseur, Alien en Social network waren niet aan mij besteedt.avatar van goongumpa
Geweldig vakman, mét creatieve visie, die weet hoe hij een verhaal boeiend maakt. Een echt meesterwerk heeft hij (nog?) niet gemaakt, al komt Fight Club in de buurt.

1 -- Fight Club
2 -- Zodiac
3 -- Social Network
4 -- Se7en
5 -- Benjamin Button
6 -- The Game
7 -- Panic Room

Alien 3 heb ik niet gezien.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
David Fincher over de films die hij toe nu toe heeft gemaakt:
Exclusive: Fincher Explains Reasons Why He Made Each of His Films | FirstShowing.net

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=-q9UgVqbWQg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.Side by Side (2012)

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Bericht verplaatst naar Gone Girl (2014)

avatar van beavis
Fight Club - 1999 - 5
Se7en - 1995 - 4,5
Curious Case of Benjamin Button, The - 2008 - 4
Gone Girl - 2014 - 4
Zodiac - 2007 - 4
Alien³ - 1992 - 3,5
Game, The - 1997 - 3,5
Social Network, The - 2010 - 3,5
Girl with the Dragon Tattoo, The - 2011 - 3
Panic Room - 2002 - 3

avatar van Verhoeven
- Alien³ (★★½)
- Se7en ( - )
- The Game ( - )
- Fight Club ( - )
- Panic Room ( - )
- Zodiac (★★★★½)
- The Curious Case of Benjamin Button (★★★★½)
- The Social Network (★★)
- The Girl with the Dragon Tattoo (★★½)
- Gone Girl (★★)

Se7en t/m Panic Room heb ik in een ver verleden meerdere malen gezien.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
David Fincher Strangers: Director to Remake Hitchcock With Ben Affleck - slashfilm.com

The title and concept change makes sense, because honestly who travels by train anymore? Here’s the twist: it’s basically “Strangers on a Plane.”

avatar van TornadoEF5
David Fincher het eindrapport / 3.78 (na 10 films)

1. Fight Club - 10
2. Se7en - 9
3. Zodiac - 8,5
4. The Game - 8
5. The Curious Case of Benjamin Button - 8
6. The Social Network - 7,5
7. Panic Room - 7
8. Alien3 - 6,5
9. Gone Girl - 6
10. The Girl With The Dragon Tattoo - 5

Heel goede regisseur die vooral het thrilleraspect beheerst. Ik vind hem iets beter in het begin van zijn carriere waar hij startte met Alien3. Die film verloochent helaas ietwat te veel de originele filmfranchise waar de film vooral moeite heeft om de sfeer te behouden, maar vooral ook een probleem heeft met zijverhaallijnen die je uit het tempo halen en wellicht een grote rol hebben in het beperken van de sfeer. De film zelf is trouwens zeker lang niet zo slecht als soms beoordeeld wordt. Daarna komt het succesvolle Se7en dat met een simpel maar doeltreffend verhaal komt. Een leuke detectivethriller dat vooral naar het einde losbarst, en over zeer sterke acteerprestaties kan beschikken. The Game is een verrassend goed, duister en sterke misdaadthriller die vooral je brein op het verkeerde gedachten zet. Het einde is wel niet zo bevredigend en daardoor valt de eindbeoordeling hier wat tegen. Daarna kwam Fight Club. Misschien wel unaniem gezien de beste film die Fincher heeft gemaakt. De films uit de jaren '90 van Fincher zijn vooral gekenmerkt door een duister en visueel sterke achtergrond met hier en daar wat mindfucks vergezeld door sterke acteerprestaties en aangename dialogen.

Panic Room is ook geen slechte film, hoewel het zeker niet de bestseller van Fincher is. De film is afgezien van de fouten vrij goed en blijft boeien over de gehele speelduur. Ook hier krijg je een duistere stempel te zien, en is het uitgangspunt origineel. Een ietwat slordige afwerking, wat mindere acteerprestaties en audiovisueel wat missers voorkomen een hogere beoordeling. Zodiac is een nieuwe soort misdaadthriller die zich het meest kan aansluiten bij Se7en. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en ook vergezeld van sterke acteerprestaties is dit ook een aangenaam en vooral boeiend werk van Fincher. The Curious Case of Benjamin Button is dan weer een drie uur durende film die door het originele uitgangspunt wel blijft boeien, ondanks de lange speelduur. Daarna volgden de biografie van The Social Network dat overall wel goed was, maar nergens in uitblonk. The Girl with The Dragon Tattoo is een overbodige remake die het nog niet eens goed uitvoert, en waar ik het gevoel heb dat de film eerder gemaakt was voor mensen die het boek gelezen hadden gezien de slordige en te snelle opbouw van het verhaal. Wel een film die ik eigenlijk nog eens moet zien. Gone Girl sluit voorlopig als hekkensluiter de rij met een wat matigere persoonlijke ontvangst door een wat vreemd verloop van het verhaal, fletse acteerprestaties en visuele beelden en vooral een gebrek aan lef en durf in de film.

David Fincher is zeker een heel interessante regisseur die vooral de thrillerfilm goed beheerst. Hij is heel erg goed in het zetten van een wat duistere sfeer wat vooral te merken is aan zijn oudere films. Verder durft de regisseur ook wel eens met je brein te spelen, en is hij iemand die de gave heeft om je gedurende een lange speelduur toch geboeid naar een film te laten kijken. Zeker een regisseur die ik blijf volgen.

avatar van Fisico
Alles gezien van Fincher (10 films) en met een gemiddelde van 3,70* zeker één van mijn favorieten hoewel ik zo achteraf zie er veel grijze middelmaat inzit met geen dalen of pieken (behoudens Se7en). Op 10 films een mooi gemiddelde, maar er zijn een pak andere regisseurs die ik meer apprecieer, maar waarvan ik bvb nog niet de helft gezien heb (Billy Wilder, Hitchcock enz).

Volgende volgorde hanteer ik:
1. Se7en (1995) - 5,0*
2. Zodiac (2007) - 4,0*
3. The Curious Case of Benjamin Button (2008) - 4,0*
4. Fight Club (1999) - 3,5*
5. Gone Girl (2014) - 3,5*
6. The Game (1997) - 3,5*
7. Panic Room (2002) - 3,5*
8. Alien³ (1992) - 3,5*
9. The Social Network (2010) - 3,5*
10. The Girl with the Dragon Tattoo (2011) - 3,5*

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Vanaf 15 maart op Netflix:

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=QiUARnClx80

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.Netflix schreef:
Sentient dairy products, werewolf soldiers, robots gone wild, garbage monsters, cyborg bounty hunters, alien spiders and blood-thirsty demons from hell - all converge in eighteen NSFW animated stories.

Netflix’ nieuwe animatiereeks Love, Death + Robots is het geesteskind van regisseurs David Fincher (Se7en) en Tim Miller (Deadpool).
Het gaat om een anthologieserie waarvan elke aflevering op zich staat

bron: Seks, bloed en robots in trailer nieuwe Netflix-productie van David Fincher - Vertigo

avatar van remorz
Ik zie genoeg minder mooie animatiestijlen voorbij komen maar dit is toch wel een lekkere trailer hoor. Er is voor mij nog nooit iets écht slechts uit de koker van Fincher gekomen. Alleen Benjamin Button ben ik vooralsnog uit de weg gegaan.

avatar van Nicolage Rico
Het wordt weer eens tijd dat Fincher een leuk filmpje in elkaar gaat flansen.

Nog geen nieuws hierover?

avatar van remorz
World War Z 2 - IMDb
Edit: "Paramount has reportedly stopped development over budget concerns"

avatar van Nicolage Rico
geplaatst:
Dat is eerder slecht nieuws dan goed nieuws.

avatar van Stanvijf2001
Van wat ik heb gezien:

1. Fight club
2. The game
3. Se7en
4. Alien³

avatar van Bram0108
geplaatst:
Tot nu toe 2 films gezien van Fincher:
Seven 9,5
Gone Girl 8

Echt onder de indruk van deze werken. Het is echt enorm spannend. Ook vind ik de films grafisch erg mooi, de achtervolging in Seven is heel goed gedaan.

Vandaag heb ik de films The Social Network en The Curious Case of Benjamin Button gekocht en Zodiac en The Girl with the Dragon Tattoo staan ook klaar.

World War Z2 gaat hij ook doen, het lijkt me totaal geen film voor hem. De film Strangers met Flynn en Affleck heb ik wel vertrouwen in!

avatar van Bram0108
geplaatst:
Ik lees dit net

World War Z2 gecanceld

Gast
geplaatst: vandaag om 13:20 uur

geplaatst: vandaag om 13:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.