Robert Altman

Geboren:
20 februari 1925, Kansas City (Verenigde Staten)

Overleden:
20 november 2006 (81 jaar), Los Angeles (Verenigde Staten)

Er staan 42 films van deze regisseur op MovieMeter. Er is in totaal 4348 keer op deze films gestemd, met een gemiddelde van 3,18 sterren. De standaardafwijking van deze stemmen is 0,97.

nr. 100 in de top 100 regisseurs

Filmografie

1,93 (8)
Delinquents, The (1957)
2,58 (12)
James Dean Story, The (1957)
2,90 (15)
Countdown (1968)
3,04 (12)
That Cold Day in the Park (1969)
3,50 (29)
Brewster McCloud (1970)
3,27 (471)
MASH (1970)
Alternatieve titel: M*A*S*H
3,65 (242)
McCabe & Mrs. Miller (1971)
3,53 (32)
Images (1972)
3,72 (216)
Long Goodbye, The (1973)
3,25 (62)
Thieves Like Us (1974)
3,60 (29)
California Split (1974)
3,62 (128)
Nashville (1975)
3,76 (138)
3 Women (1977)
Alternatieve titel: Three Women
3,55 (39)
Wedding, A (1978)
2,75 (6)
Perfect Couple, A (1979)
2,69 (23)
Quintet (1979)
2,00 (1)
HealtH (1980)
Alternatieve titel: H.E.A.L.T.H.
1,89 (212)
Popeye (1980)
3,76 (58)
Come Back to the Five and Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean (1982)
Alternatieve titel: Kom Terug Jimmy Dean, Kom Terug
3,25 (29)
Streamers (1983)
3,36 (15)
Secret Honor (1984)
Alternatieve titel: Lords of Treason
2,89 (24)
Fool for Love (1985)
2,00 (9)
Aria (1987)
3,10 (5)
Basements (1987)
Alternatieve titel: The Dumb Waiter/The Room
2,30 (5)
Beyond Therapy (1987)
2,17 (17)
O.C. and Stiggs (1987)
3,03 (27)
Vincent & Theo (1990)
3,52 (352)
Player, The (1992)
3,72 (567)
Short Cuts (1993)
2,22 (147)
Prêt-à-Porter (1994)
Alternatieve titel: Ready to Wear
3,50 (1)
Jazz '34 (1996)
Alternatieve titel: Robert Altman's Jazz '34
2,89 (28)
Kansas City (1996)
3,06 (8)
Gun (1997)
Alternatieve titel: Robert Altman's Gun
2,49 (221)
Gingerbread Man, The (1998)
2,94 (146)
Cookie's Fortune (1999)
1,82 (161)
Dr T and the Women (2000)
Alternatieve titel: Dr T & the Women
3,24 (583)
Gosford Park (2001)
2,78 (53)
Company, The (2003)
2,25 (2)
Tanner on Tanner (2004)
3,04 (176)
Prairie Home Companion, A (2006)