menu
Hoeveel zet je op het spel voor een bioscoopbezoek in coronatijd?
Nieuws Films Bioscoop

Hoeveel zet je op het spel voor een bioscoopbezoek in coronatijd?

08:45 Donderdag 14 Mei 2020, door Dion Olbach
Hoeveel zet je op het spel voor een bioscoopbezoek in coronatijd?

Tijdens de vorige persconferentie werd aangekondigd dat alle bioscopen, bij een voordelig verloop van het coronavirus, vanaf 1 juni weer open mogen. Goed nieuws voor uitbaters, maar hoe veilig is zo'n bezoekje aan een filmtheater binnenkort nog? Een achtergrondartikel van Het Parool geeft daarop een interessante kijk. 

In het artikel van het Parool wordt gerefereerd aan een artikel van The Hollywood Reporter dat afgelopen week werd gepubliceerd. Daar noemde de Amerikaanse nieuwswebsite het Sundance Film Festival in januari vermoedelijk als één van de grootste kweekvijvers voor het coronavirus in de Verenigde Staten. Dat was het altijd al voor de seizoensgriep, maar dit jaar is de lading net even anders. Iets dat de vraag doet oproepen of het wel verstandig is om begin juni weer een filmpje te pakken, zodra de bioscoopzalen landelijk hun deuren openen. 

Strikte maatregelen

Er is een handvol optimisten die meldt dat een bioscoopbezoek vroeg na de uitbraak van het coronavirus niet gevaarlijk hoeft te zijn. Zeker wanneer het door het NVBF opgestelde Protocol Verantwoord Bioscoop- en Filmtheaterbezoek wordt nageleefd. In die handleiding staat onder meer dat bioscopen een maximaal bezoekersaantal van dertig personen per vertoning moeten hanteren en dat zittingen en andere oppervlakken na iedere voorstelling gedesinfecteerd moeten worden. Bovendien zal popcorn voorverpakt worden verkocht en zitten medewerkers achter zogenoemde kuchschermen. Wie een kaartje wil kopen, doet dat online en bij aanvangst worden bezoekers onderworpen aan een mondelinge gezondheidscontrole.

Grijs gebied

Hoewel het protocol maar liefst veertien pagina's aan voorschriften en bijbehorende voorbeelden telt en er rekening is gehouden met vrijwel ieder mogelijk scenario, is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen hoe 'veilig' het is om met dertig man een ruimte binnen te gaan, waar eerder dertig andere mensen hebben geademd, gekucht en mogelijk hun neus hebben gesnoten. Het woord 'veiligheid' dat in het protocol wordt genoemd is dus een grijs gebied. Daarbij is natuurlijk de vraag in hoeverre je bereid bent je gezondheid op het spel te zetten voor een bioscoopervaring die toch wel enigszins wordt overschaduwd door de beperkingen. 

Het grootste film-nieuws direct in je inbox?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van MovieMeter.nl

Poll: Hoeveel risico durf jij te nemen voor een bioscoopbezoek?

Ook interessant

Reacties (5)

zoeken in:
avatar van stormfox
geplaatst:
Ik vind dat we compleet doorgeslagen zijn in deze coronadogma waar
de hele economie ten onder gaat en dus tot meer doden zal resulteren.
Hoewel ik blij ben dat de biosscopen open gaan, heeft een biosscoopbezoek voor mij geen meerwaarde en plezier met al die beperkingen.

avatar van Walter S.
geplaatst:
Geen voetbal, geen concerten... Blij dat ik weer naar de film kan en dat doe ik dan ook direct weer. Denk namelijk dat het wel wat meevalt met ' de gevaren'. Bovendien woon ik in een regio met de laagste corona besmettingsgraad, dus ik maak me weinig zorgen.
In een supermarkt is het risico groter.

geplaatst:
Ik ga ook gewoon naar de film. Desnoods met mondkapje

avatar van Basto
geplaatst:
Wat een slecht stuk. De supermarkt is veel ‘gevaarlijker’.Daar lopen honderden mensen te kuchen en die zitten ook nog eens overal aan. Verder heeft meer dan 50% geen of nauwelijks klachten van dat virus. Wordt tijd dat we stoppen met die bangmakerij. Inmiddels is wel duidelijk dat het aantal sterfgevallen ongeveer rond de 0,2% ligt. Net als bij een stevige griep. Dus gewoon lekker naar de bios!

geplaatst:
Wat willen we dan, doodgaan aan eenzaamheid. Zie niemand meer, kan niet wachten op weer wat gezelliger tijden.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:55 uur

geplaatst: vandaag om 23:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.