In Dreams (1999)

geregisseerd door
Neil Jordanmet
Annette Bening,
Katie Sagona en
Aidan QuinnClaire Cooper's (Annette Bening) vredige gezinsleven neemt een afgrijselijke wending als een mysterieuze seriemoordenaar (Robert Downey Jr.) haar ogenschijnlijk idyllische stadje in New England binnendringt. Hij spookt door haar dromen met duistere aanwijzingen over zijn volgende dodelijke stappen. Met angstaanjagende precisie voorspelt Claire alle gebeurtenissen, maar toch gelooft niemand haar. Als haar eigen dochter ontvoerd wordt, gaat ze zelf op zoek naar de seriemoordenaar.
1,0
[permalink] geplaatst op 29 november 2001, 23:04 uurIk vond dit een uitermate slechte film.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 juli 2002, 23:14 uurIk vond dit geen slechte film, maar van iemand van Neil Jordan's kaliber verwacht je toch wat beters.
Ook de hoofdrolspelers kunnen veel beter!
Vond het toch wel een donker aspect hebben.
2,0
[permalink] geplaatst op 25 juli 2002, 0:40 uurthrillertje van dertien in een dozijn, ... zo vergeten ... oeps, waarover ging het al weer ?
** 2 op 5 **
Tony
1,0
[permalink] geplaatst op 25 juli 2002, 1:10 uurOver elfjes in een bos, wat een saaie film is dit zeg.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2002, 16:18 uurDit was de eerste film die ik op canal + had gezien. Ik vond het leuk, omdat ik de film niet kende. Maar hij was best wel vaag eigenlijk.
1,5
[permalink] geplaatst op 26 september 2002, 13:44 uurZeer onevenwichtige thriller die nergens echt spannend wordt. Slechte rol van Downing.
*1/2
[permalink] geplaatst op 25 januari 2003, 16:39 uurWat een geweldige poster is dit zeg!
2,0
[permalink] geplaatst op 27 januari 2003, 16:17 uurOndanks de mooie plaatjes van de cameraman van Seven een behoorlijke domper. Ik ben al niet zo stuk van Benning, in American Beauty en Mars Attacks is ze goed gecast, want irritant. Hier mag ze weer de hystericus uithangen wat ik dus compleet niet trek. Ze speelt wel beter dan Aidan Quinn waar ik helemaal weinig mee kan. En Downey Jr. is niet echt geloofwaardig als kindermoordenaar. 2*
3,5
[permalink] geplaatst op 6 juli 2003, 15:55 uurIk weet niet in wat voor een stemming was toen ik deze film keek. Het is namelijk al weer enige tijd geleden. Ik weet wel dat-ie mij behoorlijk the creeps gaf en dat gebeurt me niet zo gauw als doorwinterde filmkijker.
Misschien een verdrongen appel fobie of zo?
Vond ik trouwens visueel wel een aardig thema die appels.
1,5
[permalink] geplaatst op 13 april 2004, 14:35 uurWat een slechte film zeg, sloeg echt nergens op, dom verhaal en slechte acteurs en nooit spannend.
Mooi gefilmd/mooie beelden maar dat was het dan ook echt wel. 1,5 ster
2,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2004, 0:28 uurIk moest wel lachen om way over the top rol van Downey. Camerawerk en kleur prachtig.
Wat het nog geen goede film maakt.
[permalink] geplaatst op 27 mei 2005, 15:55 uurBeetje vage film, die aan alle kanten rammelt, maar zelden echt verveelt.
2,5
[permalink] geplaatst op 30 juni 2007, 19:45 uurRedelijke film met een erg slecht einde.
Ik bedoel niet dat het einde me niet aanstaat maar het paste niet bij de rest van het wel interessante verhaal, een soort van anti-climax dus.
Cijfer: 2,5
[permalink] geplaatst op 3 juli 2007, 0:31 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBest vermakelijk filmpje. Een onderhoudende thriller (in de gids stond horror, en hier staat thriller/horror, maar ik vind het nou niet echt een horrorfilm) die qua verhaal niet slecht is maar ook zeker niet echt goed. Komt vooral door de acteerprestaties vind ik, die vallen niet altijd even in de smaak bij mij. Annette Benning is vaak nogal irritant en presteert op wisselend niveau.Robert Downey Jr vind ik gewoon ronduit irritant, en vrij ongeloofwaardig in zijn rol.
Visueel ziet de film er mooi uit, met mooie kleuren, lichtgebruikt, kleurenfilters en decors, maar inhoudelijk is allemaal maar vrij doorsnee. Het einde vond ik zelf best geinig Nog lekker grimmig, en niet helemaal deels een happy end, zoals ik vreesde nadat Claire uit het water werd gevist., maar het verhaal is alleen wat betreft het visuele aspect boven gemiddeld.
Voorlopig hou ik het op een kleine 3.0*, maar ik kan nog besluiten dit met een half punt te verlagen.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 juli 2007, 0:45 uurHet verhaal is soms wat wazig en onlogisch, maar toch heb ik me wel redelijk vermaakt met deze film. Ik vond het acteerwerk niet denderend, met name Robert Downey Jr. vondt ik zwak overkomen. Het einde vondt ik wel geschikt voor de film. Het paste wel in het plaatje, maar was niet geheel onverwacht.
Vandernagel
[permalink] geplaatst op 13 januari 2008, 12:02 uurEen film waar ik meer van had verwacht. De cast presteert maar matigjes, inhoudelijk heeft de film weinig om het lijf en spannend wordt het, voor mij tenminste, nooit.
2,5 sterren
veron35
[permalink] geplaatst op 14 maart 2008, 15:45 uurGeweldige poster!
1,5
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2008, 21:32 uurInderdaad een film waar ik ook veel meer van verwacht had, maar eigelijk een zware tegenvaller geworden is.
[permalink] geplaatst op 15 februari 2009, 13:57 uurMacmanus schreef:
Over elfjes in een bos, wat een saaie film is dit zeg.
Ehm, uit deze uitspraak mag ik opmaken dat je niet de hele film hebt gezien?
kramersietse
[permalink] geplaatst op 11 februari 2010, 1:16 uurKrijg altijd zwaar de kriebels als ik die Annette Benning zie, zij is diegene die voor mij American Beauty heeft verpest.
Kevin Spacey en die dochter waren gewoon zo goed in die film, maar door Benning's rol als moeder, die ik echt niet goed vond acteren, kon ik een topper als die Beauty natuurlijk wel is maar net een voldoende geven.
Zag haar in deze film en heb hem gelijk uitgedaan, toedeloet hoi.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 mei 2010, 2:55 uurHm.. vond 'm echt heel origineel en indrukwekkend toen ik 'm zag. Hij is zeker niet slecht in ieder geval.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 23:43 uurBest oké.
Grote meevaller is het werk van Khondji. Bij momenten érg sfeervol en mooi, verder gewoon sterk en krachtig. Visueel een erg fijn filmpje dat eigenlijk op andere fronten beter verdiende. Soundtrack viel trouwens ook nog wel mee. Beetje typisch horror werk, maar functioneel en passend.
Grote minpunt is Bening. Wat staat die hier belachelijk slecht te acteren. Haar man doet het ook belabberd maar die verdient in vergelijking zelfs nog een Oscar. Zeer jammer want hoewel het acteerwerk in films als deze niet echt een grote rol hoeft te spelen wordt het hier gewoon echt irritant.
Verhaaltje is simpel, de setting daarentegen wel fijn. Geeft de film toch net iets extras mee. Naar het einde toe wordt het allemaal wel wat saaier en wikkelt het verhaaltje zich gewoon af, maar de eerste helft toch best een eigen sfeertje.
Schiet jammer genoeg wat tekort door het acteerwerk, waardoor een heel aantal scenes een erg cheesy sfeertje meekrijgen. Jammer, het camerawerk en audiovisuele sfeertje verdienden absoluut beter.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 juni 2011, 4:13 uurBening is zoals gewoonlijk weer uitermate irritant maar dat zelfs Downey het laat afweten, toch geen onverdienstelijk acteur, is ronduit teleurstellend.
De politieman loopt rond als een zombie wat bijna bespottelijk contrasteert met de constant hysterische Bening .
De film verveelt niet, maar is nergens sterk en achteraf heb je toch het gevoel van was dat nou alles.
Onvoorstelbaar dat deze film gemaakt is door de man die ook het fantastische 'the company of wolves' heeft gemaakt.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 december 2011, 19:29 uur'k had wel iets meer van de film verwacht, maar vond het toch nog een redelijke film, al was Robert Downey Jr. er te veel aan. Hij speelde zo over de top dat het niet meer mooi was.
Een mix van drama en thriller.