132.196 gebruikers | 82.894 films | 30.189 regisseurs | 3.421.425 berichten | 4.774.923 stemmen

The Russians Are Coming, the Russians Are Coming (1966)

Russians Are Coming, the Russians Are Coming, The (1966)
29 stemmen | gemiddelde 3,08
mijn stem:
Komedie / Oorlog
126 minuten

geregisseerd door Norman Jewison
met Alan Arkin, Carl Rainer en Eva Marie Saint

In 1966 loopt een Russische onderzeeër vast op een zandbank voor de kust van Massachusetts. Na vergeefse pogingen om op eigen kracht los te komen, gaat een officier met een handjevol Russische zeelui stiekem aan land op een klein eilandje. Het duurt niet lang voor het gerucht zich verspreidt dat er Russische parachutisten zouden zijn geland.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2003, 1:46 uur
De debuterende Alan Arkin (als ik 'm zie vind ik 'm altijd goed) was erg geestig in deze film. Een kluchtig niemendalletje eigenlijk, en waarschijnlijk erg tijdgebonden.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juni 2009, 2:05 uur
Arkin kreeg direct een Oscarnominatie

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 12:34 uur
Was leuk maar ook voor zo'n oudje erg voorspelbaar.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2010, 12:58 uur
Toevallig zapte ik net langs MGM en begon deze film. Bleef toch hangen en hij begon steeds meer te boeien.
Leuke film met een leuk einde.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2010, 9:59 uur
Origineel idee om in volle Koude Oorlog daar een komedie rond te bouwen die dan nog plezierig uitvalt ook, met dolle toestanden maar ook gevatte insinuaties en wat satire, o.m. op de Amerikaanse flair.
Bovendien toont de film in zijn geheel wel aan hoe ver de burger en ook de gewone soldaat staat van het politiek touwgetrek dat zo vaak naar oorlogstoestanden leidt.
Alan Arkin als de Russische luitenant Rozanov verdiend in de prijzen om zijn uitstekende act. Ook Brian Keith, als een eilandwoordvoerder, zet meer dan een karikatuur neer.