Six Days Seven Nights (1998)

1020 stemmen | gemiddelde 2,61

Avontuur /
Komedie101 minuten
geregisseerd door
Ivan Reitmanmet
Harrison Ford,
Anne Heche en
David SchwimmerTijdens een romantisch uitje op een tropisch eiland met haar vriend besluit Robin Monroe om haar magazine te helpen door een interessant verhaal op een nabij gelegen eiland te coveren. Het enige vliegtuig op het eiland wordt bestuurd door Quinn Harris, een stevige drinker. Quinn en Robin kunnen elkaar niet uitstaan, maar wanneer hun vliegtuig crasht op een onbewoond eiland worden ze wel gedwongen met elkaar samen te werken.
2,0
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2010, 12:27 uurDe enige reden dat ik naar deze film kijk zijn de scene's waarin Mevrouw Heche in een T-shirt (al dan niet nat) rondloopt. De rest doet er niet toe.
2,0
[permalink] geplaatst op 20 september 2010, 23:56 uurHarris was toen 56 jaar en die meid 29! kom nou zeg, ik dacht o jee daar gaan we weer, weer een happy end met een romance!
[permalink] geplaatst op 14 januari 2011, 19:12 uurHeb hier super goede herineringen aan, vond dit vroeger een verschrikkelijk spannende film. Denk dat ik hem maar niet opnieuw ga kijken want ik heb zo'n gevoel dat die herinnering wel eens verpest zou kunnen worden.
1,0
[permalink] geplaatst op 4 juni 2011, 16:56 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenQua films waarin Harrison Ford in meespeelde moet dit toch wel een van zijn slechtste zijn geweest. Het verhaal is vreselijk en zeer voorspelbaar en de romance tussen Harrison Ford en Anne Heche is te triest voor woorden (leek meer op incest

). De beelden op het eiland redden de film nog een beetje maar veel soeps was het niet met als dieptepunt het einde met die belachelijke
piraten.
2,0
[permalink] geplaatst op 13 juni 2011, 19:05 uurDeze film is wel goed voor het milieu: 100% recyclage.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 22:43 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDick2008 schreef:
Deze film scoort toch hoger dan verwacht, hoewel over het algemeen toch niet al te lovende kritieken. Vond toch erg grappige film en kon er vaak om lachen. Chaotisch sfeertje en met dat Japanse vliegtuig en met die zeerovers ja ik vind dat het allemaal bijdraagt tot een geslaagde film. En Anne Heche mag er ook best wezen.
Dick2008 schreef:
Nou ik vind het anders maar een erg leuke film. Nog leuker dan de eerste keer zien. Anne Heche en Harrison Ford doen het goed. Bij deze mijn stem verhoogd. 4.0.
Veel grappige scenes, bijvoorbeeld dat die boot op wordt geblazen terwijl ze in dat vliegtuig zit, en dat die zeerovers hun eigen boot opblazen Ook een mooie scene vind ik als die baas opbelt terwijl het sneeuwt in New York en zij zit lekker op zo'n tropisch eiland, nou wat wil je nog meer.
Heb deze film nu voor de derde keer bekeken. Vergeleken bij andere films speelt David Schwimmer hier nog redelijk maar een goede acteur vind ik het nog steeds niet. Anne Heche is toch eigenlijk ook maar een rare meid. Maar het komt de film wel ten goede. De sexuele geaardheid van een acteur/actrice laat ik verder buiten beschouwing. Ford doet het wel leuk. Het leeftijdsverschil tussen hem en Heche is misschien wat te groot. Maar ja, maak ik ook geen punt van, want komt in realiteit ook best wel vaak voor.
Toch is het spel van geen van allen echt opmerkelijk te noemen. Wel kent de film vele grappige momenten, al blijven de dialogen misschien nog wel het leukst. De mooie opnamen tussendoor helpen ook. Het avontuurlijke wat duidelijk aanwezig is, zorgt voor een goed tempo van de film, die zelfs ook nog even spannend wordt. De speelduur is precies goed en dit blijft dan ook één van de leukere films. 4.0
4,5
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2011, 9:32 uurBest wel een leuke film met redelijk veel clichés, maar dat doet er niet toe. Heb hem al enkele keren gezien en blijft toch nog interessant. Leeftijdsverschil? Nou ja
koksan
[permalink] geplaatst op 17 november 2011, 17:23 uurwat een goeie fim
3,0
[permalink] geplaatst op 26 december 2011, 13:34 uurLeuke Avontuurlijke Komedie, met een aardig verhaaltje. Ford en Heche delen verder een aardige chemie, en vullen hun rollen op een leuke manier in. Vermakelijk kijkvoer. 3 Sterren.
[permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 0:44 uurflauwe film,
kan me voorstellen dat het sommigen aan zal spreken,... maar tis het soort film van dertien in een gemakkelijk dozijn,
3,0
[permalink] geplaatst op 13 maart 2012, 13:38 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVermakelijk filmpje die absoluut niet boven de middelmaat uitstijgt, maar vanwege de leuke rol van Ford en de komische rubberboot-grap toch voor een komische avond zorgen. De piraten (met o.a. een gastrolletje voor Danny Trejo) zijn lekker fout, en dat is eigenlijk ook de hele film.
Fout