Le Magnifique (1973)

geregisseerd door
Philippe de Brocamet
Jean-Pierre Belmondo,
Jacqueline Bisset en
Vittorio CaprioliDe auteur Merlin is zijn saaie bestaan als schrijver van spionageromans beu. Geleidelijk aan neemt hij daarom het spannende leven van Bob Saint Clair, de hoofdpersoon uit zijn boek, over.
filmfann
[permalink] geplaatst op 21 oktober 2004, 1:16 uurMijn favoriete van de De Broca-films, ik kan het niet helpen, moet 5.
[permalink] geplaatst op 21 oktober 2004, 23:23 uurKlinkt wel geinig...
4,0
[permalink] geplaatst op 21 oktober 2004, 23:27 uurO ja...die hebben we ook nog. Heeft destijds ooit in Nijmegen in de jaren '80 drie jaar achtereen gedraaid als een soort cultfilm. Eén van de leukste Belmondo's.
2,5
[permalink] geplaatst op 31 mei 2007, 19:11 uurLeuke film die zo ingewikkeld wordt dat ie vast komt te strikken in zijn eigen verhaalkronkels op het einde van de prent. 2.5 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 juni 2008, 10:38 uurLeuke film.
Alleen wat rommelig door de verhaallijn.
3,0
[permalink] geplaatst op 31 januari 2009, 21:28 uurApart filmpje met leuke parodie-scenes op de Bond films. Belmondo is goed op dreef en de film kent een luchtige sfeer, alleen jammer van het suf verhaaltje.
Oogt ook wel mooi (eiland) en actiestukjes zijn lekker over-the-top.
4,0
[permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 0:35 uurDeze maar weer eens bekeken.
Deze prent is zowel een persiflage op het schrijversbestaan als op de James Bondfilms en op beiden vlakken zeer geslaagd.
Een van de leukste komische Belmondo films uit de jaren '70,
waarbij hij zichzelf totaal niet serieus neemt.
Leuke bijrol ook van Bisset, wat is er eigenlijk van deze mooie actrice de laatste twintig jaar geworden?
Erg vermakelijke film.
Een dikke acht, ofwel 4 sterren.