La Belle Noiseuse (1991)
Alternatieve titel: The Beautiful Troublemaker

42 stemmen | gemiddelde 3,73
Frankrijk / Zwitserland
Drama238 minuten / 130 minuten ("Divertimento")
geregisseerd door
Jacques Rivettemet
Michel Piccoli,
Emmanuelle Béart en
Jane BirkinEdouard Frenhofer is een 60-jarige schilder die het idee heeft dat zijn carrière voorbij is, aangezien hij geen inspiratie meer heeft iets creatiefs te maken. Zijn laatste werk, een schilderij van zijn vrouw, staat al 10 jaar onafgemaakt op hem te wachten, maar de liefde die hij voor zijn vrouw voelde is voorbij. Zijn jonge protégé raadt hem aan een nieuwe inspiratiebron te vinden en schuift zijn vriendin naar voren als nieuw model. Edouard krijgt onmiddellijk zijn inspiratie terug.
Sam Stofferis
[permalink] geplaatst op 29 juni 2006, 12:27 uurheel mooi verhaal. Goeie acteerprestaties van Piccoli en Béart.
4,0
[permalink] geplaatst op 14 januari 2007, 21:46 uurAi,die Michel Piccoli,wat een grootheid.
Ik moest de film met Eng.ondertiteling zien.Was even een kwartiertje wennen.Ik moet zelfs de film nog een keer zien of ik het einde wel goed begrepen heb.Denk het wel.Jammer dat Jane Birkin toch een beetje zijdelings verder bij de film is betrokken.Maar mensen,mensen,wat maakt die Piccoli veel goed.Adembenemend zoals die man acteert.Een dikke vette 4.Maar....zoals altijd:ieder zijn smaak!! En dit is helemaal mijn smaak.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 maart 2009, 7:14 uur't Is een beetje als verf zien drogen (letterlijk), maar zeker wel de moeite waard en fascinerend, kon m'n ogen er niet van afhouden.
[permalink] geplaatst op 27 december 2010, 15:40 uurHaha, wat heb ik mezelf aangedaan! Gisteren hiervan de AE uitgave voor 2,50 op de rommelmarkt gevonden. In perfecte staat. Zie nu pas dat ie 238 min duurt

[permalink] geplaatst op 27 december 2010, 15:47 uurStaat al heel lang op mijn lijst deze, dus ik neem hem anders zo van je over hoor! Een heel geslaagde rommelmarkt dan, in ieder geval een prima prijs voor de AE editie hiervan.
[permalink] geplaatst op 2 januari 2011, 18:15 uurIk zal proberen er een keer tijd voor vrij te maken en wie weet heb je daarna PM of stop ik hem in de pakketservice.
[permalink] geplaatst op 20 december 2011, 19:31 uurZo veel mooie films die nog een dvd release met ondertiteling moeten krijgen en zo weinig verschijnt er..