134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.878 berichten | 4.931.437 stemmen

locatie: Films » Rien Ne Va Plus (1997) » Info

Komedie / Thriller
105 minuten

geregisseerd door Claude Chabrol
met Isabelle Huppert, Michel Serrault en François Cluzet

Betty en Victor zijn twee oplichters die zich vooral bezig hebben gehouden met kleine diefstallen. Het blijkt dat Betty in haar eentje al een jaar bezig is met een grote zaak waarbij miljoenen te verdienen zijn. Maurice, een internationale zakenman, Victor en een koffertje, zijn de hoofdingrediënten van het plan. Victor twijfelt, waarom werkt Betty ineens in haar eentje en wat voor louche type is die Maurice eigenlijk?

gebruiker
bericht

pgm
quote
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 10:45 uur
Garant voor een leuke en spannende filmavond.
Verrassend goede movie met alle ingredienten van het genre aanwezeig.

quote
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2010, 15:11 uur
Gooi een hippe beat achter de beelden en je hebt gelijk de stijl van de moderne zwendelfilm te pakken (Soderbergh & zijn naäpers).

Rien Ne Va Plus is door en door Chabrol, met haar ondoorgrondelijke karakters, van wie je tot aan het eind nog blijft gissen naar hun werkelijke motieven.
Een ander element, bijna running gag, is het eten. De maaltijd (waarschijnlijk het sociale verbond) is noodzaak voor de portrettering van zijn personages.

Na hun eerste 'job' in de film trekken de twee oplichters terug in hun caravan, om in de natuur van hun ontbijtje te genieten. Een groot contrast met hun geslepen actie, een scene eerder.
Er is ook een scene waarin Victor, de oude boef, kebab haalt. Overbodig, lijkt het wel, tot in de volgende scene waarin blijkt dat hij in een luxe hotel geposteerd is en kaviaar tot zijn beschikking heeft.