134.922 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.509.193 berichten | 4.931.811 stemmen

locatie: Films » Grease (1978) » Info

Muziek / Romantiek
110 minuten

geregisseerd door Randal Kleiser
met John Travolta, Olivia Newton-John en Stockard Channing

De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2011, 1:04 uur
Was net op tv, heb niet alles gezien, maar dat maakt niet uit, want dit is toch de film die ik het vaakst heb gezien van alle films.

Zag dat ik hem 4 sterren had gegeven, maar ik ga hem verhogen naar 4,5, of hij nou zo goed is of niet. Hij is gewoon superleuk, met geweldige muziek.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2011, 8:50 uur
Voor de “X”-ste keer gezien, puur vanwege jeugdsentiment en de heerlijke jaren ’50-achtige soundtrack.
Wat me na al die keren wel opvalt, is dat Olivia toch echt wel een beetje gemodelleerd is naar een Barbie-pop. Het enige minpuntje aan deze film is dat alle acteurs er eigenlijk veel te oud uitzien om middelbare schooljongeren te spelen. Maar dat is muggenzifterij: het is en blijft een vrolijke film met lekkere muziek, die je niet beu wordt. In alle opzichten een klassieker.
Ik blijf het overigens wel merkwaardig vinden, dat we na Grease vrijwel niets meer vernomen hebben van Dinah Manoff, die als de mooie Marty het meest sexy is van de meiden en daardoor vrijwel moeiteloos alle scènes stal, waarin zij te zien was.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Grease (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Grease (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Grease (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 14:09 uur
Gisteren Grease op Blue Ray gezien blijft een geweldige film zeker nu hij helemaal bewerkt is.
De muziek is beter en de kleuren komen ook meer tot hun recht.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2011, 21:08 uur
Ik ben wel een liefhebber van muzikale films: Amadeus, Black Swan, Cadillac Records, Ray, Walk the line, Phantom of the opera, West Side Story, etc... Allemaal topfilms in mijn ogen. Grote vereiste dat de films moeten hebben is acteerwerk, verhaal, eventueel visueel aantrekkelijk en vooral een muziekgenre dat me persoonlijk aanspreekt. Allemaal zaken die toch wel wat ontbreken in Grease. Ik hou sowieso al niet van dit genre muziek. Films als Fame, Saturday night fever en Moulin Rouge zijn ook niet bepaald mijn favorieten en geef toe dat het enige waar Grease om bekend staat zijn enkele liedjes die het nog altijd goed doen op trouwfeesten of karaokezangavonden. Het enige wat meevalt in de film is de sfeer van de 50's. Maar ik heb die niet meegemaakt, dus geen idee of het echt wel zo geloofwaardig is natuurlijk. Bovendien blijft het raar dat een hoop 30'ers als verliefde tieners in een soort pre-highschoolmusical lopen te huppelen. De dansers van West Side Story hadden tenminsten nog iets van een bende en het niveau van dansen is toch een verschil.

Enkel voor de liefhebbers denk ik, of voor mensen die de film graag blijven kijken om nostalgische redenen.

Larry Hagman
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2011, 21:34 uur
een fantastiche muziek film, ook na jaren niets aan kracht ingeboet

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2011, 13:36 uur
Wat een fantastische plotbeschrijving zeg. Alleen op basis daarvan zou ik deze film zo tien keer achter elkaar kijken.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 9:13 uur
Leuke wegkijk film, meer ook niet.
Hij is heel erg voorspelbaar, maar toch ook gezellig om naar te kijken.
De muziek is genietbaar en de acteurs presteren algemeen goed.
Dat het een klassieker is, daar ben ik het zeker mee eens.
Aan de andere kant vind ik ook dat hij een beetje overschat is, maar dat is mijn mening.
Ik heb hem maar één keer gezien en daar wil ik het graag bij houden, het was niet zo'n film die ik drie keer achter elkaar kan zien. Dat heb ik met andere films in dit genre (zoals The phantom of the opera) dan weer wel heel erg.
Genietbare en leuke film, krijgt 2.5.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 10:38 uur
Natuurlijk is hij voorspelbaar! Maar daar moet je bij deze film vooral niet op letten. Dit is een musical. Het gaat om de muziek en niet om het dunne verhaaltje.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 20:58 uur
De arme Travolta wordt hopeloos in de steek gelaten door de rest van de cast, slechts twee nummers slaan echt aan (niet geheel toevallig de twee nummers waarmee de prent feitelijk de wereld veroverde) en ook de opnamelocaties zijn nooit echt sfeervol. De prent moet het vooral hebben van zijn 'gezellige' en charmante karakter, maar daarmee wordt een voldoende niet bereikt.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 oktober 2011, 18:23 uur
vanavond kijken op het suikerunieterrein in Groningen op een drive inn
Super veel zin in, aangezien mijn vrouwtje nogal de balen heeft dat wij vandaag niets hebben gedaan. Ze weet nog van niks en over 10 minuten gaan we weg. Ik zal na vanavond de film beoordelen heb hem al wel eens vaker gezien maar dat is al heel lang geleden.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2011, 16:31 uur
leuke film waar je lekker vrolijk van word.
een klassieker die nooit verveelt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2011, 10:43 uur
Een klassieker die niet gaat vervelen met aanstekelijke liedjes.
John Travolta zet hier de rol van Danny Zuko goed neer en samen met Olivia Newton John (Sandy) is het een onovertroffen koppel. Voorspelbaar, ja maar zeer vermakelijk

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2011, 21:58 uur
heerlijke klassieker lekkere muziek
en john travolta speelt super.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2012, 2:00 uur
100x gezien en zou hem zo nog een x kunnen kijken :) Ook die muziek egt leuk word altijd vrolijk van deze film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2012, 6:52 uur
ja een stuk jeugdsentiment,mooi toch
ik kan niet anders dan 4 sterren geven al is het maar om de muziek :)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 14:55 uur
Grease is het gewoon niet voor mij. Ik zie best dat het een film is waar van gehouden wordt. De muziek swingt lekker, het acteerwerk is in orde en het verhaal kijkt lekker weg. Maar de combinatie daarvan is voor mij niets meer dan redelijk. Het is voor mij een gemiddelde wegkijkfilm en daarom ook 2,5*.