134.921 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.509.192 berichten | 4.931.804 stemmen

Gangs of New York (2002)

Misdaad / Drama
166 minuten

geregisseerd door Martin Scorsese
met Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz

De film beslaat de periode tussen 1846 en 1863 in New York's "five points", destijds het gewelddadigste gebied ter wereld. De Ierse immigranten die New York binnenkomen zorgen voor verschillende conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon, de zoon van een van deze immigranten, is uit op wraak na de dood van zijn vader.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 8:22 uur
slecht waarderen, maar stiekem een keiharde guilty pleasure? :P ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 8:59 uur
Jesper187 schreef:
stiekem een keiharde guilty pleasure? :P ;)

Moet wel met zo'n lange speelduur :D

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Gangs of New York (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Gangs of New York (€ 12,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Gangs of New York (€ 12,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 10:09 uur
Voor de prestatie van Daniel Day-Lewis vind ik het alleen al een herziening waard.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 12:30 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Redelijk mislukte film.

de setting en het acteerwerk van DiCaprio en Day-Lewis is fantastisch, maar Diaz overtuigd totaal niet en ook het verhaal vordert ontzettend langzaam.
De film is ontzettend langdradig, gelukkig betekent dit niet echt dat het saai word om naar te kijken want de mannelijke spelers overtuigen maar dan verwacht je toch wel dat er een climax komt van jewelste en dit vond ik gigantisch tegenvallen.
Op het moment dat de bendes tegenover elkaar komen te staan en je denkt dat de hel losbreekt, word er op hun gevuurd met kanonnen en worden de bendes opgebroken.
een korte scene volgt waarin DiCaprio onder het puin vandaan kruipt en Lewis neersteekt en dat is het dan.

Aardig om een keer gezien te hebben, maar niet een Scorsese waar ik op had gehoopt.