134.921 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.509.186 berichten | 4.931.779 stemmen

locatie: Films » Circus World (1964) » Info

Drama
135 minuten

geregisseerd door Henry Hathaway
met John Wayne, Claudia Cardinale en Rita Hayworth

Rond 1910 gaat showman Matt Masters (John Wayne) met zijn Wild West-circus op tournee door Europa, vergezeld door zijn vrouw Lili (Rita Hayworth) en stiefdochter Toni (Claudia Cardinale). Ze komen onderweg veel problemen tegen en moeten maar zien of de familie band sterk genoeg is.

gebruiker
bericht

Knisper
(moderator)
avatar van Knisper
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2006, 13:45 uur
Zojuist deze film op BBC gezien. Niks bijzonders en eigenlijk ook niet goed. John Wayne doet het als hoofdpersoon nog redelijk, maar de personages van Rita Hayworth en Claudia Cardinale zijn matig (al doet de jonge Cardinale wel aandoenlijk aan). Verder een verhaal vol cliches en veel circusoptredens tussendoor.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2007, 18:35 uur
ik hou van deze film. Ik vond em niet echt geloofwaardig, maar wel heel leuk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2009, 0:47 uur
Ach...aardig...
Voor mij, als voormalig circus-medewerker, wel leuk om een heel aantal echte circusartiesten te herkennen, die ik zelf aan het werk heb gezien, en in een aantal gevallen ook gekend heb.

Het grote Duitse circus Franz Althoff vormde het decor voor deze film.
Dat is voor mij ook het interessantste van heel de film.

Ik ben niet gek op John Wayne.
Claudia Cardinale en Rita Hayworth zie ik heel wat liever,haha...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juni 2010, 19:23 uur
Aardige western met een redelijk goed verhaal. Het acteerwerk en het sfeertje maakt deze film wel goed alhoewel de film niet speciaals is. Behalve dat er dan drie beroemde acteurs inzitten. Een brakke 3,0 dan maar.