Shogun Assassin (1980)

Robert Houston en
Kenji Misumimet
Tomisaburo Wakayama,
Kayo Matsuo en
Minoru OhkiWanneer de vrouw van de zwaardvechter Itto vermoord wordt door ninja's van de shogun, wil hij niet meer leven onder het gezag van de shogun. Hij krijgt de keuze: of het gezag van de shogun aanvaarden of harakiri plegen. Maar hij verzet zich en vermoordt de boodschappers en hun lijfwachten. Hierna trekt hij samen met zijn kind van plaats naar plaats en verhuurt zichzelf als assassin altijd opgejaagd door de ninja's van de shogun.
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2010, 10:37 uurHerr Oxnard schreef:
Deze moet je gewoon in het engels kijken..de stem van het jongetje is zo vet gedaan. de sfeer zo hard!
niet alleen Gza met liquid swords maar ook Cage in agent orange heeft deze in z'n track verwerkt.
Dit is geen voice over de film is gewoon in het engels
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2010, 11:05 uurstephan73 schreef:Mooi, maar ik denk dat ik voor
deze ga!
Je kunt beter voor de Lone Wolf en Cub-box van Eureka gaan, waar deze film ook als bonus bij zit (niet op bluRay, overigens).
[permalink] geplaatst op 16 november 2010, 21:35 uurJe bedoelt
deze box, Baggerman? Die staat nu op mijn verlanglijstje in elk geval!
3,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2010, 21:39 uurCult-compilatie.
Op een bedje van bloedfontijntjes gaan de 86 minuutjes rustig maar vermakelijk aan de kijker voorbij. De hersenspinsels die via de absurde Engelstalige audiotrack door de speakers gorgelen zijn opvallend. Vooral wanneer gemeen uitziende krijgers ze kunnen lezen. Prettig.
De gevechtsscčnes zijn over het algemeen zeer matig qua choreografie en uitvoering, doch uitstekend dankzij ingenieus camerawerk in beeld gebracht. De kills zijn vaak origineel waardoor e.e.a. amper opvalt. Lekker goor ook met enige regelmaat. Een mix van synthersizer-muzak blust deze compilatie passend, met de daarbij behorende vieze smaak, af.
Goed.
[permalink] geplaatst op 17 november 2010, 0:31 uurriesma schreef:Je bedoelt
deze box, Baggerman? Die staat nu op mijn verlanglijstje in elk geval!
Inderdaad! Hij wisselt wel eens in prijs en is wel eens goedkoper dan nu (volgens mij had ik hem voor iets van 38 Euro?). Echt een prachtige box, prima kwaliteit en een pronkstuk in mijn kast. De
Hanzo the Razor box van Eureka is dat trouwens ook....
3,5
[permalink] geplaatst op 17 november 2010, 1:23 uurTof, die gaat ook op de lijst, hoewel ik die serie niet ken. Maar voor zo'n prijs hoef ik hem niet te laten liggen.
Ik begrijp trouwens dat deze film een (gedubde) compilatie is van de originele Kozure Okami reeks? Kan ik zoiets verwachten als
The Green Hornet, dus aan elkaar geplakte afleveringen? Of is dit een werkelijke film met kloppend narratief?
4,0
[permalink] geplaatst op 17 november 2010, 7:37 uurHet verhaaltje klopt wel, heeft ook niet veel om het lijf, maar de kills zijn fantastisch. Evenals de serie.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 november 2010, 14:38 uurDat bedoelde ik, is de film gemaakt van de serie? Die heb ik helemaal gezien en die was geweldig. De fenomenale snelheid van Wakayama

. Ik geloof dat hij in het eerste deel letterlijk binnen een fractie van een seconde zijn katana uit de schede trekt, een chop uitdeelt en hem terug in de schede heeft. Klasse!
4,0
[permalink] geplaatst op 17 november 2010, 15:03 uurHet is een samenvatting van de eerste twee delen. Alle bloederige hoogtepunten.
dominion
[permalink] geplaatst op 18 december 2010, 14:17 uurDit is al de zoveelste herziening en hij blijft geweldig.
Het verhaal vind ik echt zo sterk uitgewerkt dat ik echt helemaal in de film zit.
Ogami Itto vind ik ook echt een stoere en meedogenloze samurai.
En het jongetje past ook helemaal in de film en hoe hij het verhaal ook vertelt is ook geweldig gedaan.
Ook zit er genoeg samurai actie in die veel op Azumi lijkt dus hij verveelt nooit.
Dit is ook echt een film die gelijk mijn top 10 ingaat.
5,0
[permalink] geplaatst op 21 december 2010, 21:47 uurBaggerman schreef:
Hanzo the Razor box van Eureka is dat trouwens ook....
Op play.com is hij 50,50

[permalink] geplaatst op 22 juli 2011, 11:52 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBizar!
Het idee is natuurlijk geweldig. Papa loopt met een wandelwagen door stad en land en leeft als een vagebond, op de vlucht voor zowat iedereen. De film moet het vooral hebben van de gevechten die er soms best mooi uitzien. Daarbij heb ik soms ook echt moeten lachen, met name toen de wandelwagen als moordwapen werd ingezet. De scene waarin allerlei krijgers verrijzen uit
de grond is het absolute hoogtepunt van deze film.
Zeker niet slecht, al zit de sleet er op alle gebieden wel een beetje op. Visueel wordt er best wel wat gepoogd, de muziek schept best wat sfeer. Het houdt alleen niet over anno 2011. Een 3*
[permalink] geplaatst op 22 juli 2011, 12:04 uur
3,0
[permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 20:23 uurHeb deze zomer de originele serie in zijn geheel gezien. Aan de ene kant knap dat uit het eerste en tweede deel dit zeer samenhangende geheel is gesmeed, al was er vanzelfsprekend relatief meer actie en minder reflectie en minder ruimte voor couleur loccale dan in de afzonderlijke delen. De Engelse synchronisatie was natuurlijk vreselijk - al had het iets vervreemdends dat ook wel weer werkte.
[permalink] geplaatst op 28 november 2011, 15:05 uurReinbo schreef:
zag hem voor het eerst toen in 14 (in1981)
Reinbo schreef:
zag hem voor het eerst toen ik 14 was
Reinbo schreef:Ik heb deze gezien toen ik 14 was.(Maar ik ben ook geen 14 meer

Driemaal is scheepsrecht.

4,0
[permalink] geplaatst op 28 november 2011, 15:26 uurZit 4 jaar tussen bericht 2 en 3.
En dat ik nog zo goed weet dat ik 'm op mijn 14e zag spreekt die gedachte tegen.....

3,5
[permalink] geplaatst op 28 november 2011, 15:33 uurDat je drie (inmiddels 4) keer hetzelfde gegeven plaatst, spreekt dát weer tegen.
Maar het is in ieder geval een tof filmpje, om ook eens wat on topic te melden. Op naar de Lone Wolf + Cub-serie.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 november 2011, 15:34 uurNee hoor, ik herhaal mijzelf graag, dan maakt het meer indruk. Is een zeer bewust proces.
3,5
[permalink] geplaatst op 28 november 2011, 16:07 uurOk x4 (-edit- let wel: @ die laatste 4.

3,5
[permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 12:12 uurFilm kent een heerlijke soundtrack en een hoop leuke kills.
Weet iemand waar ik de serie ergens op de kop kan tikken?