135.038 gebruikers | 85.836 films | 31.072 regisseurs | 3.513.918 berichten | 4.940.481 stemmen

Last Man Standing (1996) (I)

Last Man Standing (1996) (I)
654 stemmen | gemiddelde 2,97
mijn stem:
16 jaar geweldVerenigde Staten
Misdaad / Actie
101 minuten

geregisseerd door Walter Hill
met Bruce Willis, Christopher Walken en Bruce Dern

Huurling John Smith (Bruce Willis) arriveert tijdens de drooglegging in het Texaanse grensstadje Jericho, waar twee rivaliserende gangsterbendes drank het land in smokkelen. Hij sluit zich aan bij de bende van Strozzi (Ned Eisenberg), maar ook bij die van zijn rivaal Doyle (David Patrick Kelly). Zodra hij het vertrouwen heeft gewonnen van beide bendeleiders, begint hij zijn gevaarlijke plan om ze tegen elkaar uit te spelen. De enige die het dubbelspel door heeft is de gewetenloze Hickey (Christopher Walken). Plotseling heeft iedereen het op Smith gemunt en er rest hem daarom niets anders dan het ontketenen van de ultieme bendeoorlog.

gebruiker
bericht

3,5bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2011, 12:40 uur
Goeie film

-Verhaal is niet veel, en is veel te voorspelbaar. Maar de mix tussen gangster/western was echt leuk om naar de kijken.
-Ondanks dat het verhaal niet veel was, was de film toch zeer vermakkelijk, vind ik met willis trouwens bijna altijd.
-willis met zen stoere uitdrukkingen + de vele actiescenes maken het voor elke actieliefhebber een must om deze film toch eens gezien te hebben.
-Verre van een meesterwerk natuurlijk maar toch een vermakkelijke actiefilm die ik toch een 3.5 geef.

3,0bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2011, 12:59 uur
Vond het eigenlijk toch een beetje een rare film, man komt naar stadje, man schiet wat mensen dood, man verlaat stadje. Dat is het wel een beetje. Moet het vooral hebben van de shootouts, ziet er allemaal prima uit, beetje stoere praat erbij en je hebt best een leuke film.
Christopher Walken is trouwens echt in elke film geniaal. Zelfs al doet hij bijna niets.

3,5bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2011, 13:32 uur
Gewoon een vermakelijke film voor de zaterdagavond

3,0bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2011, 20:32 uur
Zinema schreef:
Walter's Westerns. .... Ook al is Hill geen Peckinpah, hij brengt een en ander het liefst goed en gewelddadig in beeld....

Walter Hill was vroeger assistent director van Sam Peckinpah. Dus best grappig dat Walter Hill een modern re-make doet van wat was een Sergio Leone western ;)

4,0bericht [permalink] geplaatst op 20 juni 2011, 14:38 uur
Lekker filmpje. Willis alsook de rest van de cast is erg sterk, en de film vliegt werkelijk voorbij.

bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 20:53 uur
A Fistfull of Dollars (die eigenlijk ook gejat was). :P

3,0bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2011, 11:17 uur
Goede western movie dei zich afspeelt in de gangester wereld. Goede rollen van B. Williis en C. Walken. Het beste vond ik nog de muziek van Ry Cooder.
Niet origineel deze film maar wel spannenend en onderhoudend. Erg genoten.

3,0bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2011, 22:53 uur
Goed gespeelde vermakelijke film. Willis speelt echt erg goed, draagt de film.

2,5bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2011, 17:23 uur
Verhaal was niet echt geweldig en ook niet bijster origineel. Er zat wel veel actie in en Bruce Willis speelde aardig ondanks dat hij niet echt veel zei. Het is inderdaad niet meer dan een vermakelijke film die je overigens snel weer vergeet.

Al DeNiro
4,0bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2011, 11:38 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Keiharde misdaadwestern met opwindende vuurgevechten en glansrollen voor Bruce Willis en Christoper Walken.

Ook mooi om te zien hoe Bruce Willis beide bendes tegen elkaar uitspeelt

2,0bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 10:28 uur
Deze eens opgesnord, maar de film kon me niet echt bekoren. 'k geraakte niet echt in het verhaal en de verschillende personages deden me ook niet zo veel. Bruce Willis was wel goed op dreef, alleen jammer dat de beeldkwaliteit van de dvd toch een beetje tegenviel.
Best dat de film niet zo'n lange speelduur heeft (101min), maar een tweede kijkbeurt zal er niet meer inzitten.