134.902 gebruikers | 85.717 films | 31.047 regisseurs | 3.508.545 berichten | 4.930.781 stemmen

locatie: Films » Duel (1971) » Info

Duel (1971)

Duel (1971)
830 stemmen | gemiddelde 3,56
mijn stem:
6 jaar geweld angstVerenigde Staten
Actie / Thriller
74 minuten (originele versie) / 90 minuten (bioscoopversie)

geregisseerd door Steven Spielberg
met Dennis Weaver, Jacqueline Scott en Eddie Firestone

David Mann is bezig met zijn autoreis door Californië. Wanneer hij een gastanker probeert te passeren, laat de bestuurder van de gastanker hem niet voorbij. De bestuurder begint steeds vreemder rijgedrag te vertonen: hij begint spelletjes te spelen met Mann en iedere keer als Mann hem bijna inhaalt, snijdt de bestuurder hem af. Dan gaat Mann de strijd aan met de mysterieuze bestuurder.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2011, 23:58 uur
SnakeDoc schreef:
Vond wel dat David iets meer moeite had kunnen doen om achter de identiteit van de tank chauffeur te komen.

Daar ligt hem nu de kracht van de film. Er wordt geen uitleg gegeven. Vul het zelf maar in zal Spielberg gedacht hebben. Misschien had David wel zijn vrouw bedrogen en werd hij daarom door "God" op de proef gesteld. Wie zal het zeggen?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2011, 0:17 uur

Duel (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Duel (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2011, 10:16 uur
wibro schreef:
SnakeDoc schreef:

mikey schreef:
David tegen Goliath?

Zo had ik het eigenlijk nog niet eens bekeken :D

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2011, 16:45 uur
Mitchy. schreef:
Onderhond schreef:

Haha de volgens jouw beste film van Spielberg bestempel je met een 2,5. Hou je niet van Spielbergs werken of heb je ze nog niet allen gezien?! Gewoon een vraagje uit interesse hoor, niet als aanval bedoeld haha.

Maar toch wel een vraag, waarop we graag een antwoord willen zien.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2011, 17:28 uur
Een hint dan maar:

Onderhond schreef:
Gek om te zien dat Spielberg later vooral bombastische (emo)cinema zou gaan maken terwijl dit net erg klein is.

Mocht het nog niet duidelijk zijn, kan je altijd nog eens elders op de site kijken. Zo heel af en toe laat Onderhond nog wel eens een berichtje of meninkje achter..

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2011, 21:22 uur
Me eens aan het eerste wapenfeit van Steven Spielberg gewaagd en het was eigenlijk direct een schot in de roos. Het is een spannende film geworden. Ondanks dat het eigenlijk geen zo'n uitgebreid verhaal is, wist de film te toch te boeien tot het einde. Je leeft ook mee met het personage, dus de cast deed het ook goed. De muziek deed me af en toe een beetje aan Psycho denken, maar toen 'k de making-off (erg interessant trouwens) zag, was hij er wel door geïnspireerd.
'k ben eigenlijk aangenaam verrast door deze film. 'k vond hem spannend, zeker eens de moeite om te bekijken

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 december 2011, 4:12 uur
Friends, know this: this movie is NOT about road rage. It's about man vs. the machine. In other words, it's about the domination of man by the very technology he has created. Notice that the truck driver is merely a spectral figure, the "soul" of the machine.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 21:31 uur
Zag deze film voor het eerst ruim 30 jaar geleden en blijft me tot vandaag de dag enorm fascineren. Dat je de drieste truckdriver niet te zien krijgt, stoorde me niet. Angst voor het onbekende. Achteraf vraag je jezelf af, waarom het slachtoffer niet ommekeer maakt, maar laat dat een schoonheidsfoutje in de film zijn. Kocht de film ongeveer 4 jaar geleden op DVD en blijf ervan genieten. Prima werk van mr. Spielberg

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 21:35 uur
scifen schreef:
Hmm okay. Jammere uitleg van deze film. Alsof het een excuus is. Ikzelf zie deze film toch liever als een soort monsterfilm/ road rage!!!! 8)

Waar komt dit eigenlijk vandaan? De bron?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 14:19 uur
Leuke film een auto een vrachtwagen en een verlaten weg en toch spannend ik zat me wel af en toe vreselijk te ergeren aan de domheid van David Mann vooral de treinoverweg scene slaat natuurlijk helemaal nergens op , ieder mens stapt meteen uit maar David blijft lekker zitten en staart een beetje dom voor zich uit.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 14:36 uur
Als je uitstapt ben je weer overgeleverd aan de truck. Ik kan me toen wel voorstellen dat je geen idee meer hebt wat je moet doen. De auto is namelijk wel de enige manier om aan de trucker te ontkomen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 22:22 uur
Uitstappen snel naar de truck rennen en die vent een paar pestklappen geven en klaar is kees ^O^.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 11:52 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Wat een heerlijke film van Spielberg.

David Mann wordt (ondanks dat er amper wordt gesproken) uitstekend gespeeld door Dennis Weaver. Hij wordt geterroriseerd door een gestoorde vrachtwagenchauffeur. De grote vieze oude roestige truck die op volle snelheid achter een klein rood autootje aan rijd, midden in de dessert, geeft een heerlijke spanning mee.
De truck is elke seconde dreigend en het feit dat je van de bestuurder slechts een hand krijgt te zien is lekker eerie.
Ook kleinere dingen zoals die toeter zijn al lekker dreigend.

Bepaalde shots zijn ook echt meesterlijk. Buiten het geweldige camerawerk (zeker tijdens de achtervolgingen) is er bijvoorbeeld ook een shot waar David in een telefoonhuisje staat te bellen en je in de achtergrond de truck op volle snelheid ziet aankomen waarna David op de laatste seconde nog uit het huisje springt. _O_

Echt een uitstekende film dus. Constant terror.