La Vache et le Prisonnier (1959)
Alternatieve titels: The Cow and I, La Vacca e il Prigioniero

geregisseerd door
Henri Verneuilmet
Fernandel,
Pierre-Louis en
Ellen SchwiersDe Tweede Wereldoorlog. Een Franse krijgsgevangene krijgt van de boerin van de hoeve in Duitsland waar hij tewerkgesteld is, een koe als vrijgeleide bij zijn ontsnappingspoging. De koe moet er voor zorgen dat de Duitsers geen achterdocht krijgen: het heeft er immers de schijn van dat hij het dier naar de weide brengt. Intussen levert de koe aan de krijgsgevangene het nodige voedsel. De 800 kilometer lange tocht naar huis verloopt niet zonder moeilijkheden. Ondertussen gaat de gevangene zich steeds meer aan de koe hechten.
2,0
[permalink] geplaatst op 30 oktober 2005, 0:20 uurVerneuil pakt het onderwerp nogal luchtig aan. Vond het helaas ontzettend flauw en onleuk. Maar geen slecht woord over Fernandel! 2 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 26 mei 2007, 12:05 uurKnappe vertederende film, die je moet bekijken met een flink pak zakdoeken naast je. Ik ben dol op deze film!!!
[permalink] geplaatst op 26 mei 2007, 18:02 uurTheatertje schreef:
Ik ben dol op deze film!!!
Het is geen Amerikaanse prent, hoor

. Ben je je daarvan wel bewust?
3,5
[permalink] geplaatst op 30 juni 2008, 13:21 uurWeinig enerverende en soms beeld- en scenariotechnisch een nogal knullige film, die echter lekker wegkijkt en zo nu en dan erg komisch is.
Bart Simpson
[permalink] geplaatst op 11 april 2009, 18:45 uurIk vind deze film helemaal niet slecht. Zeer goed eigenlijk, is weer eens wat anders dan alleen maar actie en geweld. Bijzondere film, die niet bekend is onder de meeste, maar het kijken écht waard is.
[permalink] geplaatst op 7 december 2009, 13:06 uurGoede middag,
Hoe kom ik aan deze film? Kan ik deze ergens bestellen/ kopen?
Ik heb deze als kind eens gezien en wil hem nu graag met mijn kinderen zien.
3,0
[permalink] geplaatst op 7 december 2009, 17:55 uurNaar mijn weten is er geen dvd. Dan houdt het dus op.
[permalink] geplaatst op 8 december 2009, 18:43 uurhoe kan het dat er wel recensies worden geschreven? zij hebben deze film dan toch gezien???
2,5
[permalink] geplaatst op 11 april 2010, 21:04 uurIdee van het verhaal is leuk. Maar ik vond de film wat te traag. Uiteraard is het een film uit een andere tijd, maar toch. Met de Don Camillo-films heb ik me niet verveeld.
3,0
[permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 22:34 uurLeuk maar niet meer dan dat is te oud en erg langzaam, maar dankzij Fernandel wel om aan te zien.
4,5
[permalink] geplaatst op 23 maart 2012, 17:03 uurTopfilm čn topprestatie van Fernandel. Als je van de acteur houdt, verveel je je geen seconde. 4,5*.